Çukur 33.Bölüm Yorumları | SEZON FİNALİ

Başta her şey sıradan gitmeye başladı. Sonra her şey "cuk" diye oturmaya başladı. Herkes istediğini aldı. Derken birden ölümler ardı arkasına gelmeye başladı.

Nazım ile Emrah'ın yan yana gelmesi bile hataydı, ki zaten çıkar ilişkisi vardı. Kendi kendilerini öldürdüler. Daha giderdi diyordum, kendi kendilerini öldürdüler. Selim desek, vicdan azabından kendi canına kıydı. Salih'in ne güzel hayatı vardı, birden mahvoldu. Yamaç'ın bedduası tuttu. Hem Selim'in, hem de Salih'in başına bela üstüne bela geldi.

Her şeyi aynı oyuncu kadrosu üzerinden kurarken, birden Çukur'da yeni dünya düzeni oluşmaya başladı. Gelen geçen öldü. Adeta dizinin entrika kısmı elden alındı. Aksiyon kısmında yer alan isimler de gitti.

"Film gibi" deniliyordu, adeta "film gibi" oldu. Kimi zaman "vay be" dedirtti, kimi zaman da "yok artık" dedirtti. Duygudan duyguya geçtim, sinirlerim kimi zaman tavan yaptı.

Aras Bulut yine döktürdü oyunculuğuyla. Dövüştü, ruh hali bozuldu, onları da güzel resmetti. Erkan Kolçak da yine iyiydi, Ercan Kesal da. Kısacası oyuncuların performansı iyiydi.

Şimdi sezon finalinden sonra yeni sezonda neler olacağı soru işaretleriyle dolu olacak.

Ne gibi sorular?
- Dizi yeni sezonda kendini bozacak mı, yoksa daha mı iyi olacak? Aksiyon ağırlıklı olur muhtemelen. Entrika ayağı çöktü dizinin.
- Çukur'a ne oldu, Çukur nasıl kurtulur?
- Yamaç ile Salih, Çukur'u alma konusunda başarılı olabilecekler mi?
- İdris, Emmi ve Paşa'nın durumları ne olacak?
- Yamaç ile Sena arasında tekrar bağ olacak mı?
- Gizemli olan Cumali ne zaman çıkacak?
- Saadet'e ve bebeğe ne oldu?
- Çukur'a giren yeni sahipler kim?
- Yamaç ve Salih'e destek kimlerden gelecek?

Gibi gibi uzun soru işaretleri çıktı.

Dizi birden üç ay zaman atladı. Başlangıçta anlam verememiştim ama bu zaman atlaması, yeni sezon içindi. Üç ay ya da dört ay sonra kaldığı yerden devam edecek.

Bakalım yeni sezon nasıl olacak, bekleyip göreceğiz. Sezon finali, "film" gibi geçti. Yeni sezonun çok farklı olacağına dair bir ışık da yanmış oldu.

Bu neydi böyle yaa. Kıyım yapılır ölümler olur tamam da bu kadarını beklemiyordum. Gerçekten çok şaşırdım. Sezon finalinden ziyade final gibiydi. Ama son sahneyle olayı kotardılar, sezon finali olduğuna ikna ettiler.

Sinema filmi gibiydi dedikleri kadar varmış. Çukur gider ayak bombaları ve soru işaretlerini elimize bıraktı gitti. Şimdi bekle bekleyebilirsen. 2. sezonda çoooook şeyin değişeceğini anladık bölüm sonunda. Cumali gösterilir diyordum gösterilmedi. Akın var daha. Meliha olayına hiç girilmedi. Sena olayı çözülmedi. Emrah aldı nerede belli değil. Yamaç bu yüzden bunalıma girmişken üstüne ailesinin düğünde kanlı yerde yattığı gördü hepten kafayı yedi. Gelecek sezona yine baya bir şey bırakılmış.

