Klasik Lost - Dizi Yorumları

4x1 - 4x4

Yine güzeldi bölümler. Tabi önceki sezonun sonlarına göre durgunluk var ama yine de sıkılmadan izledim.

Fizikçinin deneyi ve sonucu gerçekten ilginçti. Adanın zaten belli güçleri olduğunu biliyoruz ama zaman kavramının da farklı olması şaşırttı. Bir de ada üzerinde belli bir manyetik güç var sanırım. Üzerinden geçen helikopter havada kalmıyor. Muhtemelen uçak geçse o da havada kalmayacak. Belki de Dharma ekibinin adaya hava yoluyla değil de denizaltıyla gelme sebebi budur.

Flash forwardlar iyi mi oldu kötü mü oldu benim adıma henüz bir şey söylemek için erken. Olayın ne olduğu ve nasıl bağlanacağı önemli.

Kate odaya girdikten sonra sarı çocuğu görünce Sawyer'ın çocuğu sandım ama Claire'ın bebeğiymiş. Bu da Claire'ın öldüğü ya da bir sebepten dolayı adada kaldığını gösteriyor. Adada kaldığını söyledim çünkü Sayid arkadaşları için Ben'in söylediği kişileri öldürüyorsa belki de kurtarılması gereken kişiler vardır? Çünkü kazadan sadece 6 kişinin kurtulması ve bu konuda Kate, Jack ve Sayid'in gerçeği saklamaları da bunu gösteriyor olabilir. Bu arada kurtulan kişi sayısı 6 ise bunlardan Jack'i, Kate'i, Sayid'i ve Hurley'yi gördük. Diğer 2 kişi kim acaba?

Bu arada @berkann kurtulan 8 kişiden 2'si ölmüş mü? Ben olayı tam anlamadım. Sanırım izlerken olayı kaçırmışım. Sayid'in kurtulan 6 kişiden biriyim demesini hatırlıyorum ama 8 kişiden 2'sinin öldüğü söylendi mi? :D

Son olarak Hurley'in yanına da gelen ve adaya yeni gelen kişilere Ben'in bulunması görevini de veren zenci adam kim ve Ben'den ne istiyor bu da başka bir merak konusu. :D

5. bölümü baya merak ediyorum. IMDb'ye göre dizinin en iyi bölümü ve diziyi izlemiş, sorduğum birkaç arkadaşım da bu konuda hemfikir. :D Bakalım nasıl bir bölüm izleyeceğiz? :)

Puanım: 8.5/10

4x1 - 4x4

Yine güzeldi bölümler. Tabi önceki sezonun sonlarına göre durgunluk var ama yine de sıkılmadan izledim.

Fizikçinin deneyi ve sonucu gerçekten ilginçti. Adanın zaten belli güçleri olduğunu biliyoruz ama zaman kavramının da farklı olması şaşırttı. Bir de ada üzerinde belli bir manyetik güç var sanırım. Üzerinden geçen helikopter havada kalmıyor. Muhtemelen uçak geçse o da havada kalmayacak. Belki de Dharma ekibinin adaya hava yoluyla değil de denizaltıyla gelme sebebi budur.

Flash forwardlar iyi mi oldu kötü mü oldu benim adıma henüz bir şey söylemek için erken. Olayın ne olduğu ve nasıl bağlanacağı önemli.

Kate odaya girdikten sonra sarı çocuğu görünce Sawyer'ın çocuğu sandım ama Claire'ın bebeğiymiş. Bu da Claire'ın öldüğü ya da bir sebepten dolayı adada kaldığını gösteriyor. Adada kaldığını söyledim çünkü Sayid arkadaşları için Ben'in söylediği kişileri öldürüyorsa belki de kurtarılması gereken kişiler vardır? Çünkü kazadan sadece 6 kişinin kurtulması ve bu konuda Kate, Jack ve Sayid'in gerçeği saklamaları da bunu gösteriyor olabilir. Bu arada kurtulan kişi sayısı 6 ise bunlardan Jack'i, Kate'i, Sayid'i ve Hurley'yi gördük. Diğer 2 kişi kim acaba?

Bu arada @berkann kurtulan 8 kişiden 2'si ölmüş mü? Ben olayı tam anlamadım. Sanırım izlerken olayı kaçırmışım. Sayid'in kurtulan 6 kişiden biriyim demesini hatırlıyorum ama 8 kişiden 2'sinin öldüğü söylendi mi? :D

Son olarak Hurley'in yanına da gelen ve adaya yeni gelen kişilere Ben'in bulunması görevini de veren zenci adam kim ve Ben'den ne istiyor bu da başka bir merak konusu. :D

5. bölümü baya merak ediyorum. IMDb'ye göre dizinin en iyi bölümü ve diziyi izlemiş, sorduğum birkaç arkadaşım da bu konuda hemfikir. :D Bakalım nasıl bir bölüm izleyeceğiz? :)

Puanım: 8.5/10
Mahkemede öyle bir konu geçiyordu sanırım. Jack, Kate'i överken 8 kişi kurtulduk diyor. Ama 6 kişi sağ kalıp geri dönebiliyor. Yoksa kalan ikisi Michael ve Walt mu? (b) Olmasın, tekrar yüzlerini görmeyelim o ikilinin. :( -Walt'u evrim geçirmiş bir vaziyette gördük gerçi. :D-

O zenci adam çok korkunç bir şey ya. :D Onun sahnelerinde tırsıyorum.ss
4x5 bence iyiydi ama abartılacak pek yanı yoktu. O kadar sevilmesinin sebebi açıklayıcı bir bölüm olması olabilir. :D

Mahkemede öyle bir konu geçiyordu sanırım. Jack, Kate'i överken 8 kişi kurtulduk diyor. Ama 6 kişi sağ kalıp geri dönebiliyor. Yoksa kalan ikisi Michael ve Walt mu? (b) Olmasın, tekrar yüzlerini görmeyelim o ikilinin. :( -Walt'u evrim geçirmiş bir vaziyette gördük gerçi. :D-

O zenci adam çok korkunç bir şey ya. :D Onun sahnelerinde tırsıyorum.ss
4x5 bence iyiydi ama abartılacak pek yanı yoktu. O kadar sevilmesinin sebebi açıklayıcı bir bölüm olması olabilir. :D
O bölümü abartmayacaz da hangi bölümü abartacaz :D

O bölümü abartmayacaz da hangi bölümü abartacaz :D
Aklımda öne çıkan bir bölüm yok ama o bölümün diğer bölümlerden üstün olduğunu düşünmüyorum. :D
En basitinden Desmond-Penny görüşmesinde duygulanamadım. Ama Bernard ve Rose'un adadaki buluşması duygulandırmıştı.

Kate çıktı bana :D
Kate Austen!

55a77eb3bfb35321568174b0.webp

Senin için ideal sevgili adayını bulduk. Lost dizisinin güzeller güzeli karakteri Kate Austen! Başına buyruk asi bir karakter. İstediğini yapan, özgürlüğüne düşkün ama sevgilisiyle birlikte karar vermesi gereken yerleri iyi bilen. Kolay kolay bağlanmıyor fakat sendeki cazibe onun dengesini sarsabilir :)
http://onedio.com/haber/hangi-populer-dizi-karakteri-ile-sevgili-olurdun--546730

@xemrexxx

4. sezon için;

4. sezon ilk 3 sezonun gerisinde kaldı, kalan iki sezonun da habercisi olmuş gibi duruyor. Hayırlısı artık ne diyelim. :D
Ada nasıl kaybolur arkadaş? Zamanla ilgili teoriler hadi neyse de bunun nasıl bir açıklaması olacak pek bir fikrim yok. Ama adanın ortasındaki gemiyi falan açıklıyor gördüklerimiz.

Tabuttan John Locke'un çıkması şaşırttı. John Locke, Benjamin Linus olmayı becerememiş. :D Özelsin özelsin diye verdiler gazı adama, o da kendini özel sanmaya başladı. :D -benim de felçi olan ayağım iyileşse ben de özel sanırdım kendimi, orası ayrı.ss-

Daha önce Kate'in, Aaron'un çocuğu olmasını kendimce mantıklı bir şeye oturtmuştum ama dizi de geçen bilgiler kendi arasında çelişiyor gibi? Bölümleri sildiğimden emin olamadım dizide ne geçtiğinden ama en yakında bakacağım buna. :D

Bir de anlamadığım neden yalan söyleme ihtiyacındalar ki? Oradaki 6 kişinin -Desmond ve Frank'i da içine aldım- aklı yok mu da Jack'i dinliyorlar. Penny babası ne işse dünyada ondan başka güçlü adam mı yok? ABD vatandaşı bir kere çoğu?

Adanın Michael'a bir zamana kadar ölümsüzlük vermesi de ölümün belirli bir tarihi var ama adada vakit daha başka türlü geçiyor. Böylece ölüm tarihi uzuyor olabilir. Ama Dünya üzerinde bir yerde zaman tanımlamasının farklı olması ne kadar mantıklı, emin değilim.

Ayrıca Kate güzelsin, severiz seni de gittin Jack'in koynuna girdin. :(

Son olarak bence Jin'i alabilirlerdi ama şimdi adaya geri dönme mevzusu var. Jin'i alsalardı, Koreliler bir daha dönmezlerdi asla.

