Gerçekten Ozymandiasvari bir bölüm izledik, başından sonuna kadar. Breaking Bad ve Breaking Bad karakterlerine göndermeler, bazı filmlere göndermeler, direkt Better Call Saul'un geçmiş sezonlarına ve karakterlerine göndermeler... Bu gibi ince detayların yanı sıra dizinin gittiği nokta, aksiyonu, gerilimi, çekim açılarıyla her şeyiyle dizinin zirve bölümüydü. Vince Gilligan dehasını alkışlıyorum...
Lalo'nun geçtiğimiz bölüm kefaletle salınacağını öğrenmemiz ve ardından bu bölümün adını görmemiz sonrası parayla alakalı bir mevzu döneceğini az çok tahmin ediyorduk ama bu kadarını eminim hiçbirimiz beklememiştir.
Bölüm başında bizim kelleri yüklü miktarda para ayarlarken gördük, mekanlarına girişleri, çantaya paraları doldurmaları falan her hareketleri zaten özgün bu iki adamın. Tiplerine, giyimlerine ve hatta ayakkabılarına değinmiyorum bile. Çok orijinal iki karakter.
Bu iki adamı gördüğümüz her bölüm çılgın oluyor Breaking Bad'den beridir, yine öyle oldu...
Ardından Saul ve Lalo'nun konuşmasını gördük, Saul tabii ki fiyatını arttırmak için önce kabul etmiyormuş ve istemiyormuş gibi yaptı. Ancak sonrasında kendisinden beklenilecek olanı yaptı ve işi kabul etti. Daha sonra Saul'un her şeyi Kim'e anlattığını gördük, Kim her bölüm bu isteğinden daha çok pişman oluyor gibi ama bir şey de diyemiyor tabii.
Sonrası zaten destansı sahneler bütünü: ÇÖL... Saul ve Mike'ın müthiş yolculuğunu, Bob Odenkirk ve Jonathan Banks'in muazzam oyunculukları... Saul'un parayı alışı, ardından çıkan çatışma sahnesi ve Mike'ın kendisinden beklenildiği gibi olay yerine gelişi... İnanılmaz bir çatışma sahnesi gerçekten, müziklerin ve muazzam oyunculukların eşliğinde gerim gerim gerildik izlerken. İki karakterin de ölmeyeceğini bilmemize rağmen bizi germeyi başarıyorlar, bu Better Call Saul'un sıradan bir spin-off olmaktan artık çıktığının göstergesidir zaten.
Sonrasında Saul ve Mike'ın önce arabayla, ardından yayan olarak gerçekleştirdikleri çöl yolculuğu... Arabanın uçuruma yuvarlanması, Saul'un matarasının kurşunlarla delinmesi, Saul'un abisinin kullandığı o termal battaniyeyi önce reddetmesi sonra onun sayesinde peşlerindeki adamı yok etmeleri, bölüm sonunda ise üzerine basıp gitmesi gibi detaylar da onun artık içindeki Jimmy'i tamamen geride bıraktığının göstergesiydi tabii.
Bölüm içerisinde birçok Breaking Bad göndermesi de vardı tabii, muhtemelen hepsini yakalayamamışızdır ama en göze çarpanı şuydu herhalde, Ah Walt dedem ah...
Son olarak Kim ve Lalo sahnesine değinmek gerek herhalde, çok önemli bir sahneydi bana kalırsa Kim'in geleceği açısından. Kim artık Jimmy ile evli, yani ben artık normal bir şekilde aramızdan ayrılabileceğini düşünmüyorum. Bu bölüm yine Jimmy'i ne kadar sevdiğini gördük aslında, dolaylı yoldan da olsa kartelin artık o da içerisinde. Bundan sonrasında ya ölecek, ya da süpürgeci dayımız aracılığı ile başka bir memlekete bambaşka bir isimle gidecek. Ki Breaking Bad evreninde kendisini hiç görmediğimiz, adının dahi geçtiğini duymadığımız için ben bu ihtimali daha kuvvetli görüyorum.
Ekşi'de bir yorum okumuştum, onu da buraya bırakayım bulamadım şu an; Saul'u en son Nebraska'da görmüştük, Kim de Nebraska'lı. Yani belki onu bulabilmek adına özellikle oraya gitmiş olabilir Saul. Bu da bize dizinin ilerisi ile ilgili bir referans/ipucu olabilir.