🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başlatılan "biz bize yeteriz" kampanyasında toplanan para 1 milyar 800 milyona yaklaştı.

Verilebilecek en doğru karardı. Bu ekonomide 1 Mayis'a birleştirilmesi pek mümkün değildi ama gelecek hafta da 3 günlük (1-2-3 Mayıs) yasak olması yüksek ihtimal.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
İşlerinizi sabahdan halledin, son dakka toplumuyuz Çarşamba günü marketler talan edilir.
Haftayada 3 gün olacaktır. Hazırlıklarınızı ona göre yapınız.
Hayırlısı Olsun hakkımızda.

Lupposeverlerin, pırasasız asla diyenlerin, 2 gün cola olmadan ben ben değilim diyenlerin etkileri yavaş yavaş görülüyor. O malum olsaydan zaten neredeyse 2 hafta geçti...

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderildi.

Genelgeye göre, ramazanın başlayacak olması nedeniyle 21 ve 22 Nisan günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi.

23 ve 24 Nisan'da market ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar ikametlerine yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan iş yerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak.

@The_Erinch

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Kısıtlama cümlesinden zaten bu şekilde bir yasak geleceğini anladım.
Ramazan öncesi olmasından kaynaklı doğru bir karar. Market ve Bakkaların açık bırakılması(Perşembe ve Cuma 14 kadar); lokantalarında (paket servis) olarak açık durması insanların yığılma;talan durumlarına engel olur.

Haftaya ama kesintisiz 3 gün yasak olur; bu şekilde esnek olcağını düşünmüyorum.

Dün öğleden sonra bize de 2 paket maske geldi. Normalde 3 paket gelmesi gerekiyordu ama olsun hiç yoktan iyidir diyelim.

En büyük korkum Almanya, o şu bu karantinayı esnetmeye başladığı için Türkiye’nin de hazirandna önce böyle bir şey yapması. Büyük felaket olur. Bayram bittikten sonra tamam, yavaş yavaş ama birden değil gevşetilebilir. Ama arefe gününden bir iki gün önce olmak üzere Arefe günü ve bayramın ilk 3 günü sokağa çıkma yasağı şart! Korkunç bir insan akımı olur zira, Mart ayından beri doğru düzgün eş dostu görmedik diye millet bayram bahanesiyle ortamlara misafirliklere akım eder. Sonra mi? Sonra olacağı belli: bakınız

Dün öğleden sonra bize de 2 paket maske geldi. Normalde 3 paket gelmesi gerekiyordu ama olsun hiç yoktan iyidir diyelim.

En büyük korkum Almanya, o şu bu karantinayı esnetmeye başladığı için Türkiye’nin de hazirandna önce böyle bir şey yapması. Büyük felaket olur. Bayram bittikten sonra tamam, yavaş yavaş ama birden değil gevşetilebilir. Ama arefe gününden bir iki gün önce olmak üzere Arefe günü ve bayramın ilk 3 günü sokağa çıkma yasağı şart! Korkunç bir insan akımı olur zira, Mart ayından beri doğru düzgün eş dostu görmedik diye millet bayram bahanesiyle ortamlara misafirliklere akım eder. Sonra mi? Sonra olacağı belli: bakınız
Dün anladığım bayramdan sonra dedi ama bayram öncesi içinde kademe kademe olsada bir planımız var dedi.

Ama çok uzağa gitme kardeşim; aç şuan televizyonu bir bak; saat:12:!7 market önlerinde kuyruklar oluşmuş.
halbuki gece 23 kadar ve perşembe ve cumada açık.

bazen diyorum bu ülke nasıl savaşlar,darbeler geçirmiş diye ........

• Üzücü
Reactions: Tolstoyevski
Ne kadar alışveriş meraklısı bir millet olmuşuz ya. Haberlerde her yer dolu gözüküyor ve millet çılgınlar gibi alışveriş yapıyor. Ne sosyal mesafe, ne maske takılması. :(

Vaka sayısı yarın 100 bin olur.

Bugün ufak tefek bir şeyler almak için dışarı çıktım, ortalık ana baba günü. Bayram alışverişi kalabalığı olur ya, durum olarak bu.. Şok oldum diyemeyeceğim çünkü hem dört günlük yasak hem de Ramazan'ın başlaması şaşırtmadı doğrusu. :(