Klasik Battlestar Galactica - Mini Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sezona Genel Puanınız Kaç?

• 1

Oy: 0 0.0%
  • 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 10

• Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .
Hemen de kabullendi diziyi, çözmeye çalıştı da, hepsini bitirecek, sağ kalanların hesabını yapıyor. Adam tam anlamıyla dizi makinesi olmuş. :A
Biraz incelemesini yaptım elbette, tüm ayarlamalarımı çektim altyazıları bile ayarladım tüm sezonların düşün. :A Ben bir şeye başladım mı onu bitiririm yarıda kolay kolay bırakmam. 4 sene sonra bile dönsem o diziye döner bitiririm. :A (Ki bu yakın geçmişte yaşandı... :A ) Bir de şuan formumun zirvesindeyim dizi anlamında bu yüzden bunu kaybetmeden işi çözmek işime gelir. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
Biraz incelemesini yaptım elbette, tüm ayarlamalarımı çektim altyazıları bile ayarladım tüm sezonların düşün. :A Ben bir şeye başladım mı onu bitiririm yarıda kolay kolay bırakmam. 4 sene sonra bile dönsem o diziye döner bitiririm. :A (Ki bu yakın geçmişte yaşandı... :A ) Bir de şuan formumun zirvesindeyim dizi anlamında bu yüzden bunu kaybetmeden işi çözmek işime gelir. :A
Mini diziyi atlamadan geçme de, mutlaka izle. Geçeceğimiz versiyonda "geçmiş bölümde" diye başlayabiliyor. Büyük boşluk oluşur. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Mini diziyi atlamadan geçme de, mutlaka izle. Geçeceğimiz versiyonda "geçmiş bölümde" diye başlayabiliyor. Büyük boşluk oluşur. :A
Yok yok atlamam her şeye dikkat ediyorum zaten başlarda sonlarda falan. :A Sen rahat ol bölümlerin extended versiyonları varmış hatta onları bile full + full şekilde ayarladım. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
  • Beğendim
Reactions: mrt-06
Yeni diziye başlamanın belli başlı dezavantajları olur; konuyu anlamaya çalışırsın, karakterlere ısınmaya çalışırsın ve bu süreç sıkmaya başlar. Sıkıla sıkıla izlersin yeni bir diziye başladığın zaman o diziyi kafanda net bir biçimde oturasıya kadar. En azından bu dizi için böyle oldu. Tek seferde değil, böle böle izledim ve bu yüzden yer yer kopukluk da yaşadım. Yarım saatten sonra açılma gösterdi. Bilhassa yarım saat sonra kendini gösterecek karakterlerin diziye hareket katmasıyla birlikte açılma gösterdi dizi.

Dizinin diline yabancılık çekmenin de dezavantajları oluyor, büyük ölçüde yabancı gözlerle bakıyorsunuz. Tabii konumuz 12 kolonide yaşayan insanlar ve insanlar tarafından yaratılan, insanlara daha sonra düşman olan Cylonlar ile mücadelesi anlatılıyor. Konumuz böyleyken, işte temeller de bu iki bölümle atılıyor. Birinci bölüm, özellikle sonlara doğru hareketli geçen bir bölümdü.

Görüyoruz ki:
Daha ilk sahnelerde kendini gösteren Caprice kenti beraberinde birçok olayı da getirecek. Gaius Baltar karakteri ile Number Six karakterlerinin fazlasıyla yakınlaşmasına, sonra da o yakınlaşmasından doğan Cylon patlamasına kadar gittiğini görüyoruz. Number Six karakteri, patlamaları da beraberinde getirdi.

Diziyi hareketlendiren:
Commander Adama'nın kendini göstermesiydi. Muhtemelen "Apollo" kod adlı oğlu Lee ile daha çok çatışacak. Önceden diğer oğlunu kaybetmiş olması, aralarını açan temel etkenlerdendi. Bir de saldırı esnasında Başkan Laura Roslin ile ters üdşmesi vardı Adama'nın. "Eğitimci" adı altında kadını küçümsemesi söz konusu oldu. Commander Adama anlaşılan sadece Lee ile değil, Laura ile de ters düşmeye devam edecek. Tabii önce sondaki patlamadan sağ çıkmaları gerekiyor. Sonu iyi bitti.

Cylon türünden olan Number Six karakterini canlandıran Tricia Helfer görüntüsüyle fazla dikkat çekiyor. Kırmızı kıyafet, kullanılan makyaj, sarışın olması ve Gaius sahneleri derken fazla dikkat çekti. Aynı zamanda da etkileyiciydi.

Commander Adama'nınn yaptığı mükemmel konuşma ile bitiriyorum sözlerimi:

"İnsanoğlu olarak bizler neden kurtarılmayı hak ediyoruz? Hırs, kin, kıskançlık gibi nedenlerden dolayı hâlâ cinayet işliyoruz. Hâlâ bütün günahlarımızın acılarını çocuklarımıza çektiriyoruz. Yaptığımız şeylerin sorumluluğunu taşımayı reddediyoruz. Cylonlarla yaptığımız gibi. Tanrıyı oynamaya karar verdik, canlı yarattık. Bu canlı bize düşman olduğunda aslında bizim hatamız olmadığını söyleyerek kendimizi rahatlattık. Tanrıyı oynayıp, sonra da yarattığımız şeylerin sorumluluğundan kaçamazsınız. Er ya da geç, yaptığımız şeylerden artık kaçamayacağınız gün gelir."

