En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

The Da Vinci Code

Yıllar önce izlemiştim ve filmden aklımda pek bir şey kalmamış. Inferno öncesi yeniden izlemek istedim.

Potansiyeli çok yüksek bir iş, çok ilginç bir konusu var ama bu potansiyeli yeterince iyi kullanamamış Ron Howard. İnanılmaz ilgi gören bir kitap, A sınıfı harika oyuncu kadrosu, Hans Zimmer'ın muhteşem müzikleri, başarılı prodüksiyon tasarımı falan birleşince çok daha etkileyici, sürükleyici bir şey çıkabilirmiş ortaya. Yine tabii kötü bir film değil kesinlikle ama yeterince iyi olmadığı da kesin.

Filmin kadrosu benim açımdan rüya gibi. Tom Hanks hayranlığım zaten malum, çok fazla filmini izlememiş olsam da en sevdiğim kadın oyunculardan olan Audrey Tautou, Leon'dan dolayı hayran olduğum Jean Reno ve yaş grubundaki en sevip saydığım aktörlerden Ian McKellen daha ne denebilir ki yani. Daha iyisi düşünülemez. :) Hepsi de iyilerdi Audrey Tautou'nun aksanına bayıldım. :)

7/10

The White Ribbon

Haneke'nin Amour dışında filmini izlememiştim. Bu ikinci filmi oldu.

Amour'u ve yönetmenliğini sevmiştim ama bu filmi hiç sevemedim hatta nefret ettim. Karmakarışık tuhaf bir şey olmuş, görüntü yönetmenliği dışında hiçbir şey yok filmde.

5/10

Angels & Demons

Inferno öncesi izlemek istedim.

Tom Hanks de kötü filmde oynayabiliyormuş. Zayıf bir filmdi ama bence bu kez kabahat yönetmende değil senaryo ilkine göre çok etkisizmiş. Kadro da ilk filmin çok altındaydı. Tom Hanks tek silah olarak kalmış ki ilginç şekilde o da bazı kısımlarda yardımcı oyuncuymuşçasına geri plandaydı. İyi kısımları yok değil ama ilk filmin epey gerisinde.

5/10

G.O.R.A.

TV'de rastlayıp orasından burasından izlemişliğim çoktur ama hiç oturup baştan sona adamakıllı şekilde izlememiştim. Bu ayıbı giderdim. :)

Türk sinemasındaki yeri ayrı yapımlardan biri gerçekten. Normal bilim-kurgu çıkmıyor ama komedisi olabiliyormuş en azından. :)

Aslında hikaye çok klasik. Şu aynı adamın bir iyisini bir kötüsünü oynama olayı pek çok Türk filminde olan bir şey herhalde. Yanlış hatırlamıyorsam Kahpe Bizans'ta da öyleydi ve Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu'nda da? Yer yer fazla cıvık ama içinde güzel espriler var gerçekten ve iyi vakit geçirttiriyor.

Ben Türk sinemasının en iyilerinden falan demem ama işte eğlencelik iyi bir film. :)

7/10

Dizisine başlayınca bunu da bi izleyeyim dedim :)

Dönemine göre fena sayılmaz ama şimdiki şartlarda izleyince pek de iyi görünmüyor açıkçası. Zaten diziyi izleyenler bilir olayı, zenginler için kurulan insan şeklinde robotlardan oluşan bir eğlence parkında robotların kontrolünü kaybetmeleriyle işler çığırından çıkıyor.

Dizide de bunlar yaşanacaktır ama dizide çok daha büyük sürprizler, olaylar bekliyorum ben. Bir de bu filmde batı dünyasının dışında diğer iki dünya olan Roma dünyası ile Ortaçağ dünyası da gösterildi. Belki dizide de ileride oralar gösterilir :)

6/10

Stranger Than Fiction

Çok acayip bir filmdi. Bu tip orijinal fantastik işleri seviyorum. Daha ilk dakikadan ilgiyi çekti ve sonuna kadar da büyük ölçüde korudu.

Will Ferrell, Dustin Hoffman, Emma Thompson gibi kaliteli oyuncuları izlemek de güzeldi. En iyi performans Will Ferrell'indi ama beni şaşırtan Maggie Gyllenhaal oldu. Normalde itici bulduğum biri olmasına karşın burada baya sevdim. :)

7.5/10

The Bucket List

Uzun zamandır izlemek istediğim filmlerdendi hatta etkinliklerde de birkaç kez önermiştim sanırım ama seçilmemişti. :( Neyse nihayet izledim, beklediğimi de buldum sayılır. :)

Jack Nicholson ve Morgan Freeman gibi iki ustayı izlemek büyük keyifti. Morgan Freeman'ı hala izliyoruz ufak tefek rollerde de olsa ama Jack Nicholson gibi bir ustanın kariyerinin aktif yıllarına tanık olamamak üzücü. Her filminde hayran kalıyorum. :)

Hoş bir filmdi konusu da güzel ama fazla uçuklaşıp gerçekçilikten kopmuş. Sanırım eleştirileri de o nedenle zayıf gelmiş.

Sadece Jack Nicholson ve Morgan Freeman için bile izlenebilecek bir film ama fazla beklentiye de girmeyin. :)

7/10

İzledikten sonra keşke daha önce izleseymişim diye içimden geçirdim. 3 saat 15 dk olmasına rağmen su gibi aktı gitti. Gerçekten destansı bir yapıt.

İlk başlarda sıkıldım biraz ama ne zaman ki geçmişe döndüler film gerçekten ilgi çekici olmaya başladı ve şiir gibi aktı gitti. Mükemmel senaryo ve mükemmel oyunculuklarla kültleşmiş filmlerden. Günümüzde çekilen filmlerin en büyük sorunu aşkı tam olarak yansıtamamaları. Titanic bize o efsanevi aşkı iliklerimize kadar yaşatıyor ve sonu itibariyle duygulandırıyor.

Şu son 1.5 saati sanki gerçekten o gemi batıyormuş gibi hissi verdirdi. Gerçekçiliğin zirve anıydı o 1.5 saat. Yönetmen gerçekten harika sahnelere imza atmış.

Dicaprio ve Winslet'in kimyası tutmuş diyebiliriz. İkisi de büyük rolün altından kalkmış ve efsane bir oyunculuk sergilemişler.

Jack'in öleceğini bildiğim icin öyle aman aman üzmedi ama yine de etkileyici bir sahneydi

10/10

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Fantastic Beasts bla bla öncesi Harry Potter serisini baştan ele almak istedim. :)

Daha film izleme alışkanlığım olmadığı dönemde hem kitabını okuyup hem filmlerini izlemiştim. Ben de yeri çok ayrı bir seridir. :)

Seriye yakışır iyi bir başlangıç. Tabii tamamen kusursuz da değil. Şu grupların puan toplamasıyla ilgili kısımlar bence serinin zayıf şeylerinden biri mesela. :D Süresi de biraz makaslanabilirmiş.

Emma Watson cidden büyük keşif. Film serisinin en güzel şeyi bence, çok yetenekli. :)

Özlemişim Harry Potter fantastik dünyasını. :)

9/10

Mamma Mia!

Fazlasıyla çılgın bir film olmuş. Müzikal hastası olarak bu filmi de çok seveceğimi düşünüyordum o kadar fazla sevemedim ama yine de fena değildi. :)

Amanda Seyfried harikaydı. Tabii Meryl Streep de. Baba takımı ise olmamış Colin Firth'ü bile beğenmedim bu filmde. :(

Bazı şarkı performansları çok iyiydi ama bir tık üstünü beklerdim. :)

6/10

Shotgun Stories

Jeff Nichols'ın izlemediğim tek filmiydi, aynı zamanda ilk filmiydi. İzlemiş oldum bunu da. :)

Amerikan usulü kan davası filmi olmuş. Kötü değil belki ama aşırı sade ve durağan olmuş. Şahsen tatmin edici bulmadım...

Mud > Take Shelter > Shotgun Stories > Midnight Special

Bakalım Loving nereye yerleşecek. :)

5.5/10

Vicky Cristina Barcelona

Woody Allen'ın iyi filmlerinden birini daha izlemiş oldum.

Sadece o muhteşem şarkısı, müzikleri ve üç harika kadın için bile izlenebilir. :)

Rebecca Hall çok iyiydi, Scarlett Johansson çok güzeldi, Penelope Cruz ise harikaydı. Kazandığı Oscarı hak etmiş.

Senaryonun ilk yarısını çok sevdim aşırı sürükleyiciydi ve repliklerin içi doluydu. Yalnız ikinci kısımda ana konu fazla tuhaflaşmaya başladı ve filmden not kırmama neden olan şey o oldu.

Dünyadan intikam almak için harika eserler üretip onları kimseyle paylaşmamak. :):)

Zamanla etkisi artıp 7.5'a çıkabilir ama şu an için az farkla:

7/10

Hafta sonuna girmişken bir efsane yapayım dedim tekrar :D Filmde Archer ne çekiyor be ama filmi Nicolas Reis taşıyor.İzledikçe hayran kalıyorum :)

8/10

Once

Muhteşem şarkılar ama vasat film. Güzel şarkıların arka arkaya çalındığı klip gibi olmuş. Yönetmenin hikaye anlatıcılığı sıfır. Nerede Begin Again nerede bu o yönden. :(

Bazı sahnelerin çekimleri çok kötüydü. Yönetmen 10 yaşındaki kuzenini kameraman yapmış gibi hissettirdi. :) Bilinçli yapılmış bir şey ama sevmedim.

8-9 puanlık bir film olabilirmiş ama maalesef:

6/10

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Efsane seriyi yeniden yaşamaya devam ediyorum. :)

Serinin zayıf halkalarından biri olduğu söylenebilir. Yine muhteşem yaratacılık ürünü pek çok şey var ama yönetmen vasat bir yönetim sergilemiş.

Süresi gereğinden çok daha uzun. Filmin en önemli kısımları kısa yer kaplarken boş sahneler çok fazla yer kaplamış.

Filmin yıldızı Alan Rickman'dı. Snape performansına #respect yani. Bence Oscar falan almalı öyle bir performans da bu tarz blockbuster filmlerdeki performanslar göz ardı ediliyor genelde. :)

"Kişiliğimizi yeteneklerimiz değil yaptığımız seçimler belirler."

7.5/10

Son düzenleme:

Forum İstatistikleri

Konular
171,866
Üyeler
8,462
Son Üye
erco