Kurtlar Vadisi En Zor Ama En Keyifli Setti!
Cihan karakteri yüzünden benden nefret ediyorlar
Burak Sevinç 4 yıl önce ‘Babam İçin’ adlı diziyle adım attı televizyon dünyasına.Ardından Mehmet Aslantuğ’un Adnan Menderes’i canlandırdığı ‘Ben Onu Çok Sevdim’de Menderes’in şoförü ve koruması rolüyle izledik kendisini. Yakın koruma rolünü Kurtlar Vadisi Pusu’ya da taşıyan Sevinç, 2 sezon Polat Alemdar’ın koruması olarak çıktı karşımıza. Şimdilerde ise ‘Evli ve Öfkeli’ dizisinin çapkın müzisyeni Cihan karakteriyle ekranda. Seyircinin çapkınlıkları nedeniyle Cihan karakterinden nefret ettiğini söyleyen Sevinç, “Dizideki partnerim Birce’nin çok fazla hayranı var. Ben de düğününde bile çapkınlık yapan bir adamı canlandırıyorum. Bunu Birce’ye gerçekten yaptığımı düşündükleri için benden nefret ediyorlar” diyor. Burak Sevinç’le oyunculuk serüveni ve dizi setlerini konuştuk.
Konservatuvar’ı bitirmedim
Babam udi ve solist. Zonguldak’ta 13 yaşında sahneye çıkmaya başladım. O yaştan beri hem kendi paramı kazanıp hem okuyordum. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’ni kazanınca 20 yaşında İstanbul’a geldim. 1 yıl çevre yapmak için uğraştım sonra barlarda orkestralarda çalmaya başladım. Para kazanmak tatlı gelince 3. sınıfta okulu bırakıp müziğe ağırlık verdim. ENBE orkestrasına girdim. Bir süre onlarla çalıştıktan sonra 2 yıl önce para için müzik yapmayı sevmediğimden bırakıp oyunculuğa başladım. Müzik benim aşkım, ondan asla vazgeçmeyi düşünmüyorum, ileri de kendi mekânımı açıp onu sadece zevk için yapacağım.
Oyunculuğa eşim sayesinde başladım
Oyunculuğa geçişim kendisi de oyuncu olan eşim sayesinde oldu. Onun aracılığıyla pek çok oyuncu ve yönetmenle tanıştım. Onlardan biri de çok sevdiğim arkadaşım, dostum Ahmet Katıksız. ‘Babam İçin’ dizisinin cast’ını yaparken bir oyuncuda problem çıkıyor. Kara kaş kara göz, ne çok yakışıklı ne çok tipsiz bir mahalle delikanlısı arıyorlar. Ahmet “Rolü sen oynar mısın” dedi. İlk başta tereddütlerim oldu ‘Acaba yapabilir miyim’ diye düşündüm.. Deneme çekimlerinde beğenince ilk dizim ‘Babam İçin’e başladım.
‘Ben Onu Çok Sevdim’de senaryo kısır kaldı
‘Ben Onu Çok Sevdim’ çok güzel bir işti. Oyunculuklar, çekim harikaydı. İçinde yer almaktan mutluluk duyduğum bir işti ama uzun soluklu olmadı. Ben bunu senaryoya bağlıyorum. Dizi dönem değil siyasi bir diziydi. Önceleri Adnan Menderes’in özel hayatına yoğunlaşmıştık. Birkaç bölüm öyle çekildi. Sonra onlar çöpe atıldı yeniden yazıldı senaryo. Bu defa da fazla siyasi oldu. Seyirci maalesef siyaseti sevmiyor. Senaryo kısır kaldı, çünkü siyaset ince bir konu. Bu nedenle erken bitti.
Bazen gülmekten çekim yapamıyoruz
‘Evli ve Öfkeli’ ise bugüne kadar rol aldığım dizilerden en renkli olanı. Çok fazla kadın oyuncuyla çalışıyoruz. Birlikte güzel bir uyum yakaladık. Bazen toplu sahnelerde gülmekten ve eğlenmekten çekim yapamadığımız ve yönetmenimizi sinirlendirdiğimiz oluyor.
Mehmet Aslantuğ’u izlemekten oynayamıyordum
Mehmet Aslantuğ muhteşem bir oyuncu, ama aslında muhteşem bir insan. Gerçekten herkesin tanıması ve muhabbet etmesi gerekiyor. O kadar kibar, o kadar düzgün o kadar beyefendi bir insan ki, yanında yanlış bir şey yapacağım, ağzımdan bir şey kaçıracağım diye korkuyordum. Onu izlemekten oynamaya fırsat bulamıyorsunuz.
Kurtlar Vadisi en zor ama en keyifli setti
‘Ben Onu Çok Sevdim’in son 8 bölümünde ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ya dahil oldum. Polat’ın koruması Timur karakterini oynadım. Kurtlar Vadisi çok zor ama en keyifli setti benim için. Çünkü dış çekimleri ve aksiyonu bol bir iş. Normal bir sette 13-14 saat çalışırken Vadi’de 20 saat çalıştığımız oluyordu. Ama Necati Şaşmaz o kadar nezaketli ve egosuz bir insan ki sette çalışanlarına çok iyi davranıyor.
O sahneleri benim bile içim almadı
Canlandırdığım Cihan karakteriyle ortak noktalarımız müzisyen ve evli olması. Cihan çok çapkın bir adam bu özelliğiyle bana çok uzak. Kendi düğününde bile karısını aldatan bir adam. Ama neticede bu bir senaryo. Cihan’ı bu kadar iyi oynayabilmemin bir sebebi de partnerimin Birce Akalay olması. Birce o kadar iyi bir arkadaş ki, muhabbetimiz güzel olunca bunu sete de taşıyabiliyoruz.