Iphone 7 ve Iphone 7 Plus Tanıtıldı!

Iphone 7 mi? Iphone 7 Plus mı?

• iPhone 7

Oy: 1 33.3%
  • iPhone 7 Plus

Oy: 2 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    3

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
49,002
Puanı
1,060
Herkesin merakla beklediği iPhone 7 ve iPhone 7 Plus nihayet resmi olarak tanıtıldı.

Apple 7 Eylül itibariyle gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte yılın en çok merak edilen telefonlarından biri olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini tanıttı. İşte tasarımı, teknik özellikleri ve fiyatı ile iPhone 7 ve iPhone 7 Plus.

Tasarım:
Yeni iPhone'lar da tasarım olarak ilk dikkat çeken nokta tasarımı olumsuz etkileyen anten çizgilerinin azaltılması. Bu iPhone tasarımına hoş bir görünüm kazandırmış.

Tasarım konusunda bir diğer dikkat çeken nokta ise kulaklık girişinin kalkmış olması ve bunun yerine telefona bir hoparlör daha eklenmiş olması.

oEk8k9.jpg

Suya dayanıklı ilk iPhone:
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya dayanıklı olarak geliyorlar. Yeni nesil iPhone, Apple Watch akıllı saat gibi IP67 sertifikasına sahip. Bu sertifika telefonun maksimum 1 metre derinlikte 30 dakika boyuncu su sızıntılarına karşı dayanıklı olacağı anlamına geliyor.

Donanım:

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'a dört çekirdekli Apple 10 Fusion işlemcisi güç veriyor. 16 nm üretim sürecine sahip dört çekirdekli işlemci ilk gelen bilgilere göre yoğun iş gücü altında 2.4 GHz hıza erişebilecek. Ki bu da iPhone 6s modellerinde ki işlemciye göre %40 daha hızlı demek.

Bunun yanında artık 16 GB’lık iPhone modellerini görmeyeceğiz. Giriş modelde 32 GB dahili depolama kullanılacak. Telefonun diğer depolama seçenekleri 128 GB/256 GB şeklinde olacak.

Kamera:
iPhone 7 modeline geçişte kamera tarafında önemli bir yükseltmenin yaşandığını söyleyebiliriz. iPhone 7 selefi gibi 12 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya sahip. Daha büyük bir sensörün yer verildiği yeni iPhone artık OIS özelliğini donanımsal anlamda destekliyor.

OIS desteği sayesinde iPhone 7 ile çekilecek görüntülerde kayma ve bozulmalarının önemli ölçüde önüne geçilecek.

iPhone 7 Plus’ın 12 megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyafram aralığına sahip olan çift kamerası, DSLR fotoğraf makinesi deneyimini akıllı telefonunuzda yaşamanızı sağlıyor. 2x optik ve 10x yazılımsal yakınlaştırma yapabilen kamera, geniş açı ve tele foto arasında hızlıca geçiş imkanı sunuyor.

Bunların yanında iki telefonda 4K video çekimi yapabilmeye olanak sağlıyor.

Fiyatları:
iPhone 7
ve iPhone 7 Plus, 16 Eylül tarihi itibariyle satışa sunulacak. 32 GB’lık iPhone 7 için 649 dolar, 32 GB'lık iPhone 7 Plus için ise 769 dolar fiyat belirlendi. Her iki telefonunda Türkiye satış fiyatları henüz belli değil.

J3lkl5.jpg

lEWrbQ.jpg

Peki siz olsanız iPhone 7 mi? iPhone 7 Plus mı alırdınız? Ankete oy verebilirsiniz...

Öyle aman aman bir özelliği yok. Geliştirmişler tabii performans olsun, kamera olsun, birkaç ek özellik olsun ama öyle çok albenisi olan bir şey de değil. Özellikle Türkiye'deki fahiş fiyatlarını düşündüğümüzde. (Siyahın tasarımı çok şık ama. :D)

Benim gözüm 6S Plus'ta. 6S serisinin 16-64 yerine 32-128 olması ve fiyatlarının ucuzlayacak olması iyi oldu. Şöyle 2500 civarına düşse 6S Plus 128 GB da alsam. :):)

Doların 3 TL olması çok vurdu. Eskiden en yeni telefonlar en fazla 2000 TL olurdu şimdi bir önceki seri 2500'e düşsün diye dua ediyoruz, işe bak. :(

Kulaklık olayı bence dikkat çeken nokta oldu dün ki tanıtımda. Kablosuz kulakların fiyatı da gündeme oturdu.

Apple ürünlerini sevemedim hiç. Ama alıcısı çok olacaktır, hele ki rakibi Samsung Note 7 ile bu kadar sorun yaşarken.

Öyle aman aman bir özelliği yok. Geliştirmişler tabii performans olsun, kamera olsun, birkaç ek özellik olsun ama öyle çok albenisi olan bir şey de değil. Özellikle Türkiye'deki fahiş fiyatlarını düşündüğümüzde. (Siyahın tasarımı çok şık ama. :D)

Benim gözüm 6S Plus'ta. 6S serisinin 16-64 yerine 32-128 olması ve fiyatlarının ucuzlayacak olması iyi oldu. Şöyle 2500 civarına düşse 6S Plus 128 GB da alsam. :):)

Doların 3 TL olması çok vurdu. Eskiden en yeni telefonlar en fazla 2000 TL olurdu şimdi bir önceki seri 2500'e düşsün diye dua ediyoruz, işe bak. :(

iPhone 6s 128 Gb hem fiyatıyla hemde yüksek hafızası ile çok alınası duruyor cidden. :)