Yüzüklüler Akın ve Cumali dışında başka bir güç de olabilir belli olmaz. Bir de öldü gösterilen herkes ölmeyecektir, yaralı olup kurtulan olma ihtimali olan karakterler var. Yine de etkileyici ve beklenildiği gibi müthiş bir sezon finaliydi. 3 aylık büyük bekleyiş başlasın bakalım.

Çok saçma bir sezon finali oldu. Tamamen reset attı senarist diziye. Madem bu kadar iddialılar tüm kurşun yiyenleri öldürsünler o zaman. Ölmeyen her karakter dizinin biraz daha kalitesini düşürür.

Dövüş sahneleri de çok kötüydü. Tamamen fanatik izleyicilere göre düzenlenmişti Yamaç'ın dövüş sahnesi. Bu şarkı çalınca o dövüyor, onunki çalınca bu.

Bölüme efsane diyenlerin sadece yalancı ölümlerin etkisinden öyle düşünüyorlar bence. Düğün taramak nedir. Kumarhane mi tarıyorsun. Geçmişte kaldı o sahneler. Zaten o sahne de anca bu kadar kalitesiz çekilebilirdi.

Hepsi bir kenara hani İdris her gün Cumali'den haber alıyordu durumuyla ilgili bu kadar kinlendiğinden nasıl haberi olmaz. Tüm ailesini tarayacak kadar ne yaşattılar ki bu adama. Saçma sapan bir final yapmışlar.

Hepsini öldürüp işin içinden çıkmak nedir 15 sene öncenin modasıydı o. Kurtlar Vadisi zirvede bitirmişti bu tarz sahneleri, yapmayın olmuyor artık.

Bana öyle geliyor ki baskınları yapan Cumali değil de Çukur'un eski sahipleri. Yani bence Cumali kötü adam olarak gelmez diziye. Belki baştan onların tarafında gözüküp daha sonra taraf değiştirebilir.
Yüzüğü görmedin mi? Cumalini yüzüğü
Vartolunun bu kim dediği adam bence Cumali yani mantıken inş öyle olması gerekiyor zaten adamı göstermediler gizemli tuttular son sahnede yine kolu göründü fark ettiyseniz :A @mrt-06 @serhatt @xemrexxx
Vartolu Cumali'yi yüz olarak tanıyordur olmaz o. Senarist hiç bir algoritmaya uygun hareket etmediği için kestirmek zor. Anlaşılan olmasın, heyecan olsun diye tamamen gerçeklikten çıkıyor adam..

Uzun zamandir bu kadar icine edilip cekilen bir sezon finali izlememistim. Begendigini söyleyen arkadaslara bir daha izlemesini tavsiye ederim... Dizi kendi kendini bitirdi. Düsmanlar o kadar büyük gösterildi ki sonra tek bölümde hepsi öldü.... Dügün basmak nedir .... Senaryo o kadar acikti ki ne dediysem insallah böyle olmaz dedim öyle oldu. Sanki senaryoyu ben yazmisim gibi okudum .... Benim icin dizi burda bitmistir. 2.sezonu izlemeyi düsünmüyorum...

Çok saçma bir sezon finali oldu. Tamamen reset attı senarist diziye. Madem bu kadar iddialılar tüm kurşun yiyenleri öldürsünler o zaman. Ölmeyen her karakter dizinin biraz daha kalitesini düşürür.

Dövüş sahneleri de çok kötüydü. Tamamen fanatik izleyicilere göre düzenlenmişti Yamaç'ın dövüş sahnesi. Bu şarkı çalınca o dövüyor, onunki çalınca bu.

Bölüme efsane diyenlerin sadece yalancı ölümlerin etkisinden öyle düşünüyorlar bence. Düğün taramak nedir. Kumarhane mi tarıyorsun. Geçmişte kaldı o sahneler. Zaten o sahne de anca bu kadar kalitesiz çekilebilirdi.

Hepsi bir kenara hani İdris her gün Cumali'den haber alıyordu durumuyla ilgili bu kadar kinlendiğinden nasıl haberi olmaz. Tüm ailesini tarayacak kadar ne yaşattılar ki bu adama. Saçma sapan bir final yapmışlar.

Hepsini öldürüp işin içinden çıkmak nedir 15 sene öncenin modasıydı o. Kurtlar Vadisi zirvede bitirmişti bu tarz sahneleri, yapmayın olmuyor artık.
Tamam da Cumali'nin sahnesinde yüzüğün olduğunu hatırlamıyorum parmaklarında. Yani Cumali içerden ailesine öyle kin besleyecek ve tüm herkesi tarayacak. Bu imkansız. Kendin diyorsun babasının haberi var diye. Yüzüklülerin Cumali ve adamları olmadığı çok açık. Mahallede arabadan inen adam ekibin başı zaten ki o da Cumali'nin gösterilen bileğiyle aynı değil. Bu yönden eleştirmek anlamsız.

Dövüş sahnelerinde şova kaçıldığı konusunda katılıyorum müzik muhabbeti biraz saçma olmuş. Ama görsel olarak iyiydi gerçekçiydi. Baya bildiğin ölümüne dövüştüler. İşin içinde teknik de vardı güç de vardı. Öyle büyük eleştirilecek bir durum yok ortada müzik dışında.

Ölümler konusunda dediğine katılıyorum. Hepsini öldüreceklerse, o cesaretleri varsa ikinci sezonda izleyeceğimiz intikam teması anlam kazanmış olur. Gerçi hepsi ölmese bile yine o intikam teması anlamlı olacaktır. Sonuçta aileden birileri elbet ölecek o yaralanmalar sonucunda. Neden bu yola başvurdular bilmiyorum ama düğün tarama olmasa başka bir şey olsa diyemiyorsun. Çünkü ailenin hepsinin bir araya geleceği tek yer düğündü şuanda dizide. Eskide kalmış modadan ziyade dizinin hikayesi ve sağladığı ortam onu gerektirdi.

Sahnelerin kalitesi ise tartışılır. Beyefendi bölümlerindeki saçma efektler yerine biraz daha ilgi göstermişler en azından. Daha iyi olabilirdi elbette. Mesela ateş açıldığı andan itibaren yere yatmaları falan yapılabilirdi. Biraz basite kaçılmış ve atlanmış sahne.

Sözün özü bölüm eleştirdiğiniz kadar leş değil bence. Diziyi bırakalım daha izlenmez denecek kadar hiç değil. Bir çok soru işaretiyle ikinci sezona giriyoruz. Gizemi bol,soru işareti bol bir sezon finali olmuş. Beklemeye değecek bir ikinci sezon olacağına inanıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: ömer karataş
Yeni simgede Çukur'un üç noktası yoktu sadece. Bu da "Cumali" faktörünü doğuruyor. Hapse girdiğinde anlamlı bu üç noktayı kendi içinde yitirmişti. Cumali'nin nefreti de o derece büyük müdür, muamma. Kendi ailesini tarayacak kadar nefreti büyük olması saçma olur. Bambaşka bir şey de çıkabilir.

Yüzüğü görmedin mi? Cumalini yüzüğü

Vartolu Cumali'yi yüz olarak tanıyordur olmaz o. Senarist hiç bir algoritmaya uygun hareket etmediği için kestirmek zor. Anlaşılan olmasın, heyecan olsun diye tamamen gerçeklikten çıkıyor adam..
Aaa Selimin oğlu diyen var ama Yamacın önünde yürüyor yanı Yamaç o kişiye ipi vermiş Cumali dısında kim olacak ayoll Vartolu onu hiç görmedi ki :A :A :A

Aaa bu arada Selimi kaybedince yas ilan etmişsin avatarında :A :A :A @xemrexxx @Forumdash @MasacRE- @serhatt

Son Mesajlar

Forum İstatistikleri

Konular
176,547
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy