Fav10 Film Kulübü 9. Sezon | 2. Hafta Oylaması

Hangi 6 film?

• Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,464
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Fav10 Film Kulübü'nde 9. sezonda ikinci haftaya sayılı günler kaldı. 7 filmin seçildiği ilk hafta sonrası ikinci hafta iki gün sonra başlayacak. Eğer ilk hafta filmlerinden 3 tanesini izlediyseniz bu oylamada oy hakkı sahibisiniz. 6 veya 7 film izlediyseniz ise oyunuz iki kat değerli. Henüz üç filme ulaşamadıysanız ama yine de oy kullanmak istiyorsanız oyunuz eşitlik halinde eşitliği bozmak üzere değerlendirilecek...

İşte bu haftanın değerli filmleri...

Public Enemies (2009)

Christian Bale ve Johnny Depp gangster filmi için bir arada.

The Road (2009)

Kıyamet sonrasında oğluyla hayatta kalma savaşı veren bir adamın hikayesi. BAFTA'da sinematografi adayı.

Coraline (2009)

Hayalleri gerçek olan (!) bir kızın dünyasını anlatan animasyon. Oscar adayı.

Invictus (2009)

Usta yönetmen Clint Eastwood'dan Güney Amerika'nın efsane başkanı Nelson Mandela dönemindeki ilginç bir rugby öyküsü. Mandela'yı oynayan Morgan Freeman ve Matt Damon bu filmle Oscar adayı oldular.

A Prophet (2009)

Fransa'da hapse düşen bir Arap'ın hikayesi. Tahar Rahim başrolde. Film Oscar'da yabancı dilde en iyi film adayı. Cannes'da büyük jüri ödülü sahibi.

Departures (2008)

İşsiz kalan çellocu cenaze işine girişirse... Japonya adına Oscar kazanan, zaman zaman IMDb Top 250'ye giren önemli bir film.

The Reader (2008)

Extremely Loud & Incredibly Close yönetmeni Stephen Daldry yönetiyor. Başrolü Kate Winslet bu filmle Oscar kazandı. Oscar'da en iyi film adayı.

Frost/Nixon (2008)

Amerika'nın tartışmalı başkanlarından Nixon'ın görevi bıraktıktan sonrasına dair tarihi röportajının filmi. Ron Howard yönetiyor. En iyi film ve en iyi yönetmen dahil 5 dalda Oscar adayı.

Burn After Reading (2008)

Coen Kardeşlerden bol yıldızlı komedi. Altın Küre'de en iyi komedi adayı olan filmde Brad Pitt, George Clooney, Frances McDormand, Tilda Swinton gibi isimler yer alıyor.

World's Greatest Dad (2009)

Efsane oyuncu Robin Williams'ın en sevilen komedilerinden biri.

Broken Embraces (2009)

Ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar yönetiyor. Penelope Cruz tabii ki başrolde. Bafta ve Altın Küre'de en iyi yabancı film adayı.

State of Play (2009)

Amerika'da bir kongre üyesi öldürülür ve ortalık karışır. Russell Crowe. Rachel McAdams. Ben Affleck. Helen Mirren. Robin Wright. Jason Bateman.

The Road, en az I am Legend kadar harika bir kıyamet sonrası hayatta kalma dram-gerilim filmdir, gözü kapalı tavsiye ederim kararsız kalınırsa.

İlk haftadan 1 film izledim ancak 2 film daha izleyeceğim, genellikle yorumları dikkate alarak izlemeye çalışıyorum bütün filmlere yetecek zaman olmadığı için ama 3 film izleyerek de 1 puan sahibi olabiliyoruz sanırım etkinlik oylamasında? :A @bazinga

The Road, en az I am Legend kadar harika bir kıyamet sonrası hayatta kalma dram-gerilim filmdir, gözü kapalı tavsiye ederim kararsız kalınırsa.

İlk haftadan 1 film izledim ancak 2 film daha izleyeceğim, genellikle yorumları dikkate alarak izlemeye çalışıyorum bütün filmlere yetecek zaman olmadığı için ama 3 film izleyerek de 1 puan sahibi olabiliyoruz sanırım etkinlik oylamasında? :A @bazinga
Evet, bekliyoruz heyecanla. :A

İlk hafta filmlerini izlemedim. Ankete oy veremiyorum dimi?
Verebilirsin, eşitlik halinde değerlendiririz. :Z

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
  • Public Enemies: Uzun zamandır listemdeydi, izlemek için sebebim olur. Johnny Depp filmi izleyelim. Başarılı bir film olacağını düşünüyorum.
  • Invictus: Bu filmi yıllar önce izledim diye hatırlıyorum, bazı sahneler aklımda ama "izledim" olarak işaretlememişim. Bu aralar içimden izlemek geçiyordu, iyi oldu listede olduğu. Matt Damon var, Morgan Freeman var ve izlediğim kadarıyla beğendiğimi de hatırlıyorum.
  • A Prophet: Süresi çok uzun olsa da, konusu çok iyi görünüyor.
  • Frost/Nixon: Bu filmi politik içerikli filmleri araştırırken denk gelmiştim. Nixon'ı eleştirilirken çok görürsünüz. "Futurama" isimli çizgi dizide Nixon'ın kafası vardı ve onun üzerinden ciddi eleştiriler yapılıyordu. Abraham Lincoln kadar göze batmasa da, Nixon da eleştirilerin hedef noktası oluyor kimi zaman. Bu yüzden film soru işareti giderilmesi konusunda iyi olabilir.
  • Burn After Reading: Cohen kardeşlerin filmini izlemezsek olmaz.
  • State of Play: Politik bir film, oyuncu kadrosu çok iyi ve politik filmlerin artı noktası, izleyiciyi bilgilendirme ve düşündürme amaçlı olması oluyor. İyi bir film olabilir.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Oylama konusunda @sokak sanati ile zıtlaşınca farklı farklı oylar çıkmış ortaya. :A

Komedi izlemek istemiyorum. Gangster filmleri bana hep durağan gelmiştir. Şu sıcak günlerde istemedim izlemek.:A
Zaten oy hakkım yok. Berabere kalınınca dahil edilir dedi ama ben 3 film izleyeceğim 2 günde. @yigit_00 ilk kez bi etkinliğe katılmış. Yalnız bırakmayayım:A

Komedi izlemek istemiyorum. Gangster filmleri bana hep durağan gelmiştir. Şu sıcak günlerde istemedim izlemek.:A
Zaten oy hakkım yok. Berabere kalınınca dahil edilir dedi ama ben 3 film izleyeceğim 2 günde. @yigit_00 ilk kez bi etkinliğe katılmış. Yalnız bırakmayayım:A
Üç film aynı, üç film ters. Bir de politik konulu filme oy vermemişsin, sadece gangster olanı ve komediye değil. Ayrıca Cohen kardeşlerin filmini sevmemiş miydin önceki sezonun etkinliğinde? :A

Üç film aynı, üç film ters. Bir de politik konulu filme oy vermemişsin, sadece gangster olanı ve komediye değil. Ayrıca Cohen kardeşlerin filmini sevmemiş miydin önceki sezonun etkinliğinde? :A

Politika çok severim ama belgesel olarak. Film olarak çok monoton ve taraflı geliyor. Çok ikilemde bırakan bir filmdi aslında.
Coen kardeşler filmi orta şekerdi. Çok etken olmadı isimlerini görmek tercih ederken. Türünü komedi görünce direkt eledim zaten.:D

• Beğendim
Reactions: Araf
Politika çok severim ama belgesel olarak. Film olarak çok monoton ve taraflı geliyor. Çok ikilemde bırakan bir filmdi aslında.
Coen kardeşler filmi orta şekerdi. Çok etken olmadı isimlerini görmek tercih ederken. Türünü komedi görünce direkt eledim zaten.:D
Maksat bakış açısı sunmaları ve gerçekliğe tam olarak girmese de, gerçeğe teğet bile geçmeleri, düşündürmeleri. Filmde düşündürme ögesi olunca sorun yok aslında.

Cohen kardeşler iyi aslında, orta şekerli film olsa da. En azından orta şekerli film çıkabiliyor, çok kötü film çıkmıyor. Bu da muhtemelen o ayarda bir şey olabilir. :D

• Beğendim
Reactions: sokak sanati
Maksat bakış açısı sunmaları ve gerçekliğe tam olarak girmese de, gerçeğe teğet bile geçmeleri, düşündürmeleri. Filmde düşündürme ögesi olunca sorun yok aslında.

Cohen kardeşler iyi aslında, orta şekerli film olsa da. En azından orta şekerli film çıkabiliyor, çok kötü film çıkmıyor. Bu da muhtemelen o ayarda bir şey olabilir. :D

Kıyamet sonrası beni daha çok meraklandirdi açıkçası. Boş bir film olacak olsa da değer diye düşündüm.:X

Hayırlı olsun yeni filmlerimiz.
Biraz kafa dinleyeceğim. Oylamaya yetişirim umarım 😊

Senin için acele ettim oy kullanmayacak mısın? :D
Şuan detaylı düşünecek enerjide değilim ve bu hafta çok fazla takılmaktan yorgun düştüm baya. Salı günü muhakkak gelip oylamamı yaparım. Filmleri yarın veya salı detaylı araştırırım😊

• Beğendim
İlk bakışta birinci haftanın filmlerine göre daha iyi duruyor filmler gerçekten, yarın tüm filmleri detaylıca inceleyip oylarımı kullanırım.

• Beğendim
Kıyamet sonrası beni daha çok meraklandirdi açıkçası. Boş bir film olacak olsa da değer diye düşündüm.:X
Sanırım kastın "The Road" isimli film. Viggo Mortensen olduğu için ilgimi çekmişti aslında da, hayal kırıklığına uğrarım diye düşündüm. Viggo Mortensen ile Mads Mikkelsen ikilisi çok iyi, arada karıştırıyorum birbirini. Birbirlerine benziyorlar ve ikisi de zaten Danimarkalı. Amerika'nın başarılı iki Danimarkalı oyuncusu. Viggo Mortensen'i özellikle "Captain Fantastic" filminde çok başarılı bulmuştum. Bu film de seçilebilir ama seçilirse umarım hayal kırıklığına uğramam. Oyunculuk konusunda hayal kırıklığına uğrayacağımı sanmıyorum ama, çok başarılı bir oyuncu. :)

Sanırım kastın "The Road" isimli film. Viggo Mortensen olduğu için ilgimi çekmişti aslında da, hayal kırıklığına uğrarım diye düşündüm. Viggo Mortensen ile Mads Mikkelsen ikilisi çok iyi, arada karıştırıyorum birbirini. Birbirlerine benziyorlar ve ikisi de zaten Danimarkalı. Amerika'nın başarılı iki Danimarkalı oyuncusu. Viggo Mortensen'i özellikle "Captain Fantastic" filminde çok başarılı bulmuştum. Bu film de seçilebilir ama seçilirse umarım hayal kırıklığına uğramam. Oyunculuk konusunda hayal kırıklığına uğrayacağımı sanmıyorum ama, çok başarılı bir oyuncu. :)

Aynen. Sadece konusuna bakarak işaretledim zaten. İlgi çekici bir konuydu. Bi fikir vereceğini düşündüm. Kıyamet yok olma hep ilgimi çeken konular.:D

• Beğendim
Reactions: Araf