bazinga
Admin
- Reaksiyon puanı
- 50,353
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Pity (2018)
Mubi sayesinde keşfettiğim filmlerden oldu. Yorgon Lanthimos'un başarısı belli ki Yunanistan sineması için yeni bir akım oluşturmuş. Babis Makridis yönetmenliğindeki bu film de Lanthimos'tan çıkmış gibiydi.
Filmin merkezinde acılardan beslenen, insanların kendisine acımasından aldığı hazzı başka hiçbir şeyden alamayan, insanların ilgisini anca o şekilde çekebilen zavallı bir adam var. Her ne kadar uçuk bir konu gibi gözükse de aslında çok yabancı değil bu adam, hepimizin etrafında var. Hatta zaman zaman kendimizin bile içine düştüğü söylenebilir.
Filmin çok durağan bir yapısı olsa da yer yer kahkaha attırabiliyor. Ben biraz daha akıcı, daha absürt ama daha iyi bir sona sahip olmasını tercih ederdim ama bu haliyle de çarpıcı bir film. İzlediğime memnun kaldım.
6/10
----------
Anelka: Misunderstood (2020)
Film değil belgesel aslında ama en uygun yer olduğu için buraya yazayım.
Aslında Anelka'nın belgesel çekmeye değecek kadar büyük bir oyuncu olduğunu düşünmüyordum ama yine de neler anlattığını merak ettim. Ve de futbolla ilgili belgeseller her daim ilgi çekici, izlemesem olmazdı.
Anelka'nın kariyerinin ilk yıllarında bu kadar dev bir yıldız olduğunu unutmuşum. Transfer rekoruna sahip olduğunu bilmiyordum. Gerçekten çok çabuk zirveyi gören ama sonrasında tepetaklak olan bir kariyer... Zor kişiliği nedeniyle olmuş başına gelenler çoğu zaman. Yeri geldiğinde sözünü sakınmamış cesur kararlar almış. Fakat yanlışları kariyerini yakmış, daha sonra da basın haksız şekilde tamamen işini bitirmiş...
Belgesellere puan vermek çok doğru gelmiyor. Genelde 7 veya 8 puan veriyorum. Filmlerle aynı seviyede puanlar olarak düşünmeyin.
7/10