İlk kez bir türk dizisinde 3 başrolden 2 kilit karakter öldü.
İlk kez bir karakter dizideki asıl partnerini seçmedi.
İlk kez bir dizi sırf sezon sonuna kadar ilerlesin adetini sürdürmeyerek zirvede bitirmeyi tercih etti.
2017'de foruma geldiğim zamanlarda tesadüfen izlemeye başladım ve her bölüm 100 - 120 dk. arası olmasına rağmen Çukur'la beraber son 3 sezondur izlediğim en iyi oyuncuların olduğu, en akıcı, en başarılı türk dizisi oldu.
Özellikle Sarp ve Hatice' nin ölümü çok riskli bir karardı hatta ben türk dizilerinde başroller ölmez düşüncesiyle başta haberi gördüğümde inanmamıştım ama dizi bu önyargımı kırdı ve bir değil iki başrol olmadan da bir dizinin gayet güzel ilerleyebileceğini de kanıtlamış oldu, umarım bunu diğer diziler ve senaristlere örnek almış olur.
Yeri geldi duygulandırdı, yeri geldi güldürdü, yeri geldi bu nasıl bir sahne dedirtti, yeri geldi saçmaladı, gel gör ki 81. bölüme ulaştı ki isteseydi sezon sonuna kadar devam edip dalya yapabilirdi ama zirvede bitirmek adına bu akşam final yapıyor.
Final yapmasına üzülsem de bir yandan zirvede bitirmesi en iyisi olacak. Özellikle ilk bölümler 5-6 reyting civarında dolaşıyordu EDHO ve UTC'nin arkasında olarak, ama asıl çıkışını sonra yaptı. 2. sezonda AB'de 15 reytinge ulaştı. Antiler dizi hakkında ne dediyse hep tam tersini çıkardı ve ağızlarını torba gibi bi güzel kapattırdı.
Şirin intihar edecek sanırım. Ah be Şirin, 3 sezon boyunca şizofreni hastası olarak bütün herkesi kendinden nefret ettirdin ama son sahnede iç cızlattırdın. Tabii bunda Seray Kaya'nın muhteşem oyunculuğunun da etkisi büyük. Özellikle kırmızı ceketli kızı göstererek dizinin 'Schindlers Liste' adlo filme atıfta bulunması o sahnenin gözümde daha çok değerlenmesine neden oldu. Keşke final sahnesi bu olsaymış.
@sokak sanati
Neyse ki Arif ve Bahar sonunda kavuşuyorlar, Ceyda' nın da Raif'le mutlu olmasına sevindim. 3 sezon boyunca sürekli şahit olduğum Baharın o yeşil paltosuna, Ceyda'nın tahtına, Enver'in hırkasına, Arif'in deri ceketine teşekkür ederim. Onların emeği de şok büyük.
Neyse, bu güzelliği izleyeceğim son kez.