Dizinin iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebilirim mini dizi versiyonuyla. Belki zamanla, diziye ısındıkça, diziyi benimseyebilirim.

8/10

Bu da mini dizinin final bölümüyle ilgili yorumum:

Bir önceki bölüme göre daha iyiydi, tabii yine tam anlamıyla alışamadığım için birçok sahneye boş gözlerle baktım. Okunan kitaplar da böyledir aslında. Hiç bilmediğin bir yazarın dilini nasıl kolay kolay kavrayamıyorsan, bilmediğin bir filmin ya da dizinin dilini de kolay kolay kavramayazsın. Hele bu dizi ya da filmin farklı ve bir anda anlaşılmayacak bir dili varsa kavramak zor olur.

Bölüm büyük ölçüde gelecek olan diziye zemin hazırlıyor. Gelecek dizide de zaten mini diziye özet geçerek giriş yapıyor. Yani gelecek olan diziyi anlamak için, bu mini diziyi izlemek kesinlikle gerekiyor. Bölümde geçen genel başlığı "içimizdeki düşman" olarak nitelendirebiliriz. Dizide de bolca "içimizdeki düşman" moduna gireceklerdir. En azından bu bölümle, bu izlenimi verdiler. Hareketli sahneler de yaşandı. En azından bir önceki bölüme göre daha hareketlilik vardı.

Bölüme damgasını vuran sahneler:
Gaius Baltar ile Number Six arasında geçen sahneler, Number Six'in anlattığına göre Gaius'un beynine çip yerleştirmesi ve onu hiçbir şekilde rahat bırakmaması, hatta onu yönlendirmesi. Cylon bulmak yerine, insanı bulması. Cylon olanların kim olduğunu araştırdığımda Boomer'ı görmüştüm. Bölümün sonunda anlaşıldı ki, Boomer aslında ifşa olacaktı, Number Six, Gaius'u yönlendirmemiş olsaydı eğer. Boomer da, "Number Eight" olduğunu belirtelim. Kendini o kadar iyi gizlemiş ki, kolay kolay ortaya çıkamaz. Lee'nin kurtuluşu, babası Adama ile yakınlaştığı sahne de vardı, aralarında sık sık ters düşmeler de olacaktır bu iki bölümde görünen tabloya göre. Aynı şekilde filonun idaresini verdiği Başkan Laura ile de ters düşecektir. Kara 'Starbuck' Thrace ile Lee yakınlaşacak, Tigh ile sürekli ters köşe olacaktır. Thrace de, Lee'ye olan ilgisini inceden belli etti gibi, Tigh'e olan nefretini gerek poker masasında, gerekse de özür dileyen Tigh'e tepkisini göstererek belli etti. Tigh ile ilgili sürprizler de gelebilir, çünkü çok ters karakter. Adama'nın okuduğu ve kaç Cylon olduğunu belli eden yazıda da aslında dizinin konusunu da belirledi. İnsanların, Cylonlarla olan mücadelesi konumuz.

Tricia Helfer'den yine etkilenmemek elde değildi. Sahnelerinde etkileyicilik vardı, dikkat dağıtıcı bir karakteri canlandırıyor. Katee Sackhoff da iyiydi, en azından önceki bölüme göre daha iyiydi. Katee Sackhoff ilginçtir, bu dizide oynadığı sıralar 23 yaşındaydı ama olgun görünüyor. Grace Park ve Mary McDonnell'ı da es geçmeyelim. Bu dört kadın, dizinin hareketlilik yükünü çekecek.

Önceki bölüme göre daha iyiydi, çünkü bir sonraki diziye zemin hazırlıyordu. Mini diziden sonraki dizi genel olarak 40-45 dakika arası olacağı için ve esas konuya giriş yapılacağı için daha iyi olacaktır. Kafada bir şeyler oturdukça, dizinin dilini çözdükçe, daha keyifli olacaktır dizi. Ters köşeli bölümler de olacaktır, daha geniş yelpazede bölümler olacaktır. O bölümleri de artık bir sonraki dizinin bölümlerinde göreceğiz..

8.5/10

Oha 😱 İki bölüm de izleyemeyeceksem kapatayım dükkanı :A (Kapattı :A)
İki bölüm ama iki bölümün toplamı üç saat yapıyor. Sen de oy vermiştin tabii bu diziye, dene bakalım sevecek misin, görelim. İki bölümde ölmez sağ kalırsan, dört sezonluk dizide görüşürüz. :A

İki bölüm ama iki bölümün toplamı üç saat yapıyor. Sen de oy vermiştin tabii bu diziye, dene bakalım sevecek misin, görelim. İki bölümde ölmez sağ kalırsan, dört sezonluk dizide görüşürüz. :A
@Sherlock ve @MasacRE'den ilk adımı bekliyorum :A