🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bizde de 10 Mart'ta görüldü ilk vaka, bugün 10. günü... Bizde de artık gelir diye düşünüyorum, en büyük morali oradan bulacağız. Ona göre azalma da yaşanacaktır vaka sayısında. Test sayısı birkaç güne günlük +10 bine çıkacak, şimdiden artışa geçmiş test sayısı. Haliyle vaka sayısı da artmaya başlayabilir.
Şimdi baktımda ilk vakamız 31 Ocak tarihindeydi, yurt dışından gelmişi. ilk vakadan 40 gün sonra ilk ölüm gerçekleşmiş. İsveç ilk ölümden sonra bile tedbir almamıştı. O 40 günlük süreçte baya birşeyleri değiştirebilirlerdi. Daha yeni yeni birşeyler yapılmakta, Hastane kapıları kapatılıp önlemler alınmaya başladı, hastane önü çadırlarda testler yapılmakta. Volvo kapanacak, lise ve üniversite evden yapılacak ama onun haricinde her yer açık, ilk ve ortaokul açık. Türkiye'de en azından ilk vaka belli olduğu an hemen önemler alınmaya başlandı. Bizim nüfus 10 milyon ve Türkiye gibi kalabalık ülke olsaydık bu tedbirsizlikle şimdiden ülkenin yarısı yakalanmıştı virüse. İnşallah Türkiye yaptığı önlemlerin etkisini görecektir.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Böyle milyonlar falan fazla fantastik. Ama yinede Fransa örneğinde devam edeceğinizi düşünüyorum.

1 kişi birkaç dakika içinde 5 kişiye bulaştırabiliyor, o 5 kişi de 25 kişiye derken işte esas patlama böyle yakalanıyor ve 80 milyonluk bir ülkede 10 gün önce okullar da açıktı, caddeler de kalabalıktı mesela. Ama en azından giderek eve çekildik, toplu taşıma azaldı (şu an en azalmış haliyle 3 milyonun üstünde kişi kullanıyor sadece istambılda) bu yüzden 15 gün boyunca daha artmaya devam edecek ancak giderek orantısı düşecektir. Nisan’ın ortasına gelmeden Çin’in şu anki konumuna geleceğimizi düşünüyor ve umut ediyorum.

• İlginç
Reactions: Aserat and Yiğitt
1 kişi birkaç dakika içinde 5 kişiye bulaştırabiliyor, o 5 kişi de 25 kişiye derken işte esas patlama böyle yakalanıyor ve 80 milyonluk bir ülkede 10 gün önce okullar da açıktı, caddeler de kalabalıktı mesela. Ama en azından giderek eve çekildik, toplu taşıma azaldı (şu an en azalmış haliyle 3 milyonun üstünde kişi kullanıyor sadece istambılda) bu yüzden 15 gün boyunca daha artmaya devam edecek ancak giderek orantısı düşecektir. Nisan’ın ortasına gelmeden Çin’in şu anki konumuna geleceğimizi düşünüyor ve umut ediyorum.
OHA, İLK DEFA GÖRENLER BEĞENSİN... OLUMLU BİR ŞEY YAZMIŞ... 😱

Kendi OHAL'inizi ilan edin'miş. Sağlık Bakanı'nı (mensup olduğu partiye rağmen) şu kadar zamandır takdir ediyordum ama hala sokağa çıkma yasağı kabul edilmiyor ve üstüne üstlük böyle bir açıklama geliyor. Hakkım varsa da yasak gelene kadar helal etmiyorum. Oturduğumuz yerden konışmayı bırakıp icraata geçmezsek Çin veya İtalya üzerinden kasılan vicdan rahatlatma seansları hiçbir bir işe yaramayacak. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
Önümüzdeki hafta iyileşmeler yavaş yavaş başlayacaktır. Bu grafik'in pik yaptığı bir dönem olacak gelecek hafta sonuna doğru. Ama daha sonra iyileşmeler ile düşüşler başlayacaktır.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Korkusuz yaşlılara helal olsun. Sokaklar 65+ teyzeler amcalar ile dolu. Bence ilk onlara yasak gelmeli. Gençler bu konuda daha bilinçli...

OHA, İLK DEFA GÖRENLER BEĞENSİN... OLUMLU BİR ŞEY YAZMIŞ... 😱

Yoksa bu gidişle üstüm çizilecek biraz otur soluklan diye :A Şaka bir yana Nisan’ın ortasına kadar dişi sıkmak gerekiyor. Olumlu düşünelim olumlu olsun. Ama bu demek değildir ki kesin olumlu olacak diye pollynanacılık oynayalım. Olumlu düşünürken kendimizi en kötü ihtimallere hazırlamak ve o ihtimallerin de gerçekleşme durumunu kabullenmeye çalışmak bu tür süreçleri en az acıyla ve yıpranmayla bitirmemizi sağlar. Bu hiç kolay değil tabi ki. Benim de asla kabullennemeceğim, ihitmal dahi etmek isteyeceğim ve ettikçe nefesimi daraltan şeyler var. Biraz da bu yüzden gergin karamsarlık. Ancak hayatta her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Ve olumlu düşünelim gerçekten de olumlu olsun. Ama çok geç kaldılar, gerekli önlemleri yarım yamalak aldılar Ve sert önlemler hiç almadılar. Bu yüzden İtalya gibi olursak bu hükümeti asla affetmeyeceğim.

• Beğendim

Bugün açıklanan sayılardan sonra güncel durum bu şekilde:
- Test sayılarının artmasıyla vaka sayısı artıyor
Dün ve bugünkü testlerde, tespit oranı hemen hemen aynı: %8,5 -
Artış hızı az da olsa düştü (1,95 - 1,88 - 1,87) -
Danimarka ve İsviçre olup olmayacağımız yarınki grafik sonucunda belli olacak.

1584738465390.png

Bu rakamlar "Türkiye"de hiç yok derken bulaşanlar aslında. Şimdiki yayılımı 1-2 hafta sonra göreceğiz. Evinde oturanlar çoğaldığı için sayı düşeceğini düşünüyorum. Vaka düşer ama ölüm düşer mi bilmiyorum, çünki düşen vakalar büyük ihtimal gençler olur. Yaşlıların bir sokakta sek-sek oynamadığı kalmış.

@DarkLegenD içimizi “ferahlatan” o bilimsel yazılarından uzakta kaldık tam da bu kaos döneminde ve gözümüz arıyor herifi. Tamam köpeğin ölümüne üzüldüğü için boş bir harekette bulundu ama üçüncü şahsa yönelik olmadığı için 1 ay da biraz fazla değil mi yani 2 hafta ile sınırlı kalsaydı bari? :A @bazinga @Aserat

Bu kadar büyük bir yükseliş beklemiyordum, test sayısı arttıkça maalesef pozitif vaka sayısı da artacak gibi. Test sayısı iki katına çıkmış, vaka sayısı da ikiye katlanmış. Test sayısı arttıkça vaka sayısı da artacak gibi duruyor maalesef. Yarına veya pazar gününe +1000 barajını geçmemiz de sürpriz olmayacak. Ben artık iyileşme haberleri görmek istiyorum, moral olacaktır o iyileşme haberleri...
Bu pozitif çıkanlar ve ölenler Umreden ve Avrupadan gelenler mi?? Neden acıklanmıyor? Bugune kadar kaç test yapmiş olduk? Bi basın acıklaması gelmeli artık:(

• Beğendim
Bu pozitif çıkanlar ve ölenler Umreden ve Avrupadan gelenler mi?? Neden acıklanmıyor? Bugune kadar kaç test yapmiş olduk? Bi basın acıklaması gelmeli artık:(
Bence artık Umre & Avrupa olayı kalmadı bunun, bir yerden yayıldı ki çoğu kişi Umreden gelenlerin yaydığını söylüyor çünkü ilk gelenler karantinaya alınmadılar. Haliyle yayıldı hepsi ülkenin şehirlerine, son gelenler de belki sosyal medya baskısı olmasaydı alınmayacaktı. Sadece 14 gün karantina diyorlardı yani...

Çok bir önemi yok kimden olduğunun bu saatten sonra. Yapılan test sayısı ve çıkan sonuçlar önemli artık...

• Beğendim
Reactions: Forumdash
SON DAKİKA!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap'dan açıklamalar:

- "4-6 hafta vakaların artması bekleniyor. 1-2 hafta kadar yüksek olarak devam etmesi bekleniyor, sonra da inişe geçmesini bekliyoruz."

- "Bu hastalığın süreci, kabaca 2-3 hafta sürüyor. Yüzde 80'i 1 hafta 10 gün içerisinde iyileşiyor ama yoğun bakıma yatacak kadar ağırlaşırsa kişi, o zaman süreç 4-6 haftayı bulabiliyor. Hastaların yüzde 99'u iyileşiyor."

- ''Tedavide yüzde yüz bu virüsü öldürür diyeceğimiz bir ilaç olmasa da, kısmı olarak etki gösteren ilaçlar var. Birkaç ay içerisinde bu virüsü öldürebilen ilaçlara kavuşabileceğimizi düşünüyoruz."

• Beğendim
Bence artık Umre & Avrupa olayı kalmadı bunun, bir yerden yayıldı ki çoğu kişi Umreden gelenlerin yaydığını söylüyor çünkü ilk gelenler karantinaya alınmadılar. Haliyle yayıldı hepsi ülkenin şehirlerine, son gelenler de belki sosyal medya baskısı olmasaydı alınmayacaktı. Sadece 14 gün karantina diyorlardı yani...

Çok bir önemi yok kimden olduğunun bu saatten sonra. Yapılan test sayısı ve çıkan sonuçlar önemli artık...
Şu yuzden soruyorum. İnsanlar artık ben korono oldum şüphesiyle gidip test yaptırabiliyor mu? O utangaclıktan cıktılar mı? Öyle bir baskı ver ki insanlar vebalı gibi. Ve sıradan insanların vakaları olsaydı illaki başka başka görüntüler düşerdi diye düşünüyorum(b)

Neyse sanırım en iyisi artık sadece iyileşme sayılarını beklemek artık:(

• Beğendim
Şu yuzden soruyorum. İnsanlar artık ben korono oldum şüphesiyle gidip test yaptırabiliyor mu? O utangaclıktan cıktılar mı? Öyle bir baskı ver ki insanlar vebalı gibi. Ve sıradan insanların vakaları olsaydı illaki başka başka görüntüler düşerdi diye düşünüyorum(b)

Neyse sanırım en iyisi artık sadece iyileşme sayılarını beklemek artık:(
Herkes gidip test yaptıramıyor Güney Kore'deki gibi, bununla baş etmek imkansız olur zaten. Septomlar varsa ona göre test yapıyorlar. Yani ben geçip gidip bir test yaptırayım dememeliyim, septomları gösteriyorsa o zaman yapılıyor. Fahrettin Koca'nın Abdülkadir Selvi & Muharrem Sarıkaya gibi gazetecilere verdiği röportajı okumuştum sabah. :X

Artık her yer ateş ölçmeye başlamış, babamın bir hastane randevusu vardı bu sabaha. Neyse hastaneye gitmiş, girişte ateşini ölçmüşler öyle almışlar. Ama hastanedeki tüm randevuları da iptal etmişler, sadece kronik ve acil vakalarla ilgileniyorlarmış. Babamın 2-3 ay önce aldığı randevu da boşa gitmiş oldu yani. :D

SON DAKİKA!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap'dan açıklamalar:

- "4-6 hafta vakaların artması bekleniyor. 1-2 hafta kadar yüksek olarak devam etmesi bekleniyor, sonra da inişe geçmesini bekliyoruz."

- "Bu hastalığın süreci, kabaca 2-3 hafta sürüyor. Yüzde 80'i 1 hafta 10 gün içerisinde iyileşiyor ama yoğun bakıma yatacak kadar ağırlaşırsa kişi, o zaman süreç 4-6 haftayı bulabiliyor. Hastaların yüzde 99'u iyileşiyor."

- ''Tedavide yüzde yüz bu virüsü öldürür diyeceğimiz bir ilaç olmasa da, kısmı olarak etki gösteren ilaçlar var. Birkaç ay içerisinde bu virüsü öldürebilen ilaçlara kavuşabileceğimizi düşünüyoruz."
"Hastaların yüzde 99'u iyileşiyor."

Bu kısım çok ilgilimi çekti. Daha yeni istatistiklere bakmak lazım. Yüzde 7-8-lere çıkan ülkeler var. Tüm dünya ortalaması ise yüzde 4-ün üstünde şu an.
Burada hocanın dediği ve benim dediğim yüzde farkı küçük gözükse de ölen kişi oranına ciddi etki ediyor. O yüzden 99% iyileşiyor çok iddialı ifade olmuş.

• Beğendim
"Hastaların yüzde 99'u iyileşiyor."

Bu kısım çok ilgilimi çekti. Daha yeni istatistiklere bakmak lazım. Yüzde 7-8-lere çıkan ülkeler var. Tüm dünya ortalaması ise yüzde 4-ün üstünde şu an.
Burada hocanın dediği ve benim dediğim yüzde farkı küçük gözükse de ölen kişi oranına ciddi etki ediyor. O yüzden 99% iyileşiyor çok iddialı ifade olmuş.
Şu anki verilere göre %96 iyileşme var...

Bu arada Fransız laboratuvarlarında var olan bir ilaç incelenmiş ve virüs hastalarına %100 etki ettiği görülmüş. Tam başarı sağlanmış. Bu ilaç şu an tüm ülkelerde, hastaların kullandığı bir ilaç... @Forumdash

• Beğendim
Ankara da ve Konya da otogarlara insanlar doluşmuş, asker kutlaması için sanırım. Yok bizim millet akıllanmayacak cidden. Bunlar şiddetten anlar anca. Hayır kendin neyse de başkalarının hayatını karartacaklar.