Başta her şey sıradan gitmeye başladı. Sonra her şey "cuk" diye oturmaya başladı. Herkes istediğini aldı. Derken birden ölümler ardı arkasına gelmeye başladı.
Nazım ile Emrah'ın yan yana gelmesi bile hataydı, ki zaten çıkar ilişkisi vardı. Kendi kendilerini öldürdüler. Daha giderdi diyordum, kendi kendilerini öldürdüler. Selim desek, vicdan azabından kendi canına kıydı. Salih'in ne güzel hayatı vardı, birden mahvoldu. Yamaç'ın bedduası tuttu. Hem Selim'in, hem de Salih'in başına bela üstüne bela geldi.
Her şeyi aynı oyuncu kadrosu üzerinden kurarken, birden Çukur'da yeni dünya düzeni oluşmaya başladı. Gelen geçen öldü. Adeta dizinin entrika kısmı elden alındı. Aksiyon kısmında yer alan isimler de gitti.
"Film gibi" deniliyordu, adeta "film gibi" oldu. Kimi zaman "vay be" dedirtti, kimi zaman da "yok artık" dedirtti. Duygudan duyguya geçtim, sinirlerim kimi zaman tavan yaptı.
Aras Bulut yine döktürdü oyunculuğuyla. Dövüştü, ruh hali bozuldu, onları da güzel resmetti. Erkan Kolçak da yine iyiydi, Ercan Kesal da. Kısacası oyuncuların performansı iyiydi.
Şimdi sezon finalinden sonra yeni sezonda neler olacağı soru işaretleriyle dolu olacak.
Ne gibi sorular?
- Dizi yeni sezonda kendini bozacak mı, yoksa daha mı iyi olacak? Aksiyon ağırlıklı olur muhtemelen. Entrika ayağı çöktü dizinin.
- Çukur'a ne oldu, Çukur nasıl kurtulur?
- Yamaç ile Salih, Çukur'u alma konusunda başarılı olabilecekler mi?
- İdris, Emmi ve Paşa'nın durumları ne olacak?
- Yamaç ile Sena arasında tekrar bağ olacak mı?
- Gizemli olan Cumali ne zaman çıkacak?
- Saadet'e ve bebeğe ne oldu?
- Çukur'a giren yeni sahipler kim?
- Yamaç ve Salih'e destek kimlerden gelecek?
Gibi gibi uzun soru işaretleri çıktı.
Dizi birden üç ay zaman atladı. Başlangıçta anlam verememiştim ama bu zaman atlaması, yeni sezon içindi. Üç ay ya da dört ay sonra kaldığı yerden devam edecek.
Bakalım yeni sezon nasıl olacak, bekleyip göreceğiz. Sezon finali, "film" gibi geçti. Yeni sezonun çok farklı olacağına dair bir ışık da yanmış oldu.