Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

bildiğim tüm küfürler senaristlere gitsin.ss her şeyi sindiririz ama son sahne :(
jon ölmemeliydi hele ki ihanetle hiç ölmemeliydi :( khalesi kuzeye gidiyor ejderhayla dendiğinde kehanet gerçekleşiyor sandım ::(
bu arada son sahnede benjen stark geldi dediler nerede bu adam harbiden :F kızıl cadı bişiler yapıp jonu döndürtmeli o zaman shireen e olanları affedebiliriz

cerseinin yürüyüşü bölümdeki en iyi sahneydi bence bu saatten sonra cersei hepsini bip bip... şu tarikat gibi şeyden tez kurtulunmalı cersei ile tyrellar işbirliği yapar umarım bu konuda

myrcellanın ölümü olmadı güzelim kız tam alıştık derken gitti jamie ile olan sahneleri duygulandırdı
oberynin karısı daha etkili olur umarım 6.sezom

khaleesi nerye gitti yine hayal gibi bir sahne oldu gelen adamlar kim acep
bu arada dragon annesini dinlemeyen ergen gibi :D

tyrion mareen (böyle bir şeydi herhalde adı) i yönetecek gibi varys ile iyi ikili olurlar bence umarım tyriona bişi olmaz.jorah o yolculuktan bir sezondan daha az sürede dönerse bir ilk olur got tarihinde:F

arya intikamını almayı sürdürüyor trantı da öldürdü ama kör oldu ne biçim tanrı bu .ss

stannis son yaptıklarından sonra haketmişti ölümü ama boltonların turan taktiği olmadı.ss resmen türklere hakaret.ss

reek sonunda sansaya destek çıktı

bu arada güldüren bir sahne de oldu yakışmadı got a .ss
sansa ile theon kalenin duvarından atladı artık yaşarlarsa seyirciye sürpriz :F
beyazın rezistans skeci geldi aklıma izlerken en total türk dizisi sahnesi gibi resmen :F

Sezon finali

Dalga geçilen, cok uçuk bi bölüm oldu. Hiç böylesine alışık değilim ben bu dizide.

her karakter cezalandırıldi bu bölüm. En fazlası Snow à geldi ama. Ölmesi dizi için büyük kayıp olur. Ölmemeli ölemez. Bende o kızıl kadının kurtaracagini düşünüyorum ama ölürsede şaşırmam hani. Birde o ufak çocuk öldürdü. O çocuk ölünce fena sevincem.😡

Dizide en sevdiğim karakterlerden olan Sansa mefta oldu.:T Bu kız bi gün yüzü görmeden ölür mu yaa.:( Heee alt taraf denizdi kurtulabilir ama kurtulursada çok saçma olur.:( en büyük soru burada bence.
Reek'in cengaverligi ise bölümün en güzel gelismesiydi..

Arya muhteşem bi intikam aldı. Sonunda bunların tanrı ise yaradı. Sonunda gözler gitti ama ben o baştaki yüzsüz elemanın gözlerininde öyle olduğunu faekedince terfi gibi hissettim bunu. Biraz zorlayacaklar Arya'yı ama sonda zafer olacak.:X

Cercie ne oldu öyle. Çok iyi bir sahneydi. En sonda bu kötülük buradan gidecek dedi o yardımcı o siz hoşuma gitti. Kurtulun şu inanç belasından.:(

Ensest kız öldü.:( Way bé. Oberyn reyizin intikamını öyle yada böyle aldılar. Çok üzülmedim.

Stannis te oldu. Ölümünü göstermeyerek saçma heyecan yaptıklarını sanmışlar ama çok basit olur dizi o adam ölmezse. Ölür yani.

Khaleesi başta Khal'ın elemanlarının yanına döndü. Kötü günler bekliyor onu. Ejderhaları Bizim cüce salmazsa bulamazlarda.
Cüce yine kral eli gibi bi şey oldu.

Ufff neyse içim daraldı. Dizide çok önemli fazla gelişme oldu ama fazlası ile sinir bozucu ve kalitesinden uzak çekimler vardı aynı şekilde senaryo vardı. Ben çok sevmedim ama 0 vermem. 7.3 /10 İdeal.

Şaka maka gerçekten diziden soğudum, eğer

Snow, Sansa ve Stannis gerçekten ölmüşse

Diziyi ruhen izlemeyi bırakırım. Anca sonunu merak ettiğim için bakarım. Bütün prestiji gözümde kaybolur.

Ortamlarda dönen en büyük teori

Mellisandre Jon Snow u diriltecek ve Azor Ahai'ye dönüşecek! Bu Azor Ahai, Got evreninin Mesih İsa'sı gibi bir şey, bir kahraman.

Bu teorinin gerçekleşme ihtimali % 90 imiş. Yani boşuna üzülmeye gerek yok. Eğer ki George Martin yine ters köşeye yapıştırmazsa tabi.

Bir başka röportaj da

Ingilizcem sıfır ama sanırım Jon Snow u oynayan adam, diziden çıktığını söylüyor
http://www.ew.com/article/2015/06/14/game-thrones-jon-dies-interview

Ingilizcesi iyi olan biri varsa, bölümü izledikten sonra bilgi bekleriz. :)

@xemrexxx @sokak sanati

5x10

Hadi artık yapımcılar çıksın ve "Kandırdık. Tabii ki dizinin sezon finali bu değil" falan desin :(
Sen koskoca Game of Thrones'sun böyle Yeşilçam filmi gibi bir sezon finali yapmak hangi akla hizmet?
Arya kör oldu, Myrcella öldü, Stannis öldü (?) Jon Snow öldü, Khaleesi Dothrakilere geri döndü?
Jon'un bıçaklanmaya başladığı sahnede valla çok kötü oldum. Sinirden adamın ölmesine üzülemedim bile. Neyse [HASHTAG]#RIPJonSnow[/HASHTAG]
Cersei'nin utanç yürüyüşü sahnesi gereksiz yere uzadı. Sonda çıkan şövalye mi ne o da çok iticiydi.
6/10 (Yüksek oldu ama önceki bölümlerin hatırına)

5x10

What's gone is gone.

Spoiler yemesemde önceden neler olacagini bilmesemde Olly serefsizi Jonu cagirdiginda neler olacagini tahmin ediyordum. Hayatimda izledigim en kötü GoT bölümüydü bu tartismasiz.
Hangi karakterin bir yükselisi varsa sezon finaline dogru bir sekilde öldürme aliskanliklari var adamlarin.

1. Sezon Ned Stark
2. Sezon yok
3. Sezon Red Wedding
4. Sezon Oberyn Martell
5. Sezon Jon Snow

Hakikaten ya bu kadarda olmaz, cok büyük hayal kirikligina ugradim bu bölüm. Umarim White Walker veya geri diriltilmis sekilde geri dönmez. Dizilerde en nefret ettigim seydir Ölmüslerin bir sekilde geri dönmeleri. What's gone is gone.

O degilde artik White Walker Tehlikesinden korkan varmi? Saldirsinlar Kara Kaleye, Boltonlara Kings Landinge hepsini kilictan gecirsinler :D

Gelecek sezonu dahada bir heyecanla bekliyorum suan. Dorne gerilmi tirmanacak, Brandon Stark rol almaya baslayacak, White Walkerlar sahne alacak. Öyle ölmüs bitmis bisey yok, hangi karakterin ölümünü kaldiramadik ki bugüne kadar, bugün Ned Stark, Martell ve Robbdan daha cok agiri Jon Snow olsada.

Gitti lan üclü koalisyon Tyrion, Dany, Jon :(

Son bölümün kalitesi cok düsüktü yanliz. GoT standartlarinin cok altindaydi bircok soru isareti birakarak genelde finale gitmezlerdi. Ondan dolayi puanim düsük bu bölüm icin.

5/10

Haydaaaa kimse beğenmemiş bölümü bir ben yüksek vermişim. :D

Evet fazla abarttılar ama yine de acayip bir sezon finali oldu en son Spartacusde böyle bir şey olmuştu ikinci sezon finalinde neredeyse 3-4 başrol gitmişti birden. :D

5x10 (Sezon Finali)

George R.R. Martin yatacak yerin yok. Akgezenler kovalasın, ejderhalara yem ol, kafana Hodor düşsün inşallah. :)

Ya nasıl olur ya nasıl olur. Jon Snow nasıl öldürülür hem de o kadar ucuz bir şekilde. Red Wedding tarzında ihtişamlı bir şekilde ölse gam yemeyeceğim ama o kadar dandik bir ölüm oldu ki yani ne desem boş. Gerçekten çok sinir oldum. Jon Snow dizide öldürüleceğini düşündüğüm belki de en son kişiydi. Khaleesi ile bir şekilde buluşacaklarını düşünüyordum yediğim bir takım spoilerların da etkisiyle. Bir de kuzeydeki en önemli adam yani. Şimdi duvarın hiçbir ilgi çekiciliği kalmadı. Yani bundan sonra dizi gerçekten çok eksik kalacak. :(

Diğer yandan geçen bölüm Stannis'i başkan yaptırmayacağız dedik ama Bolton'lara yenilip böyle ölmesi çok kötü oldu be. Her şeye rağmen reyis adamdı, dizideki önemli karakterlerdendi. Uzun boylu kadını da Arya'nın kara listesi gibi listeme aldım. Sözde Starkların koruyucusu falan ama tek icraatı Sansa'nın tek kurtuluşu olan Stannis'i öldürmek. :(

Arya'nın sahnesi güzeldi. Listesinden birini temiz bir şekilde temizledi. Fakat sonrasındaki yüz değiştirme olayları falan filan saçmaydı bence. :D En son göremiyorum falan dedi sakın ha diyorum. :(

Reek ve Sansa atladılar ama ne oldu, ne olacak bilmiyoruz. Hayırdır inşallah...

Jaime'nin kızını da öldürdüler. :( Çok da güzel kızdı. :):)

Cersei'ye çok iyi oldu diyeceğim ama kurtardı gibi durumu. (Bu bölüm kendisini değil dublörünü görmüşüz çıplak olarak bu da not olsun :))

Khaleesi'nin ejderhasıyla olan sahneleri kısa da olsa çok iyiydi. Khal Drogo'nun atlılarıydı herhalde sondakiler, hayırlısı artık. :)

Khaleesi'den sonraki şehir diyalogu da güzeldi. Tyrion şehrin başında kaldı. Missandei ve lekesizlerin başıyla iyi bir üçlü oldular. :D

Bölüme gerçekten çok sinirlendim ama yine de 9'dan aşağısını veremeyeceğim. Fakat tepki oyu olarak 1 puan dahi verilmesini anlayabilirim bu bölüm için.

9- /10

5x10 (Sezon Finali)

George R.R. Martin yatacak yerin yok. Akgezenler kovalasın, ejderhalara yem ol, kafana Hodor düşsün inşallah. :)

Ya nasıl olur ya nasıl olur. Jon Snow nasıl öldürülür hem de o kadar ucuz bir şekilde. Red Wedding tarzında ihtişamlı bir şekilde ölse gam yemeyeceğim ama o kadar dandik bir ölüm oldu ki yani ne desem boş. Gerçekten çok sinir oldum. Jon Snow dizide öldürüleceğini düşündüğüm belki de en son kişiydi. Khaleesi ile bir şekilde buluşacaklarını düşünüyordum yediğim bir takım spoilerların da etkisiyle. Bir de kuzeydeki en önemli adam yani. Şimdi duvarın hiçbir ilgi çekiciliği kalmadı. Yani bundan sonra dizi gerçekten çok eksik kalacak. :(

Diğer yandan geçen bölüm Stannis'i başkan yaptırmayacağız dedik ama Bolton'lara yenilip böyle ölmesi çok kötü oldu be. Her şeye rağmen reyis adamdı, dizideki önemli karakterlerdendi. Uzun boylu kadını da Arya'nın kara listesi gibi listeme aldım. Sözde Starkların koruyucusu falan ama tek icraatı Sansa'nın tek kurtuluşu olan Stannis'i öldürmek. :(

Arya'nın sahnesi güzeldi. Listesinden birini temiz bir şekilde temizledi. Fakat sonrasındaki yüz değiştirme olayları falan filan saçmaydı bence. :D En son göremiyorum falan dedi sakın ha diyorum. :(

Reek ve Sansa atladılar ama ne oldu, ne olacak bilmiyoruz. Hayırdır inşallah...

Jaime'nin kızını da öldürdüler. :( Çok da güzel kızdı. :):)

Cersei'ye çok iyi oldu diyeceğim ama kurtardı gibi durumu. (Bu bölüm kendisini değil dublörünü görmüşüz çıplak olarak bu da not olsun :))

Khaleesi'nin ejderhasıyla olan sahneleri kısa da olsa çok iyiydi. Khal Drogo'nun atlılarıydı herhalde sondakiler, hayırlısı artık. :)

Khaleesi'den sonraki şehir diyalogu da güzeldi. Tyrion şehrin başında kaldı. Missandei ve lekesizlerin başıyla iyi bir üçlü oldular. :D

Bölüme gerçekten çok sinirlendim ama yine de 9'dan aşağısını veremeyeceğim. Fakat tepki oyu olarak 1 puan dahi verilmesini anlayabilirim bu bölüm için.

9- /10
o kız 15 yaşında yanlız:A

@OzaN

bölümü ilk izlediğimde ruh halim çok kötüydü, uykusuzdum da, mesajımı defalarca editledim çünkü olacak iş değil,

Stannis gibi adamın böyle şaka gibi ölmesi.. zaten savaş sahnesi tam bir hayal kırıklığı idi, sezon başından beri büyük bir meydan savaşı bekliyorduk. Hayır yani gerçekçi de değil, gerçek hayatta bile böyle büyük komutanlar böyle savaşmaz, ölmez. Tamamen fantazi işiydi George R.R Martin in.

Acaba diyorum orada Podrick gelip Sansa'yı haber verse sarışın dev kadın, o an vazgeçebilir öldürmeye? Belki kılıcı ağaca saplamıştır. Eğer ölmemişse fazla Türk filmi gibi olur, yok ölmüşse ne diye göstermediler? Normal GOT kalitesine yakışmaz yine. Boşuna batırdılar denmiyor+++

Jon Snow olayı zaten rezalet.
Ned de , Rob da öyle rezil bir şekilde öldü zaten. Sırf etkileyici kılmak için yapılmış bir şey, eğer savaş meydanında ölseydi kimse bu kadar tepki vermezdi ama bu ölüm şaka gibi. O anın şokuyla niye bıçakladıklarını da anlamadım, yabanileri getirdikleri için mi?

Her neyse, ben ciddi bir şekilde Kızıl Rahibe nin onu hayata döndüreceğine inanıyorum, en olmadı Ak Gezen olarak dönecek ve Ak Gezen olarak o tahta oturacak, illa oturacak! Ama Kızıl Rahibe nin onu canlandırması ve onu Azor Ahai'ye dönüştürmesi çok büyük olasılık, bakın+++

Asıl ipucu şu

Kızıl Rahibe niye Stannis in yanındaydı? Stannis'in Azor Ahai olduğuna inandığı için. Bu Azor Ahai bizdeki Mehdi ve Mesih inancı gibi bir şey. Neyse, baktı ki Stannis'ten ümit yok, sizce ne diye duvara geldi???? Hiç işi yok duvara mı gelsin??? Elbette Jon Snow için!!! Çünkü Stannis'ten sonra en ihtimal verdiği isim Jon Snow idi Azor Ahai konusunda!

Işte gerçekten olay öyle ilerlerse dizi efsane olur, yok ciddi ciddi Snow ve Stannis ölmüşse veya tek Snow ölmüşse dizi çöp olmuştur benim gözümde

Neyse bakalım. Şuan tek sıkıntı şu röportaj işi. Ama mantıklı düşünürsek

Böyle bir finalle ara vermişlerken, ne diye diziden çıkmadım desin ki? Belki yapımcının stratejik işidir bu röportaj olayı. Bence diziye 7.sezonda geri dönecek Snow ama 6.sezonda görmeyeceğiz, öldü sanacağız. Veya 6x10 da göreceğiz. Tıpkı Prison Break'deki Sara'nın geri dönmesi olayı gibi

Arada 10 ay gibi büyük bir süre var. Kitaplarına başlama zamanı geldi artık. 6.sezon başlayana kadar bitirirsem tamamdır. :)

savaş sahnesi bugün düşünürken cidden çok Facia olduğu aklıma geldi.:( böyle savaş sahnesi mi olur.

5x10 (Sezon Finali)

Bence dizi tarihinin en vurucu ve en iyi sezon finaliydi. Herkesin kendince istemediği olaylar oldu sanırım.

