Yeme-İçme Mantı

xdragxx

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,418
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
kilo aldırmasıyla meşhurdur..yapmak bi sanat işidir ve güzel yapanlara çevrelerinde ün kazandırır
images
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi
Biz yapmıyoruz çünkü uğraşan yok hazır ev mantıları var elde yapılmış gibi olmasada fena değil :D
 
El mantısı gibisi yok ama:D Ev hanımları için ideal, işleri ne oturup mantı açsınlar:D
 
elmasoglu-manti-768x500.jpg


Mantı, yöresel bir Türk yemeğidir. İncecik açılan yufka küçük dörtgenler durumunda kesildikten sonra içlerine kıyma konulup bohça biçiminde dürülür. Mantı suda makarna gibi haşlanma yoluyla yapılan, üzerine isteğe göre sarmısaklı yoğurt, tereyağı ve sos dökülerek yenilen bir hamur işidir.

5e16e2297af5070d0058de39.jpg
 
İşkembe çorbasıyla birlikte en sevdiğim iki yemekten biridir. İkisini de ruhu bol sarımsak sosundan geçer. Mantıya bol sarımsaklı yoğurt ve tabi ki olmazsa olmaz kızarmış yağ pul biber sosuyla birlikte lezzet ölçütünü zirveye çıkarır.

Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır, Kayseri yöresiyle meşhurdur. :love1:
 
Küçükken hiç sevmediğim ama sonra en sevdiğim yemekler arasına girmiş lezzetli bir yemektir. Sade haşlama harici soslu suda kaynatılıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek yemeyi daha çok severim :bhr:
Tavuk göğsü ile yapılanıda çok lezzetlidir
 
  • Harika
Reactions: Tolstoyevski
Küçükken hiç sevmediğim ama sonra en sevdiğim yemekler arasına girmiş lezzetli bir yemektir. Sade haşlama harici soslu suda kaynatılıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek yemeyi daha çok severim :bhr:
Tavuk göğsü ile yapılanıda çok lezzetlidir
Mantı hakkında hiç bilmediğim şeyler duydum :A
Tavuk göğüslü mantı ve sade haşlama mantı :A
 
Mantı hakkında hiç bilmediğim şeyler duydum :A
Tavuk göğüslü mantı ve sade haşlama mantı :A
Biz kıymalıdan çok içine tavuk göğsü koyarız :A soğan ve tavuk göğsü
Sade haşlama derken işte makarna gibi kaynayan, ama öyle olmayanı tereyağı salça sosu direk kızartılır mantıyı koyarım ve üstüne su döküp kaynatırım (annem böyle yapmaz) ve onun üstüne sarımsaklı yoğurt dökerim.

Bak bu sade suda haşlanmış:
kayserimantisi-yeni-1.jpg
Bu da soslu suda haşlanmış:
5dde724718c773092461a5d5.jpg
 
  • Harika
Reactions: Carpe Diem
Biz kıymalıdan çok içine tavuk göğsü koyarız :A soğan ve tavuk göğsü
Sade haşlama derken işte makarna gibi kaynayan, ama öyle olmayanı tereyağı salça sosu direk kızartılır mantıyı koyarım ve üstüne su döküp kaynatırım (annem böyle yapmaz) ve onun üstüne sarımsaklı yoğurt dökerim.

Bak bu sade suda haşlanmış:
Bu da soslu suda haşlanmış:
Benim bildiğim sade suda haşlamış gibi olanı ama sade diye yemiyoruz biz onu :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Dosi
Benim bildiğim sade suda haşlamış gibi olanı ama sade diye yemiyoruz biz onu :A
İşte o sadenin üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür ve üserine sos kızartılır ama o diğer sosluya sadece sarımsaklı yoğurt ve nane serpilir :A
Off be yeminle şuan yemişim gibi tadını alıyorum :A
 
  • Sinir Bozucu
Reactions: xdragxx
  • Sinir Bozucu
  • Güldürdün
Reactions: xdragxx and Zeyno
Nerden bileyim şu saat ayakta olacağını :A bende senden farksız değilim :A
------


Niye sinir bozucu attın :A iştahın mı çekti? Hangisini? : Aynı
İkisi de aynı kapıya çıkıyor pek farkı yok bence :A Ha önceden atmışsın ha mantıyla birlikte yani :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Dosi
İkisi de aynı kapıya çıkıyor pek farkı yok bence :A Ha önceden atmışsın ha mantıyla birlikte yani :A
İkincisini çok daha lezzetli buluyorum :A
Diğerinden aynı tadı alabilmek için yoğurtu üstüne dökeceğime mantıyı sarımsaklı yoğurt ve sosa koyup tam karıştırıyorum. Farklı tatlar bunlar :A
 
  • Güldürdün
Reactions: xdragxx
Tavuklu olanı hiç yemedim hangi yöreye özgü ve bence tavuklusu da müthiştir mantıyı zaten çok severim :love1:
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi