bazinga
Admin
- Reaksiyon puanı
- 50,352
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
The Age of Innocence (1993)
Filmi yöneteni bilmesem ve tahmin etmemi isteseler 50 hakkımdan bir tanesi Martin Scorsese olmazdı ama o yönetmiş gerçekten. 90'lı yıllarda yasak aşk filmi çekmeyen yönetmenleri sektörden dışlıyor olmalılar. Hiç umulmayacak insanlar bile aşk filmlerinde yer almışlar, çok enteresan...
Scorsese'nin aşk filmi çekmesinin şaşırtıcı olmasının yanı sıra bu kadar vasat bir tanesini çekmiş olması da şaşırtıcı. Yüzlerce kez işlenen şeyler, farklı bir yanı yok. Eski çağlarda yaşamış bir aristokrat olmadığıma bir kez daha şükrettim, bu kadar sıkıcı hayatlar çekilmezmiş. Bu arada bir filmde Daniel Day-Lewis varsa sıkıcıdır tezini doğrulayan filmler arasına da yazılmış oldu film. Winona Ryder'ın Altın Küre alıp Oscar'a aday olan performansında da bir şey göremedim.
4/10
---------------
Changeling (2008)
Eastwood dedenin yıllardır ertelediğim filmlerinden biriydi, nihayet vakti geldi... En iyilerinden olmasa da başarılı bir film kesinlikle...
Filmin konusu çok ilginç. Çocuğunu kaybeden bir annenin hikayesini izleyeceğiz sanıyoruz başta ama öyle değil. Çocuk bulunuyor ama bulunan çocuk annenin kendi çocuğu değil! Günümüzde bakınca çok uçuk bir konu gibi duruyor ama hikayenin geçtiği dönemde DNA testi yok ve gerçekten yaşanmış bir hikaye. Zaten filmin tüm gücü de gerçekliğinde yatıyor. Kurmaca bir öykü olduğunu bilsek belki bu kadar ikna olamazdık hikayesine...
Angelina Jolie bu rolle Oscar'a aday olmuş. İyiydi ama çok çok bir ekstrası da yoktu. Girl, Interrupted'taki performansının yakınına koymam. John Malkovich'in varlığı iyiydi.
Filmin beni şaşırtan noktalarından biri müziklerinin Clint Eastwood imzalı olmasıydı ve çok da iyiydi. İşin daha da ilginci Clint Eastwood, Mystic River ve Million Dollar Baby gibi başka ünlü filmlerinin de müziklerini bestelemiş. Bu yönünden bunca zaman nasıl haberdar olmamışım ya da olduysam da nasıl unutmuşum anlamadım...
Filmin eksisi biraz fazla uzaması. Yer yer sıkıcılaşıyor film, biraz daha kısa ve daha tempolu olsa daha da çok severdim muhtemelen.
7.5/10