Düzenli yürüyüş yapan biri olarak yürüyüş sırasında maskemi hiç çıkarmam bir iki hava alma isteği dışında. Cafede oturuyorsam ve bir şey içiyorsam tabiki çıkarıyorum henüz maskeyle bir şey içebilme sistemi geliştirilmedi.
Zaten Sağlık Bakanıda; bulunduğunuz ortamda insan az ise ve mesafeliyseniz çıkarabilirsiniz diye bir Tweetinide okumuştum.Ben sadece okula kursa gidince derste sürekli takmıyorum ki herkes de öyle çünkü ders boyunca saatlerce takmak zor oluyor. Ama sınıf 12 kişilik önümüzde ve arkamızda bir boş sıra var ve yanında kimse yok. Pencere ve camlar da açık. Onun dışında hep takıyorum.
İrlandada anlatma tarzlarıYine asosyalliğini gözler önüne sermişsin
Öncelikle konunun tamamını okuyup, konunun vermek istediği üzerine yorum yaptığın için sana teşekkür ederim.Maske kültürünü seviyorum ve uzun süre de devam etmesi gerektiğini düşünüyorum salgın yüzde 100 bitene dek. Eğer önümüzdeki seneler yeni salgınlar çıkmazsa, 2020 dönemini virüs ve maske dönemi olarak hatırlayacağız gelecekte, ne günlerdi diyerek...
Mart ayından bu yana ev hariç istinasız her yerde taktım. Sadece iki kez, dışarıda yemek yerken mesafeye dikkat ederek mecburen maskeyi aşağı çekmek zorunda kaldım.
Emeğine sağlık konudaki resimler oldukça bilgilendirici ve üzücü de, özellikle 1.resimdeki bilgi çok endişelendirici. @The_Erinch %70 büyük bir rakam, biz maske takmamıza rağmen maskesiz gezenlerin bu kadar kolay bulaştırabilmesi korkunç. Demek ki maske önlem almaktan ziyade, hastalığı başkasına bulaştırmama işlevi görüyormuş ağırlıklı olarak. Yani maske takmak tam koruma sağlamıyor ister istemez, bu yüzden maske kullanmayanlara yönelik yaptırımlar ağırlaştırılmalı...
Aslında çok doğru bir anlatım.İrlandada anlatma tarzları
Corona virus is big monster
Corona virus is eating people
Böyle anlattılar @Tolstoyevski @The_Erinch
Biraz hak veriyorum sana ama forumda bilinçli profil yüksek o nedenle en azından bu platformda sallayan yoktur."Her zaman, her yerde takarım." diyenlerin yarısı sallıyor.
Eline sağlık harika konu. Maske takılsa bile o %70 olayı korkutucu.Ben tek başıma araba sürerken bile takıyorum... Sadece örneğin şuan yazlık mekandayız..sahilde mesafeli bir alana yerleştikten sonra çıkarıyorum yada üstü tamamen açık bir cafe,rest. gibi bir yerde mesafeli bir alandaysam ve ailem varsa yanımda o zaman çıkarıyorum.
Onun dışında maskemi takmaya daima önem veriyorum.
Öncelikle @Tolstoyevski gibi sende konuyu okumuşun, buna memnun oldum.Eline sağlık harika konu. Maske takılsa bile o %70 olayı korkutucu.
Bu arada anketi gizli yapmamışsın😏 diğer kısmını seçip geçtim bu yüzden
başka bir gün uzunca detaylı yazarım inşallah. Malum ülke, şartlar ve kurallar farklı olduğu için çok büyük farklılıklar söz konusu bizde.