Tokyo ve Berlin başta olmak üzere dizideki her karaktere ısındım diyebilirim. Alison Parker hariç. O kız neden o dizide yer aldı hala anlamış değilim, yeterince gereksiz bir karakterdi.
Profesör'ün zekası, grubu birbirine kenetlemesi, herkesin birbirine inanması güzel bir detay. Planı yavaş yavaş her ayrıntısına kadar işlemesine birşey demiyorum da dizide soyguncuları zeki gösterelim derken İspanya polisini ne kadar da sefil gösterilmiş olduğuna dem vurmadan geçemeyeceğim. Senaristler polisleri fazla hafife alınmış gibi göstermiş olması bana pek mantıklı gelmedi.
Dizide her olay oldu. Profesör yakalandı, kimliği ortaya çıktı. Berlin Tokyo'yu kendi elleriyle polise teslim etti. Finalde ise kendini feda etti? Denver hamile Monica'yla beraber kaçtı. Babası Moskova'nın ölümünü umursamaması beni üzdü açıkçası.
Başta 16 rehinenin kaçarken Oslo'yu etkisiz hale getirmelero daha sonra kuzeni Helsinki'nin onu öldürmesi en duygusal sahnelerdendi. Helsinki'nin gay oluşuna anlam veremesem de Arturito'yla öpüşme sahneleri bulunmadığı için derin bir oh çektim.
Rio'nun aralarından en saf oluşu beni delirtse de Tokyo'suyla birlikte sağ salim kaçmayı başardı. Tokyo ise çocuksu ve şirret olmasına rağmen yaşadıklarımdan dolayı ayakta durmaya çalışması ve duygusal biri olup başkalarına önem verişi ile dizideki en favori karakterim oldu. Yakalanmasına rağmen geldiği yere geri dönmeyi birtek o başarabilirdi zaten.
Nairobi içlerimdeki en masum, en iyimser olanıydı sanırım. Tokyo'nun dediği gibi soygunu başarıyla gerçekleştirmesinin arkasındaki en güçlü neden onunki idi. Umarım 3. sezonda oğluna kavuşmuş olarak görürüz.
Raquel ise dominant oluşuyla son bölümlere kadar beğendiğim Profesör ile aşklarını çok samimi bulduğum dizideki favori ikilimdi. Fakat son bölümlerde Raquel'in herşeyi unutup Sergio'ya yardım etmesi beni biraz soğuttu açıkçası. Her ne kadar onu sevsede tüm bunları başına Profesör getirdi hatta bir ara annesini bile öldürecekti. Neden ışık hızında saf değiştirdiğini hala anlamış değilim.
İyisiyle kötüsüyle 1 milyon euroluk soygun başarıyla gerçekleştirildi. Oslo, Moskova ve Berlin kendini feda etti, diğerleri ise hayallerini gerçekleştirmiş oldular.