Yeme-İçme Mantı

En çok beğendiğim yemeklerde İlk 3'e mutlaka girer.

Üstüne sarımsaksız yoğurt ve sos da dökünce tadından yenmez. Canım çekti şimdi. :A

• Harika
Reactions: Carpe Diem
Geçtiğimiz haftalarda kuzenlerle yapmaya çalıştığımız, şeklini bir türlü veremediğimiz için bıkkınlıktan iştahımızı kesen yemek. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi and Carpe Diem

Eskiden çok severdim şimdi de seviyorum ama eski tat yok gibi büyük ihtimalle kardeşim seviyor diye annenin sürekli yapmasından kaynaklı :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi and EmreCan
2 3 gün üst üste yiyince bende aynı öyle
Ben valla hergün yesem bıkmam ama üstüne yağ döküp yiyince baş ağrısı yapıyor bende ondan yağsız yiyorum :A
------

Tavuklu olanı hiç yemedim hangi yöreye özgü ve bence tavuklusu da müthiştir mantıyı zaten çok severim :love1:
Çok severim bir ömür yesem bıkmam canım çekti dışarı çıkınca alıp yapacam :A ama üstüne yağ döküp yiyince baş ağrısı yapıyor bende ondan yağsız yiyorum

İki üç gün değilde eskiden en az ayda bir yapılırdı insan özlerdi son yıllarda kardeşim seviyor diye annem mantıdır vs. hamur işi dediğimiz yemeklerden sık sık yapıyor ondan eski lezzetim yok
İşte bizde öyle kardeşim istiyor süreklü aynen dediğin gibi ayda 1 mantıklı bence ama sürekli yersem cidden lezzeti gider her gün yediğim için bıkarım
------

Ben valla hergün yesem bıkmam ama üstüne yağ döküp yiyince baş ağrısı yapıyor bende ondan yağsız yiyorum :A
------

Çok severim bir ömür yesem bıkmam canım çekti dışarı çıkınca alıp yapacam :A ama üstüne yağ döküp yiyince baş ağrısı yapıyor bende ondan yağsız yiyorum
Ben uzun zamandır bu kadar çok yememiştim o yüzdennn yemem artık sık sık :A

Canım memleketimin meşhur yemeğidir Mantı çok severim o yüzden tombiş olduğum doğrudur :A aynı bu resimdeki gibi keser sıkarız benim sıkma şeklim fotodaki gibi böyle sıkıyorum ben :D
Kayseri-Mantisi-Malzemeleri-ve-Tarifi-728x410.jpg

biz böyle pişiriz ama nane de atabilirsiniz isteğe göre yani :D
kayseri-mantisi-mini.jpg

Buda kayserinin meşhur yağ mantısıdır diğer adıda sosyete mantısıdır bizim evde hiç yapılmadı bundan hep küçük mantımızdan yaparız biz :D
kayseri-usulu-yag-mantisi.jpg

Buda bize bir saat uzaklıktaki ilçemiz Tomarza nın meşhur tepsi mantısı bu şekil yapılır tepsiye dizilir fırında pişer salçalı sos sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsiniz :D
kayseri-tepsi-mantisi-2.jpg

• Harika
  • Beğendim
Reactions: Dosi and Gerekli24
Canım memleketimin meşhur yemeğidir Mantı çok severim o yüzden tombiş olduğum doğrudur :A aynı bu resimdeki gibi keser sıkarız benim sıkma şeklim fotodaki gibi böyle sıkıyorum ben :DEkli dosyayı görüntüle 96400

biz böyle pişiriz ama nane de atabilirsiniz isteğe göre yani :D
Ekli dosyayı görüntüle 96401

Buda kayserinin meşhur yağ mantısıdır diğer adıda sosyete mantısıdır bizim evde hiç yapılmadı bundan hep küçük mantımızdan yaparız biz :D
Ekli dosyayı görüntüle 96403

Buda bize bir saat uzaklıktaki ilçemiz Tomarza nın meşhur tepsi mantısı bu şekil yapılır tepsiye dizilir fırında pişer salçalı sos sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsiniz :D
Ekli dosyayı görüntüle 96404
Offf daha kahvaltı etmedim :A
Sizin pişirme şekliniz işte benim sevdiğim sos ile kaynatma dediğim şekil :bhr:
Bir konu edasında olmuş. Eline sağlık
@The_Erinch sana laf atabilir :A

• Harika
Reactions: Angelica
Offf daha kahvaltı etmedim :A
Sizin pişirme şekliniz işte benim sevdiğim sos ile kaynatma dediğim şekil :bhr:
Bir konu edasında olmuş. Eline sağlık
@The_Erinch sana laf atabilir :A

Evet suda haşlıyoruz salçalı sos yapıp içine katıyoruz :A dimi konuyu görünce bildiğim mantı çeşitlerini tanıtayım dedim :Akesim aynı böyle olur zeynep biz annemle 5 beziyi 3 saattemi sıkıyoruz aynı böyle küçük küçük keser annem :A aa abicim bana birşey demez :A

• Harika
Reactions: Dosi
Özellikle kış ayında yemeyi tercih ettiğim harika bir yemek

Konuyu görünce canımın çektiği yemek. :A

Evde yapması bir hayli zordur ama hazırlar da evde yapılanın tadını veremiyor. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi