- Reaksiyon puanı
- 114,255
- Puanı
- 1,060
"Aman boşver" olarak yansıyor banaDublaja uymuyor dublaja
bak ne güzel "tmm tmm" o iş ben de
"Aman boşver" olarak yansıyor banaDublaja uymuyor dublaja
bak ne güzel "tmm tmm" o iş ben de
tmm tmm"Aman boşver" olarak yansıyor bana
Arada hafif mod düşüyor ve yeri gelip trip atıyorum ama 1 gün bile sürmüyorRica ederim.
Evet, Almanya'nin kuzeyinde yasadigim icin bizim buralar pek aglak oluyor. Her gün agliyor canim sehrimiz, kalbini kiriyoruz herhalde.
Biliyorum, daha da öyle yap. Yaptikca yakisiyor.
Hediyemi nezaman getireceksin?Yeter artık ya. Bırak başkası açsın, sen niye kendini tebrik ediyorsun?
Kargoya verdim ama salgın olduğu için geç gelir. (???)Hediyemi nezaman getireceksin?
Umarım bu ay gelir araya bayram girdiği için uzar evetKargoya verdim ama salgın olduğu için geç gelir. (???)
Beklemeye devam et. Sıra gelmiyor bir türlüBekliyoruz...
Hala baslamaman kabahat zaten.
SNK'yi izleme, senlik degil. Zaten devlerin cizimlerini komik buldugum icin ciddiye alamiyorum o animeyi.
SNK'nın ciddiye alınmadığı bir dünyada anime konuşmanın pek de manası yok bence...@MEnes konuya
Bu arada @Forumdash o mesajıma niye öyle garip cevap verdi? ben avatarımdan konuşuyorum. O izleyemem diyor
FMA Brotherhood tamam çok çok muazzam bir seri benim de ilk 5'imde zaten ama bence MAL 1 numarada olması aynı IMDB'de The Shawshank Redemption'un 1 numarada olması gibi. Yani daha iyileri de var ama o 1 numarada ve inmiyor bir türlü...MAL ve IMdb pauni 9,2. Sevmeyeceginden süphem yok.
Halletmeden sana hediye veya sıva yok...Beklemeye devam et. Sıra gelmiyor bir türlü
En geç cuma halederim
Gündemim çok yoğunHalletmeden sana hediye veya sıva yok...
Ciddiye almiyorum demedim ki. Devlerin cizimlerini elestirdim ki bunu elestiren bir tek ben degilim, daha iyi olabilirdi degil mi?.SNK'nın ciddiye alınmadığı bir dünyada anime konuşmanın pek de manası yok bence...
FMA Brotherhood The Shawshank Redemption kadar eski ve yeri saglam degildi ama. Ki ilk Brotherhood'suz olani yapilmisti, mangaya sadik kalinmamisti falan baya sanssizliklar da yasadi. Buna ragmen zirveyi yillardir elinde tutuyorsa sampiyon cokta bellidir bence. Ki hadi MAL'de cok sansli diyelim ama IMDb'de de en yüksek puana sahip anime olmasina ne diyorsun? Tesdüf mü sence?FMA Brotherhood tamam çok çok muazzam bir seri benim de ilk 5'imde zaten ama bence MAL 1 numarada olması aynı IMDB'de The Shawshank Redemption'un 1 numarada olması gibi. Yani daha iyileri de var ama o 1 numarada ve inmiyor bir türlü...
SNK sezon 3 part 2'yi izlememiş birisinin SNK'ya ciddiye alamıyorum demesini kabul edemem... Gelmiş geçmiş en iyi anime sezonları arasında yer alır o 10 bölümlük kısım. Ki diğer sezonlar daha düşük puana sahipken o sezonun MAL'de geldiği yeri görmüşsündür zaten. Bir ara ilk 3'teydi ama sonradan düşürdüler... Ama mangayı okuduğum ve olayları bildiğim için diyorum ki SNK'nın final sezonu yani 4. sezonu o ilk sırayı net şekilde zorlayacak bir potansiyele sahip...
Biliyorum onu demediğini ama ben de bilerek gönderme yapıp gömmek istedim niyeyse... Devlerin çizimi çoğu bilinçli ya. Akılsız devleri daha iyi resmedemezsin sonuçta. Ama bak Eren'in devine veya diğer devlere hepsi gayet güzel çizilmiş...Ciddiye almiyorum demedim ki. Devlerin cizimlerini elestirdim ki bunu elestiren bir tek ben degilim, daha iyi olabilirdi degil mi?.
Tamam elbette tesadüf değildir ama 1 numara diyebilecek kadar kusursuz ve destansı mı onu sormak gerekir. 10/10'luk bir anime olduğunda hemfikirim zaten. Ama tepedeki animeler içerisinde hepsi 10/10 zaten. Orada kıyas başka yerlere gidiyor. Mesela Berserk'in çok başarılı bir şirket tarafından yapılmış bir animesi olsaydı 1 numarada ondan başkası olamaz derdim. Tabi burada seyirciyle alakalı ve oraya oy kullanan kitle ile alakalı diyebiliriz. Shounen bir serinin 1 numarada olması anime izleyenlerin ve oy verenlerin kitlesini bir nevi belli ediyordur. Bir Steins Gate mesela daha iyi bana göre FMA Brotherhood'dan.FMA Brotherhood The Shawshank Redemption kadar eski ve yeri saglam degildi ama. Ki ilk Brotherhood'suz olani yapilmisti, mangaya sadik kalinmamisti falan baya sanssizliklar da yasadi. Buna ragmen zirveyi yillardir elinde tutuyorsa sampiyon cokta bellidir bence. Ki hadi MAL'de cok sansli diyelim ama IMDb'de de en yüksek puana sahip anime olmasina ne diyorsun? Tesdüf mü sence?
SNK'yi su ara izlemeyi düsünüyorum, yetti artik. 2. sezonunu pek fazla begendigim söylenemez dedigim gibi klasik Shounen animeleri gibi ilerliyor ama son sezonunu öven tek kisi degilsin o yüzden merak ediyorum da bir yandan gömen de cok farketmissindir belki.
Belli belli gündemin yoğun gibi... Bu arada ben de biraz acımasızca yenmişim seni hazırlık maçında...Gündemim çok yoğun
Ev işi etkinlikler yetmezmiş gibi futbol takımı başına geçtim dostluk maçını saymazsak henüz kazanamadım 2 maçtır ama çok az gol yemekteyiz
Hangi ara oynadık 😱Belli belli gündemin yoğun gibi... Bu arada ben de biraz acımasızca yenmişim seni hazırlık maçında...
Tepedeki animeler?Biliyorum onu demediğini ama ben de bilerek gönderme yapıp gömmek istedim niyeyse... Devlerin çizimi çoğu bilinçli ya. Akılsız devleri daha iyi resmedemezsin sonuçta. Ama bak Eren'in devine veya diğer devlere hepsi gayet güzel çizilmiş...
Tamam elbette tesadüf değildir ama 1 numara diyebilecek kadar kusursuz ve destansı mı onu sormak gerekir. 10/10'luk bir anime olduğunda hemfikirim zaten. Ama tepedeki animeler içerisinde hepsi 10/10 zaten. Orada kıyas başka yerlere gidiyor. Mesela Berserk'in çok başarılı bir şirket tarafından yapılmış bir animesi olsaydı 1 numarada ondan başkası olamaz derdim. Tabi burada seyirciyle alakalı ve oraya oy kullanan kitle ile alakalı diyebiliriz. Shounen bir serinin 1 numarada olması anime izleyenlerin ve oy verenlerin kitlesini bir nevi belli ediyordur. Bir Steins Gate mesela daha iyi bana göre FMA Brotherhood'dan.
SNK için şunu diyebilirim. Shounen gibi başlayıp öyle devam edip, türü hala aktif olarak Shounen olmasına rağmen ağır Seinene evrilmiş bir seridir. Özellikle 4. sezon yani animeden sonraki mangada olan kısımlar için bunu çok net diyebiliriz. Gerçi 3. sezonun tamamı da daha ağır ve farklı konulara girildiği için Seinen'leşme orada başladı da diyebiliriz. 3. sezon ilk kısmı manga yüzünden gömenler olmuştur ben de gömdüm o kısmı ama 3. sezon 2. kısmın gömülecek veya eleştirilebilecek bir tarafı bulunamaz. Mangaya çok sadık gitmişler zaten ben de baya beğendim.
Tepedeki animeler dediğim kendi ilk 5 animem işte. Bir ara sıralama yapmıştım kendime göre. O sıralama değişiyor güncelleniyor ara sıra...Tepedeki animeler?
FMA Brotherhood'a 10/10'luk deyip destansi demeyen ilk kisisin sanirim. Steins Gate de efsanedir, FMA Brotherhood'la karsilastirirsam benim icin aralarinda bir farki yok ama benimki daha agir basiyor nedense.
En son School Days animesini izledim yorum yapilacak bir anime degil ama niye izledim diye sordum kendi kendime hala cevap ariyorum. Seinen'lesiyorsa Hellsing tadinda bir sey bekliyorum o zaman, beklentilerimi arttirdin.
Listen güzelmis, SNK'yi tamamlayinca tekrar bi' düsünürüm. Onun disinda diger animeler benim icin de efsanedir.Tepedeki animeler dediğim kendi ilk 5 animem işte. Bir ara sıralama yapmıştım kendime göre. O sıralama değişiyor güncelleniyor ara sıra...
1)Steins Gate
2)SNK
3)FMA Brotherhood
4)Hunter x Hunter
5)Death Note ( Bu numaraya bir çok anime de gelebilir aslında değişkenlik gösteriyor 5 numara)
Ya o ilk cümleyi genel kurdum aslında. 1 numara diyebilecek kadar, diğer tüm animelerden iyi diyebilecek kadar tepede bir anime mi demek istedim orda. Yoksa FMA'nın destansılığını kabul ediyorum ben de, izlerken duygudan duyguya girdiğimi ve o finalde hissettiklerimi nasıl unutabilirim... Tepedeki animeler dediğim durum o zaten. O animeler arasındaki fark anca o şekilde oluşuyor. Aralarında puan olarak bir fark olmuyor, kişiden kişiye göre bir sıralama oluşuyor izleyenlerin iç dünyasında.
Ben de Yakusoku no Neverland izledim, gerçekten müthiş bir animeydi. Geçen yıl yayınlanmış ve keşke daha erken izleseymişim dedim. Dayanamayıp mangasına da devam ettim zaten.
SNK Seinen'leşmenin dibine kadar vuruyor, özellikle 4. sezonda diyebilirim... Öyle bir karanlıklaşıyor ki içinde kayboluyorsun... Hellsing vari beklentini sonuna kadar karşılar baya çılgın şeyler yaşanıyor, baya... Yani animeyi izlersen ve 3. sezonu bitirirsen durmayıp mangayı okumanı kati surette tavsiye ederim... SNK'da şöyle bir kıyasa giriyorum genelde. Hani S3 P2 çıtayı epey yukarı çıkarıyor ve en muazzam anime sezonlarından birini izletiyor bize diyoruz. Ama 4. sezonda [(yaşanacaklar)] S3 P2'yi NET şekilde devede kulak bırakıyor... Ki bunlar Corona ertelenmesi olmazsa 2020 Sonbahar'ında animede yayınlandığında insanlar gerçekten kafayı yiyecek... Ben sadece animeyi izlemiş mangayı okumamış insanlara çok masumsunuz artık mangayı okuyun demekten yoruldum, o derece diyeyim...