Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

5x10

Yazılacak şeyleri herkes yazmış bidaha yazmaya gerek yok. Beklentilerin altında bi sezon finaliydi. Fazla olay oldu ama beni pek tatmin etmedi.

Jon Snow'un ölmesine üzüldüm :(

Cercei'nin utanç yürüşü en etkileyici sahneydi.
7/10

Ya vallahi bırakacağım, ciddi ciddi öldürdülerse adamı. Türk dizisine döndü zaten geri döndürsünler.

Ya Robb'u öldürdün eyv dedik bir süre sonra, ama bu reyize yapılan ayıptır vallahi gördükce çıldırıyorum. :(

#Vurursunuzeyvallahtaölmezsemsıkıntıbüyük.
Dizinin yönetmeni David Nutter, Jon Snow ile ilgili açıklama yaptı. http://variety.com/2015/tv/news/gam...e-jon-stannis-deaths-david-nutter-1201520137/

5x10 spoiler içerir.

Jon Snow'un kesinlikle öldüğünü söylemiş. :(

Dizinin yönetmeni David Nutter, Jon Snow ile ilgili açıklama yaptı. http://variety.com/2015/tv/news/gam...e-jon-stannis-deaths-david-nutter-1201520137/

5x10 spoiler içerir.

Jon Snow'un kesinlikle öldüğünü söylemiş. :(
Sonra neden küfür ediyosun kaan.

Sen en sağlam karakterleri saçma sapan öldürürsen..1 değil 2 değil sonrada diziyi bi sene bekle.

Stannis gibi adamı 5 sene öv öv sondan bi bölüm önce kızını yaktır son bölüm saçma sapan öldür.

Ben yokum diyesim var. :(

Son düzenleme:
Uzun zaman sonra fırsat bulup izledim.:D Cidden dizinin jeneriğini bile özlemişim ya. İlk bölümden önce bir tanıtım belgeseli vardı. Onu izledim takıntı meselesi.:D Cidden onda bile dizinin ne kadar büyük bir prodüksiyon olduğunu görüyoruz.:) Adamlar yapıyor abi helal olsun dedirttirecek cinsten.

1.Bölüm :
İlk bölüm olunca tabi unuttuğum baya şey vardı. İzledikçe ve repliklerden çıkarmaya çalıştım. Ama başlangıç aşaması için bence gayet güzel başladılar. Diğer bölümleri bekliyoruz.:)

Ben de o büyücü kısmına pek akıl veremedim. Cersei yaşlanmış ya zaman çok yıpratmış Kraliçe'mi.:(
Diğer taraftan ilk bölümde Arya, Bran falan da gösterilse ufak da olsa bi fikir sahibi olabilirdik ama göstermediler. Bir tek Sansa'yı gördük fakat onun hakkında da çok bilgi öğrenemedik.
Khaleesi sahneleri güzeldi. Ejderhalarla olan kopuluğu inşallah düzeltir. Tyrion'un oraya gitmesi iyi olacak.
Son kısımda Jon Snow yine işini yaptı.:)

bana daha aşağısı yakışmazdı @destere görüyorsan çatla :F @Çiğdem- @OzaN @yatutarsa @mrt-06 @Tolstoyevski @berkann
http://onedio.com/haber/hangi-populer-dizi-karakteri-ile-sevgili-olurdun--546730
Daenerys Targaryen!

552e2fa9e48ec4cf22b0f754.webp

Senin için ideal sevgili adayını bulduk. Game of Thrones dizisinin güzel ve güçlü karakteri Daenerys Targaryen! Çok yufka yürekli ve duygusal bir kadın. Onu elde etmek dünyanın en zor işi. Ancak birisi onun kalbini kazanırsa, ona kul köle, daha doğrusu "güneş ve yıldız" olabilir. Ama ona bir kez yanlış yaparsanız ikinci kez yanlış yapma şansınız da olmaz. Çünkü bir daha asla yanına yanaşamazsınız...

bana daha aşağısı yakışmazdı @destere görüyorsan çatla :F @Çiğdem- @OzaN @yatutarsa @mrt-06 @Tolstoyevski @berkann
http://onedio.com/haber/hangi-populer-dizi-karakteri-ile-sevgili-olurdun--546730
Daenerys Targaryen!

Senin için ideal sevgili adayını bulduk. Game of Thrones dizisinin güzel ve güçlü karakteri Daenerys Targaryen! Çok yufka yürekli ve duygusal bir kadın. Onu elde etmek dünyanın en zor işi. Ancak birisi onun kalbini kazanırsa, ona kul köle, daha doğrusu "güneş ve yıldız" olabilir. Ama ona bir kez yanlış yaparsanız ikinci kez yanlış yapma şansınız da olmaz. Çünkü bir daha asla yanına yanaşamazsınız...
Bana da Bihter Ziyagil çıktı çıka çıka, Allah korusun. :(

Daenerys Targaryen!

