"Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" Günde 2 Defa Yayınlanacak!

Ben programin TRT'de yayinlanmasina da karsiyim gerekcelerini bu mesajda belirttim zaten. :A Baska kanalda yayinlansa eyvallah ama TRT devletin resmi kanali ve böyle bir programin devlet kanalinda yayinlanmasi bir kere yasalara aykiri. Türkiye'deki yasalari derinlemesine arastirip okuyan biri olarak söylüyorum.

Bizi bu hallere getirenler utansin. Diyecegim tek sey bu...

Yahu programı yapmıyor tekrarını yayınlanıyor niye yasaya aykırı olsun yahu
 
Anlamadığımız bi şeyden niye sevap kazanıyoruz onu zaten hiç anlamıyorum. Kuran'da mesela din düşmanlarının adı geçiyor ama Din alimlerine göre bunu okuyunca sevap kazanıyorsun. Din düşmanı insanların adından ne hayır gelir ki sevap kazanayım. Tamamen insanları susturmak için arapça okumak faydalı denmiş bence. Başka bir mantığı yok bunun.:( @emreemreu sana da cevap vermiş olayım:D
Iste amac bu, git gide insanlari din ile manipüle edip cantada keklik kivamina getirelim. Iran bu olsumun en büyük örnegidir. Ne hallere geldik gercekten cok cok üzücü... Bunu savunabilen birilerinin olmasi cok daha üzücü.. :(
 
  • Beğendim
Reactions: sokak sanati
Dini yarışmaya alet etmek doğru gelmiyor bana. Çünkü din yarıştırılamaz bir şey.
 
  • Harika
Reactions: Çiğdem
Okunan şey kutsal kitap olduğuna göre, binevi din yarıştırılıyor. Şarkı yarışması değil ki bu yarışma olsun.

güzel okuyan yarıştırılır her zaman güzel okuyan yarışması yapılmıştır ki tekrar yeni çekilmiyo bence bunda sakınca yok ki
 
güzel okuyan yarıştırılır her zaman güzel okuyan yarışması yapılmıştır tekrar bence bunda sakınca yok ki
O senin şahsi düşüncen, bu da benim şahsi düşüncen. Güzel olan her şey yarıştırılmamalı bana göre. Din maneviyattır, yarışma maddidir ve maddi ile manevi şeyler karşılaşmamalı birbirine.
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica
Yunus Emre'nin 200 liranın üzerinde fotoğrafının olması gibi bu dini yarışmalar. Koskoca Yunus Emre, maddiyatı bırakıp, yönelmiş maneviyata. Derviş olmuş, gezmiş ve maddiyatı bir kenara itmiş. Dini yarışmaya alet etmek de işte bu yüzden doğru gelmiyor. Yarışmanın temelinde kazanmak yatar, kazanmak ne olursa olsun, rekabete yol açar ve sonucunda da insan kaybeder ama kendini kaybeder. Para şart değil; kazandın diyelim, kişiliğin bozuksa, Allah adına değil de kazanmak adına çıkıp yarışıyorsan, o yarışma seni bitirir. Buna neden olan din adı altında olan bir şey olmamalı. İşte bu yüzden din üzerine yarışmalar olmamalı.
 
Trt Diyanet kanalını da boşa açmıştı zaten trt1 eğlence kanalı sırf reyting için izlenen kanala alıyorlar
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica
@mrt-06

1. Meal okunmasına karşı değilim. Ara sıra ben de okuyorum. Bunun yanı sıra birçok kişinin tefsirleri de var ve tefsir okumanı da tavsiye ederim.

Kur'an-ı ibadet maksatlı okumak istiyorsan Arapçası'ndan okumanı tavsiye ederim. Zira Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde "Kim Allah`ın kitabından bir harf okursa onun için bir hasene vardır. Bir haseneye on misli sevap verilir..." buyurmuştur.

Ayrıca Kur'an meali, Kur'an'ın orijinal halinin yerini tutamaz. Arapça indirilen ilahi bir kitabın yerine beşerin 'basit' çevirileri geçemez.

Elhasıl velkelam okumaktan zarar gelmez. :)
 

Forum İstatistikleri

Konular
170,776
Mesajlar
3,694,322
Kullanıcılar
8,428
Son Üye
KeRemm