Vatan Millet Edebiyatı Yapmak

S.G.A.T.

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
9,161
Puanı
1,061
Özellikle müslüman ülkelerinde ısrarla yapılmaya devam eden, Batı ülkelerinde 20.yüzyılın başlarında tarih olan genellikle Vatana olan sevgisini insanlara belirtmeyi kişisel ihtiyaç olarak gören insanların yaptığı son derece yapmacık bir eylemdir. Sanki biz sevmiyoruz halkımızı, milletimizi.

Batı ülkelerinde tarih olmadı. Aksine çok yükselen bir trendi var.

Bence o kendilerinin mahv olan, çürüyen ahlaki değerlerini yeniden güçlendirme çalışmaları. Buralarda yapılanla aynı şeyler değil. Ama 20-30 sene sonra senin dediğin gibi de olabilir.
Daha çok Radikal İslam bahanesiyle aşırı sağ hareketlerin güçlendiği söylenebilir.

Daha çok Radikal İslam bahanesiyle aşırı sağ hareketlerin güçlendiği söylenebilir.

Bilimi öteleyip, pozitif Bilimleri öteleyip, Kuran ve Hadis bize yeter gerisi hikaye diyenler sayesinde Radikal İslam, Radikal İslam sayesinde İslamofobi yükseliyor dünyada.

Bilimi öteleyip, pozitif Bilimleri öteleyip, Kuran ve Hadis bize yeter gerisi hikaye diyenler sayesinde Radikal İslam, Radikal İslam sayesinde İslamofobi yükseliyor dünyada.
Katılmıyorum. Hristiyanların da büyük çoğunluğunun katı düşünceleri var. İslamofobi'nin 1. nedeni terörizm.

Vatan millet edebiyatı değil, ideoloji edebiyatı. Ben X kişisinin destekçisiyim vatanımı ve dinimi seviyorum, sen Y partisini destekliyorsun din düşmanı bir teröristsin. Bu iş genelde böyle gidiyor son birkaç zamandır.

Yunus Emre'nin de dediği gibi 'Yaratılanı sevdik yaratandan ötürü' insanlara genel olarak sevgiyle yaklaşmak gerekir ama karşıdaki kişi sevgi ve saygıdan anlamayan biriyse o zaman işler değişir. Bu işin vatan-millet-sakarya işi tarihe karıştı. Artık bu sihirli sözcüklerle bir yere varılmıyor. Zamanında Papa da birçok Haçlı Seferini bu ve buna benzer nedenlerle yaptırdı, aynı şekilde birçok Türk komutanı da... Ama artık oradan ekmek yeme dönemi son buldu.

Günümüzde varsa yoksa Twitter, İnstagram, Facebook gibi sosyal platformlar aldı. Gerçek hayatta görüşünü ifade dahi edemeyen insanlar fake hesaplarla kendilerini Rambo gibi gösteriyorlar [emoji17]

Vatan millet edebiyatı değil, ideoloji edebiyatı. Ben X kişisinin destekçisiyim vatanımı ve dinimi seviyorum, sen Y partisini destekliyorsun din düşmanı bir teröristsin. Bu iş genelde böyle gidiyor son birkaç zamandır.

Çok güzel bir yorumdu aynen böyle oluyor son zamanlarda yapanlar utansın

Heralde yapılacak zoruna gidende de farklı şeyler ararım

Pardon nerde yasiyorsun sen?
Ne demek istiyorsun birader varsa antitezin söyle.

Yanlış anlama ama bazen Danger UA`yı son yıllarda artık başkasının kullandığını düşünüyorum. :D
Ne alaka? İyi mi dedin kötü mü dedin anlamadım. :D

Milliyetçilik dinen hoş görülmez. İslam dinine mensupsan sende hoş göremezsin. Yanlış ideoloji bu.:)
Milliyetçilik kendi milletini sevmek. Bu kadar. :) Dinimizde bir ırkı diğerinden üstün görmek hoş değil. Kendi milletini herkes sever.

iyi iyi. :D Gördüğüm kadarıyla bilgi, düşünce tarzı olarak olarak çok iyi eğitmişsin kendini. :D
iyi iyi. :D Gördüğüm kadarıyla bilgi, düşünce tarzı olarak olarak çok iyi eğitmişsin kendini. :D
Sen çok eskiden biliyorsun. O zaman 12 yaşındaydım şimdi 18. :D Değişim normal. :) Sende de olduğu görülüyor. Herkeste olmuştur yani mutlaka. Aynıysa sıkıntı var zaten. :D

Sen çok eskiden biliyorsun. O zaman 12 yaşındaydım şimdi 18. :D Değişim normal. :) Sende de olduğu görülüyor. Herkeste olmuştur yani mutlaka. Aynıysa sıkıntı var zaten. :D
Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Geçmiş mesajlarına bakmıştım CB seçimlerinde falan çok çok yanlış bir duruştan böylesine milli bir çizgiye gelmen takdire şayan. Senin fikirlerine saygısı olmayanlar ve her seferinde değişimden bahsedip zıt kutuplara olan seçimlere burun kıvıranlara da aldırış etme. Ha bu arada ben seni yönelendirmek maksatlı söylemiyorum haddime de değil zaten başkalarının fikirlerine karışmak sadece söylemek istedim. Umarım kendince en doğru olan ideolojiyi temel alıp hayatını şekillendirirsin başkalarının ne dediği umrunda olmasın :)

Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Geçmiş mesajlarına bakmıştım CB seçimlerinde falan çok çok yanlış bir duruştan böylesine milli bir çizgiye gelmen takdire şayan. Senin fikirlerine saygısı olmayanlar ve her seferinde değişimden bahsedip zıt kutuplara olan seçimlere burun kıvıranlara da aldırış etme. Ha bu arada ben seni yönelendirmek maksatlı söylemiyorum haddime de değil zaten başkalarının fikirlerine karışmak sadece söylemek istedim. Umarım kendince en doğru olan ideolojiyi temel alıp hayatını şekillendirirsin başkalarının ne dediği umrunda olmasın :)
Teşekkürler. Ben zaten herhangi bir ideolojinin kişinin aşırı fanatiği değilim. Muhafazakar bir insanım. Milletin muhaliflikten gözü dönmüş. Sırf muhalif olacağım diye birtakım değerler ve insanlar aşağılanıyor. Bu da beni rahatsız ediyor.

Son düzenleme: