IMDb Top 250'deki Sıra Değişimleri

Yok artık böylesi derinlikte olan kült bir düşünce sistemine on dakika bakmak olacak iş değil. :( Matrix'i aksiyon yahut sıradan bir bilimkurgu olarak görmek büyük bir yanılgı ve Einstein'in dediği gibi, "Ön yargıları parçalamak daha zordur atomu parçalamaktan."

O yüzden bu yanıtı kabul etmiyorum. :) Filmi baştan sona izledikten sonra üçleme bitimi ile genel bir fikir anca öyle elde edilir. Matrix zaten bir sinema filmi değil, bir uyanış projesidir. :)

Hakikatin çölü her daim gerçek dışı olanın serabından daha kötüdür ve tercih edilmez. Yine de zincirleri kırıp beyaz tavşanı takip etmek gerek. :)

benim açımdan ilk sırayı hep macera filmleri alır bunun içinde western i birinci sırada sayabiliriz?
ikinci sırada gerilim (korku değil) filmleri, dram ağırlıklı filmler ve tarihi filmler gelir
üçüncü sırada bilim kurgu filmleri gelir
son sırayı ise full aksiyon filmleri alır?
bu durumda bahsettiğin matrix hem bilimkurgu olması hemde aksiyon filmi olması nedeniyle, filme olumsuz bakmam normal sanırım :)

Son düzenleme:
benim açımdan ilk sırayı hep macera filmleri alır bunun içinde western i birinci sırada sayabiliriz?
ikinci sırada gerilim (korku değil) filmleri, dram ağırlıklı filmler ve tarihi filmler gelir
üçüncü sırada bilim kurgu filmleri gelir
son sırayı ise full aksiyon filmleri alır?
bu durumda bahsettiğin matrix hem bilimkurgu olması hemde aksiyon filmi olması nedeniyle filme olumsuz bakmamda en büyük etken sanırım :)

Bence net bir şekilde favori türleri belirleyip öteki türlerde kalmış bütün filmleri liste dışı etmek ne bileyim doğru mudur? :) Önemli olan filmin türü değil kalitesi olmalı, müzikal türü genel olarak pek tercih edilmez ama Sefiller müzikalının kalitesi malum? :)

Bir de istisnalar hep vardır, Inception gibi MR Nobody gibi Matrix gibi Dark City veya Terminatör gibi filmler nasıl dışlanır yahu. :)

Bence net bir şekilde favori türleri belirleyip öteki türlerde kalmış bütün filmleri liste dışı etmek ne bileyim doğru mudur? :) Önemli olan filmin türü değil kalitesi olmalı, müzikal türü genel olarak pek tercih edilmez ama Sefiller müzikalının kalitesi malum? :)

Bir de istisnalar hep vardır, Inception gibi MR Nobody gibi Matrix gibi Dark City veya Terminatör gibi filmler nasıl dışlanır yahu. :)

farklı türler arasında ilginç olan severek izlediğim filmler mutlaka vardır? toptan bazı türleri reddetmiyorum zaten, ama işte farklı türler dediğim filmlerin 10 tanesinden birini çok sevebildiğim halde kendime yakın bulduğum türler içinde 10 tanesinden en az 5 ini severek izleyebiliyorum..

mesela saydıklarından inception u severek izlemiştim ama bayağıda bir beynim zonkladı konuyu anlamaya çalışırken :)

Günün güzel haberi, Pulp Fiction tahtını geri almış. Umarım kısa süreli değildir. :)

Kötü haberi ise İyi Kötü Çirkin ve Matrix bir tık düşmüş,

LOTR 8'i gördü ama yakında İyi Kötü Çirkin ilk 10 dışı kalabilir,

böyle kült bir film The Dark Knight'tan aşağı hak etmiyor.

@OzaN @Danger UA! @gundix123 @berkann @destere @Aserat
Ben bu son değişimleri sevmedim. 12 Angry Men ne güzel 5. olmuştu 7. sıraya düşmüş. :(

İyi Kötü Çirkin'in düşmesi de kötü oldu. Birinci sıraya koysan sırıtmayacak film nasıl 9. sıraya düştü ya. Böyle giderse daha da düşer, Fight Club geçer mesela 1-2 seneye. Diğer LOTR filmlerine geçilmese bari.

Belki henüz ellerinde dikkate alınabilecek 25 bin oy yoktur diye düşünmüştüm ama 60 bini geçmiş. :D Demekki giremeyecek artık. :D

60 bin küsür oyda hala 8.1 puanda olması aslında iyi bir şey. 250 bin falan olduğunda hala 8.1'de kalırsa girebilir geç de olsa. :) The Help, Prisoners style. :):)

Bu arada The Revenant uçuşa geçti vizyona girmesiyle 152. sırada ve kalıcı olacak herhalde. :) @Tolstoyevski @Danger UA!

60 bin küsür oyda hala 8.1 puanda olması aslında iyi bir şey. 250 bin falan olduğunda hala 8.1'de kalırsa girebilir geç de olsa. :) The Help, Prisoners style. :):)

Bu arada The Revenant uçuşa geçti vizyona girmesiyle 152. sırada ve kalıcı olacak herhalde. :) @Tolstoyevski @Danger UA!

Evet The Hateful Eight için ben de öyle düşünüyorum. Mesela zor ama oy sayısı 150.000 ya da 100.000 gibi bir rakama geldiği dönemde puanı hala 8.1 olursa listeye girebilir. Bu arada bu oy sayısını da anlamadım. IMDB nasıl bir algoritmayla çalışıyor? Mesela Anotomy Of Murder 43 bin oy ve 8.1 puanla listede ama The Hateful Eight 60 küsür bin oy ve 8.1 oyla liste dışı. Sanırım düzenli oy veren üyelerle alakalıydı ama tam olarak nasıl çalışıyor açıklar mısın?

The Revenant bence de 200 gibi bir sırayla listede kalır.

Evet The Hateful Eight için ben de öyle düşünüyorum. Mesela zor ama oy sayısı 150.000 ya da 100.000 gibi bir rakama geldiği dönemde puanı hala 8.1 olursa listeye girebilir. Bu arada bu oy sayısını da anlamadım. IMDB nasıl bir algoritmayla çalışıyor? Mesela Anotomy Of Murder 43 bin oy ve 8.1 puanla listede ama The Hateful Eight 60 küsür bin oy ve 8.1 oyla liste dışı. Sanırım düzenli oy veren üyelerle alakalıydı ama tam olarak nasıl çalışıyor açıklar mısın?

The Revenant bence de 200 gibi bir sırayla listede kalır.
Yani en basit şekilde anlatmak gerekirse sadece düzenli üyelerin oylarını kaale alıyorlar.

Mesela The Hateful Eight'te şu an 60 bin oy var ama belki onların sadece 3000 civarını gerçekten kaale alıyorlardır ve onların ortalaması da atıyorum 7.9 yapıyordur. Şu an listede 8.0 altı filmler giremediği için de giremiyor. (Tabii 8.0 olanlar da kendi aralarında 8.04 8.03 7.98 gibisinden ayrılıyorlar.)

Tabii düzenli kullanıcılar yüzde olarak ne kadar bilmiyoruz. Yani 60 binden 3 bin dedim ben ama belki de 60 binden 45 bini falandır onu açıklamıyorlar. Tabii dediğim bu 7.9 ortalamasına oy sayısı da etki ediyor. Yani bizim FF Film Kulübü etkinliklerinde yaptığımız gibi, düzenli oy sayısı fazla olanın avantajı daha yüksek oluyor.

Spotlight şu an tam 25.000 oyda ve 155. sıradan listeye giriş yaptı. :)

(Bence kalıcı olamayacak.)

Listeye girme potansiyeli olan tek 2015 filmi olarak Room kaldı geriye. 17 bin oyda ve 8.3 puanda. Bir de tabii Hintli abartması olarak girebilecek filmler olabilir onları hiç incelemedim. :):)

@Danger UA! @Tolstoyevski @gundix123 @berkann @destere

Daha önce söylendi mi bilmiyorum, ama Inside Out şu an 98. sırada. Aslında çoğu film vizyona girdiği ilk zamanlarda böyle sükse yapabiliyor, ama kalıcı olmak kolay değil. :)

Daha önce söylendi mi bilmiyorum, ama Inside Out şu an 98. sırada. Aslında çoğu film vizyona girdiği ilk zamanlarda böyle sükse yapabiliyor, ama kalıcı olmak kolay değil. :)
Yanılmıyorsam 50. sıralara kadar yükselmişti ama düşüşte. Yine de listede kalıcı olacağı kesin, hak ediyor da. :)

Yanılmıyorsam 50. sıralara kadar yükselmişti ama düşüşte. Yine de listede kalıcı olacağı kesin, hak ediyor da. :)
Yine de ilk 100 içerisinde olması umut verici, zaten Star Wars'tan sonra 2015 filmleri arasında ikinci geliyor. Kaldı ki çoğu 2015 filmi 150-200. sıralarda dolaşıyor ve bu yüzden kalıcı olamıyorlar. :)

Spotlight şu an tam 25.000 oyda ve 155. sıradan listeye giriş yaptı. :)

(Bence kalıcı olamayacak.)

Listeye girme potansiyeli olan tek 2015 filmi olarak Room kaldı geriye. 17 bin oyda ve 8.3 puanda. Bir de tabii Hintli abartması olarak girebilecek filmler olabilir onları hiç incelemedim. :):)

@Danger UA! @Tolstoyevski @gundix123 @berkann @destere

the revenant ve the hateful eight listeye girememişse zaten diğerlerinden pek ümitli değilim :)

Revenant listede 123. sırada. :)

şimdi listeye baktım evet 123. sıra düşme olayı nasıl oluyor ozan ? şimdi 123 sıra ise yavaş yavaş düşer demişsin yukardaki bir yorumunda nasıl düşüyor yeni izleyiciler düşük puanmı veriyor yoksa bir üstündeki filmler yüksek puan alıp geçiyormu bu filmi mesela bir üstündeki film 1995 yapımı onun tekrar canlanıp bunu geçmesi nasıl bir olaydır :)

şimdi listeye baktım evet 123. sıra düşme olayı nasıl oluyor ozan ? şimdi 123 sıra ise yavaş yavaş düşer demişsin yukardaki bir yorumunda nasıl düşüyor yeni izleyiciler düşük puanmı veriyor yoksa bir üstündeki filmler yüksek puan alıp geçiyormu bu filmi mesela bir üstündeki film 1995 yapımı onun tekrar canlanıp bunu geçmesi nasıl bir olaydır :)
Sonradan izleyenler genelde daha düşük verip ortalamayı düşürüyorlar, çünkü ilk puan verenler zaten filmi dört gözle bekleyen ve genelde sinemada izleyen kitle oluyor. :):)

Kalamayacak gibi duruyor ama puanını koruyabilme ihtimali de var. Spotlight'a ne diyorsun kalır mı?
Spotlight çok zor. Hele en iyi film Oscar'ını kazanırsa alakalı alakasız herkes izleyeceğinden hızlıca düşer. :)

Room biraz daha kalıcı olabilecek bir film bence ama belli olmaz tabii yine de çok üstlerden bir giriş yapamadı. :)