BluTV İndirime Giriyor!

Geçen ay Netflix 2020 verilerini paylaşınca Disney delirdi zaten. Adamlar açılma işinde hızlandırmaya gittiler. Umarım planlandığı gibi Şubat aylarında burada olurlar. Sırf gelecekler diye yapımlarını kaçaktan izlemiyorum.

HBO Max hem çok kötü politika izliyor hem de çok yavaşlar. O muhteşem arşivle hepsinin önünde olabilirdi ama cidden açılmak için çok geç kaldılar.
Aynen Disney'in yapımlarını ben de bekletiyorum gelince izleyeceğim diye. Geleceklerine inancım tam. :Z

HBO Max için çok haklısın. Yeterince iyi kullanamıyorlar dev içeriklerini... Şu sıralar daha yeni PS4'e uygulama falan çıkarıyorlar anca. Görüntü kalitesi bile 4K değilmiş neredeyse hiçbir içeriklerinde. Muhtemelen önce teknik açıdan tüm dertlerini çözüp, ABD'de belli bir kitle edinip öyle güçlü şekilde yayılmaya çalışacaklar... Tabii yayılmayı dert etmeme sebeplerinden biri de hali hazırda yurtdışından çok iyi gelir sahibi olmaları. Hemen her ülkede yıllardan beri devam eden sağlam anlaşmaları var, ya tutmaz da onlardan gelen paradan da oluruz diye korkuyor olabilirler...

• Beğendim
Reactions: mesmeso
En ufak sansür korkusundan bile geri adım atan, sahibinin Twitter'dan diğer platformlara laf atma hakkını kendinde gördüğü, her şeyi eline yüzüne bulaştıran bir platformun böyle ucuz jestlerle göz boyamaya çalışması adice geliyor kimse kusura bakmasın.
BluTV çok korkak bir platform. Çıplakla birlikte sansürcü zihniyete içten ne kadar destek verdiği malum... Ama umarım gelen tepkilerden sonra özgün ve cesur içerikler üretmeye gayret gösterirler...
Sanki Türkiye'de yaşamıyormuş, bu ülkenin şartlarını bilmiyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz, gerçekten çok komik. Yukarıda @bazinga da belirtmiş Netflix, dizisinin daha başlamadan iptal edilmesine göz yummadı mı? Aşk 101 konusunda yaşananlar zaten hepimizin malumu. Netflix tüm bunlar yaşanırken kafasını kuma gömdü üstelik, BluTV içeriğin geri yükleneceğini belirtti. Ancak Netflix'i hiç bu kadar ateşli bir şekilde eleştirdiğinizi görmedim. Netflix'i sadece örnek vermek adına söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Türkiye şartlarında bir dijital platform hizmet verecekse RTÜK ve şimdi forum kuralları gereği telaffuz edemeyeceğim oluşum/oluşumlar ne diyorsa ve ne istiyorsa yapmak zorunda, çünkü yapmazsa herhangi bir geleceği olmaz. Dolayısıyla eleştirecekseniz dijital platformları değil, onları bu kararları almaya mecbur bırakanları eleştirmeniz gerekiyor...

Sanki Türkiye'de yaşamıyormuş, bu ülkenin şartlarını bilmiyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz, gerçekten çok komik. Yukarıda @bazinga da belirtmiş Netflix, dizisinin daha başlamadan iptal edilmesine göz yummadı mı? Aşk 101 konusunda yaşananlar zaten hepimizin malumu. Netflix tüm bunlar yaşanırken kafasını kuma gömdü üstelik, BluTV içeriğin geri yükleneceğini belirtti. Ancak Netflix'i hiç bu kadar ateşli bir şekilde eleştirdiğinizi görmedim. Netflix'i sadece örnek vermek adına söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Türkiye şartlarında bir dijital platform hizmet verecekse RTÜK ve şimdi forum kuralları gereği telaffuz edemeyeceğim oluşum/oluşumlar ne diyorsa ve ne istiyorsa yapmak zorunda, çünkü yapmazsa herhangi bir geleceği olmaz. Dolayısıyla eleştirecekseniz dijital platformları değil, onları bu kararları almaya mecbur bırakanları eleştirmeniz gerekiyor...
Yalnız bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Netflix diziyi, RTÜK’ün baskısı sonucu iptal etti. Ece Yörenç de açıkladı. Senaryo RTÜK’ün istediği gibi düzeltilmiş ama Netflix hikayedeki değişiklik yüzünden iptal etmişti. :A

Aşk101’deki olayın da fake hesabın iddiası sonucu ortaya çıktığı malum. Ama dediğinde şu noktada haklısın Netflix de “yayın yaptığımız ülke kurallarına uyuyoruz” demişti. Yani kısaca ülkemizde Netflix’i de BluTV’si de aynı. :A

Yalnız bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Netflix diziyi, RTÜK’ün baskısı sonucu iptal etti. Ece Yörenç de açıkladı. Senaryo RTÜK’ün istediği gibi düzeltilmiş ama Netflix hikayedeki değişiklik yüzünden iptal etmişti. :A

Aşk101’deki olayın da fake hesabın iddiası sonucu ortaya çıktığı malum. Ama dediğinde şu noktada haklısın Netflix de “yayın yaptığımız ülke kurallarına uyuyoruz” demişti. Yani kısaca ülkemizde Netflix’i de BluTV’si de aynı. :A
Aynısını demek istedim zaten Özgür beyciğim, detaylarını da siz vermiş oldunuz teşekkür ediyorum. :A

Ülkemizde bir dijital platform hizmet vermek istiyorsa ismi ne olursa olsun RTÜK'ün kurallarına uymak zorunda. Bu yüzden dijital platformlar bu zincirin son halkası falan oluyor, hatta aslında RTÜK de öyle ama daha açık yazamıyorum maalesef. Zincirin başındakilere bu kadar sert tepkiler gösterilmeli, sonundakilere değil... :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and Özgür
Aynısını demek istedim zaten Özgür beyciğim, detaylarını da siz vermiş oldunuz teşekkür ediyorum. :A

Ülkemizde bir dijital platform hizmet vermek istiyorsa ismi ne olursa olsun RTÜK'ün kurallarına uymak zorunda. Bu yüzden dijital platformlar bu zincirin son halkası falan oluyor, hatta aslında RTÜK de öyle ama daha açık yazamıyorum maalesef. Zincirin başındakilere bu kadar sert tepkiler gösterilmeli, sonundakilere değil... :A
Sen ve @bazinga ‘nın mesajında sanki Netflix de BluTV gibi sansür yüzünden iptal etmiş anlamı çıkardım ama aksine sansüre karşı gelip iptal etti demek istedim ama dedikleriniz çok haklısınız Sherlock beyciğim... :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
Sen ve @bazinga ‘nın mesajında sanki Netflix de BluTV gibi sansür yüzünden iptal etmiş anlamı çıkardım ama aksine sansüre karşı gelip iptal etti demek istedim ama dedikleriniz çok haklısınız Sherlock beyciğim... :A
Bence iki durum arasında hiçbir fark yok. :D

• Güldürdün
Reactions: Özgür
Fazla dizi film izlemiyorum. Tv'de bir Hekimoğlu bir de arada bir kaç dizi yetiyor. Zaten pek dizi film izleyecek dönemde de değilim. Reytinglere bakmak gibi bir hobim var sadece :A Herkese iyi seyirler Ben almayayım. :A
Six Feet Under adamdır artık izlememiz lazım sanki... :A
------

Kapitalizm'in en büyük düşmanıyım ben be yoldaşım...
Kapitalizm düşmanı şimdi seni ayrı bir sevdim :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes

Buna bir açıdan tamamen katılmıyorum o da yasağın, sansürün "normalleştirilmesi" ve kaderci anlayış, yani nasılsa ülke gerçekleri bunlar, RTÜK malum diyerek hiç ses çıkarmamak. Tam aksine BluTV de Netflix Türkiye de her türlü sansür durumunda linç edilmeli, ortalık ayağa kalkmalı. Ancak böyle kapitalizm devlet kararlarında etkili olabilir. Aksi halde "nasılsa müşteriler de ses çıkarmıyor, taktik maktik yok sansür sansür sansür" mottosuyla her şeyi sansürler hale gelirler.

Netflix olayında da hem RTÜK hem Netflix sosyal medyada büyük tepkiye maruz kalmıştı. RTÜK'ün kalıp kalmaması çok önemli değil malum, ama Netflix'in kalması önemli ve şimdiye dek ciddi bir sansür adımı gelmediyse onda sosyal medyanın tehdit gücü çok yüksek. O yüzden BluTV o Çıplak olayından dolayı yerden yere vurulmayı ve protestoyu hak ediyor. Ancak bu sayede bir özel sektör platformu olan ve devlete karşı ciddi vergileri olan BluTV, devletle masaya oturup sansürler hakkında elinde koz bulundurabilir potansiyel müşteri kaybını ve ondan kaynaklanacak potansiyel vergi kayıplarını ileri sürerek...

Ve son cümleye de kısmi olarak katılmıyorum, kısmen de katılıyorum. Her türlü gelecekleri engellenemez artık bu ülkede bile ama set konulabilir. Özellikle sosyal medya, Twitter gibi mecralar. Bakalım Twitter temsilcilik açacak mı istekleri yerine getirip. Ya da Facebook... Umarım ikisi de açmaz tabi. Kısa vadede bize problem olur ama uzun vadede faydası dokunur, ama neyse derin sular bunlar....

• Beğendim
Reactions: blacklion
Fazla dizi film izlemiyorum. Tv'de bir Hekimoğlu bir de arada bir kaç dizi yetiyor. Zaten pek dizi film izleyecek dönemde de değilim. Reytinglere bakmak gibi bir hobim var sadece :A Herkese iyi seyirler Ben almayayım. :A

Kapitalizm düşmanı şimdi seni ayrı bir sevdim :A
Kapitalizm düşmanlığım sebebiyle mi yoksa Six Feet Under sebebiyle mi. Yoksa ikisi birden mi... :A

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24
Ben herhangi bir mesajımda Netflix doğru yaptı diye bir şey mi dedim yine durduk yere coşmuşsun. Türkiye gerçeklerini ve tüm süreci senin kadar iyi biliyorum o yüzden senden ders almaya ihtiyacım yok. Ama zamanında forumumuza bile el sürmeleri, CEO'sunun başka platformlara dil uzatmaya hak görmesi ve son olayı gibi antipatik gelişmeler nedeniyle ona göre daha tepkili olmam normal. Netflix'in yaptığı da doğru değildi ama en azından ekibi mağdur etmedi. Oysa geçici bir kaldırılma olduğu iddia edilse de Çıplak'ın yeni sezonunun yayınlanıp yayınlanmayacağı bile hala net değil.

Ben herhangi bir mesajımda Netflix doğru yaptı diye bir şey mi dedim yine durduk yere coşmuşsun. Türkiye gerçeklerini ve tüm süreci senin kadar iyi biliyorum o yüzden senden ders almaya ihtiyacım yok. Ama zamanında forumumuza bile el sürmeleri, CEO'sunun başka platformlara dil uzatmaya hak görmesi ve son olayı gibi antipatik gelişmeler nedeniyle ona göre daha tepkili olmam normal. Netflix'in yaptığı da doğru değildi ama en azından ekibi mağdur etmedi. Oysa geçici bir kaldırılma olduğu iddia edilse de Çıplak'ın yeni sezonunun yayınlanıp yayınlanmayacağı bile hala net değil.
"Netflix'i sadece örnek vermek adına söylüyorum yanlış anlaşılmasın."

Anlamışsın tabii ki. :D

Çıplak dizisinin ekibi pek de mağdur olmuşa benzemiyor:

Harika bir kampanya yapmışlar, sabah kampanyayı değerlendirmek istedim ama sanırım yoğunluk veya sistemsel sıkıntıdan dolayı üye olamadım. Birkaç saat önce yıllık paket aldım, fiyatı gerçekten harika. 118 TL yıllık ücret hiçbir şey resmen. Hem de aylık 9.90 taksit seçeneği de var, hepsini tek seferde de çekmiyor yani. Aralık 2021'den sonra güncelleme yapılacakmış, o zamana kadar kim öle kim kala tabi. BluTV'ye teşekkür ediyorum böyle bir kampanyaya imza attıkları için. Fiyatından dolayı biraz tereddütteydim, kampanyayı da görünce kaçırmadım doğal olarak. :X

Hem Netflix hem BluTV ikilisine üyeyim böylelikle, bana yeter de artar. Yoğunluğumdan dolayı çok da vakit ayıramıyorum zaten, umarım bu yıl dizi ve filmlerle bol vakit ayırabileceğim bir yıl olur. :)

Bu tweeti gördüğüm çok iyi oldu normalde fiyatından dolayı almayı düşünmüyordum ama kampanyayı kaçırmak olmaz ondan demin aldım. :A umarım 1 yıl boyunca beni mutlu eder.