Klasik Lost - Dizi Yorumları

1.sezon 9.ve 10.bölüm yorumlarım.

Bugün hızımı alamadım 2 bölüm izledim. 9.bölümde Sayid'in hikayesine tanık olduk ve ben hikayesini çok etkileyici buldum. Sayid o zamanlar askerken insanlara eziyet eden biriymiş ki daha sonra sevdiği kadını kaybedince bunu bir daha yapmama kararı almış. 16 yıl önce olarak beliren sinyalde konuşan kadını bu bölüm görmüş olduk bu arada. Sayid'i yakaladı ona işkenceler falan da etti ama sonunda bir şekilde bıraktı. Ancak o kadının hikayesi bu kadar kısa bitmiş olamaz devamının geleceğini düşünüyorum ben. Ayrıca neden gelmek istemedi Sayid ile anlayamadım. Ancak Sayid'in hikayesini beğendiğimi bir kez daha söyleyeyim.

10.bölümde ise Claire idi ismi yanılmıyorsam o hamile kızın hikayesini izledik. Onun hikayesi de gayet iyiydi. Ancak özellikle bölümün sonu bence en can alıcı yeriydi. İzlerken o adamlardan biri nereden geldi ben bunu hiç görmedim ki demiştim ama onlar uçaktan düşenlerden biri olduğu kanısına varıp onu da aralarına aldılar ancak şişkonun çıkardığı listede o kişinin ismi olmayınca olaylar patlak verdi bakalım neler olacak? Olayların seyri bayağı hareketli gidiyor. Ve bir sonraki bölümü gerçekten izleyesin geliyor hemen ardından.

Charly aşkını yakındır itiraf eder herhalde. :D

1.sezon 13.bölüm yorumlarım...

Güzel bir açılışla başladık. Bölümün kahramanı Boone idi bu kez. Onun hayat hikayesini izledik. Shannon ile üvey kardeşlermiş ancak daha da ötesinde Shannon, Boone'un kendisine aşık olduğunu da söylüyor ama yalan demedi ve zaten Flashback sahnesinde öpüşmelerini de görmüş olduk. John ve Boone ormanda bir metal buldular ancak ne çıkacağı merak konusu açıldığında bakalım. Shannon ile bu buldukları şeyi söyleyeceği sırada John'un kafasına vurup bayıltıp daha sonra da kafasına sürdüğü şeyi ben de o an ilaç sanmıştım ancak yanıldık ki o tamamen kafa uyuşturan bir şeymiş ve ormanda Shannon o yaratığa yakalandığında ve ölü halini gördüğümde yok artık bu kadar erken ölmemeli demiştim ama neyse ki oyun çıktı hepsi.

Sun'ın İngilizce konuştuğunu Kate'te öğrendi. Bir sırrı birden fazla kişi öğrenirse ki öğrendi o sır açığa çıkar genelde bakalım hangi bölümde çıkacak ama kocasıyla Jizz mi nedir adı unuttum onunla arası fena bir hal alabilir ama sanki kocası da ondan gizliyor sanki bildiği bir şeyi bakalım. :D

Hamile kızla ilgili hiçbir tüyo verilmedi bu bölüm bir daha ki bölümde sanırım bir şeyler açıklanmalı. :)

1.sezon 15 ve 16.bölüm yorumlarım...

Dizi açıldıkça açılıyor. Yani o kadar çok hikaye var ki dizide yeni bir hikayeye geçince önceki hikayeleri unutuyoruz ama sonra öyle bir yerden yakalıyor ki eski hikaye bir anda karşımıza çıkarak tüm soru işaretlerini oracıkta temizliyorlar. Detaylı yorum yapmayacağım ancak özellikle birkaç sahne hoşuma gitti onları ele alacağım.

Michael sal yapmak için o kadar uğraştı hatta bayağı yardım eden de oldu kendisine ama sonuç hüsran oldu, sal gece biri tarafından yakılmıştı ve tabi aklına gelen ilk kişi ise Jin oldu doğal olarak. Ancak ben onun yapmadığını biliyordum ama yapmayacağını düşündüğüm en son kişi oğlu Walt yapmış meğerse. Bunu da Locke söylemeseydi öğrenemeyecektik onun da maşallah her yerde gözü var :D

Bu sahnenin akabinde Michael'ın, Jin'e saldırması ve Sun'ın artık dayanamayıp İngilizce şekilde bağırarak bırak onu demesi ve herkesin artık bu sırrı öğrenmesi etkileyiciydi ama Jin'den beklediğim tepki gelmedi bilakis ne olacak bilmiyorum ama bir söz söylendi bu adada artık herkes kendi hayatını yeniden kuracak diye bakalım neler olacak. Bir önceki bölümde Claire, Ethan tarafından bırakıldı ancak ne oldu bilinmez hafızasını kaybederek geldi ben bebeğini de kaybetmiş olarak geri gelir diyordum ama o bebekte de bir sıkıntılar olacak gibi. Bu arada Ethan karakteri rolüne olabilecek en iyi kişi seçilmiş bence şu tipe bakın ben bile korktum yani. :A

Ethan_Rom_Lost.JPG

Bu arada Shannon ile Sayid arasında engellenemez bir aşk başladı. Keza Claire ile Charlie arasında da aha başladı başlayacak derken bir şeyler oluşuyor ama hafıza kaybı nedeniyle bir süre göremeyeceğiz gibi neyse. :A

Jack bu aralar biraz geri planda kaldı gibi özellikle Kate ile sahneleri olmalı diye düşünüyorum ama Kate ısrarla Sawyer ile bir araya geliyor, gerçi yakışıyorlar aslında onlar da bilemedim. :D

1.sezon 20.bölüm

Açılışı yine Jack'in hikayesi üzerinden yaptık. Geçen bölümün sonunda Boone, uçakla beraber düşmüştü ve bayağı büyük darbe almıştı. Ama John yalan söyledi uçurumdan düştü diyerek. Açıkçası 20.bölüm en beğendiğim bölümlerden biri oldu diyebilirim. Özellikle Boone'un bacağını o aletle kesmeye karar verdikleri zaman kaç kez gözümü kapattığımı saymadım bile sanki ben yaşamışım gibi oldu desem yeridir. Ama Boone istemedi ve seni azad ediyorum sözünden Jack diyerek kendisini ölüme terk etmesini istedi. Üzücü de olsa bu bölümde Boone'u kaybettik, zaten sezon finali de yaklaşıyor ölüm bekliyordum. Ama Shannon'un o ağlama sahnesi falan sesli şekilde gösterilse sanki daha etkili olurdu gibi. Böyle birkaç konuşma falan yapsaydı falan. Neyse bölümün sonunda merak uyandıracak kısmi bir şey yok ama Jack'in John'u bulduğunda neler olacağını merak ediyorum. Sahi John bu bölümde hiç gösterilmedi bakalım nerede Nasıl çıkacak? :)

Bu arada Claire nihayet doğumu gerçekleşti ve bir oğlu oldu. Ben bu bebekte bir şeyler seziyorum Ethan illa ki gitmeden bir şeyler yaptı bence ama bakalım neler çıkacak. :)

1.sezon 21.bölüm

Bu kez hikayesi anlatılan yeniden Sayid oldu. Ben bu adamın konuşmasını seviyorum özellikle Shannon demesi çok güzel. Neyse CIA ile aralarındaki bağlantısı ve arkadaşını ölüme sürükleyerek kız arkadaşı Nadia'ya ulaşabileceğini sanmış zamanında ancak arkadaşı kendisini öldürerek bu duruma son vermiş oldu. Bu bölüm öyle çok olaylı değildi aslında ama John yine bir şekilde işin içinden sıyrıldı gibi ama Sayid ve Jack'in gözü üzerinde olacaktır bundan sonra.

Charlie Haha çok komik ya bebeğe şalgam kafa diyor bir de Sawyer'ın konuşmasından etkilendi Bebek, belli ki akıllı bir bebek değil. :F Bebeğe kitap okumaları falan çok güzeldi. :)

Shannon, Jack'in boynundan anahtarı alıp silahlı çantayı açtı ve John'u vurmak için gitti ama neyse ki kurşun sıyırdı ve bizimkiler direk olaya el koydu.

Başka da bir şey yok ki sadece sonu John ve Boone'un bulduğu kapağı Sayid'in sorması ile bitti. John yerini gösterecektir ama bakalım neler olacak? :)

Sezon finaline son 3 bölüm onu da yarın bitiririm. :)

Sezon finaline doğru 1.sezon 22.bölüm

Bu bölümde yine hikayesi devam ettirilen kişi Kate oldu. Ama bir sürü isim saydılar maşallah Kate yerine. :D Bu kadında bir şeylik var ama ne çıkacak çok merak ediyorum. İyi mi kötü mü hala karar veremiyorum. :)

Michael, sal yapımını bitirdi artık 23.bölümde büyük ihtimal denize açılacaklar ama Sawyer mı gider yoksa Kate mi gider onlarla onu göreceğiz. Sawyer, Kate'in tüm gizliliğini deşifre etti bu bölüm. Ayrıca Michael zehirlendi ve zehirleyen kişi de Sun çıktı. Sırf kocasının gitmesini istemediğinden dolayı onu zehirledi ama bunu Jack anladı zaten.

John nihayetinde bu bölüm Sayid ve Jack'e o bulduğu kapağın yerini gösterdi ancak açmaya çalışsalar bile içlerinde olası şüpheler var içerisinden ne çıkacağına dair. En dikkat çeken kısım ise Walt'ın, John'a sakın açma o açacağın şeyi demesiydi. Bakalım neden böyle bir şey söyledi kara çucuk. :A

Bölümün sonu yine öyle merak uyandıracak biçimde bitmedi ama bölüm içerisinde olan olaylar merak uyandırdığından sonu nasıl biterse bitsin izleme zevkini tekrar sunuyor zaten.

1.sezon 23.bölüm

Harika ötesi bir bölümdü. Fazla uzatmadan en beğendiğim sahneler Sun'ın Veda sırasında Jin'e İngilizce diyalogların olduğu defteri getirip vermesi ve oradaki vedalaşmaları aşırı gerçekçi ve özel bir sahneydi bayağı etkilendim.

Veda sahnesinde Walt'un Wincent'i Shannon'a vermesi ve senin daha çok ihtiyacın var demesi de yine çok özeldi kesinlikle. Nihayet sal yapımı tamamlandı ve ekip yola çıktı bakalım yolda başlarına neler gelecek?

Fransız kadın Ekibin yanına geldi ve kara Kaya'yı bulmak için yola çıktılar ve buldular da bakalım o metal kapağı açabilecekler mi çünkü geliyorlar dedikleri kişiler geliyorlar gerçekten. Bakalım kim geliyor?

1.sezon 25.bölüm sezon finali yorumlarım...

Nihayetinde dizinin ilk sezonunu bitirdim. Biraz yavaş oldu belki ama dizi dışında da işlerim olduğundan bu kadar oluyor.

Ekip dinamitleri alıp getirdi tabi getirirken John'un yaratık tarafından yakalanıp deliğin içine çekilmesini ve kurtarılışını saymazsak o esnada fazla olay olmadı. Dinamitleri yerleştirdikleri sırada tam patlatacaklardı ki Hurley kapaktaki sayıları görünce patlatmayın diye çok bağırdı ama işe yaramadı ve patlattılar bakalım 2.sezon da neler olacak.

Sal ile açılan 4'lü ekibimiz ise tehlike hattına girdiler. Karşıdan gelen gemiye işaret sinyali çaktılar ancak işe yaramadı çünkü o Rousseau'nun bahsettiği geliyorlar dedikleri kişiler çıktı ve Walt'u alıp götürdüler neler yapacağını kestiremiyorum ama oldukça heyecanlı bitti diyebilirim.

Aaron bebeğimiz de nihayet bulunmuş oldu bu bölüm. Bu arada Charlie o eroin dolu bebeklerden birini almış umarım yine bu hataya düşüp başlamaz.

2.sezon yorumlarım devam edecek.

@MasacRE- @OzaN @Tolstoyevski @MEnes

2.sezon 5.bölüm yorumum...

Her şey güzel gidiyor. Numaralar bayağı sır dünyasına döndü arkadaş. 108 dakikada bir düğmeye basmak zorunda kaldı bizim saftirikler. Hurley o yemekleri en iyisi kendisi yesin ne gereği var başkasına vermeye. :A

Diğerleri diğerleri dedik meğer bizim üçlüyü yakalayanlar diğerleri değil uçağın arkasındaki düşen kısımmış. Ve Rose'un kocası da gerçekten yaşıyormuş vay be kadın ermiş mübarek.

Sonu güzel bitti bölümün ilk kez böyle Mutlu bitti :D

6.bölüme de geçerim birazdan.

2.sezon 7 ve 8.bölüm yorumum...

1 haftalık tatilde çok izleyemedim izleseydim şuan bayağı ilerlerdim ama olsun geç olsun güç olmasın.

7.bölüm Shannon'un ölümü sonrası bir şeyler gösterilir umuduyla izledim ama umduğum olmadı uçağın kuyruk kısmından düşenlerin hikayesi anlatıldı gün gün. Onların yaşadıkları bu anlamda biraz daha zorlu bir süreç olmuş gibi görünüyor. Yine de o kaçırılan çocukların sonu ne olacak merak ediyorum. Bir de Walt ne Zaman ortaya çıkacak göreceğiz. Sayid, Shannon ile sevişti ertesi gün kadın öldü abdest almamıştı sanırım. :F Bölüm sonu ise Shannon'un vurulmasına kadar olan görüntülerle birleşince bölüm süper olmuş oldu. :)

8.bölüm ise Ana Lucia'nın hikayesiyle başladı. Kendisi bir polismiş meğer. Ve hamileyken bu görev sırasında bir hırsız tarafından vuruluyor ve bebeğini kaybediyor gerçi adamı sonradan kendisi de öldürmüş zaten. Sayid'i uzun süre bağlı tuttu ancak sonraki konuşmalar sonrası bıraktı belliydi zaten. Kalan 3-4 kişi de diğer adaya gittiler ve kavuşma anları oldukça güzeldi. Özellikle eşlerin kavuşması ayrı ayrı güzeldi bence. Sawyer iyileşecektir zaten de asıl olay Ana Lucia'nın da adaya gelmesiyle başlayacak bence. Kate Jack Ana Lucia ve Sawyer 4lüsünü izleyeceğiz gibi. Kıskançlıklar falan da olur. :D

Yok ya daha 5x6'yı izlemiştim en son. :D Güya Ağustos'ta bitirecektim ama biraz daha uzayacak. :(

Hiç bir şey hatırlamıyorum gibi. :( İzleyenlere, izleyeceklere tek önerim var: ara vermeyin.

Neyse en azından nerede kaldığımı öğrenmiş oldum. :D Zaten her şeyi açıklamıyorlarmış. :D

5x11

En son izlediğim bölümü tekrar izleyerek başladım yeniden.
Bölümü izlerken Hurley gibiydim. Soru sorup durdum kendime. :D Açıkçası adaya dönüşlerini hatırlıyordum ama adanın geçmişine dönmelerini tamamen unutmuşum. Biraz araştırmak gerekecek. :/
7/10

2.sezon 20.bölüm

Bu Nasıl güzel bölümdü böyle. Sonu tam oha dedirtecek cinstendi. Rüya olabilir mi bilmiyorum ama Michael oğlunu kurtarmak için onları öldürdü sanıyorum başka açıklaması yok. Hemen 21.bölümü de bitireyim zira 3.sezona az kaldı. :D

Dizinin 2.sezonunu da böylelikle bitirmiş oldum.

Cevap bulmayı bekleyen çok soru var bakalım 3.sezonda neler bekliyor beni.

John nihayet düğmeye basmayı bıraktı ama bu bir son mu yoksa başlangıç mı bunu göreceğiz diğer sezon.

Michael oğlunu kurtarmak için 4 arkadaşını da harcadı ve oğlunu kurtardı. Gerçi Hurley serbest bırakıldı ama olsun. Diğer üçlüye neler olacak bakalım.

2.sezona kadar hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum çünkü olayların seyri çok akıcı ve geçmişle harmanlanınca daha da seyrettiriyor ve anlaşılır kılıyor diziyi. Ana Lucia ve Libby'de öldü ama bence Libby'nin anlatılması gereken hikayesi vardı erken mi öldü ne en azından sezon sonunda hikayesi tam anlamıyla öğrenildikten sonra ölseydi.

@OzaN @Tolstoyevski

2.sezona kadar hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum çünkü olayların seyri çok akıcı ve geçmişle harmanlanınca daha da seyrettiriyor ve anlaşılır kılıyor diziyi. Ana Lucia ve Libby'de öldü ama bence Libby'nin anlatılması gereken hikayesi vardı erken mi öldü ne en azından sezon sonunda hikayesi tam anlamıyla öğrenildikten sonra ölseydi.

@OzaN @Tolstoyevski

O sorduğu soru ile ilgili yapımcılar şöyle bir açıklama yapmış. Bana kalırsa da erken ayrıldılar. Muhakkak bir sorun olmuştur.

1 Aralık 2005'te Rodriguez, alkollü araç kullanırken polise yakalandı[19] ve bu olay, Rodriguez'in diziden ayrılma sebebi olarak gösterildi.[20]Yapımcılar bu iddiaları yalanladılar ve karakter ile ilgili planlarının zaten hazır olduğunu ifade ettiler.[18] Bunun polisin çevirmesiyle ilgili olmadığını göstermek için Ana Lucia karakterini öldürmemeyi kabul ettiler, ancak sonunda planlarını uygulamaya devam etme kararı aldılar.[18] Lost oyuncularından Cynthia Watros, aynı akşam aynı nedenle polis tarafından durduruldu ve oyuncunun canlandırdığı Libby karakteri, Ana Lucia ile aynı bölümde öldürüldü.[18] Yapımcılar Ana Lucia karakterini sevimsiz buldu, Libby'nin de aynı zamanda öldürülmesiyle duygusal bir etki yaratmayı amaçladılar.[21] Yapımcılar, Rodriguez'in setteki davranışları nedeniyle diziden çıkarıldığı yönündeki iddiaları yalanladılar. Onunla bir etkileşimleri olmasa da, kendisinin bir profesyonel olduğunu ifade ettiler.[18] Rodriguez, verdiği bir röportajda diziden ayrıldığı için mutlu olduğunu; bunun kişisel olarak büyümesine ve bir kadın olmasına yardımcı olacağına inandığını ifade etti.[22] Lost'un çekildiğiHawaii'den ayrılmakla ilgili karışık hisler taşıdığını; mevsimlik alerjileriyle uğraşmanın zor olduğunu, fakat adada gördüklerini çok beğendiğini belirtti.[22]

O sorduğu soru ile ilgili yapımcılar şöyle bir açıklama yapmış. Bana kalırsa da erken ayrıldılar. Muhakkak bir sorun olmuştur.

1 Aralık 2005'te Rodriguez, alkollü araç kullanırken polise yakalandı[19] ve bu olay, Rodriguez'in diziden ayrılma sebebi olarak gösterildi.[20]Yapımcılar bu iddiaları yalanladılar ve karakter ile ilgili planlarının zaten hazır olduğunu ifade ettiler.[18] Bunun polisin çevirmesiyle ilgili olmadığını göstermek için Ana Lucia karakterini öldürmemeyi kabul ettiler, ancak sonunda planlarını uygulamaya devam etme kararı aldılar.[18] Lost oyuncularından Cynthia Watros, aynı akşam aynı nedenle polis tarafından durduruldu ve oyuncunun canlandırdığı Libby karakteri, Ana Lucia ile aynı bölümde öldürüldü.[18] Yapımcılar Ana Lucia karakterini sevimsiz buldu, Libby'nin de aynı zamanda öldürülmesiyle duygusal bir etki yaratmayı amaçladılar.[21] Yapımcılar, Rodriguez'in setteki davranışları nedeniyle diziden çıkarıldığı yönündeki iddiaları yalanladılar. Onunla bir etkileşimleri olmasa da, kendisinin bir profesyonel olduğunu ifade ettiler.[18] Rodriguez, verdiği bir röportajda diziden ayrıldığı için mutlu olduğunu; bunun kişisel olarak büyümesine ve bir kadın olmasına yardımcı olacağına inandığını ifade etti.[22] Lost'un çekildiğiHawaii'den ayrılmakla ilgili karışık hisler taşıdığını; mevsimlik alerjileriyle uğraşmanın zor olduğunu, fakat adada gördüklerini çok beğendiğini belirtti.[22]
Hmm demek ki yabancı dizilerde de benzer sorunlar yaşanıyor. :A Ana Lucia sevimsiz değildi bence ben seviyordum ama bu dizide ikidir aynı şey oluyor kadınlar erkeklerle birlikte oluyor ve ertesi gün ölüyorlar :F

Hmm demek ki yabancı dizilerde de benzer sorunlar yaşanıyor. :A Ana Lucia sevimsiz değildi bence ben seviyordum ama bu dizide ikidir aynı şey oluyor kadınlar erkeklerle birlikte oluyor ve ertesi gün ölüyorlar :F
O kadın zaten bütün rollerde hep delikanlı atarlı kız karakterini oynuyor. Hızlı ve Öfkeli, Avatar, Resident Evil :F Bir gelişme yok. :A

Bir kez daha yazmış olayım Ana Lucia candır. Dizideki en sevdiğim karakterlerdendi. (İlk 5-10 falan anca tabii. :D) Az zamanda çok iz bıraktı. :A