Milletin kutlamasına karışmamak ve konunun uzamaması için pek yorum yapmak istemedim. Ama anlaşılan birçok arkadaş suskunluğumuzu fırsata çevirmeye çalışmış.
İsteyen kutlasın isteyen kutlamasın kimseye karıştığımız yok. Biz sadece uyarmak istiyoruz. Kimsenin özgürlüğünü kısmıyoruz.
Gelelim konuya dinimizde bu tür şeylerin kutlanmaması emrediliyor. Konun Yılbaşı, Noel olması önemli değil. Halen bunu anlamayıp sözde laf sokmaya çalışan çocuklarda görüyorum. Üstelik bu yetmezmiş gibi madem bunlara karşısınız neden Batının teknolojisini kullanıyorsunuz gibi hem çocukça hem de saçma sapan bir savunma mekanizması geliştiriyorlar. Ulen Batının iyi yanını alın diyoruz kötüsünü değil. Bir ineğin etinden, sütünden, postundan faydalanıyoruz diye ineğin b*kunu da mı yiyelim? Mesele b*k yeme değil mesele İslam'a sövmek, İslam'ı karalamak başka hiçbir açıklaması olamaz.
Gelelim işin katliam kısmına. Kurban Bayramında kurban edilen hayvanlar için katliam diyenler yılbaşında Hindileri hayvandan saymıyorlar herhalde. Cüppelinin de Hülya Avşar'a dediği gibi herhalde Hindiler babasının tarlasında yetişiyor.
Daha öncede konuda olmasına rağmen tekrardan yazmakta fayda var. Belki görmeyenler olmuştur diye. Dinimizin bu konudaki emirleri şu şekilde,
Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “(Tasvip ederek) bir kavme (bir topluluğa) benzemeye çalışan kişi, o (benzemeye çalıştığı) kavimdendir.” “(İnanç ve amelde) bizden başkasına benzeyenler, bizden değildir.”
"Kim Bir Kavmi Taklit Ederse O Da Onlardandır"
Başka bir hadîs-i şerifte de, “Siz karış karış, adım adım sizden öncekilerin (Yahûdi ve Hıristiyanlar’ın) yoluna uyacaksınız. O kadar ki; onlar bir keler deliğine girecek olsalar, siz de (modadır düşüncesiyle) onları tâkip edeceksiniz...” buyurularak Müslümanlar’ın, başta Yahûdiler ve Hıristiyanlar olmak üzere gayr-i müslimleri taklit etmek, onlara benzemek felâketine düşecekleri mucizevî bir şekilde bildirilmiştir.
Bezzaziyye fetvasında, "(Nevruz günü, Mecusilerin bayramıdır. O gün, Mecusilerin yanına gidip, onların yaptıklarını yapmak küfürdür. O gün, bayram yapan Müslümanın imanı gider de haberi olmaz) diyor. Noel günü ve gecesinde ve kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapanın da kâfir olduğu bu fetvadan anlaşılmaktadır." (S. Ebediyye)
" Zünnar denilen papaz kuşağını bağlamak ve putlara, heykellere, mesela haç denilen, İsa aleyhisselamın asılmış hali dedikleri, birbirine dik kesişen iki çubuğa tapınmak, boynuna asarak tazim etmek, tazim etmemiz emrolunan bir şeyi tahkir ve tahkir etmemiz emrolunan bir şeyi tazim etmek küfürdür. Bunları yapanın imanı gider, kâfir olur." (Birgivi vasiyetnamesi şerhi s.115, 202)
İmam-ı Rabbani," Hinduların bayram günlerine [ateşe tapınanların Nevruz günlerine ve Hristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına] hürmet etmek ve o zamanlarda, onların âdetlerini, onlar gibi yapmak, şirk olur. Küfre sebep olur. Kâfirlerin bayramlarında, Müslümanların cahilleri, kâfirlerin yaptıklarını yapıyor ve bu günleri, müslüman bayramı zannediyor ve kâfirler gibi, birbirlerine hediye gönderiyorlar. Eşyalarını, sofralarını kâfirlerin yaptığı gibi, süslüyorlar. O geceleri, başka gecelerden ayırt ediyorlar. Bunlar hep şirktir, kâfirliktir."(Mektubat 3/41, S. Ebediyye)
İbni Âbidin," İstibra babında, (İhtiyaç olunca zimmîye selam vermek ve müsafeha etmek caiz olur. Hürmet için ise, caiz olmaz. Kâfire hürmet küfürdür) buyuruyor." (S. Ebediyye)
Berika’da"Zalime, kâfire hürmet etmek, saygı ile selam vermek, üstadım demek, küfür olur" buyuruluyor. (İslam Ahlakı)