4. sezonu pek beğenmemişsin :D Gerçi 4x5'i beğenmemiş birinden her şey beklenir.s
4 sezon final için çok uygundu bence. Ellerindeki efsane olma fırsatını kaçırmışlar gibi duruyor. Tabi kalan iki sezonu izlemeden yorumlarım doğru olmaz ama sen bile bu kadar severken, bir yerden sonra sorgulamamayı tercih etmişsin. :D
İşte bence o sorgulamamalarının temelini 4. sezonda atmışlar. :D
4x5 ile ilgili;
Beğenmemiş demeyelim de ortalama bulmuş biri diyelim. :D Bölümün sevilme nedenlerinin en önemlileri: zaman kavramıyla ilgili açıklayıcı bir bölüm olması ve Penny-Desmond buluşması bence. Penny-Desmond buluşması hakkındaki fikrimi biliyorsun. :D Diğer olanlar için, bu teorinin olmasındaki sebep yani Desmond'un geçmişe gitmesi, geri gelmesi falan bana mantıklı gelmedi. Eğer bunu ada yapıyorsa neden sadece Desmond? George Maykonvski ne zaman adaya gitti, kaç dakika kaldı da hemen geçmişe gitmeye başladı? Bu gibi şeyler olunca ortalama kaldı benim için. :D

Bir de Desmond-Penny telefon konuşmasında telefonun tamir edilip, kısa bir sürelik şarjının olması falan rahatsız eden klişelerdi. Bu arada telefonu bulmuşken keşke 911 falan arasalardı. .ss Sayid çocuk Desmond telefonla konuşurken baktı durdu belki bizi de söyler diye ama söylemedi. .ss

4 sezon final için çok uygundu bence. Ellerindeki efsane olma fırsatını kaçırmışlar gibi duruyor. Tabi kalan iki sezonu izlemeden yorumlarım doğru olmaz ama sen bile bu kadar severken, bir yerden sonra sorgulamamayı tercih etmişsin. :D
İşte bence o sorgulamamalarının temelini 4. sezonda atmışlar. :D
4x5 ile ilgili;
Beğenmemiş demeyelim de ortalama bulmuş biri diyelim. :D Bölümün sevilme nedenlerinin en önemlileri: zaman kavramıyla ilgili açıklayıcı bir bölüm olması ve Penny-Desmond buluşması bence. Penny-Desmond buluşması hakkındaki fikrimi biliyorsun. :D Diğer olanlar için, bu teorinin olmasındaki sebep yani Desmond'un geçmişe gitmesi, geri gelmesi falan bana mantıklı gelmedi. Eğer bunu ada yapıyorsa neden sadece Desmond? George Maykonvski ne zaman adaya gitti, kaç dakika kaldı da hemen geçmişe gitmeye başladı? Bu gibi şeyler olunca ortalama kaldı benim için. :D

Bir de Desmond-Penny telefon konuşmasında telefonun tamir edilip, kısa bir sürelik şarjının olması falan rahatsız eden klişelerdi. Bu arada telefonu bulmuşken keşke 911 falan arasalardı. .ss Sayid çocuk Desmond telefonla konuşurken baktı durdu belki bizi de söyler diye ama söylemedi. .ss
Aynen çok iyi bir final yapabilirlerdi ama paranın gözü kör olsun işte :D
Telefonla konuştukları sahne efsaneydi ya :( İlk izlediğimde çok fena olmuştum. Sonra ayrıca YouTube'dan izledim bir kez de 4x5'i tekrar izlerken izledim falan çok başka yani benim için o bölüm. Tabii bunda en sevdiğim karakterin Desmond olması da etkili olabilir :F
Spoi içinde spoi yok yer kaplamasın diye spoi içine aldım :D
I love you Penny :T
aaaf.jpg

Aynen çok iyi bir final yapabilirlerdi ama paranın gözü kör olsun işte :D
Telefonla konuştukları sahne efsaneydi ya :( İlk izlediğimde çok fena olmuştum. Sonra ayrıca YouTube'dan izledim bir kez de 4x5'i tekrar izlerken izledim falan çok başka yani benim için o bölüm. Tabii bunda en sevdiğim karakterin Desmond olması da etkili olabilir :F
Spoi içinde spoi yok yer kaplamasın diye spoi içine aldım :D
Desmond'ı severim ama en sevdiklerimden değil sanırım. :D
Bilmiyorum belki yaşlı olmalarından kaynaklı Rose-Bernard buluşmasında çok duygulanmıştım ben de. :( Hatta bence Lost'un en duygulu sahnelerinden birisiydi.

Desmond'ı severim ama en sevdiklerimden değil sanırım. :D
Bilmiyorum belki yaşlı olmalarından kaynaklı Rose-Bernard buluşmasında çok duygulanmıştım ben de. :( Hatta bence Lost'un en duygulu sahnelerinden birisiydi.
O buluşma da iyiydi ama beni pek şeyetmemişti :D Rose'un haklı çıktığına sevinmiştim :X

4x5 - 4x14 (Sezon Finali)

Ortalık baya karıştı. :D Bölümlerin çokluğu da etkili oldu belki ama özellikle son 3 bölümdeki olaylar anlatmakla bitmez. :D

Valla nerden başlasam bilemedim. :D Öncelikle John'un haklı çıkmasına sevindim. Bir ara baya gıcık işler yapsa da yine de içten içe sevdiğim bir karakterdi. Jack'in John'a karşı sürekli olumsuz ve gıcık tavrı da John'un tarafını tutmamda etkili oldu. Bölümün sonunda tabutta John'u görmek şaşırttı. Önceden adadakiler belli zamanlarda adadan ayrılıp şehre gelebiliyorlardı John da bu yolla şehre gelmiş olabilir. Ancak adada mı öldü şehirde mi öldü orası belli değil. Şimdi Jack John'u da adaya götürecek ve belki Jack'in babası gibi John da hortlayabilir? :D

Adanın yer değişimi yani bir anda yok oluşu görünürde baya saçma bir olaydı ama adanın hikmetine sual olunmaz. :D

Michael'ın neden ölemediğini de anladık. Ada işini görene kadar onu da hayatta tuttu.

Jin ölmüşse üzüldüm ama yine de ölmediğini umarak açık kapı bırakıyorum bu konuda.

Benjamin'in neden üstü montlu bir şekilde Tunus'ta olduğunu da öğrenmiş olduk. Ada onu geleceğe göndermiş. :D Burada da aslında zaman kavramında bir çelişki var gibi ama neyse.

Claire'in mevzusu da şaşırtıcıydı. Babası kıza ne yaptıysa artık babasının dizinin dibinden ayrılmıyor. :D

4x5 güzeldi bence zaman konusunda zihnin gidiş ve gelişi güzel sonuca bağlandı bölümün sonunda. Sonuç olarak çok farklı bir bölümdü ve bence bu kadar abartılması anlaşılabilir bir olay. Desmond'ın Penny'ye kavuşmasına sevindim. Bu olayın spoilerını yemiştim o yüzden pek duygulanamadım, eğer bilmeden izleyenler duygulanmışsa. :D

Daha atladığım birçok olay vardır muhtemelen ama genel olarak bu kadar sanırım. :)

Puanım: 9/10

Dün başlamıştım, yorum yapasım yoktu ama senin için yazayım bir şeyler. :D @Danger UA!

5x1,2,3
Diğer sezon başlangıçlarının gerisinde kalan bir başlangıçtı bence. Zamanın bu kadar çabuk değişmesi ve farklılaşması bana mantıklı gelmedi. -Richard'ın grubunun zaman değiştirirken kaybolmasını anlayamadım- Ve zaten bir süre sonra komik gelmeye başladı bana. :D Bir de saldakilerin de adanın kaybolmasının etkisinde kalması zorlama geldi bana.

Ayrıca ilk zaman değişiminde -ilk olmayabilir ama birinde- John Locke'un olduğu tarafa yağmur yağıyordu ama adanın diğer tarafındaki Sawyer'in olduğu yer günlük güneşlikti.

O değil de Jin umarım bir zamandan çıkar. :(
İlk izlenimler bunlar yeni sezondan, ama ben ilk iki sezon seviyesine çıkabileceğini düşünmüyorum.

Destanı özleyenler için,

• Efsanevi diziyi her daim hatırlatacak, adına yapılmış en ayrıntılı ve en iyi duvar kağıtlarından biri

5010_.jpg

• Adeta Lost için bestelenmiş, bütün sezonları 4.30 dakikada etkileyici bir şekilde binevi anlatan, tüyler ürpertici bir Lost soundtrackı (dizide kullanılmamış olsa bile)

• Ve son olarak J. J Abrams Uşaklıgil'in ölümsüz eseri : Lost -u Memnu
    j8nxuJkV8ey_jDZCRYHx_ROHAtGHJODE3figpB613lRIOip5C8_9iY7u48wRTbvVkjh6rwQpUi4tn3z67TYlk1Dq9BpYFylYTttXqIJ0vzvCMM1nD4-ViyxMlio=w15-h15-nc

@Danger UA! @OzaN @yatutarsa @berkann @gundix123

@Tolstoyevski Artık müzikte bile Lost soundtracklerinden başka bir şey dinleyemiyorum şuan izlediğim dizilerden pek zevk almıyorum böyle dizi gelmez.