Bana göre iphone'nun en kötü özelliği sd takamamız. Bu modelde de yok sanırım. Su geçirmezlik özelliği kaç senedir Sony tarafından sunuluyordu. Şu kulaklık olayı iyi mi oldu kötü mü bilemedim. Aparat için extra para. Diğer kablosuz kulaklar en beğendiğim şey oldu. Biraz ondan da bahsedilseydi konuda:X

Bana göre iphone'nun en kötü özelliği sd takamamız. Bu modelde de yok sanırım. Su geçirmezlik özelliği kaç senedir Sony tarafından sunuluyordu. Şu kulaklık olayı iyi mi oldu kötü mü bilemedim. Aparat için extra para. Diğer kablosuz kulaklar en beğendiğim şey oldu. Biraz ondan da bahsedilseydi konuda:X

Konu zaten oldukça uzun oldu. Çok önemli bir değişiklik olmadığını düşündüm. Konu daha da uzamasın diye de bahsetme gereği duymadım. :D

Daha Haziranın başında 6S aldım. İPhone piyasası döviz gibi olduğu için satarken bile kazandırıyor. Ancak ben oldukça memnunum şu an. (Önceden android kullandım belki bundandır :A) Satıp 7 almalı mıyım bilemiyorum. Telefon Türkiye'ye gelsin hele biraz mıncıklayalım sonra karar veririz :A

Siyah renk seçeneği çok şık. Herkesi cezbeden iki unsurdan birisi. Diğeri de kablosuz kulaklık. İki saat dolanan kulaklıkları çözmeye çalışırken ömrümden ömür gidiyor. O zamanı bana geri verseler profesör olmuştum :A

Kamerasını da baya geliştirmişler. Optik imaj sabitleyicisini fakir editiona koymayı da ihmal etmemişler :A 6S'te yok mesela 6S Plusta var :(

Fiyatı da Note7'den az. Satışları ona göre daha olumlu seyredecektir. Suya dayanıklılık konsunda Samsung da Apple da çok geç kaldı. Sony bunu 4 yıl önce yapmıştı Z2'de.

Azıcık kurcalayalım da alırsam editlerim.

Daha Haziranın başında 6S aldım. İPhone piyasası döviz gibi olduğu için satarken bile kazandırıyor. Ancak ben oldukça memnunum şu an. (Önceden android kullandım belki bundandır :A) Satıp 7 almalı mıyım bilemiyorum. Telefon Türkiye'ye gelsin hele biraz mıncıklayalım sonra karar veririz :A

Siyah renk seçeneği çok şık. Herkesi cezbeden iki unsurdan birisi. Diğeri de kablosuz kulaklık. İki saat dolanan kulaklıkları çözmeye çalışırken ömrümden ömür gidiyor. O zamanı bana geri verseler profesör olmuştum :A

Kamerasını da baya geliştirmişler. Optik imaj sabitleyicisini fakir editiona koymayı da ihmal etmemişler :A 6S'te yok mesela 6S Plusta var :(

Fiyatı da Note7'den az. Satışları ona göre daha olumlu seyredecektir. Suya dayanıklılık konsunda Samsung da Apple da çok geç kaldı. Sony bunu 4 yıl önce yapmıştı Z2'de.

Herkesin bu kadar beklediği bir özellik olduğunu bilmiyordum kablosuz kulaklığın. Keşke bahsetseydim konuda. :A

Ama şunu da belirtiyim sony de su geçirmezlik falan yok yalan o be .ss

Bir sürü insan şikayetçi bu durumdan.Geç olsun güç olmasın ben inanıyorum sony gibi değildir su geçirme özelliği :)

iPhone 6s kullanıyorum ve gayet memnunum. iPhone 7'yi alacak büyük bir özellik yok bana göre. Görünüşü aynı sadece yeni renkler gelmiş siyahında çizilme riski diğerlerine göre daha fazlaymış. Şu anda Bluetooth kulaklığı kullandığım için o özellikte ilgimi çekmedi :A

Kulaklık olayı bence dikkat çeken nokta oldu dün ki tanıtımda. Kablosuz kulakların fiyatı da gündeme oturdu.

Apple ürünlerini sevemedim hiç. Ama alıcısı çok olacaktır, hele ki rakibi Samsung Note 7 ile bu kadar sorun yaşarken.
Dikkat çektiği kesin ve güzel de bir şey ama fiyatı çok kazık. Hele Türkiye'de minimum 500 TL olacak gibi ve o parayı kulaklığa vermek akıl karı iş değil. Bluetooth kulaklık diye bir teknoloji yıllardır var ayrıca. :)

SD takamamak cidden çok kötü ama bu kez hafızayı yüksek tutmuşlar en azından. 128 gblık sürümü alan kolay kolay hafıza derdine düşmez. :)

Bu paraya PS4 + Xbox One alınır veya çok çok iyi bir PC toplanır. :D Telefonla neredeyse hiç işim olmuyor özellikle de evdeyken. İleri de alabilirim tabii ama şimdilik gereksiz benim için.

Bu paraya PS4 + Xbox One alınır veya çok çok iyi bir PC toplanır. :D Telefonla neredeyse hiç işim olmuyor özellikle de evdeyken. İleri de alabilirim tabii ama şimdilik gereksiz benim için.
PS4 + Xbox One yerine PS4 + Kalan parayla da PS4'e oyunlar alma fikri daha iyi gibi sanki. Tabii yinede sen bilirsin. :D

Dikkat çektiği kesin ve güzel de bir şey ama fiyatı çok kazık. Hele Türkiye'de minimum 500 TL olacak gibi ve o parayı kulaklığa vermek akıl karı iş değil. Bluetooth kulaklık diye bir teknoloji yıllardır var ayrıca. :)

Bir kulakliga o parayi verecek kisi ya zengindir yada fanatik Apple hayranidir. Ben sahsen iki kulaklik icin o parayi vermem. :D