2015 Star Wars: The Force Awakens / Güç Uyanıyor - Film Yorumları

Ama seri ilk ortaya çıktığında 4 izlenirken kimse 3'ü izlememişti. Aslında izlerdim de bir an önce gitmek istiyorum o yüzden zamanım da yok o yüzden.
Dediğim gibi zorunlu değil ama şahsen 1-2-3'ü izledikten sonra seriyi genel anlamda daha çok sevdim. Bazı şeyler daha anlamlı, ilgi çekici hale geldi. (Her ne kadar 4-5-6'ya verdiğim puanlar değişmese de)

Nasıl zorunlu değil? :) @OzaN bir seride ilk üç filmi izleyip, sonradan 7.filme geçmek olacak iş değil. Hele 4-5-6 izleyeli çok zaman geçmişse bu 7.filmden keyif alınabileceğini düşünmüyorum. Bölüm 1-2-3 sayesinde 4-5-6 nın temeli oluşuyor, üstüne 4-5-6 tekrar izlenince 7 bambaşka keyif veriyor.
Ayrıca Anakin Skywalker'in dönüşümü olsun, impatorluk devrimi olsun bunları görüp bilmeden hep bir şeyler eksik kalabilir.
Eğer imkanın varsa 1-2-3-4-5-6 izlemeni tavsiye ederim, 2 haftada rahat biter. @Danger UA!

Zorunlu değil ama şiddetli tavsiyedir yeni seriyi de izlemek. Bir şeyler hep eksik olur tabii. :):)

Neyse ben kendi yorumuma geçeyim daha fazla beklemeden. :)

Tam yorum: http://izleryazar.com/star-wars-the-force-awakens/

Evet @Tolstoyevski'nin yazdığı neredeyse her şeye katılıyorum. Bence de serinin en iyi filmi. Eski seri külttü ama bazı yerleri çok sıkıcıydı, bu film neredeyse hiçbir yerinde sıkıcı değildi. J.J. Abrams harika iş çıkarmış. Katılmadığım nokta BB-8'i ben ilk saniyeden itibaren sevdim, bir droid bu kadar mı sevimli olur. :):)

Rey'e hayran kaldım. Daisy Ridley muhteşem, bundan sonra yer aldığı her yapım incelemem altında. :):) Kendisini keşfeden kişiye buradan saygılarımı, Daisy'ye ise sevgilerimi gönderiyorum. :hearteyes: Aynı yaştaymışız da kendisiyle. :wink:

Eski seriyi sevmeyenler de izlesin derim, diğerlerine göre kesinlikle daha sürükleyici ve ilgi çekici bir yapım.

Ağır spoiler olan kısım:

Han Solo'lu yerlerde kendimi zor tuttum, üstelik spoiler yemiştim o konuda.

Sonu da çok güzel bitti. Luke reyis bir sonraki filmde başrol inşallah. :)

8.5/10

@OzaN

Ağır spoiler

Han Solo olayında ben de spoiler yemiştim, buna rağmen boğazım düğümlendi, gözüm yaşlandı, bıraksalar zor tutardım kendimi yazık oldu efsaneye. Hep Leia yüzünden! :) :(

Bu arada Chewbacce'ın o haykırışı...
Leia'yı da suçlayamayız ki, oğulları yani. :( Bence eninde sonunda o da aydınlık tarafa geçecek. Leia ile buluşacaklardır. :)

Chewbacce çok üzdü ya, artık en sevdiğim karakterler arasında kesinlikle. :) Rey ile iyi ikili olacaklar. Han Solo ile olduğu kadar olamasa da. :(

Filmi izleyenler artık buradan kendilerine bir şey alır . Hem orjinal lisanslı ürünler hemde sudan ucuz fiyata. :bhr:
bim-starwars.jpg
Yarın bime uğrarım.Eğer yastık kaldıysa alırım[emoji6]

Leia'yı da suçlayamayız ki, oğulları yani. :( Bence eninde sonunda o da aydınlık tarafa geçecek. Leia ile buluşacaklardır. :)

Chewbacce çok üzdü ya, artık en sevdiğim karakterler arasında kesinlikle. :) Rey ile iyi ikili olacaklar. Han Solo ile olduğu kadar olamasa da. :(

Öyle kolay kurtulmak yok ona. Ölümü Chewbacce'nin elinden olacak, başka türlüsü düşünülemez. :)

Bu arada ekşide gördüğüm şu tespit güldürdü :D

--- spoiler ---
kylo ren'in maskesinin altından ergen ibrahimoviç çıkıyor gençler...
--- spoiler ---

Ayrıca Rey ile ilgili

Öfke kontrolü yaşaması, karşı tarafın öfke, korku, nefret gibi karanlık güçlerini hissetmesi filan... İlerleyen bölümlerde yeni Anakin olursa şaşmamak gerek. Bence Kylo Ren filan hikaye, öteki bölümde ölecek, üçüncü bölümü göremez? :)

Öyle kolay kurtulmak yok ona. Ölümü Chewbacce'nin elinden olacak, başka türlüsü düşünülemez. :)

Bu arada ekşide gördüğüm şu tespit güldürdü :D

--- spoiler ---
kylo ren'in maskesinin altından ergen ibrahimoviç çıkıyor gençler...
--- spoiler ---

Ayrıca Rey ile ilgili

Öfke kontrolü yaşaması, karşı tarafın öfke, korku, nefret gibi karanlık güçlerini hissetmesi filan... İlerleyen bölümlerde yeni Anakin olursa şaşmamak gerek. Bence Kylo Ren filan hikaye, öteki bölümde ölecek, üçüncü bölümü göremez? :)
Rey ile ilgili konuşuyorum...

Olur mu olur valla ama Luke'un yanında güvendedir diye düşünüyorum, hem çok sevilen bir karakter yaratmışken onu kötü tarafa almak riskli bir hamle olurdu. :)

Sonunda bugün IMAX versiyonunu izledim. Bence serinin en iyi filmiydi. Bu serinin hep abartıldığını düşünürdüm ama sanırım haksızlık yapmışım. Geçen filmler de sıkıcı kısımları olsa da kült filmlerdi. Her ne kadar Ekşi Sözlük'teki bazı bilmem ne çocukları tarafından ağır spoilerler yesem de filmden çok keyif aldım.

Filmin gerek olay akışıyla olsun, gerek yeni karakteriyle New Hope filmiyle benzerlikler gösterdiği doğru ama işte hem yeni teknoloji hem daha akıcı senaryo ve yönetmenlikle bence bu film daha iyi.

Karakterlere gelirsek yeni katılan Finn, Rey ve BB-8 karakterlerini sevdim. Özellikle Rey karakterini canlandıran Daisy Ridley hem güzellik hem de oyunculuk açısından çok iyiydi. Finn ise hikayenin yeni Han Solo'su deseler de bence ondaki ince zeka ve karizma yok. Yine de eğlenceli bir karakter olmuş tabi. BB-8'in de efsane droid R2-D2 karşısındaki sahneleri güzeldi.

Kylo Ren ise bence çok iyi yazılmış bir karakter. Bence herkes nefret ettiği için karakterin başarısız olduğunu söylüyoruz ama bu filmde ikilemleri çok iyi yansıtılmış. Mesela örnek verecek olursam Phantom Menace filmindeki hiçbir derinliği olmayan ama çoğu kişinin sırf belki de görünüşü yüzünden hayran olduğu Darth Maul'dan daha başarılı bir karakter mesela. Kylo Ren bu filmde içinde ikilemler barındıran içinde hem light hem de dark olan bir karakterdi. Ama bu filmde yaşanan olaylardan sonra daha evil ve olgun bir Kylo Ren görebiliriz bence.

Luke Skywalker ise bu filmde çok az gözüktü ve içimde ukte kaldı açıkçası ama bu serinin Yoda'sı olacak gibi gözüküyor.

Han Solo ve Chewie:

"Han Solo'nun ölümüne bilmeme rağmen çok etkileyici bir sahneydi. Chewbacca'nın haykırışı darmadağın etti beni. Star Wars evreninde en sevdiğim karakter öldü.:( "]

Yılın en iyi filmlerinden biriydi bu yıl Oscar'da da teknik olarak hiçbir filmin bu filmden başarılı olacağını düşünmüyorum. Beklentimden iyi çıkan bir film oldu.

9/10

Birkaç gün önce ben de izledim yorumumu akşama yaparım yalnız şu top şeklindeki robot çok tatlıydı keşke oyuncağı olsa da alsam. :D

Birkaç gün önce ben de izledim yorumumu akşama yaparım yalnız şu top şeklindeki robot çok tatlıydı keşke oyuncağı olsa da alsam. :D
Daha da iyisi bildiğin robot şeklinde satıyorlar. 600 TL ve sesli komut falan algılıyor. :D

Çok param olsa ve harcayacak yer arasam alırdım. :D

Daha da iyisi bildiğin robot şeklinde satıyorlar. 600 TL ve sesli komut falan algılıyor. :D

Çok param olsa ve harcayacak yer arasam alırdım. :D
Farzı misal 600 tl olsa cebimde gidip bu robotu alsam hayat boyu kesinlikle kendimi affetmem. :F

Yani böyle oyuncak şeklinde varsa alabilirdim. .ss

Nasıl bi film olmuşsa çevremdeki Star Wars fanları filmi rezalet olarak tanımlıyor genelde. :D Star Wars fanı olmayanlar da beğenmiş. :D

Nasıl bi film olmuşsa çevremdeki Star Wars fanları filmi rezalet olarak tanımlıyor genelde. :D Star Wars fanı olmayanlar da beğenmiş. :D
Öyle kitleler her filmde hatta her alanda var. Onlara göre iyiler hep eskilerde kalmıştır ona göre yeniler çok bozmuştur. Önceki seriden tek eksiği felsefik alt metni biraz daha azalmış.