Tolstoyevski
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 41,083
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Pulp Fiction'ı bu kadar sevdiğini hiç bilmiyordum.
The Dark Knight'a başta ben de kızıyordum ama zamanla diğer süper kahraman filmlerini izleyince gerçekten türünün başyapıtı olduğunu anladım. Evet ilk 4 çok ama ilk 10'da olmasına çok itiraz etmem. (Kendi listemde ilk 50'ye girmez o ayrı. )
The Dark Knight te benim göremediğim bir şey var heralde. Batman Üçlemesinde bile bana göre Rises ve Begins'ten sonra gelir. Nolan filmlerinde zaten Inception ve Prestij in çok gerisinde bir yapım.
Süper kahraman filmleri bakımından en iyisi ya da en gerçekçisi olması da onu bu kadar yüceltmez ki? Hadi ilk 20 de yine olsun ama 4 nedir? Her türün en iyileri bu kadar üst sırada yer alacaksa, Bilimkurgu açısından en iyi film olan Matrix ve Fantastik olarak en iyi film olan LOTR da Dark Knight kadar puan almalıydı. Ki aralarındaki kalite tartışılmaz tabi.
Heralde , Jokeri oynayan Heath Ladger 'in o karakter yüzünden intihar etmesi olayı yüzünden bir saygı duruşu maksadıyla bu abartılı puanı aldı film? Duygusal bir açıdan yaklaşan izleyici ve fanboylar büyük bir işe imza attı? Başka açıklaması yok gibi. Oyunculuk olarak çok iyi iş çıkarmış olabilir ama ondan da daha iyi oyunculuk çıkarmış kaç aktör var filmlerde...
The Dark Knight in da Iron Man serisinden bile çok çok üstün bir yapım olduğuna katılmıyorum kendi türünde. Belki daha gerçekçi ve teknik olarak daha bilimsel. Ama abartıldığı kadar üstün değil.