🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

65 Yaş üzerine haftada 1 gün belli bir saat aralığında dışarı çıkma izni verilsin artık, gerçekten çok uzadı. Yaşlılar evde artık dura dura psikolojileri bozuldu, Tamam önlem alınsın ama 1 saat bari izin verilsin.
Ben olayın pskolojik kısmına kesinlikle katılıyorum ve babamdan biliyorum.
Adamcağızın evde isyan edip; ben çıkacağım yeter deyip;annem tarafından sakinleştirildiği günler olduğunu biliyorum.
2 haftadır izinliyim; yasak dahilinde değilim ama ben bile kısıtlı imkanlarda bile olsa sokağa çıkabilsemde bell noktada etkileniyorum ki yaklaşık 2 aydır evde olan insanları düşünüyorum. Bizler yasaklıyken 1 saat bile olsa dışarı çıkmaları gerekir.

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
Yani bende arada görüyorum ama çevremde ki yaşlılar için konuştum. Bence yaşlılar son zamanlarda yasağa uyuyor. Gençler uymuyor. Hep hastalananları yaşı Avrupa'ya göre daha genç. :D
+65 olayında çok fire oluyordur ama ilk zamanlarda.. bankadayken yasak dinlemeyip,şube önünde polis olduğunu göre göre şubeye gelenler oluyordu.

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
Ben olayın pskolojik kısmına kesinlikle katılıyorum ve babamdan biliyorum.
Adamcağızın evde isyan edip; ben çıkacağım yeter deyip;annem tarafından sakinleştirildiği günler olduğunu biliyorum.
2 haftadır izinliyim; yasak dahilinde değilim ama ben bile kısıtlı imkanlarda bile olsa sokağa çıkabilsemde bell noktada etkileniyorum ki yaklaşık 2 aydır evde olan insanları düşünüyorum. Bizler yasaklıyken 1 saat bile olsa dışarı çıkmaları gerekir.
Benim dedemler de sıkıldı belli ettirmeseler de.

Belli bir saat içinde maskeleriyle beraber oturduğu yerde dolaşsalar iyi olur, bu konuyu konuşacaklardı ama yasağı devam ettirecekler sanırım.

Belli bir saat içinde maskeleriyle beraber oturduğu yerde dolaşsalar iyi olur, bu konuyu konuşacaklardı ama yasağı devam ettirecekler sanırım.
1 hazirana kadar yasaklar sürer.. sürmeside lazım. 1000 kişi de olsa halen tanı var.. bu 1000 kişide test yapılanlar... birde bunun bilinmeyen tarafı var.

O nedenle ohh.. herşey azaldı deyip birden kapıları açarsak...............

1 hazirana kadar yasaklar sürer.. sürmeside lazım. 1000 kişi de olsa halen tanı var.. bu 1000 kişide test yapılanlar... birde bunun bilinmeyen tarafı var.

O nedenle ohh.. herşey azaldı deyip birden kapıları açarsak...............
Hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde yaşlılar üç saatliğine dışarı çıkabilir tarzı bir tasarı gündemdeydi yarın kabine toplantısında açıklanabilir. :D

SON DAKİKA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde hafta sonları ve resmi tatillerde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlandırmasının da salgınla mücadeleye büyük faydasının olduğunu biliyoruz."

SON DAKİKA!

65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı olduğu günlerden birinde 4 saat süre ile dışarı çıkma imkanı verilecek. İlk uygulama 10 Mayıs günü saatleri arasında 11.00 - 15..00 yapılacak.

SON DAKİKA!
  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlar cumartesi-pazar günlerinden birinde haftada 4 saat sokağa çıkma izni! İlk uygulama 10 Mayıs Pazar 11.00-15.00 arası!
  • 0-14 yaş grubu 13 Mayıs Çarşamba 11.00-15.00, 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma ise 11.00-15.00 arası dışarı çıkabilecek!

SON DAKİKA!

Şehirler arası yolculuk sınırlandırılması 7 il (Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin, Muğla) için bitiyor! Diğer şehirler için ise 15 gün uzuyor!

SON DAKİKA!

Taksilerde uygulanan tek-çift plaka sistemi bu gece bitiyor. AVM, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler çeşitli sınırlandırmalarla 11 Mayıs'ta açılıyor.

SON DAKİKA!

Terhis işlemleri 31 Mayıs'ta, atamalar 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da, bedelli askerlik 20 Haziran'da!

SON DAKİKA!

YKS sınavı 27-28 Haziran'da, LGS ise 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci sınavı 14 Haziran'da! Üniversiteler ve adliyeler 15 Haziran'da normal düzene dönecek.

• Sinir Bozucu
Reactions: Tolstoyevski