2h | 12
www.imdb.com
Gia (1998)
Angelina Jolie konusundaki eksiklerimi kapamaya devam ediyorum. Orta yaş dönemini sevemesem de gençlik yıllarında gerçekten iyi bir oyuncuymuş. Bu filmin sinemalarda değil de HBO'da gösterilmesi şanssızlığı olmuş. Belki 1 sene sonra aldığı Oscar'ı kolaylaştırmış olabilir o ayrı konu tabii.
Amerika'nın en ünlü mankenlerinden birinin parlama ve erken yaşta ölüme sürüklenme hikayesini ele alıyor film. İlginç bir karaktermiş gerçekten Gia. Fakat uyuşturucu mevzusundan itibaren benim açımdan çok tekrara düşmeye başladı, son 1 saat 20-30 dakikaya sığdırılsa daha iyi bir film olurmuş.
Eğri oturup doğru konuşacak olursak filmin en akılda kalıcı sahneleri Angelina Jolie'nin malum sahneleriydi. Angelina Jolie'yi pek güzel bulmazdım normalde ama o yıllar vücudu kusursuzmuş. #Respect. Lost'tan tanıdığımız Elizabeth Mitchell da hiç fena değildi.
6.5/10
------------
1h 39m
www.imdb.com
Toz Bezi (2015)
BluTV listemde uzun süredir bekleyen yerli filmlerdendi. İstanbul Film Festivalinde en iyi film ödülünü alan filmlerden biriymiş bu da. Fakat bu kez pek sevdiğimi söyleyemem. Asiye Dinçsoy çok iyi oynamış ve karakterlerle empati kurabilmek de çok zor değildi. Fakat hikaye genel anlamla yeni ya da etkili bir şey sunmuyor. Örneğin geçenlerde yorumladığım Borç'un anlattıklarının çok küçük bir kısmı bu filme denkti.
5/10
------------
2h 6m | 12
www.imdb.com
Midnight Run (1988)
Netflix'ten kalkmadan yakalanacaklar izleme serimin ilk durağıydı. Dönemine göre çok iyi bir filmdi, günümüze göre de hala iyi bir film. Kat kat daha iyi imkanlarla çekilen Hızlı ve Öfkeli'den kat kat iyi bir film mesela.
Robert De Niro alışkın olduğumuz tarzda bir rolde. Ödül avcısı eski bir polis, ek olarak burada komediye de yakın bir performans sunuyor. Ona eşlik eden Charles Grodin yakından tanıdığım bir oyuncu değil. Mafyadan yüklü miktarda para yürüten muhasebeciyi oynuyor. Karakteri sıra dışıydı, sıra dışı olma sebebi ise hiçbir sıra dışı özelliğinin olmamasıydı.
Gayet sıradan bir adamdı her yönüyle ama böylesini izlemeye alışkın olmadığımız için ilgi çekici geldi ve karakterle kolay bağ kurabilip sevdik. De Niro ile aralarında güzel bir kimya oluşmuş.
Güzel bir film ama fazla beklentiye girmemek lazım. Yorgun bir gün sonrasında izlenebilecek hafif, eğlenceli bir aksiyon filmi.
7/10