Muhteşem Yüzyıl: Kösem | Genel Yorum ve Sohbet Konusu

Hahahaha Selim den de başka türlü tespit beklenmezdi. :F

Şu noktada katılıyorum Sarı Selim'in öz olmadığına dair bir çok kaynakta bilgi mevcut yani Osmanlı bozulduysa orada bozuldu zaten beceriksizliğinden de belli. Herşeyin suçlusu Hürrem :A
Onu bende okudum ama zannetmiyorum. :D Selim bence Hürrem'in çocuğu. :D Biraz diziden etkilenenleri uydurduğu bir şey bence.
@xemrexxx

Zaten tam saf ırk değiliz ki yıllar boyu başkalaşımlar geçirdik aslında bizim ilk kökenimiz orta asya'dır. :)
o zaman musti de pargalıdan çok seviyordu malum mustiyi:A

Onu bende okudum ama zannetmiyorum. :D Selim bence Hürrem'in çocuğu. :D Biraz diziden etkilenenleri uydurduğu bir şey bence.
@xemrexxx
diziden önce de vardı bunlar:A

ay neyse dizinin en iyi ikilisi bir de cennet hatunla halime var:D @Çiğdem- @sokak sanati @destere @Almila @Harunnn60
<blockquote class="twitter-tweet" lang="tr"><p lang="ar" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/MuhtesemYuezyılKoesem?src=hash">#MuhtesemYuezyılKoesem</a> أطعم من كذا <a href="https://t.co/VBZUeoeBZQ">pic.twitter.com/VBZUeoeBZQ</a></p>&mdash; M ♥ (@Sunlight_24) <a href=" ">16 Kasım 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Zaten tam saf ırk değiliz ki yıllar boyu başkalaşımlar geçirdik aslında bizim ilk kökenimiz orta asya'dır. :)
her zaman çıkışın orjinalliğinden bahsedip övünüyoruz ya tarihimizle :) ben o açıdan sormuştum yani başarılı olanların osmanlı sülalesinden değil yabancı karışımdan dolayı başarılı olma ihtimalinide düşünmek lazım :) başarısız padişahlarda nasılki @Almila hemen suçu karışıma attı belki başarılı padişahlarda başarıyı getiren gen dışardan kaynaklıdır osmanlının ilk haliyle alakası yoktur ? olamazmı ? :)

Yok asıl yabancılar yönetime girincea Osmanlı çöküşe geçti. Kösem Sultan'ın dönemi duraklama dönemine giriyor. Yani denildiği kadar muhteşemlik bir şey yok ortada. :D
La toto ştabi duraklicek adamlar zaten 3 kıtayı yönetiyor coğrafi keşiflere de katılmadıklarından yerinde sayacaklar mecbur fethedecek yer yok :)))

Yok asıl yabancılar yönetime girincea Osmanlı çöküşe geçti. Kösem Sultan'ın dönemi duraklama dönemine giriyor. Yani denildiği kadar muhteşemlik bir şey yok ortada. :D
Piramit gibi düşün, her yükselişin bir inişi vardır suçu başkalarına atmak saçma geliyor :D

öyle değil benim anlatmak istediğim şeyi anlamadın yine illaki bir @beyazsoy luk karıştırmışsın muhabbete :)
hürrem isim olarak iktidarda etkili olan biri ve orjinide yabancı asıllı onu biliyoruz daha önceki hükümdarların orjininden haberdarmıyız yani başarılı olanlar ın başarı sebebi annedenmi geçti babadanmı ?? değiliz değilmi yani bir kanuninin veya fatihin başarısında dışarda katılan genin etkisi çok daha fazla olabilir ? olmayadabilir ama olabilirde ? ihtimalleri hep işimize geldiği gibi görmemeliyiz :))

Piramit gibi düşün, her yükselişin bir inişi vardır suçu başkalarına atmak saçma geliyor :D
piramit gibi düşündümde olmadı piramit bildiğin işte tepeye çıkarsın ama istediğinde inersin bunlar öyle değil istem dışı inmişler şartlar inin demiş aç kalmışlar tepede yiyecek bulamamışlar birde tepeye güzel kızlarda çıkmayınca mecburen aşağı inmek zorunda kalmışım yeni maceralara yelken açmak için :)

Son düzenleme:
öyle değil benim anlatmak istediğim şeyi anlamadın yine illaki bir @beyazsoy luk karıştırmışsın muhabbete :)
hürrem isim olarak iktidarda etkili olan biri ve orjinide yabancı asıllı onu biliyoruz daha önceki hükümdarların orjininden haberdarmıyız yani başarılı olanlar ın başarı sebebi annedenmi geçti babadanmı ?? değiliz değilmi yani bir kanuninin veya fatihin başarısında dışarda katılan genin etkisi çok daha fazla olabilir ? olmayadabilir ama olabilirde ? ihtimalleri hep işimize geldiği gibi görmemeliyiz :))

piramit gibi düşündümde olmadı piramit bildiğin işte tepeye çıkarsın ama istediğinde inersin bunlar öyle değil istem dışı inmişler şartlar inin demiş aç kalmışlar tepede yiyecek bulamamışlar birde tepeye güzel kızlarda çıkmayınca mecburen aşağı inmek zorunda kalmışım yeni maceralara yelken açmak için :)
@beyazsoy 'u çok özledim. :( İkna ediceğim geri gelecek bence foruma. :A

Kösem bu hafta iyi alamazsa bütün Kösemciler forumdan kaçıcak anlaşılan.))))))

şöyle bir olaya bilimsel açıdan yaklaşıp şaapalım :)
osmanlı sülalesi ertuğrul ve osman gaziden abdulhamit ve vahdettine kadar sağlam kalmışmıdır acaba ?:)
mesela padişahların yüzde sekseni yabancı uyruklu kadınlarla evlenmiş
şimdi gelenek görenekleri falan geçersek kalıtımda anne ve babadan eşit oranda yavruya gen aktarıldığınıda hesaba katarsak hatta mendel in bezelyelerinden örnek vererek gidersek yüzyıllar boyu bu karışımdan son ana kala kala hangi bezelye türü kalmıştır sizce @sokak sanati @Harunnn60 @Çiğdem- @Almila @sürgünüm @Tolstoyevski ??? sorayım hepünüze ? :)

hadi bu iyi haliyle bir hesaplama?... burdan kadınların kocalarını hiç aldatmadığını hesaba katarak yola çıktığımızda vardığımız sonuç :)
eğer birde aldatmışlarsa eşlerini ilk halinden cücük kadar eser kalmama ihtimalide var yani eskiden DNA karşılaştırmasıda olmadığına göre her şey mümkündür diyebilirmiyiz :)
aslında sülaleler kadın üzerinden hesaplansa daha bir gerçeğe yakın olurdu bence en azından kadın doğuran taraf olduğu için karışımın üçüncü şahısların etkisiyle çok fazla bulanmasıda önlenmiş olurdu ??:))

ama sonuç olarak yani hepimiz adem le hava dan gelmedikmi ona bakarsan sonuçta sorun kalmamış oluyor :)

Her halükarda labaratuar ırkı beni pek ilgilendirmez, gerçi avatarımla çelişmiş oluyorum ama ben ırk ayrımına karşıyım. :) Son cümleyi yazmasan ben yazacaktım. Yok eğer dedikleri gibi Adem ve Havva olmasa bile Homo Sapiens olarak aynı türden türemiş olunmuyor mu bilimsel olarak bile? Bu arada ne karizma isimsin sen Homo Sapiens. :)

Her halükarda labaratuar ırkı beni pek ilgilendirmez, gerçi avatarımla çelişmiş oluyorum ama ben ırk ayrımına karşıyım. :) Son cümleyi yazmasan ben yazacaktım. Yok eğer dedikleri gibi Adem ve Havva olmasa bile Homo Sapiens olarak aynı türden türemiş olunmuyor mu bilimsel olarak bile? Bu arada ne karizma isimsin sen Homo Sapiens. :)
homo sapiens de hiç karizma yok bence :)) kökenimizde bülent ersoyların bol olduğunu gösteren bir karizma katmış olaya :)
olayı zaten ırk veya köken açısından önemli diye açıklamadım diyorum ya bazılarımız ? için hala orta asyadan çıkan ırkımızın nasılda anadoluda destanlar yazdığından yola çıkarak bu açıklamayı yapayım dedim diyorum tamam bir şekilde başarılı hükümdarlar olmuş gurur duymuşuz işte sülalemiz çekirdekten böyle muhteşem genimiz harikalar yarattı demişiz ama başarısız olanı sahiplenmemişiz yok buna başka kan karıştı yok onun sülalesi şöyleydi böyleydi diye bir sürü kulp bulmuşuz halbuki mantıklı düşünürsek belki başarılılarda karışımın etkisi daha fazladır belkide değildir ama daha fazlada olabilir tabiki? :) belkide başarısız olanlarda orta asyadan gelen gen fazlaydı kim bilebilirki iyikide karışmış diyeceğimiz bir sonuçta çıkabilir ortaya :)

Kösem bu hafta iyi alamazsa bütün Kösemciler forumdan kaçıcak anlaşılan.))))))
beren varsa reyting bizim açımızdan önemli değildir 0 reyting alsada 100 reytinge çıksada kadın baştacımız prensesimiz kraliçemiz herşeyimiz :))

@destere kçamaz onda utanma yoktur:A
tamam vadicilerin beroş u sevmemesini anlıyorum 4 yıl boyu liderlikten inmedi acıları daha taze :) tubişçilerin nefretinide anlarım beroş hem güzellikte hem zekada hemde yetenekte tubişi ikiye katlıyor o da tamam ? ama @ABAY_06 ın beroştan nefret etmesi için sebep yok onun derdini anlamadım:) bildiğim kadarıyla beroşum galip dervişe rakip değildi yani gariban galip derviş ekranların bir köşesine atılmıştı bitene kadar.... onun bitmesinde beroşun parmağı yok ? :))

tamam vadicilerin beroş u sevmemesini anlıyorum 4 yıl boyu liderlikten inmedi acıları daha taze :) tubişçilerin nefretinide anlarım beroş hem güzellikte hem zekada hemde yetenekte tubişi ikiye katlıyor o da tamam ? ama @ABAY_06 ın beroştan nefret etmesi için sebep yok onun derdini anlamadım:) bildiğim kadarıyla beroşum galip dervişe rakip değildi yani gariban galip derviş ekranların bir köşesine atılmıştı bitene kadar.... onun bitmesinde beroşun parmağı yok ? :))
beroş ay yapımı terketti ya ondandır:D

Tuba sevgisini geç kenanın yapım şirkeri ay yapım bırakamaz beren :A
beroşum kenanı sevmiyorki zaten öylesine bir kullandı yakında kedi yavrusu gibi sokağa bırakır kentoşu:))
kürkçü dükkanına döneceği günü bekliyorum dükkanda yer ayırdım kendime :))

beroşum kenanı sevmiyorki zaten öylesine bir kullandı yakında kedi yavrusu gibi sokağa bırakır kentoşu:))
kürkçü dükkanına döneceği günü bekliyorum dükkanda yer ayırdım kendime :))
kenanları mı karıştırdın la kenan imirzalıoğlu diyom ben sen kenan doğulu mu anlıyon @Çiğdem- le çok mu takıldın sen :D

kenanları mı karıştırdın la kenan imirzalıoğlu diyom ben sen kenan doğulu mu anlıyon @Çiğdem- le çok mu takıldın sen :D
güncel olayları takip etmiyorum ay yapımla kenan imirzalıoğlu arasındaki bağı çözemedim hadi onuda bıraktım abay ın kenan imizalıoğluna düşkünlüğü nerden geliyor onuda anlayamadım :)