10 günde peak durumu mümkün değil çünkü sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi ve son raddeye kadar edilecek gibi durmuyor. Sadece İstanbul’da günde 1-2 milyon insan toplum taşıma kullanarak işlerine gitmeye devam ediyor. Bunların 10.000’ine virüs bulaşsa katlamalı olarak birkaç günde o sayı 100.000’i yine bulacaktır ve o anda halen insanlar mecburen işe gitmeye devam ediyor olacak... Daha 20 yaş altı yasağa çıkma yasağı getirip de sonradan 18-20 yaş arası olanlar işe gidebilir diyecek kadar düşen bir mekanizma söz konusu, ne 10 günde durması? 3 hafta önce “süreci çok iyi yönettiler, vallahi helal olsun” diyenler vardı, merak ediyorum halen aynı fikirde misiniz?
@The_Erinch
Süreçi eksik yönetiyorlar;
Ellerinde imkan olmadığı için kısıtlı olanaklarla kararlar alıyor.
Minik araştırdımda bazı kararları diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha hızlı almışlar.
83 milyona göre 30.000 beklenen bir durumdu...Sayı artacaktır elbette.
Ben artık vaka sayısı boyutunu geçtim; vaka artacak. Benim takip ettiğim sadece iyileşme oranı.
Hergün hastanelerden alkışlarla uğurlanan hastalar umut oluyor çünkü.
2 ay sonra bu illet geçtikten sonra( temennim 2 ay) asıl sonra toparlanma süreci daha sıkıntılı bana göre.
Biranda hayat aynı mı olacak sence.. biranda sarılmaya,sevişmeye mi başlayacağız;cafelerde nargile çekmeye;çayırda çimende yayılmaya...
Daha farklı konuları düşünüyorum
@Tolstoyevski .
Artık süreçi iyi yönettiler, yönetmediler olayını aştım.
Herkese birşeyler yapmaya çalışıyor,kah doğru kah yalnış.
Temennim bu belada geçecek...yaşam devam edecek..ileride tarih derslerinde anlatılacak.
Seviyorum seni