8247bfa35dcdd5c4f3f459ef990176f5.jpg

Güzel Kadınmış :)

5x1
İdare eder bir bölümdü.:)
Öncelikle Khalesi'nin başka biriyle yatması itici geldi."Yedi Krallık" aşkına hiç hoş değildi :T:Yakıştıramadım Khalesi'ye :)
Ejderhalar da bu durumu hissetmiş olacaklar ki Khalesi'yi görür görmez alev topuna tuttular.Ben bile ürktüm. Allah'tan ki Khalesi'ye ateş işlemiyor :F Bu korku Khalesi'ye yeter bir daha da kimseyle yatağa girmez umarım :))
Ejderhalar ana sözü dinlemez olmuşlar,başına buyruk hareket ediyorlar.
Kral Drogo'nun kemikleri sızlıyordur. :( Gerçi kemik kalmış mıydı hatırlamıyorum ama :D galiba yakmışlardı.
Ondan sonra; Tyrion ile Khalesi iş birliği iyi olur. (İkisi de sevilen karakterler)
Gece Nöbetçileri Stannis'in emri altına mı girmişti? Hatırlayamadım karıştırdım..
Yamyamların komutanına da yazık oldu.

Son düzenleme:
5x10

Jon Snow'un öleceğini biliyordum defalarca yemiştim bu spoiler'ı bu bölüme kadar. Jon Snow dizideki çizgisini hiçbir zaman bozmayan çok iyi bir karakterdi. Tıpkı babası gibi. Maalesef onu da kaybettik. O bakımdan üzücü bir son oldu.

Stannis'in yaptıkları aptalcaydı. Önce kızını öldürttü sonra da birliklerinin yarısının gitmesine rağmen Winterfell gibi Boltonların avantajlı olduğu bir yerde savaşmayı tercih etti. Bildiğin intihardı ve başarıyla intiharı sonlandı.

Cersei'nin sahneleri çok iyiydi. Cersei sevmediğim bir karakter. Margaery'e karşı öyle davranmayacaktı haketti. :) :)

Dorne ilginç bir yer. Reyizlerin yetiştiği bir yer. Oberyn Martell'den sonra Doran Martell'de sağlam duruşlu iyi bir karakter. Umarım 6. sezonda daha ön planda olur. Myrcella'nın ölümü kötü oldu sevimli bir kızdı.

Arya'nın olayı 5. sezon boyunca sıkıcıydı ama güzel bittiğini düşünüyorum.

Sansa ve Reek umarım ölmemiştir. Stark kalmadı bildiğin. Starklar demişken Brandon Stark'ın sahnelerini 6. sezonda merakla bekliyorum.

5. Sezon genel anlamda bence çok iyiydi. Son 3 bölüm muhteşemdi.

9.3,53333333.../10

5x1. bölüm

sezon başlangıcı güzel oldu :)

tyrion un hadım lord varys tarafından kaçırılması ilginç oldu o kabağın cüceye yardım edeceğini sanmıyordum büyük ihtimalle khaleesi ye doğru yola çıkarlar cüce biraz içkiye ara verse bayağı iş çevirecek kapasitede adamda boyu kadar akıl var :)
brienne ile podrick i bir ara gördükte pek bir halt etmediler sadece görmüş olduk :) yarmagül brienne in peşinde podrick annesini takip eden civcivler gibi duruyor :) lekesizler alet edavatlarını kaybetmiş insanlar olarak biliniyorduda nedense genelevden çıkmıyorlar bunlar gidip kendilerini tımar ettirmiyorlarsa kesimde hata var demektir fazla uzun kesmişlerki adamlar kadınlardan vazgeçmemiş :) missandei adlı esmer kadının geçen sezonki nehirde yüzen görüntülerine benzer görüntüler bekliyordum şansımıza margaery nin dop kardeşinin maceraları çıktı :) jon snow u sevmesemde son sahnede cayır cayır yanan mance rayder ı okla öldürmesi güzel hareketti takdir ettik snow çipini :)) khaleesi nin ejderhaları bayağı terbiyesiz çıktı bu bölüm annelerine haraket çekiyorlardı :)

5x2. Bölüm

arya lı ve yarmagül brienne li sahneler güzeldi
cüce tyrion lu sahneler ise harikaydı

khaleesi ve jon snowlu kısımlar idare ederdi işte ..

cücenin hadım varys ile sohbetleri muhteşem özellikle kızkardeşi cersie ile alakalı diyaloğlarda kahkaha attım :) ağza alınmayacak laflar söylüyordu kızkardeşine yazıya bile dökemiyoruz :) '' kelleme karşılık lordluk vereceğine şeyini versin daha iyi benim en değerli yerime karşılık onun en değerli yeri :)
arya nın jaqen hıyarla karşılaştığı sahnelerde güzeldi kızı yağmurda it gibi titretti aradan epey bir süre geçtikten sonra içeri aldı aslında pek bişey olmadı ama arya sempatik kız seyretmek bile ruha iyi geliyor :)
yarmagül brienne in peşinde it gibi dolaşan podrick i baelish in adamlarından kurtardığı yerlerde harikaydı, podrick az kalsın taraklara geliyordu ?
jon snow duvarın çipi seçildi kutluyoruz :)

5x3. bölüm

yine tyrion farkı hissettirdi kendini :)
tommen kıskandım bu bölüm :)) bir gün gelecekte bir veledi zina yı kıskanacağım aklıma gelmezdi ? :)

tommen ne ara büyüdü yaw gül gibi margaery i kaptı günde 4 10 öğün güreş tutuyor kızla:) cercie casterly kalesine gidecek gibi margaery ergeni parmağında oynatır kaynanayı yakında şutlar :)
bu bölüm jamie ile bronn un maceralarını bekliyordum acaba myrcella yı kurtaracakmı diyordum ordan herhangi bir sahne göstermediler
sansa sonunda layıkını buldu gibi baelish in satışına geldi boltonların sapık çipi ramsey le evlendirilecek gibi,
hadım theon greyjoy da civarda dolaşıyorda sansa yı görünce kendisini gizlemeye çalışıyor zamanında yediği herzeler aklına geliyordur :)
jon snow un kelle uçurduğu sahne güzeldi
başrahibin genelevde basıldığı yerde iyiydi
yarmagül brienne in renly ile nasıl karşılaştığınıda öğrenmiş olduk yarmagülle oğlanlar tipsiz diye dalğa geçmiş oysa kadın biraz iriyarı olmasına rağmen çok hoş hem öylesiyle evlenmek avantajlıdır o devirde :) kadınla evlenenin hem eşi hem atı olur iki iş içinde uygun :)

cüceye gelelim dizinin en güzel en komik sahneleri bu adam sayesinde gerçekleşiyor :) kafasını okşayan güvenliğe verdiği cevapla yine kahkaha attırdı :) kıçı açık ejderha annesinin olduğu yerlerde hoştu :)
tyrion u paket yapıp götüren jorah bu hediye karşılığında sanırım khaleesiden af dilenecek :)

uzun zamandır bran ve hodor u göremiyoruz hangi bölüm çıkacaklar acaba?

5x4. Bölüm

çok güzeldi

çipoğlan snow un aklına şaşarız kucağına düşen kısmeti elinin tersiyle itti ya beyince eksiklik var yada vatandaşın malzemeden çalmışlar:)

özellikle tyrion lu , jamie li kısımlar muhteşemdi , dorne lu kızlarda dikkate değerdi :)
arya ve yarmagül brienne yoktu onların yokluğuda hissediliyor ben yarmagülede fena alıştım kadını görmesem işim ters gider :)

cercie ile margaery arasında kalan ergen tommen zor durumda
cercie düşmanlarını temizlemek için dinin gücünü kullanmaya başladı her iktidar az çok dini zaten kullanırda cercie bayağı bir ipin ucunu yüce rahip e bıraktı gibi ? loras ı tıktılar tommen cücüğü iktidarını nasıl kullanacağından bir haber kadınların parmağında kuklaya dönmüş üzüldüm velede :)
jamie ile bronn un atlılarla mücadelesi güzeldi özellikle bronn bir atın bacaklarını kesip düşen adamı jamie ile başbaşa bırakırken '' o yeterince yavaşlamıştır '' diyordu , yalnız jamie onu bile zor halletti :)
dorne un kızlarıda güzelmiş oberyn in karısı hırslı, kızı sempatik kızın dişi amazon arkadaşları sıcakkanlı falandı yani beğendim :) özellikle kuma gömülen adama direk soktukları sahne güzeldi :)
jorah la tyrion un sahneleri harikaydı tyrion zeka küpü jorah ın neden kendisini khaleesi ye götürmek istediğini anlamış adam, yalnız bu sohbet jorah ın hoşuna gitmedi pek :)
stannis in boltonları temizlemesini istiyorum bende..
arkadaşlar yorumlarında stannis i bu sezon daha kendilerine yakın bulmuşlar, bunun nedeni aslında seyircilerin kuzeye yani stark lara olan sempatisinden kaynaklı? stannis i destekliyoruz neden stanis in kaşı gözü için değil, çipoğlan snowdan hayır yok, starkların öcünü alamayacak bu gidişle alsa alsa stannis alır diyerekten bu sezon bende stanis i destekliyorum umarım başarılı olur ?
baelish sansayı terkedip cercie nin çağrısına ayak uydurmayı düşünüyor ama cercie nin pekde bealish i hoş karşılayacağını sanmıyorum zaten adamın ticarethanelerine (genelev) baskın düzenlemeye başlamışlardı, baelish uyanık biri bu sefer bu durumdan nasıl sıyrılacak göreceğiz ?
son sahnede lord barristan şov vardı, adam tek başına o yaşlı haliyle 10 kişiyi doğradı, solucanı kurtardı ama sonunda kendiside öldürüldü

ilk 5 bölüm yorumlarım burda @sürgünüm ? demekki sonra tatile çıktığım için devamını forumda olmadığım zaman izlemişim :)