Geçen bölüm Stannis'e her ne kadar kızsam da bu öfkem bölümü izlerken geçiverdi. Koskoca karakteri iki bölümde harcadılar. Savaş sahnesi olmamış gerçekten. Stannis gibi söylenildiği kadar büyük bir kumandanın savaşı bu kadar kolay kaybetmesi mantıksız. Ama bir yandan kendisi de kaybetmek istedi belki de son yaşadıklarından sonra. Tabi ölmemiş olma ihtimali de var. Bölümde ölümünü göstermemiş olmaları "acaba" dedirtiyor açıkçası. İnşallah ölmemiştir ama ölmediyse bile bu saatten sonra nasıl toparlanır o da soru işareti. Ölmüşse bile büyük adamdı, tek gerçek kraldı. Kendisi diğer tüm kral ve kral adaylarının aksine ordusuyla birlikte en önde savaşan adam gibi adamdı.

Jon Snow'un sahnesi de şaşırttı. Biz Benjen Stark'ı beklerken ne bulduk. :( Sahne resmen şok etkisi yarattı. Melisandre'nin Duvar'da olması Jon Snow için umut verse de Kit Harington'ın açıklamaları ortada. :( Hikayeyi Jon Snow ve Daenerys merkezli olarak düşündüğüm için ölümüne pek ihtimal vermiyordum. Hayırlısı olsun inşallah. :(

Cersei'nin sahnesi de iyiydi. Geçen seneden beri bekliyorduk zaten. Beklentileri karşıladı. :D

Daenerys başladığı noktaya geri döndü resmen. Drogon'un Daenerys'i neden bu kadar uzağa uçurduğunu da anlamadım. Yok muydu yakında bir yerde tepe falan?

Arya'nın gözleri bir yerde okumuştum:

Kör olmayacakmış tam tersine kartal gözlerine sahip olacakmış.

Tabii böyle bir şey olmaya da bilir ama biz öyle duyduk. :D

Sansa ve Theon'a bir şey olmaz. Onlar da farklı bir macera yaşayacak anlaşılan gelecek sezon.

Toparlamak gerekirse hem Jon hem de Stannis'in ölümü dizi için -en azından bende- büyük boşluk yaratır. Biz yine de iyi düşünelim ama eğer ölürlerse, Azor Ahai için en büyük aday Bran Stark bence. Bir sezon boyunca görmedik, dönüşünü ve görmediğimiz zamanlarda kazandığı yetenekleri merakla bekliyorum.

Puanım: 10/10

Son düzenleme:
Hala Jonun ölümünü atlatamadim la, o kadar hayal kurmustuk oysaki, Boltonlardan Robbun öcünü alacak, Sansa icin Ramsaye iskence edecek Danyle bulusacak vs vs. bu kadar yükselise gecen bir karakteri bu kadar basit bir sekilde ölmesine gönül razi olmadi. Keske 8. Bölümde Whiter Walkerlar tarafindan öldürülseydide bu kadar agrimiza gitmeseydi :(

Herkes Sansada gidecek yazmışta yok artık, göz var nizam var. Kar o kar ak git. Uzaktan yakından alakası yok kırılmayacak bir yeri bile. :T:

Jon reyizi öldürdüler ya. Bildiğin delik deşik oldu ölümden dönse kaç yazar bu saatten sonra. :(

Arya olayına hiç girmeyeceklerdi, arka plandaki en gereksiz olaydı. Geçen seneki sakat starkın özelliğinin başarısının yanından bile geçmedi.

Stannis reyizi 2 bölümde hiç etti. Ben hayatımda böyle bir savaş hezimeti görmedim. Ya şu kıcı kırık adamların nasıl okadar askeri varmış anlamadım gitti. Desteği getirdide bizemi göstermediler?

Ve birde şu ramsay'in aşkısı çok psikopattı bayağı sevmiştim o oku çektiğinde bok yoluna gitti oda. :D

Editleye editleye hal oldum, hele o cercei sahnesi ne saçmadır ya. Bu dinciler canına bukadar susamış olamaz. :D Koca krallık 10 tane soytarıya laf geçiremiyosa bende bişi bilmiyorum. :D Cercei yanında ki doktorla orada emeği geçen herkesi tek tek alıp öldürmeyecek sevecek, ölmüş olmayı dileyene kadar.

Dizide ki ana karakterler ya ölü, ya sakat, yada esir.

Jon reyizden sonra dizi benim için bitmiştir bile diyebilirim şuan okadar sinirlendim. Kapattım triplere girdim.

Son düzenleme: