2x1 = 9 puan
2x2 = 9 puan

Sezon finalinin kaldığı noktadan yine tam gaz devam eden bir sezon açılışı oldu. İkinci bölüm de onun devamı şeklindeydi zaten.

İlk sezon Galactica ve Caprica'da sürerken sezon sonunun ardından bir de Kobol cephesi eklendi buralara. Üç ayrı yerden sürecek gibi duruyor dizi bir süre.

Galactica: Adama'nın vurulmasının ardından komuta ikinci kaptan Albay Tigh'a kaldı ve Adama'nın yokluğunda ilk hatalarını yaparak sıçrama sırasında diğer gemilerden ayrı kaldılar. Durumu toparlamaya çalışırken Cylonların gemiye sızdığını gördük. Apollo ve Roslin'i de hapisten çıkarmak zorunda kaldılar bu süreçte. İkinci bölümde Galactica'da yoğun olarak gemiye sızan Cylonlarla savaş sahneleri gördük. Elektrikte oluşan arızadan kaynaklı karanlık bir ortam vardı. Oradaki atmosferi çok beğendim.

Caprica: Burada Helo'nun Boomer'a karşı olan hislerinden dolayı ve kendisinin hamile olmasını öğrenmesinin ardından Starbuck ile fikir ayrılığı oluştu bir Cylon'a güvenip güvenmeme konusunda. Bu esnada Boomer'ın bir fırsatını bulup kaçmasıyla Starbuck'ın haklı olduğunu gördük. Fakat gerek burada gerekse Galactica'da Boomer'ın kafasının gidip geldiğini görüyoruz. Bazen insan gibi davranırken bazen de Cylon oluyor ve onlara karşı hareket ediyor Adama'yı vurma örneğinde olduğu gibi. Bu halleri onun hakkında net bir karar vermeyi de zorlaştırıyor açıkçası.

Kobol: Kobol'da da Gaius hayal aleminde gezinirken daha çok diğer kalanların akıbeti netleşti. Figüranlar Cylon saldırısında ölürken geriye dizide rolü olanlar kaldı :A Gaius'a da Number 6 doğacak bebeğin kendilerinin olduğunu söyledi. Diğer tarafta Boomer da hamile olduğunu söylüyordu. Kim doğru kim yanlış söylüyor, doğruysa insan ile Cylon'un birleşiminden oluşan bir çocuk nasıl olacak merak konusu.

Son düzenleme:
@MasacRE usulü yorumlamak mantıklıymış :A

2x1 = 8.5 Puan
2x2 = 8.5 Puan

Dizi kaldığı yerden tam gaz devam ediyor :A Hiç öyle sezonun ilk bölümleri sıkıcı olur klişesine girmemişler bam bam bam ilerliyorlar.

Öncelikle bu sezon dizi üç cepheye ayrılmış gözüküyor. Üç tarafta da işler karışık bayağı. Galactica, Adama'nın vurulmasının şokunu atlatamamışken başlarına gelmeyen kalmadı. Önce yanlış yere ışınlandılar ve tüm filoyu geride bıraktılar. Ardından geri döndüler bu sefer de gemi Cylonların gemiyi işgal etmesiyle karşı karşıya kaldılar. Gemideki karanlık atmosfer oldukça iyiydi. Neyseki yara bere almadan atlattılar tüm tehlikeleri. Albay Tigh ile Adama'nın geçmişteki arkadaşlık anılarını da görmüş olduk. Tigh, Adama'nın yokluğunda Lee'nin de yardımıyla gemiyi zor da olsa idare ediyor. Bakalım daha ne tehlikeler görecekler.

Caprica'da da işler karışık bayağı. Boomer, Cara'nın Cylon aracını alıp gidince işler en başa dönmüş oldu gözüküyor. Cara ve Helo'nun yolculuk hikayesi güzel olacak gibi.

Kobol'da da figüranları diziden postalayıp esas kadroyla baş başa kaldık. :A Gaius'un Adama ile ilgili gördüğü rüya ilginçti doğrusu. Number Six'e bu rüyayı anlattı ama seyirci olarak cevabı öğrenemedik haliyle. Dizinin gizemli yönü çok iyi ve merak uyandırıcı. Number Six ve Gaius meselesinin üstüne birde bebek olayı eklendi :A İlerleyen bölümlerde Kobol'daki gelişmeler ilgi çekici olacak gibi gözüküyor.

İkinci sezondaki soru işaretleri:
- @MEnes sezonu herkesten önce bitirecek mi?
- Parantez içi reis @Maskeli Fedai herkesin laf sokmasına rağmen, özellikle @Sherlock'tan önce bitirebilecek mi?
- @MasacRE bulduğu bug sayesinde yorumlama konusunda nasıl yol katedebilecek?
- @Sherlock yine izlemeyi son dakikaya mı bırakacak, yorumlamayı da son dakikaya mı bırakacak ve sürekli parantez içiyle laf soktuğu @Maskeli Fedai'nin yine arkasında mı kalacak?

Hep birlikte bu soruların cevaplarını göreceğiz.

- Parantez içi reis @Maskeli Fedai herkesin laf sokmasına rağmen, özellikle @Sherlock'tan önce bitirebilecek mi?
- @Sherlock yine izlemeyi son dakikaya mı bırakacak, yorumlamayı da son dakikaya mı bırakacak ve sürekli parantez içiyle laf soktuğu @Maskeli Fedai'nin yine arkasında mı kalacak?

O zaman benden de bir soru gelsin :A

- Araf bu konuyu takip etmeyi ne zaman bırakacak? :A @Maskeli Fedai @Sherlock @MEnes

O zaman benden de bir soru gelsin :A

- Araf bu konuyu takip etmeyi ne zaman bırakacak? :A @Maskeli Fedai @Sherlock @MEnes
Araf adlı üye bizim aramıza nifak tohumları ekiyor yoldaşların, kanmayalım :A

Ben de bir soru sormak istiyorum; @Araf aslında diziyi izlediğini ne zaman itiraf edecek? :A

Aslında haberiniz yok, ben diziyi bile bitirdim. Hatta ben bu diziyi çok önceden izleyip bitirmiştim. Hepinizi ayakta uyuttum. :A

Benzer bir itiraf @bazinga'dan da bekliyorum zaten. :A Bu muazzam diziyi bitirmemiş, izlememiş, izlemeyi bırakmış olamazsınız. :A

Star Wars serisini de izleyip bitirmiştir. Hatta Gustavo Fring'i canlandıran Giancarlo Esposito'nun da rol aldığı The Mandalorian'ı da izlemiştir. :A

Muhtemelen bunların hepsini gerçekten yapmıştır, ancak yine muhtemelen hak ettiği övgüleri göstermemiştir Star Wars isimli seriye. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf