Kurtlar Vadisi VATAN Yorum&Sohbet Konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan takas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yav Dağ 2 ve Vatan'ı kıyaslıyorlar @XanTier sen de bunlara cevap veriyorsun :A Dağ 2 şuana kadar yapılmış en kaliteli Türk filmleri arasında, eğer ikisi arasında bir karşılaştırma yapılacaksa KVV'yi senaryo bakımından Akasya Durağı kalitesinde görebiliriz :D

Böyle objektif bir yorumda bulunduğun için teşekkür ediyorum aga :D
Yahu dediğimden zerre bir şey anlamamışsın. DAĞ II'yi ben de izledim. Muhteşem bir film. Türkiyede yapılan en iyi aksiyon filmlerinden. Hatta Irak ile birlikte zirveyi zorlar. Mesele o değil. DAĞ II daha çıkmadan kampanyalar yapıldı. AOG'da falan. Belki bilirsin. Herkes milliyetçi duygularla daha filmi bile izlemeden 10 verdi. Filmin notu bi aralar 9.9'du. Şu an nasıl bilmiyorum. Yani şimdi bu not vaki midir soruyorum? Dünyaca ünlü efsane filmler bile 9.0-9.5 aralığındayken DAĞ II (tamam güzel eyvallah ben de ayıla bayıla izledim o ayrı) 9.9 olabilir mi yani? :) Ben bunu anlatmak istedim yoksa Kurtlar Vadisi Vatan'ı DAĞ II ile kıyaslamadım. DAĞ II tabii ki daha iyi bir film. Bu arada daha Vatan'a gitmedim. Buna rağmen böyle düşünüyorum.

Usta yine süper konuşmuş son günler de döktürüyor

Haydaa bugün Antares'e gelmişler bak kaçırdık iyi mi :T:
Zart zurt işleri boş ver aga da sana şoyle söyleyeyim diğerlerini zaten saymiyorum ; bu film ırak la filistin le yarışır aşağı kalmaz bakma sen fragmana en sakin sahneleri koymuşlar vasat bir film havası vermiş , birde oyuncu kadrosu zayıf son sezonlarda malum insanlarda bi ön yargı var izlenilmezsede bu yüzden izlenilmeyecek ama bir vadici olarak emin ol gururla söylersin de izlersin de bir giden zaten bi daha gider imkanı olsa. Abartma falan deme diğer filmlerde olup bu filmde olmayan tabi ki onemli unsurlar var ama tam tersi bu filmide digerlerinden pozitif olarak ayiran baskın kılan yanları var

"Bu arada Fetöcüler boş durmuyor IMDB de Kurtlar Vadisi Vatan a 1 puan veriyolar ve kötülüyorlar üstümüze düşeni yapalım ve hepimiz IMDB'ye girip 10 üzerinden 10 verelim!! "

bu filme saldıranlar algı oluşturan hainler var emin olun tabi vadi bunlara iyi dokundurdu vadi sayesinde o kadar insan dan birkez daha beddua aldılar küfür yediler yaşanılanlar canlandı bu alçak darbecilere duyulan nefret canlandı bu filme 1-2 vermek için kör sağır olmak bile yetmez

Yorumunun tamamanına katılmıyorum birde şu kısma katılmıyorum gidenlerden aldığım tepkiler yüzünden demişsin neden başkasının düşüncelerine göre hareket ediyosun ki onlar beğenmedi diye sendemi beğenmiceksin bence böyle bir düşünce olmamalı şahsen ben kendi düşüncem üzerine haraket ederim izlerim ona göre yorumlarım izlemeden yorum yapmışsın sen😉
Genelde yorumlarına güvendiğim önemsediğim adamlarin yorumlarını okudum tabi ki beni etkiler gitmemeye.Ben zaten filmi izlemediğim için detayına girmedim sadece senaryo dışında NŞ'ın filmden önce yaptığı hataları söyledim.Filmi bir gün izlerim o zaman daha detaylı konuşurum.

Genelde yorumlarına güvendiğim önemsediğim adamlarin yorumlarını okudum tabi ki beni etkiler gitmemeye.Ben zaten filmi izlemediğim için detayına girmedim sadece senaryo dışında NŞ'ın filmden önce yaptığı hataları söyledim.Filmi bir gün izlerim o zaman daha detaylı konuşurum.

Valla ne olursa olsun güvendiğin önemsediğin insanların yorumu olabilir ama yinede
kendi düşüncen daha önemli olmalı ve seni etkilememeli diye düşünüyorum😉izlediğin zaman yorumlarını bekliyorum

Valla ne olursa olsun güvendiğin önemsediğin insanların yorumu olabilir ama yinede
kendi düşüncen daha önemli olmalı ve seni etkilememeli diye düşünüyorum😉izlediğin zaman yorumlarını bekliyorum
O zaman her sinema filmine gitmen lazım hepsini tek tek kendi denemen lazim öyle birsey yok internetten dizi veya film izlerken bile ilk önce oyunculara ,yönetmene,senaristine vs sonra imdb ye bakıyorsun sonra eleştiri yazarların yorumlarına bakıyorsun zaten baktığın kişilerde hemen hemen seninle aynı düşüncede olup aynı puana yakın veriyorsun

.

@Doğu fazla gülme aman diyim

O zaman her sinema filmine gitmen lazım hepsini tek tek kendi denemen lazim öyle birsey yok internetten dizi veya film izlerken bile ilk önce oyunculara ,yönetmene,senaristine vs sonra imdb ye bakıyorsun sonra eleştiri yazarların yorumlarına bakıyorsun zaten baktığın kişilerde hemen hemen seninle aynı düşüncede olup aynı puana yakın veriyorsun

.

@Doğu fazla gülme aman diyim

Başkalarının düşüncesine göre bir filme gideceksem hiç film izlemiyim ozaman ben tamam senariste oyuncuya yorumlarına bakarsın ama bende izlemeden önce dizi film yorumlarına bakarım ama onlar beğenmedi diye gitmemezlik yapmam izlerim yorumumu yaparım bana göre benim düşüncem önemlidir

Başkalarının düşüncesine göre bir filme gideceksem hiç film izlemiyim ozaman ben tamam senariste oyuncuya yorumlarına bakarsın ama bende izlemeden önce dizi film yorumlarına bakarım ama onlar beğenmedi diye gitmemezlik yapmam izlerim yorumumu yaparım bana göre benim düşüncem önemlidir
O zaman vizyona giren tüm filmleri tek tek incele izle ne diyim.

‘Arşivlik film olsun istiyorum’

15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasını anlatan ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filminin senaristi ve başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, “Amacımız kâr ve zarar değil. Arşivlik film olsun istiyorum” dedi

-arsivlik-film-olsun-istiyorum--9977807.Jpeg

‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filmi için buluştuğumuz Necati Şaşmaz’la proje başta olmak üzere, hakkında açılan soruşturma, o dönem yaşadıkları, siyasete bakışı, canlandırdığı Polat Alemdar karakterini ve evliliğini konuştuk.

Filmi yapmaya nasıl karar verdiniz?
17-25 Aralık operasyonu ve 7 Şubat Mit Krizi olayını dizimizde işlemiştik. 7 Şubat’ı anlatan bölümde Polat Alemdar’ın dizideki tavrı, seyirci tarafından çok beğenildi. Biz de arkadaşlarımızla filmini yapmaya karar verdik. İlk başta adını ‘Kurtlar Vadisi İhanet’ olarak düşündük. Daha sonra, ‘İhanet’ kelimesi yerine sert bir şey olsun diye, ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ olmasına karar verdik. Hemen ismin domain hakkını almak istedik. Ama bir vatandaşımız, ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ismini almıştı. Domain’in bir yılını doldurduğu gece, sahibi süreyi uzatmayınca ismi biz aldık. Sonrasında patent başvurusunu yaptık. Projeyi yapmak için faaliyete geçtiğimiz dönem maalesef hain darbe girişimi yaşandı. İlk senaryo, Polat Alemdar’a yapılacak operasyon üzerineydi. Daha sonra o kara gece yaşanınca, senaryoda değişiklik yaptık.
Darbe olmadan önce ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ismini aldığınız için hakkınızda soruşturma açıldı...
İlk önce Patent Dairesi Başkanlığı’ndan, ‘Darbeyi önceden nasıl biliyormuşuz’ gibi e-posta geldi. Fetö’den olsam mantıken, ‘Kurtlar Vadisi Devrim’ ya da ‘Kurtlar Vadisi Bayram’ gibi isim haklarını alırdım. Şaşırtmaca olduğu için bana karşı böyle bir operasyon yapıldığını düşünüyorum. Çünkü aynı patent başkanlığı soy ismini daha sonradan değiştiren basketbolcu Enes Kanter’in 600 başvurusunu incelenmeden kabul etmiş. Kendilerinin açıklarını kapatmak için hedef şaşırtıp, bizim üzerimizden Gündem değiştirmek istediler. Araştırma neticesinde sayın savcımız suç unsuru bile görülmediğine dair takipsizlik kararı verdi. Bir terör örgütü adına savcılığa çağrılmış olmam nedeniyle çok üzüldüm. Yıllarca hem oynayarak hem de senaryo yazarak vatan, millet, bayrak ve devlet mücadelesiyle yola çıktım.
fft16_mf9977806.Jpeg

Soruşturma döneminde neler yaşadınız?
Sessiz kalmayı tercih ettim. Yıllarca yaptığımız iş, halkımız tarafından görünüyordu. Sadece, ‘Çamur at izi kalsın’ yaptılar ama halkımız uyanık olduğu için onu bile beceremediler.
‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ismini neden ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ olarak değiştirdiniz?
Filmde sadece darbeyi anlatmıyoruz. Perde arkasını da gösterdiğimiz için vatanı tercih ettik.
Neden darbe gecesi şehirlerde yaşanan olaylar yerine sınır bölgesindekini işlediniz?
İlk başta İstanbul, Ankara ve Marmaris’teki olayları düşündük ama birbirine bağlayamadık. Çünkü birini bile beyazperdeye aktarmayınca, eksik ve kötü kalacaktı. Çok uzun olacağını ön görünce de perde arkasını anlattık.
15 Temmuz gecesi neredeydiniz ve neler yaşadınız?
Önce Kısıklı, daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geçtim. Ardından Kısıklı’ya döndüm. 1980 yılları öncesinde Elazığ’daki evimizin bombalandığı günler aklıma geldi. Kardeşim Raci’yle saniyelerle kurtulmuştuk. Annemin o an yaşadıkları aklımdan çıkmıyor. Biz bunları tecrübe ettik, çocuklarımın yaşamasını istemiyordum.
Gişeden beklentiniz ne?
Arşivlik film olsun istiyorum. Bizim değerlerimize, özümüze ve kültürümüze aykırı olmayan bir proje olsun istiyorum. Yıllar sonra bile 7’den 70’e herkes izleyebilsin. Projelerimizi büyük kazanç elde edelim diye yapmıyoruz. Daha önceki
filmimizde zarar ettik. Amacımız kâr ve zarar değil.
Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?
Amcam Tahir Şaşmaz, biri MHP diğeri DYP olmak üzere iki dönem milletvekilliği yaptı. Amcam; Bülent Ecevit, Süleyman
Demirel, Alparslan Türkeş, Deniz Baykal ve Necmettin Erbakan’la aynı hücreyi paylaşıp, ara buluculuk yaptı. Kendisi siyaset dünyasında çok sevilir. Ama bir partide olunca ne kadar çok sevilirseniz sevilin yine sizi sevmeyenler oluyor. Siyaseti ayrıştırıcı gördüğüm için takip etmesini severim ama içerisine girmeyi düşünmüyorum.
‘Ustalık dönemine geçtim’
Senaryo, oyunculuk ve yapımcılık yapıyorsunuz. Hangisi daha zor?

Üçünü ayırarak yapmanız gerekiyor. İlk zamanlar senaryo yazarken, hiçbir şey düşünmediğim için maliyeti yüksek oluyordu. Başkası benim yazdığım o senaryoyu getirse, ‘Nasıl yazmışsın?’ derdim. Ama hikayeye uygun olsun diye hiçbir masraftan kaçınmadık. Senaristlikte çıraklık ve kalfalık yaptım. Şimdi ustalık dönemine geçtim.
‘Kurtlar Vadisi’ dizisi geçtiğimiz sezon ekrana gelmedi, devam edecek mi?
Aslında film olmasaydı yeni sezonda ekranda olacaktık. Vizyondan çıktıktan sonra 13 bölüm hazırlığımızı yaptık, ocak ya da şubat ayında ekrandayız.
Polat Alemdar fenomen oldu. Sokakta neler yaşıyorsunuz?
Kendisini seviyorum. İnanılmaz bir sevgi var. Kimsenin fotoğraf çektirme isteğini kıramadığım için uçağı kaçırdığım zamanlar oldu. Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar’da çok sevilen doğu karakteri haline geldi. Hiç doğunun kendine özgü karakteri yoktu. Yıllar öncesinde Ömer Şerif ve Anthony Quinn gibi karakterler vardı ama onlar da Hollywood kökenliydi. İlk defa içimizden bir karakter bu kadar sevildi.
Sizi başka bir karakterde görür müyüz?
Çok istiyorum. Üzerinde çalıştığım karakterler var ve seyirciler de çok sevecektir. Ama Polat Alemdar’ı global bir hale getirdiğim zaman bırakacağım.
Ekranda benzer diziler var...
Rekabet güzel şey. Bizi de tembelliğe itmez. Sektörün gelişmesi önemli... İlk başladığımızda öncümüz yoktu. Rakip bile olsak, el ele verip en iyisini yapmaya çalışmalıyız.

En son cümlesine katılmıyorum. İlk başladığımızda öncümüz yoktu demiş, Deli Yürek ne güne duruyor? Kurtlar Vadisi ilk başta Deli Yürek final yaptıktan sonra ortaya çıkan bir projeydi, Deli Yürek'in tutması üzerine Osman Sınav bu diziyi yaptı. Öncü olarak Deli Yürek olmasaydı Kurtlar Vadisi olmazdı diyebiliriz. Ama Kurtlar Vadisi her türlü Deli Yürek'ten daha iyi bir diziydi, orası ayrı.

En son cümlesine katılmıyorum. İlk başladığımızda öncümüz yoktu demiş, Deli Yürek ne güne duruyor? Kurtlar Vadisi ilk başta Deli Yürek final yaptıktan sonra ortaya çıkan bir projeydi, Deli Yürek'in tutması üzerine Osman Sınav bu diziyi yaptı. Öncü olarak Deli Yürek olmasaydı Kurtlar Vadisi olmazdı diyebiliriz. Ama Kurtlar Vadisi her türlü Deli Yürek'ten daha iyi bir diziydi, orası ayrı.
yok aga orası doğru ; deliyürek çok başlardaydı zaten ondan sonra uzun yıllar vadiye rakip dizi çıkmadı diziler çok lanse edilsede ama hiçbiri tutunamadı şimdi baktığın vakit vadinin açtığı yolda diziler ilerliyo dediği gibi artık vadi tek değil rekabet etmek zorunda bence de bu projlerin daha kaliteli olmasına yol açar

IMDB puanını kullanmayı unutmayalım.

"Bu arada Fetöcüler boş durmuyor IMDB de Kurtlar Vadisi Vatan a 1 puan veriyolar ve kötülüyorlar üstümüze düşeni yapalım ve hepimiz IMDB'ye girip 10 üzerinden 10 verelim!! "

bu filme saldıranlar algı oluşturan hainler var emin olun tabi vadi bunlara iyi dokundurdu vadi sayesinde o kadar insan dan birkez daha beddua aldılar küfür yediler yaşanılanlar canlandı bu alçak darbecilere duyulan nefret canlandı bu filme 1-2 vermek için kör sağır olmak bile yetmez

Soysuz, kan emici yamyamlar iş başında yani.

Necati Şaşmaz filmi çekmeden öncede bu soysuzlarla mücadele verdi, filmi çekerkende mücadele verdi şimdide bizlerinde desteginle bu mücadeleyi verecek inşallah.

Soysuzlar her defasında iftira attı, yalanlar söylediler. Evelallah yedirmeyiz kimseyi bu soysuzlara

Necati Şaşmaz cevaplıyor
Neden darbe gecesi şehirlerde yaşanan olaylar yerine sınır bölgesindekini işlediniz?
İlk başta İstanbul , Ankara ve Marmaris te ki olayları düşündük ama birbirine bağlayamadık. Çünkü birini bile beyazperdeye aktarmayınca, eksik ve kötü kalacaktı. Çok uzun olacağını ön görünce de perde arkasını anlattık.
2 part olabilirdi aslında.

6yqNWW.png

Tekbir getiriyorlar :A

Son düzenleme:
Gurbetçilere bak sen tabi onlarda özlem daha farklı oluyor

Cumartesi günü için bilet aldım 2 kişi gidiyoruz. Lakin Zürih gibi büyük bir şehirde en küçük salona vermişler filmi üstelik 30 Frank ( 110 TL) para verdim tek kişi, normalde biletler 17-20 Frank falandır. Niye böyle anlamadım. Yorumları okumadım olumlu olumsuz birçok şey duydum, Fragman pek iyi değildi ama kendi yorumumu yapabilmek için filmi izlemem gerek.
Sanırım yarın ilk hafta sonuçları gelir?

Cumartesi günü için bilet aldım 2 kişi gidiyoruz. Lakin Zürih gibi büyük bir şehirde en küçük salona vermişler filmi üstelik 30 Frank ( 110 TL) para verdim tek kişi, normalde biletler 17-20 Frank falandır. Niye böyle anlamadım. Yorumları okumadım olumlu olumsuz birçok şey duydum, Fragman pek iyi değildi ama kendi yorumumu yapabilmek için filmi izlemem gerek.
Sanırım yarın ilk hafta sonuçları gelir?
aga 110 lira mı verdin bilete yalnız bilet fiyatı sabit değil mi nasıl öyle birşey yapıp %50 fazlasına satıyorlar : yaparlar aga iyi en azından filmi yasaklamadılar bu da birşey

Son Mesajlar

Forum İstatistikleri

Konular
176,566
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy