bazinga
Admin
- Reaksiyon puanı
- 50,351
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Godard Mon Amour (2017)
Bedava Mubi üyeliğimin ilk gününde Mubi'deki son günü olan bu filmi izlemek istedim, güzel bir başlangıç oldu.
Michel Hazanavicius'un pek sevdiğim The Artist'inden sonra izlediğim ilk filmi oldu. Film, oyuncu Anne Wiazemsky'nin gözünden ünlü yönetmen Godard ile 60'ların sonunda yaşadığı ilişkiyi ele alıyor.
Her ne kadar henüz hiçbir filmini izlememe utancına sahip olsam da önemli bir yönetmenin günlük hayatına bakış ilgi çekici. Tabii normal bir dönemdeki günlük hayat da değil bu. 1968 dönemindeki aktivitelerin göbeğindeki sıra dışı, ilginç fikirleri olan çıkıntı bir adamın hayatı aslında...
Konu anlamında çok iyi, çok farklı bir film olduğunu söyleyemem. Godard'ı melekleştirmeyip pek çok olumsuz yanını göstermesi fanatiklerinin hoşuna gitmemiş ki gerçekleri asla bilemeyeceğimiz için sağlıklı yorum yapmak zor.
Filmi iyi yapan şey ise Michel Hazanavicius'un yönetmenliği ve filmin muhteşem sinematografisi. Stacy Martin'in canlandırdığı Anne Wiazemsky'nin gençliği, duru güzelliği çok iyi yansıtılmış. Harika görüntüler vardı filmin içerisinde.
Filmin en sevdiğim sahnesi ise yönetmenlerin gereksiz yere filmlerde nudistlik kullanmasını eleştirirken filmdeki iki ana karakterin de çıplak olmasıydı. Benzer birkaç tane daha çok hoş oyun vardı filmin içinde. Bu sahneler de büyük ölçüde yönetmen başarısıydı.
Bu arada yönetmenin eşi olan Berenice Bejo'yu çok az ve etkisiz rolde görmek biraz üzmedi değil.
6.5/10
---------------
Love Is in the Air / Ma vie en l'air (2005)
Bir günde iki Fransız filmi izleyerek ilginç bir kişisel rekora imza attım. Bu film de BluTV'de 5 gün sonra kalkacaktı. Marion Cotillard faktörüyle ve "bir daha başka yerde rastlamam zor" diyerek izledim.
Yani orta seviye bir Fransız komedisiydi. Uçak fobisi olan bir adamın uçuş güvenliği sorumlusu olması ve unutamadığı aşkının peşinde neredeyse hayatını heba etmesi... Eğlenceli anları olsa da, yer yer çok iyi replikleri olsa da daha iyi olabilirmiş.
En sevdiğim replik Marion Cotillard'ın söylediği "birinin hayatının kadını olup olmadığını anca son nefesini verirken bilebilirsin" gibisinden sözüydü, baya iyiydi.
Bu arada Marion Cotillard'ın saçlarını sarıya boyamasına puanım 1/10
5.5/10