2015 Star Wars: The Force Awakens / Güç Uyanıyor - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,347
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
2488496.jpg

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor - Star Wars: The Force Awakens (2015)

Türü: Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim-Kurgu
Yönetmen: J.J. Abrams
Senaryo: Lawrence Kasdan, J.J. Abrams, Michael Arndt, George Lucas (characters)

Oyuncular:
Daisy Ridley
Carrie Fisher
Mark Hamill
Adam Driver
Harrison Ford

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Serinin altıncı filmi olan Star Wars VI'da Luke Skywalker ve arkadaşlarının Han Solo'yu kurtarmak için Tatooine'e yaptıkları yolculuğu ve mücadeleyi izlemiştik. Bu bölümde oğul Luke Skywalker babası Darth Vader ile karşı karşıya gelmişti. Seyirci olarak hikayenin bittiğine inanmıştık. Ama Star Wars/Yıldız Savaşları efsanesi herkesi şaşırtacak biçimde geri dönüyor. Bu yeni bölümde, Harrison Ford'un Han Solo'yu canlandırması hariç, seyirciyi neler beklediği ise başlı başına bir muamma! Yönetmen koltuğu ise yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi J.J. Abrams'a emanet.

Filmin Fragmanı

Filmi izleyenler artık buradan kendilerine bir şey alır . Hem orjinal lisanslı ürünler hemde sudan ucuz fiyata. :bhr:
bim-starwars.jpg

Sabah sabah ne spoiler yedik be öyle Allah kahretsin. Tokat yemiş gibi oldum, bu lanet insanlara lanet etmemek ne mümkün? Aman Ekşi'ye bir daha girmeyin bu filmi izleyene kadar. Sırf yediğim spoilerden dolayı Imax olarak izlemekten vazgeçtim. Bütün zevki, heyecanı gitti adeta. Bir daha da küpe olsun, The Hatefull Eight'e ilk seansta gideceğim.

Sabah sabah ne spoiler yedik be öyle Allah kahretsin. Tokat yemiş gibi oldum, bu lanet insanlara lanet etmemek ne mümkün? Aman Ekşi'ye bir daha girmeyin bu filmi izleyene kadar. Sırf yediğim spoilerden dolayı Imax olarak izlemekten vazgeçtim. Bütün zevki, heyecanı gitti adeta. Bir daha da küpe olsun, The Hatefull Eight'e ilk seansta gideceğim.

iyiki burda paylaşmamışsın spoiler ı :) dedim ben yandım herkes yansın taktiği uygulayacak heralde :)

Ne filmdi be! Yılın kesinlikle en iyi filmi şuana kadar! Çok iyi bir giriş. Ayıp olmazsa şunu söylemek istiyorum, şuana kadar izlediğim en iyi Star Wars bölümü! Bölüm 3'den, 6'tan bile fersah fersah ötede...

Film bittiğinde öyle bir etki bıraktı ki gideceğim yolu şaşırdım, yolda giderken filmin etkisinden dolayı yanlış yola sapmışım. :)

Kesinlikle böyle bir etki beklemiyordum ama filmin senaristine bakıyorsun, yönetmenine bakıyorsun ve sonra aklına Lost ile Fringe geliyor, durum böylelikle anlaşılıyor.

Film başyapıt mıydı? Değildi elbet. Hatta denildiği gibi Bölüm IV'e oranla benzerliği de yok değildi. Ama diğer bütün bölümlerden bambaşka bir Star Wars izledik. Elbette 2015 teknolojisi olması da bunda büyük etken. Şu da var ki Star Wars'ı o kadar sevdiğimi söylemesem bile Demekki hiç sevmiyor değilmişim, yoksa eski bölümler olmasa bu kadar keyif almazdım. 4-5-6-1-2-3-4-5-6 gibi izleme olayı olunca ve 7 de böyle mükemmel olunca...

Yeni karakterlerden Finn ile Rey'i çok beğendim. Rey'i oynayan oyuncu hem çok güzel hem de çok başarılıydı.

Adam gibi adam Chewbacce!
Ve...

Han Solo'nun öldüğü sahnede en az onun kadar üzüldüm. Gözümden yaş akacaktı neredeyse. Ama onun acısı daha bi başka. Koskaca bir ömür... İntikam seninle Chew! :(

Luke...
Luke Skywalker yine filmin en önemli karakteri. Hiç beklemiyordum böyle bir şey. Filmi izlemeden önce hiç fragmanlara bakmamıştım, posterlerde de yüzü gözükmeyince heralde yan karakter olacak bu sefer, öylesine gözüküp gidecek diye tahmin ediyordum, yine filmin baş elemano çıktı kız ile birlikte. Bütün seri adeta Skywalker'lar üstüne.
Son sahnedeki çıkışı fazla karizmatikti. Bence Rey onun kızı olabilir mantık olarak?

Eskiler...

Eski karakterler 3PO ile R2D2 yi özlemişiz. 3PO oldukça geride kaldı diğer bölümlere nazaran, R2'nun canlandığı sahnede de duygulandım, tam efsane bir robot.
Yeni robotu ilk başta yadırgadım ama sonradan ona da kanım ısındı, R2'ya selam durması filan, çok sevimli bir minnoş. :)

Ve yeniler...

Rey karakteri cuk oturmuş, hem çok güzel hem asil hem de gerçekçi bir oyunculuk. Karakter olarak da geleceği var, Luke'ın yanında biraz daha pişmesi gerek.

Finn'i de çok beğendim ve siyahi bir karakterin neredeyse ikinci başrol denecek bir rolde oynamasını ilginç buldum, genelde siyahiler böyle filmlerde Fedai rolündedir, muhakkak ölürler. Neyseki Finn'in ölmediği aşikar. Ayrıca hal ve hareketleri de eğlenceli, eski serideki Han Salo'nun yerini alacak gibi. Han Solo'nun kaş göz işareti yaptığı sırada verdiği tepkiye sesli güldüm. :D

Gözlüklü yaratık kadın karakterini de başarılı buldum, onun da geleceği var ve filme tam uygunlukta. Biraz Disneyvari olmuş ama olacak o kadar. :)
Kyle Ren

Efsanevi karakter Anakin Skywalker'in torununu hiç sevmedim, başarılı bir karakter değil bana göre. Filme en büyük eksim bu yönde. Resmen özenti velet. Şerefsiz, babasını şerefsizce öldürdü bir de Anakin'in ruhundan yardım istiyor, Anakin değil miydi son anda aydınlık tarafı geçen, senin neyine yardım etsin? Anakin ailesine önem veren bir adamdı. Sırf karısı ölmesin diye girdi tüm karanlık işlere. En karanlık anında bile kıyamadı oğluna.

Yeni İmparator ise şaibeli, öteki bölümde göreceğiz ayrıntıları.

Müzikleri, çekim teknikleri, kurgusu ve diyalogları, aksiyonu, savaş sahneleri, yer yer dramı ve komik detayları... Her bir saniye çok iyiydi ve diğer serilerin aksine sıkıcı hiçbir unsur yoktu. Işın kılıcını bile adam etmişler. Yeni filmi merakla bekliyorum, daha birçok şey açık kaldı. Diğer iki üçlemede de kötü başlangıç yapıp, kademe kademe güzelleştirmişlerdi. Bunda ise efsane bir başlangıç yaptılar, umarım diğer iki üçlemenin geleneğini devam ettirirler. :)

Geçiş...

En mühimi bu olaylara nasıl gelindi, ne güzel imparatorluk yıkılmıştı, niye yeniden böyle oldu Avatar Son Hava Bükücü ve Korra gibi?
Luke ile yeni yetmenin arasında ne geçti de böyle oldu acaba?

Büyük usta...
Bir de umarım YODA'yı görebiliriz. Gerçi yeni Yoda belli ki Luke ama yine de Yoda'nın hayaleti fena gitmez. Eski karakterler bir başkaydı..

Her şeye rağmen kült bir filmiydi? Değildi. İlk üçlemenin tadı elbet başka, o ilk üçleme kadar kült bir iş çıkması beklenilemez zaten ancak ilk üçlemede bana hitap etmeyen ve sıkan bütün detaylar bu filmde onarılmış, üst düzey bir fantezi filmi oluşturulmuş. Aksiyon kalitesi açısından tüm serinin üstüne çıkmış. Senaryo açısından ise bir giriş filmi olsa bile efsanevi bir giriş yapmış. Disney'den beklenmedik bir hareket ama Lost ve Fringe'nin yapımcısının imzasını unutmayalım, J.J Abrams'ı da tebrik ediyorum. Olmuş bir film.

Filmdeki en etkileyici olaylardan biri...

Güneşten enerji toplanıp cumhuriyeti yıktıkları sahne feciydi. Gezegenleri gözlerini kırpmadan yok etmeleri... Gök yüzüne bakıyorsun, uzaydan dev bir enerji kütlesi geliyor, geliyor ama elinden hiçbir şey gelmiyor, hiçbir şey ve ve etraf bir anlığına inanılmaz aydınlanıyor... Sonrası karanlık. Umarım gerçek dünyada bunu yaşamayız. :)

Olumsuz olarak

Yukarıda da dediğim gibi Han Solo'nun oğlunun özentiliği, maske takmalar filan. Rey'in çok çabuk olarak güçlenmesi, kazanması. Ne bileyim biraz daha şey olabilirdi, bunu Solo'nun oğlunun çaylaklığına veriyoruz. Madem çaylaksın o halde neyine maske? Önce adam gibi öğren işi?

Puan duruma göre ilerleyen günlerde en fazla 0.5 gerileyebilir ya da olduğu yerde kalır.

8.2/10

Son düzenleme:
@Tolstoyevski sanırım forumda filmi izleyen ilk kişisin
güzel övgüler dizmişsin filme bir an önce izleyesim var bakalım artık ne zamana izleyeceğiz sanırım herkesten sonraya kalırım :)
ayrıca Rey i beğenmende harika sırf rey i seyretmek için eski versiyon 70 model filmlere tahammül edip izledim :))

@Tolstoyevski sanırım forumda filmi izleyen ilk kişisin
güzel övgüler dizmişsin filme bir an önce izleyesim var bakalım artık ne zamana izleyeceğiz sanırım herkesten sonraya kalırım :)
ayrıca Rey i beğenmende harika sırf rey i seyretmek için eski versiyon 70 model filmlere tahammül edip izledim :))

Mümkünse o güzelliği ve başarılı mimiklerini, oyunculuğunu sinemada 3D izlemeni öneririm. Sırf Rey'i izlemek için bile fazlasıyla değer. :) Rey'i fazla abartıyor olabilirim hatta çoğunluk sevmemiş olabilir ama ben yine de çok beğendim, Natalie Portman kadar olmasın ama ona yakın. Leia'nın ötesinde. :)

Vay be Tolstoyevski'nin tepkisi beklentileri arttırdı ben de yarın izliyorum inşallah. :):)

Bunda sinemanın da etkisi olabilir tabi, normalde Imax olarak izleyecektim ama yer kalmamış, ben de 3D izledim. Şuan başım feci ağrıyor ama değdi. :) Bu arada Imax ücreti 28 TL filan haftasonu ama ben 14 TL'ye hallettim PNR kodları sağolsun, eğer kullanmıyorsan bu yolu tavsiye ederim. Zaten 25 dakika TV reklamları verdi adamlar, hiç çekilmiyor. :)

Bunda sinemanın da etkisi olabilir tabi, normalde Imax olarak izleyecektim ama yer kalmamış, ben de 3D izledim. Şuan başım feci ağrıyor ama değdi. :) Bu arada Imax ücreti 28 TL filan haftasonu ama ben 14 TL'ye hallettim PNR kodları sağolsun, eğer kullanmıyorsan bu yolu tavsiye ederim. Zaten 25 dakika TV reklamları verdi adamlar, hiç çekilmiyor. :)
PNR kodu ne ki?

23₺ verdim bile ben IMAX bilet için de başka filmlerde işe yarayabilir. :):)

PNR kodu ne ki?

23₺ verdim bile ben IMAX bilet için de başka filmlerde işe yarayabilir. :):)

Bu kodu güvenilir iki siteden birinden satın alıyorsun, Imax ve 3D haftanın her günü 14 TL, 2D filmler Hafta içi ilk 4 gün 8 TL veya 10 TL, haftasonu 2D 12 TL'ye satın alınabiliyor.

Bugün şu siteden satın aldım, kod e maile geldi ve o kodu telefona kaydettim, gişede bu kodu alıp öyle bilet verdiler. Gözlük ücreti bile ödemedim. :)

https://www.sinemadafirsat.com

Yedek

http://www.firsat.me/Tum-Turkiye-deki-Cinemaximum-larda-Gecerli-Sinema-Biletleri-6035

Bu kodu güvenilir iki siteden birinden satın alıyorsun, Imax ve 3D haftanın her günü 14 TL, 2D filmler Hafta içi ilk 4 gün 8 TL veya 10 TL, haftasonu 2D 12 TL'ye satın alınabiliyor.

Bugün şu siteden satın aldım, kod e maile geldi ve o kodu telefona kaydettim, gişede bu kodu alıp öyle bilet verdiler. Gözlük ücreti bile ödemedim. :)

https://www.sinemadafirsat.com

Yedek

http://www.firsat.me/Tum-Turkiye-deki-Cinemaximum-larda-Gecerli-Sinema-Biletleri-6035
İyiymiş de nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar ki, ne kadar güvenilir? (b)

Mümkünse o güzelliği ve başarılı mimiklerini, oyunculuğunu sinemada 3D izlemeni öneririm. Sırf Rey'i izlemek için bile fazlasıyla değer. :) Rey'i fazla abartıyor olabilirim hatta çoğunluk sevmemiş olabilir ama ben yine de çok beğendim, Natalie Portman kadar olmasın ama ona yakın. Leia'nın ötesinde. :)

rey in leia dan kat be kat güzel oynadığına eminim:) leia dan nefret etmiştim :)
natalie portman la tip olarakta daisy birbirlerine çok benzerler sempatiklikleri falan aynı ..

eleştirmenler daisy nin oynadığı rey karakterini çok beğenmiş zaten :)

İyiymiş de nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar ki, ne kadar güvenilir? (b)

İkisi de kesinlikle güvenilir, bunlar cinemaximum ile özel anlaşmalı firmalar. Eskiden benim de haberim yoktu, boş yere kazık yiyorduk sinema gişesinden. İlk defa Star Wars ile denedim ve hiç sorun çıkmadı. İstinye Park gibi premium sinemalarda sorunsuz halledilebiliyor, ama küçük cinemaximumlar kafalarına göre hareket yaparlarsa bilemem. :)

Referans olarak da ölücüleri ile meşhur forum sitesine bakılabilir, linki PM ile gönderiyorum reklam olmasın site. :)

Zorunlu değil ama seriyi daha iyi anlamak için 1-2-3'ü de izlemek gerekir tabii. Özellikle 3. film serideki en önemli filmlerden biri bence. :)

Ama seri ilk ortaya çıktığında 4 izlenirken kimse 3'ü izlememişti. Aslında izlerdim de bir an önce gitmek istiyorum o yüzden zamanım da yok o yüzden.