Belki de Türklere daha az bulaşdığı doğru olabilir, sonuçta komşumuz Bulgaristanın kökenleri de Türk :F Diğer Türki devletleri de vaka sayısı az :F

• Güldürdün
Reactions: Forumdash
Şu virüsun kol gezdiği zamanda airportlar dünyanın her türlü yerinden gelen insanlarla dolu ve en büyük risk taşıyan yer orası maalesef. :(
İspanyada gezmeyi bırak, oraya gitme yolculuğu bile riskli.
Avrupada İtalyanlar virüsu yayıyor resmen. :(
Ben sana taa önceden demiştim İtalya sınırları kapatacaktı diye, ne Avrupa sınırı kapattı ne İtalya kapattı. Hala bekliyorlar. :)

Hijyen konusunun virüsün yayılmasında etkisi olabilir ama ölüm oranının yüksek olmasının en temel sebebi yaşlı nüfus oranı bence. İtalya, Avrupa'nın en yüksek yaşlı nüfusuna sahip ülkesi. Virüsün yaşlılar üzerinde daha etkili olduğu ise aşikar zaten. Bir de şehir mimarisi gereği çok iç içe yaşıyorlar, turist alıyorlar. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman şaşırılacak bir durum yok aslında İtalya'nın içerisinde bulunduğu durumda.

Avrupa'nın genç nüfusu en yüksek ülkesi de Türkiye olması lazım bu arada.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Başlığın değişmesi güzel olmuş da Koronavirüs demek daha doğru sanırım Türkçe olarak. :D

Bilimsel adı Coronavirüs (Covid-19) olduğu için Wuhan olarak kalması yanlıştı zaten, Türkçesi de orijinal olmayacağı için evrensel adının kalması daha doğru olabilir :A

• Beğendim
Reactions: Forumdash
Ben geçen Cuma kesin artar diyerek İspanya planımı iptal etmeye karar verdiğimde henüz 10 vaka vardı şu an 402. :( Orijinal planım olan gelecek haftaya kadar 1000'i çok rahat geçecek bu gidişle...
Boşver ya gençlerde ölüm riski yok gibi bir şey :D Git bi Real Madrid maçına fırsatın varken :A

Boşver ya gençlerde ölüm riski yok gibi bir şey :D Git bi Real Madrid maçına fırsatın varken :A
Korkum ölmek değil ki. Görmek istediğim yerlerin kapanması, karantinaya alınıp orada mahkum kalmak 🙂D) ve daha da önemlisi virüsü başkalarına yaymak. Bu olaydan korunmak hepimizin görevi. :(

Maça olmasa da stada kesin gidecektim. :D Yine giderim zaten de şu olay bi bitsin. :Z

• Beğendim
Reactions: xdragxx
Azerbaycanda tüm okullar ve universiteler için verilen 1 haftalık tatil daha 10 gün uzatıldı. Böylelikle 3-20 mart arası full tatil + 7 gün Nevruz tatili iıe birlikde 3 mart kapanan okullar 27 martda açılacak.

Benim katılacağım 2 farklı etkinlik vardı önümüzdeki hafta ve her ikisi iptal edilmiş. Çoğu toplu etkinlikler iptal edilmeye başlanmış durumda şu an.

• Harika
Reactions: Tolstoyevski
Merakım bu araştırma virüs ortaya çıktıktan sonra mı yoksa öncesi mi yapılmış..

Bu arada italya nın virüs konusunda en sıkıntılı ülke olmasına şaşmamalı 2 kişiden biri lavobadan elini kolunu sallayarak çıkıyormuş baksanıza
iki tane veri paylaştim. Brisi güncel diğeri 2015'ten kalma. 2015 linkli haber olarak verdim.
Umarim etini de tadarlar

bu arada
@Ahmed musluğun önemi :A @Harunnn60

BREAKING: İtalyan hükümeti Milano dahil büyük kuzey şehirlerini karantina altına alacak.

@Tolstoyevski @Ahmed @bazinga @DarkLegenD @Forumdash @The_Erinch @pompy

İran gibi İtalya da çok geç kaldı. Zaten yayılacağı kadar yayıldı. Avrupa'yı batırdılar.

Çin'i gerçekten tebrik ederim. Karantina ile virusu durdurdu. Şu an orada günlük artım %0.1'e yakın. Yani neredeyse durmuş durumda.

İran ve İtalyada ise günlük artım hızı %20'leri buluyor. Şu an ikisi yarış halinde, vaka sayıları birisinde 5883, diğerinde 5823. :D

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60
İtalya ve İran biri soldan diğeri sağdan,,yaydılar durdular Avrupaya virüsü...

Uygun fiyatlı iPhone 9'a koronavirüs darbesi: Lansmanın ertelendiği bildiriliyor

Apple merakla beklenen yeni uygun fiyatlı iPhone modelini Mart ayı sonunda tanıtacaktı. Ancak koronavirüs salgını yüzünden bileşen tedariği konusunda sıkıntı yaşanması akıllı telefonu geciktirecek.

Apple, Mart ayının sonunda iPhone 9'u (iPhone SE 2) tanıtmayı planlıyordu ancak lansman etkinliği bu ay yapılmayacak gibi görünüyor

Corona virüsü, iPhone üretimlerini durduruyor mu?

Apple’ın iPhone üretimi ve yedek konusunda en önemli iş ortaklarından birisi olan Foxconn Corona virüs nedeniyle üretimde zorluklarla karşılaşıyordu.

Çin merkezli şirket iPhone üretimi ile ilgili bir sorun yaşamamak için mevsimlik işçilerin bir kısmını Mart ayının sonuna kadar tekrardan işe aldı. Aldığı bu kadar ile Foxconn’un üretim kısmında 1 ay daha sorunsuz üretim yapabileceği söyleniyor.

İran gibi İtalya da çok geç kaldı. Zaten yayılacağı kadar yayıldı. Avrupa'yı batırdılar.

Çin'i gerçekten tebrik ederim. Karantina ile virusu durdurdu. Şu an orada günlük artım %0.1'e yakın. Yani neredeyse durmuş durumda.

İran ve İtalyada ise günlük artım hızı %20'leri buluyor. Şu an ikisi yarış halinde, vaka sayıları birisinde 5883, diğerinde 5823. :D
Çinde hastaların kaldığı otel çökmüş ne hikmetse. :A Bu çinliler kadar psikopat ülke yok. :A

Çin'in Quanzhou kentindeki #COVID19 tedavisi görenlerin karantina altında tutulduğu 5 katlı otel çöktü.
The Xinjia Express adlı oteldeki 70 kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor.

Çinde hastaların kaldığı otel çökmüş ne hikmetse. :A Bu çinliler kadar psikopat ülke yok. :A

Çin'in Quanzhou kentindeki #COVID19 tedavisi görenlerin karantina altında tutulduğu 5 katlı otel çöktü.
The Xinjia Express adlı oteldeki 70 kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor.
Hastalardan kurtulmak istemişlerdir. :A

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60