1590520789984.png

Gören de diziyi ben izledim sanır ama diziyi izleyip bitiren ben değilim. :A

@Sherlock, @MEnes, @MasacRE, @Maskeli Fedai.

İyi yaptın yoldaşım, büyük bir iş başardın... :A

Peki şunu sormak istiyorum, FİNAL'den tatmin oldun mu... :A
Finalde delik deşik olan Helo'nun bile kurtulması biraz abartydı ama yine de tatmin etti. Özelikle günümüzü gösterip robotlar ve insan şeklindeki hallerini göstermeleri bir tüyleri ürperti :A Sence :D

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Finalde delik deşik olan Helo'nun bile kurtulması biraz abartydı ama yine de tatmin etti. Özelikle günümüzü gösterip robotlar ve insan şeklindeki hallerini göstermeleri bir tüyleri ürperti :A Sence :D

Hainku spoiler kutusu içerisinde Nisa reisin görseli var, açmalısın bence. :A @MasacRE

Fazla Polyanna bitirmişler. Final bölümündeki abartı ve saçma son dakika kurtulmalarını geçtim daha önceden altyapısı verilip devamı getirilmeyen hikaye arclarından bahsediyorum. (7 numara gibi) Ve bir çok cevaplanmamış soru bırakmışlar arkalarında. Bunu da baştan sonra gelen tüm olayı DİN'e bağlamak için yapmışlar... (Kara mevzusu=Melek, Gaius+Six mevzusu= Peygamberler veya Tanrı) Hristiyanlık propagandası izlemek isteseydim 4 sezonluk politik bilim kurgu dizisine hiç başlamazdım. :A Genel olarak finale kadar çok beğendiğim diziyi finalde oldukça Polyanna şekilde bitirip biraz meeh dedirttiler ama dizinin geneline 9 verdim. :A

• Beğendim
Reactions: Maskeli Fedai
Fazla Polyanna bitirmişler. Final bölümündeki abartı ve saçma son dakika kurtulmalarını geçtim daha önceden altyapısı verilip devamı getirilmeyen hikaye arclarından bahsediyorum. (7 numara gibi) Ve bir çok cevaplanmamış soru bırakmışlar arkalarında. Bunu da baştan sonra gelen tüm olayı DİN'e bağlamak için yapmışlar... (Kara mevzusu=Melek, Gaius+Six mevzusu= Peygamberler veya Tanrı) Hristiyanlık propagandası izlemek isteseydim 4 sezonluk politik bilim kurgu dizisine hiç başlamazdım. :A Genel olarak finale kadar çok beğendiğim diziyi finalde oldukça Polyanna şekilde bitirip biraz meeh dedirttiler ama dizinin geneline 9 verdim. :A
Aslında doğru noktalara parmak bastın ama bilmiyorum belki de net yorum için epey bir süre geçmesi lazımdır. Yalnız şunu @Sherlock'a da söyledim ilk iki sezondaki senaryo daha iyiydi bence. Son iki sezonda bayağı boş bölümler izledik. Dördüncü sezon da keza öyleydi. İşin gizem boyutu da düştü birçok bölümü sıkılarak izledim. Din konusunda haklısın. Dibine dibine vurmuşlar. Ateist olan Gaius ve Adama bile imana geldi :A Onun dışında Gaius ve Six arasındaki ilişki de garipti. Tigh bildiğin kadını hamile bıraktı ama finalde nedense yine Gaius'a döndü :D Gaius'un da o kadar hayatta kalması Hera'yı kucağına alıp Adama'nın yanına getirmesi için miydi :A

Laura'nın bir türlü ölmemesine ne diyorsun peki :A

• Beğendim
Reactions: MEnes and Sherlock
Aslında doğru noktalara parmak bastın ama bilmiyorum belki de net yorum için epey bir süre geçmesi lazımdır. Yalnız şunu @Sherlock'a da söyledim ilk iki sezondaki senaryo daha iyiydi bence. Son iki sezonda bayağı boş bölümler izledik. Dördüncü sezon da keza öyleydi. İşin gizem boyutu da düştü birçok bölümü sıkılarak izledim. Din konusunda haklısın. Dibine dibine vurmuşlar. Ateist olan Gaius ve Adama bile imana geldi :A Onun dışında Gaius ve Six arasındaki ilişki de garipti. Tigh bildiğin kadını hamile bıraktı ama finalde nedense yine Gaius'a döndü :D Gaius'un da o kadar hayatta kalması Hera'yı kucağına alıp Adama'nın yanına getirmesi için miydi :A

Laura'nın bir türlü ölmemesine ne diyorsun peki :A

Hikayenin en başından beri din konusu ile bağlanacağı belliydi, bunu sık sık verdikleri için ben pek rahatsız olmadım hatta beğendim de. Starbuck'ın melek olarak konumlandırılması, en başından beri seçilmiş kişi denilen Gaius ve Six'in peygamberler olarak konumlandırılması ince düşünülmüş bence. Adaşımla konuşmuştuk, beni en çok rahatsız eden şey son dakika kurtulma durumları oldu. Helo buna örnek verilebilir, başkanın son kısımda ölmesi buna örnek verilebilir.

Onun dışında 'Number 7' konusunda bir hikaye oluşturulmasını, en kötü o konunun daha detaylı anlatılmasını bekliyordum. "Hatalı bir modeldi" dendi ve geçiştirildi. Final sezonu 15. bölüme kadar neredeyse kusursuz bence, gizem konusunu GoT gibi son ana bıraksalardı bu sefer arka planını tam olarak anlatmaya fırsatları olmayacağı için tatminsizlik oluşturabilirdi o durum. Dediğim gibi 15. ve 18. bölüm arasında bir noktada 7 numara meselesi anlatılabilirdi.

Ne olursa olsun bence başarılı bir şekilde bağladılar, dizilerin düzgün ve tatmin edici bir final yapması zor oluyor. Batıran çok dizi var, bu dizi onlardan biri değil bence. Son sahnesi direkt çok akılda kalıcı mesela, döngü muhabbetini de son sahneyle neticelendirmiş oldular. Genel olarak baya iyi bir diziydi özetle.

Hikayenin en başından beri din konusu ile bağlanacağı belliydi, bunu sık sık verdikleri için ben pek rahatsız olmadım hatta beğendim de. Starbuck'ın melek olarak konumlandırılması, en başından beri seçilmiş kişi denilen Gaius ve Six'in peygamberler olarak konumlandırılması ince düşünülmüş bence. Adaşımla konuşmuştuk, beni en çok rahatsız eden şey son dakika kurtulma durumları oldu. Helo buna örnek verilebilir, başkanın son kısımda ölmesi buna örnek verilebilir.

Onun dışında 'Number 7' konusunda bir hikaye oluşturulmasını, en kötü o konunun daha detaylı anlatılmasını bekliyordum. "Hatalı bir modeldi" dendi ve geçiştirildi. Final sezonu 15. bölüme kadar neredeyse kusursuz bence, gizem konusunu GoT gibi son ana bıraksalardı bu sefer arka planını tam olarak anlatmaya fırsatları olmayacağı için tatminsizlik oluşturabilirdi o durum. Dediğim gibi 15. ve 18. bölüm arasında bir noktada 7 numara meselesi anlatılabilirdi.

Ne olursa olsun bence başarılı bir şekilde bağladılar, dizilerin düzgün ve tatmin edici bir final yapması zor oluyor. Batıran çok dizi var, bu dizi onlardan biri değil bence. Son sahnesi direkt çok akılda kalıcı mesela, döngü muhabbetini de son sahneyle neticelendirmiş oldular. Genel olarak baya iyi bir diziydi özetle.
İzlemeyen çok şey kaybeder :A

• Harika
Reactions: Sherlock
Bu arada izlemediğimiz ve Cylonlar ile alakalı hikayeyi derinleştiren 'The Plan' filminde, 7 numara muhabbetine daha detaylı girilmiş olabilir. Şimdi aklıma geldi. :A @MEnes @Maskeli Fedai
Hayır girilmemiştir, girilse bile dizide yapacaklardır kardeşim bırak bu işleri. :A

Ya kardeşim bir şeyi de eleştir be bir şeyi de eleştir. Her şeyden de memnun kalma. Adamlar Cylon gizemi yüklediler sezonlar boyunca bölümler boyunca. Birçok soruyu cevaplayıp birçok soruyu umursamadan bıraktılar. Bunların bir gezegeni olması lazım dedik, vardır elbet böyle bir yerleri dedik. Ama noktalanış şekli komedi. Resmen mutlu son olsun diye yazılmış.

Gaius ve Six'in muhabbetinin, Kara'nın durumunun Din'e bağlanması asla ve asla atmin edici ve ince düşünülmüş bir senaryo falan değil. Oraya gideceği çok barizdi ama farklı bir şey çıkması için her şeyi verirdim... Çok daha kompleks ve ilgi çekici noktalara gidebilecek bir diziydi ama bunların hiçbirini tercih etmemiş adamlar. Çok daha yavan ve potansiyelini çar çur edecek şekilde bitirilmiş bir dizi. Tamam belki bir klasik ama 10'luk diziler klasmanına koymak pek mümkün değil bence...

@Maskeli Fedai Filler bölüm sayısı gerçekten fazlaydı özellikle 2'nin bazı kısımları ve 3. sezonda, 4'te çok yoktu sanki. Bazıları evren hakkında bilgilendirici bölümler olduğu için onları yadırgamadım ama çok gereksiz işlenen hikayeler de vardı. Biraz günümüze benzetme ve günümüzdeki mevzuların öyle bir evrende nasıl olduğunu anlatmaya çalışmışlar. Yer yer başarılı yer yer tatsızdı bunlar. Karakterler üzerine de çok yoğunlaşmışlar bölümler arasında. Ama mesela ana karakterler arasındaki iyi işlenen tek ilişki Laura ve Adama'nınki diyebiliriz. Ne Gaius Six doğru işlendi ne de Kara Lee. Cidden Gaius sadece bebeği taşıyıp Helo'ya vermek için mi o kadar bölümler boyu gösterildi. Dizi finalde hiç bir risk almayıp çok basite indirgeyerek bitirmiş hikayeyi bu net... Kusursuz olabilecekken bambaşka yerlere gidebilecekken potansiyel çar çur edilmiş... Yine de severek izledik o ayrı bir şey tabi.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Maskeli Fedai

Forum İstatistikleri

Konular
172,797
Üyeler
8,482
Son Üye
Sabir