SPOİLER
Öncelikle mesajınızı biraz geç gördüm sanırım.
Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum.Hannah da tıpkı diğerleri gibi defolu bir karakter.Bir kere çok hassas ve kırılgan.En ufak bir şeyden olumlu ya da olumsuz hemen etkilenen biri.Aynı zamanda bazı insanlara hiç haketmedikleri ikinci şanslar veren ve sanırım en önemlisi yaptığı hatalardan asla ders çıkarmayan bir karakter.Hatta onun en büyük sorunu bu bence.Her neyse bu yüzden bu karaktere ısınabilmek için onu bu defolu karakterine göre değerlendirmemiz gerekiyor sanırım.Oysa biz çoğunlukla kendi açımızdan bakıp kızıyoruz ona.Bizim karakterimiz bu hataları yapmaz çünkü ama Hannah'ın karakteri yapar.
Öncelikle başta ki bahsettiğiniz o malum konuya tamamıyla katılıyorum.Oraya daha sonra kısacık değineceğim.Hannah'ın aklının havada olmasına da katılıyorum.
Marcus konusuna gelirsek,bu konuda yine kendi açımızdan değerlendiriyoruz.Evet orada onu 1 saat beklemesini bende gereksiz buldum.Ama dedim ya Hannah bekler.Hannah insanlara haketmedikleri ikinci şansları vermeyi sever.Üstelik sanırım tam o sıralar aşksız ve arkadaşsız kalmıştı.Kendisini yalnız hissediyordu ve kendince tutunacak bir dal aradı.Bunun içinde karşısına çıkan ilk düzgün görünen insana bir şans vermek istedi.Ama işte bunun için hep yanlış kişileri seçti.Ayrıca o bölüm görmüştük ki annesiyle babasının lisede tanışıp aşk yaşamasından dolayı da hâlâ gerçek aşkı bulabileceğine dair içinde bir umut vardı.
Clay konusuna gelirsek,Hannah o kasette Clay'i suçlamadığını sadece o gece ona neden kötü davrandığını açıklaması için onu kasete koyduğunu belirtmişti.Ama tabi içten içe de sen beni orada bırakıp gittin diye sitem etmişte olabilir bilemiyorum.
Bunun dışında yanlış hatırlamıyorsam Hannah erkekler konusunda sadece Justin için bir çaba sarfetti. Yani diğerlerine karşı üstün bir çabası olmadı diye hatırlıyorum.Buna rağmen Hannah'ın Clay'in saçına dokunması,iliklediği gömlek düğmelerini açması,o parti gecesi yaşanan malum olaylar...Bu devirde bazı erkekler Hannah'ın bu davranışlarını görse nasıl bir tepki verirdi bilemiyorum.Ayrıca bunun için Clay'i suçlamıyorum ama o da yok hükmündedir.Hannah'ın hep yanı başındaydı oysa.Vardı ama yoktu.Belki de Hannah da bu yüzden güvenmedi Clay'e.Hannah hep seçimlerini yanlış insanlardan yaptı.Sıra Clay'i gelince de gücü tükendi maalesef.
Biliyorum çok uzun oldu ama son olarak,Hannah niye Jessica'nın tecavüzüne ses çıkarmadı diyenleri okumuştum.Ya her şeyi geçtim bu kız girdiği şoktan dolayı kendi tecavüzüne bile ses çıkaramadı.Kitlendi kaldı.Belki o anda girdiği şoktan dolayï yine kitlendii,hareket edemedi,panikten ne yapacağını bilemedi.Belki başkası olsa daha zekice davranïrdı bilemeyiz ama her insanın olaylara vermiş olduğu tepkiler farklıdır.Bunu bilemeyiz.Sonuçta her gün yanı başımızda arkadaşımıza tecavüz etmiyorlar.
Yani kısaca ben her ne kadar kendi açımdan yanlış bulsam da Hannah açısından çoğu olaya bir kılıf uydurup onu anlayabilirim.Ama tek anlayamadığımız nokta Byrce evine gitmesi.Yani her açıdan baktığımda gitmesi aptallïktı mı kendiside söylüyor zaten.Bir tek bu konuda onu savunamıyorum.
Neyse çok uzun oldu ama umarım bu mesajdan sonra forumda Hannah'ın avukatı olarak ilan edilmem
🙂
SPOİLER
Son olarak bugün çok yazdım ama bir sorum olacaktı.Zach'in kasetinin olduğu bölüm Hannah Zach'a bir mektup yazdığını ve Zach'in mektubu okuduktan sonra attığını söylemişti.Ama sonradan öğrendik ki Zach'a o mektubu hiç atmamış bu durumda Hannah yalan mı söylüyor.Belki 2.sezon buradan yürüyebilirler.
@Tolstoyevski
@berkann