oyunculuk yok ki hep aynıOyunculuğunu herkes çok abartıyoriki dizisi tuttu diye yıldız yaptılar
![]()
oyunculuk yok ki hep aynıOyunculuğunu herkes çok abartıyoriki dizisi tuttu diye yıldız yaptılar
![]()
alakası yok dirilişten korkutular ve vadinin en zayıf döneminde perşembeye çökmek istediler ama bilemediler ki vadinin ismi bile zirve için yeter8 sabit reyting mi
intikam 3 tü en son
![]()
9.sırada olan bir diziyi kıskanmak mıokuduğum en saçma mesaj
desterenin hayalleri kendi sistemindeki sonuçlar gerçekler KURTLAR VADİSİ
oyunculuk yok ki hep aynı![]()
Hoş geldin foruma.Uzun süredir bu forumu takip ediyordum. Daha doğrusu reyting bölümünü. En sonunda bu foruma katılmaya karar verdim. Şu ana kadar anlayabildiğime göre forum genel olarak Dirilişçiler ve Muhteşemciler diye ayrılmış durumda. En ufak bir durumda kendi dizileri ile kıyaslamaya çalışıyorlar. Ben iki diziyi de izliyorum. Diriliş'i gerçekten tarihi bir dizi olarak, Kösem'i ise kurgulanmış tarih olarak izliyorum. Konu olarak Kösem'in konusu daha çekici geliyor bana aslında. Ama çoğu insanda ''Osmanlı her zaman iyidir'' diye kalıplaşmış bir düşünce mevcut. Bu nedenle Muhteşem dizilerine ön yargı ile bakıyorlar. Muhteşem Yüzyıl'da da, Kösem'de de işlenen konular Osmanlı zamanında gerçekten yapılan uygulamalar ve yaşamlar. Kardeş katli, kadınların yönetimdeki etkisi, harem hayatı, cariye ve yeniçerilerin ailelerinden alınışı ve yetiştirilmeleri. Ama anlatılış biçimi hoşlarına gitmeyebilir.
Sanki dizi tarihe çok saygılı beren minyon tip her yaşı oynardi. Beren riske girmemiş akıllık etmiş )))
2 değil 5 dizi reyizOyunculuğunu herkes çok abartıyoriki dizisi tuttu diye yıldız yaptılar
![]()
Tarih, her zaman ilgimi çekmiştir. Film, dizi, roman, ansiklopedik bilgi hiç fark etmez. Mümkün olduğunca öğrenmeye, araştırmaya çalışırım. Diriliş'e dönecek olursak; yiğidi öldür hakkını yeme. Devlet destekli de olsa sonuçta ortaya konan bir emek var. Dönem dizisi çekmek diğer dizilere oranla gerçekten daha zor. Açıkçası daha çok Ertuğrul ve alpleri için izliyorum. Dövüş sahnelerini gerçekten iyi oynuyorlar. Daha önce hiç bir dizide böylesi yoktu.bu arkadaşla anlaşacağız gibiyalnız dirilişide arada övmese daha bir hoş olacaktı
)
trt devlet destekli olduğu için değil hükümet destekli olduğu için yaptığı dizilerin gerçekliğinden hep şüphelerimiz varTarih, her zaman ilgimi çekmiştir. Film, dizi, roman, ansiklopedik bilgi hiç fark etmez. Mümkün olduğunca öğrenmeye, araştırmaya çalışırım. Diriliş'e dönecek olursak; yiğidi öldür hakkını yeme. Devlet destekli de olsa sonuçta ortaya konan bir emek var. Dönem dizisi çekmek diğer dizilere oranla gerçekten daha zor. Açıkçası daha çok Ertuğrul ve alpleri için izliyorum. Dövüş sahnelerini gerçekten iyi oynuyorlar. Daha önce hiç bir dizide böylesi yoktu.
Ne zamandan beri bu ülkede 2,3 reytingli diziler tutmuş oluyor2 değil 5 dizi reyiz
aşka sürgün 53 bölüm
hatırla sevgili 68 bölüm
aşk ımemnu 79 bölüm
fgsn 80 bölüm
intikam 44 bölüm
oyunculuğu çok çok iyi olmasa ülkedeki en popüler oyuncu olduğu da bir gerçek![]()
13 yıldır zirvede 1 numara yapıyorsa demek ki başka söze gerek yokŞu devamli cevap atma olayina çok güzel terim var ama Demicem.
Dizi yurt dışında da kaldırıldı. Yanlış dizi tercihi oldu ama aksiyon sahneleri ile Necati'yi solladı. Dizinin en büyük katkısı buydu bence seyirci açısından.
13 yıldır tek dizi ile oyuncu!!! olduğuna inandığınız adamdan daha geniş bir oyunculuk yelpazesi var. Bunu söylerken azcık mantıklı olun @AlemToSonuçta burası sitcom yeri değil.
![]()
Ne zamandan beri bu ülkede 2,3 reytingli diziler tutmuş oluyorne zamandan beri yan rollerde ki oyuncular dizi tutturmuş oluyor
neyse bu kadar yeter sanırım
13 yıldır zirvede 1 numara yapıyorsa demek ki başka söze gerek yok.''Bu cümle 5 kelimeden oluşuyor '' lafını bilir misin? (Boş cümle demek istiyor )seninde o hesap olmuş
![]()
MY Kösem'in konusu MY'ye oranla daha iyi bence. MY'de sadece Sultan Süleyman, Hürrem ve şehzadelerin çekişmeleri anlatılırken, Kösem'de ise (eğer Kösem ölene kadar devam edilecekse) Ahmet'ten sonra 4 padişah daha göreceğiz. (I.Mustafa (iki dönem), Genç Osman, I.İbrahim, IV.Murat) Ayrıca, Celali isyanı, Yeniçeri isyanı (özellikle Osman döneminde) Osmanlı-Kırım ilişkileri (Mehmet Giray, Osmanlı'ya savaş açmaya kadar götürüyor işi), Kafes sistemi (Bu yüzden çoğu şehzadenin (bkz. I.Mustafa, I.İbrahim) öldürülme korkusu yüzünden delirmeleri), Veziriazamların yönetimde önemli derecede söz hakkı almaya başlamaları. Açıkçası çok merak ediyorum tüm bu olayların nasıl işleneceğini. Zaten başlı başına Kösem Sultan önemli bir tarihi kişilik. Henüz 14 yaşında saraya getirilen o küçük kızın, dünyayı yöneten gaddar, acımasız bir Sultan'a dönüşmesini gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.Kösem yine yıkmış ezmiş geçmiş.Beren gelince daha da yıkacağız her yeri
Bu oranlarla hayatta bitmez. Beren gelince daha da artacak zaten.
Hoş geldin foruma.MY: Kösem yorumlarını bekleriz.
![]()
Diziyi izledinmide boyle konusuyorsun bir izlesen boyle demezdinbu arkadaşla anlaşacağız gibiyalnız dirilişide arada övmese daha bir hoş olacaktı
)
anladık diziniz kralTotal;
Diriliş Ertuğrul (ÖZET) 4.46
Kösem (YENİ BÖLÜM) 4.45
Ab;
Diriliş Ertuğrul (ÖZET) 5.67
Kvp (YENİ BÖLÜM) 5.21
Ab;
Diriliş Ertuğrul (YENİ BÖLÜM) 12.79
Kvp + Kösem (YENİ BÖLÜM) 12.38
İyikide yapiyoranladık diziniz kralher hafta yapma gari şu şeyleri
![]()
yeni rekor geldikce yapıcam.anladık diziniz kralher hafta yapma gari şu şeyleri
![]()
sende haklısın tabi benim izlediğim dizi de 10 rt alsa bende yaparım böyle şeyleryeni rekor geldikce yapıcam.kışkırtma amaçlı yapmıyorum zaten olan şeyi yazıyorum.
2- 3 derken en son biten intikamın bile total ortalaması 5.5Ne zamandan beri bu ülkede 2,3 reytingli diziler tutmuş oluyorne zamandan beri yan rollerde ki oyuncular dizi tutturmuş oluyor
neyse bu kadar yeter sanırım
13 yıldır zirvede 1 numara yapıyorsa demek ki başka söze gerek yok.''Bu cümle 5 kelimeden oluşuyor '' lafını bilir misin? (Boş cümle demek istiyor )seninde o hesap olmuş
![]()
Aynen çok haklısın. Ben Beren gelince dizinin daha heyecanlı olacağına inanıyorum. Kösem'de ki konu benim daha ilgimi çekti .MY Kösem'in konusu MY'ye oranla daha iyi bence. MY'de sadece Sultan Süleyman, Hürrem ve şehzadelerin çekişmeleri anlatılırken, Kösem'de ise (eğer Kösem ölene kadar devam edilecekse) Ahmet'ten sonra 4 padişah daha göreceğiz. (I.Mustafa (iki dönem), Genç Osman, I.İbrahim, IV.Murat) Ayrıca, Celali isyanı, Yeniçeri isyanı (özellikle Osman döneminde) Osmanlı-Kırım ilişkileri (Mehmet Giray, Osmanlı'ya savaş açmaya kadar götürüyor işi), Kafes sistemi (Bu yüzden çoğu şehzadenin (bkz. I.Mustafa, I.İbrahim) öldürülme korkusu yüzünden delirmeleri), Veziriazamların yönetimde önemli derecede söz hakkı almaya başlamaları. Açıkçası çok merak ediyorum tüm bu olayların nasıl işleneceğini. Zaten başlı başına Kösem Sultan önemli bir tarihi kişilik. Henüz 14 yaşında saraya getirilen o küçük kızın, dünyayı yöneten gaddar, acımasız bir Sultan'a dönüşmesini gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.
Dirilişe başlada sende Dirlişçi olAynen çok haklısın. Ben Beren gelince dizinin daha heyecanlı olacağına inanıyorum. Kösem'de ki konu benim daha ilgimi çekti .![]()