FX Tyrant 1. Sezon Yorumları

S01B10 (Sezon Finali)

Muhteşem bölümdü :X Oh olsun sana Bassam :oley:

Bassam askerleri görünce hemen öüzr mözür diledi amcasını göründe g*** oldu:F
Bassam'ın karısına çok üzüldüm, ama dizinin performansının yarısını o sağladi :X
Leila neydi öyle ya:F Kırmızıyıda giymiş atmişlar zindana Bassamı :F Sanki cehennemn şeytanı gibiydi Leila:F Ve bassam güzel bi balgam atti:F
Şu teyzeye acayip kılım:T: Eğer aileyi öldüreceklerse teyzede cıksın aradan bi zahmet düyaya iyilik ederler:F

Cuzdanı çalan cocuklarada güldüm:F İnsan bi kelam eder yaa :F

8.5'dan 9/10 :oley:

@Forumdash @xemrexxx barry ikinci sezonda değişecekmiş, işte yeni barry
images

:F :F çok bekledim bu espriyi yapmamak için ama hazır dislike yokken yapayım dedim :F

@Forumdash @xemrexxx barry ikinci sezonda değişecekmiş, işte yeni barry
images

:F :F çok bekledim bu espriyi yapmamak için ama hazır dislike yokken yapayım dedim :F
Bence de Barry biraz daha arap-vari olmalıydı(b) Hayır dizideki Barry arap kökenli ama ABD'de yaşadiği için ABD tipli nasıl oluyorsa artık :F (üşündüm resmi görünce:T:)

Finalden sonra imdb puanı 8.2'den 8.0'a düşmüş pek beğenilmedi herhalde sezon finali. :):)
Dizi zaten ABD için tam bi hayal kırıklığı kesinlikle :F İlk bölümlerde de demiştim onlar dizinin kültürünü filan benimseyemedi heralde(b)

1x1. Bölüm

güzel bir başlangıç oldu, işin içine fazla siyaset girmese kişisel ilişkiler daha çok ön planda olduğu müddetçe izlemeye devam edeceğim gibi:)

ilk bölümde gözüme çarpanlar birincisi leila (gözüme çarpmakla kalmadı gözümde oturuyor kadın :) )
ikincisi jamal ilginç bir karakter
üçüncüsü başoğlan barry(bassam) el fayed
birde emma var bates moteldeki emma kadar sempatik olmasada idare eder :)
molly ilk bölümde barry yi teselli etmekten başka fazla gözükmedi ?
ama ilerde göze batacak altyapıya sahip kadın :)
birde @xemrexxx nin favorisi olmazsa olmazı sammy ve abdul ikilisi var :)

barry(bassam) el fayed in ailesiyle dönüşü ve olaylara bakışı ilk başta adamı mazlum göstersede çocukluğunda zalim dediğimiz jamal ın öldüremediği adamı öldürmüş olduğunu hatırlatmakta fayda var o olaydan çok kötü etkilenmiş ama orda kendisinin gidip adamı öldürmesini izah edecek bir mantık bulamadım kardeşi jamal ı kurtarmak isteyipte başka bir adamı öldürmeyi göze almış olması hemde çocuk yaşta onun kafasındada psikopatlık olduğunu düşündürtüyor :)
jamal ın gelinine uyguladığı bekaret testi güzeldi
jamal ın karısı haricinde birde devamlı ziyaret ettiği bir kadın vardı ailesi önünde kadınla iş pişirirken aile fertleri inleme seslerini dinlemek zorunda kalıyordu gerçi sonunda kadın jamal a iğne sokup uçurumdan attı ama jamal ın öleceğini sanmıyorum
baba karakteri tam bir şeyhlerin ülkesine özgü diktatör karakteri , babanın bassam (barry) e söylediği halkımın herşeyi var bunlar ne istiyorlar tek istedikleri karğaşa şeklindeki kafa yapısı çok tanıdık geldi tipik ortadoğu ülkelerine ait diktatör zihniyeti .
bassam ın oğlu sammy yeni gittiği yerde kendisi gibi bir dop bulamaz zannediyordumda ilk hamam sefasında eşini buldu oğlancık :)
emma şimdilik konu mankeni pek bir etkisini göremedik
leila ise şöyle bir salınarak yürüyüşüyle mest etti bizi zaten rolünün olmasınada gerek yok gözüksün yeterli yalnız o kadar güzel bir kadın jamal devesiyle nasıl evlenmiş , işte paranın gücü diyoruz buna :))

yok yok tam bir aile dizisi :) sadece sırt dekoltesi gözüküyordu gelinin, jamal kontrol ederken :)) açık saçık sahneler hiç göremedim zaten öyle sahne olsa ben izlemem :))

+18 var ama hbo showtime gibi değil. ilişki sırasında sadece surat görunuyordu. iftar- sahur arası o sahne geçişsede diziden bişey kaçırmış olmazsın.

@yatutarsa
aynen
tokat sahnesi süperdi.Atarlanmasıda sevdiğini geride bırakmak istemedi galiba:F o oğlan çok saçma bi karakter olmuş:X
tokatı kısa kesti bassam , yoksa oğulun ordaki tavrı çok saçmaydı yaw baban babası için üzülmüyor sen kırk yılda bir gördüğün deden için niye atarlanıyorsun :)) orda üçüncü dördüncü beşinci tokatla oğlanı yamultsun istedimde kısa kesti :)

Son düzenleme:
1x1. Bölüm

güzel bir başlangıç oldu, işin içine fazla siyaset girmese kişisel ilişkiler daha çok ön planda olduğu müddetçe izlemeye devam edeceğim gibi:)

ilk bölümde gözüme çarpanlar birincisi leila (gözüme çarpmakla kalmadı gözümde oturuyor kadın :) )
ikincisi jamal ilginç bir karakter
üçüncüsü başoğlan barry(bassam) el fayed
birde emma var bates moteldeki emma kadar sempatik olmasada idare eder :)
molly ilk bölümde barry yi teselli etmekten başka fazla gözükmedi ?
ama ilerde göze batacak altyapıya sahip kadın :)
birde @xemrexxx nin favorisi olmazsa olmazı sammy ve abdul ikilisi var :)

barry(bassam) el fayed in ailesiyle dönüşü ve olaylara bakışı ilk başta adamı mazlum göstersede çocukluğunda zalim dediğimiz jamal ın öldüremediği adamı öldürmüş olduğunu hatırlatmakta fayda var o olaydan çok kötü etkilenmiş ama orda kendisinin gidip adamı öldürmesini izah edecek bir mantık bulamadım kardeşi jamal ı kurtarmak isteyipte başka bir adamı öldürmeyi göze almış olması hemde çocuk yaşta onun kafasındada psikopatlık olduğunu düşündürtüyor :)
jamal ın gelinine uyguladığı bekaret testi güzeldi
jamal ın karısı haricinde birde devamlı ziyaret ettiği bir kadın vardı ailesi önünde kadınla iş pişirirken aile fertleri inleme seslerini dinlemek zorunda kalıyordu gerçi sonunda kadın jamal a iğne sokup uçurumdan attı ama jamal ın öleceğini sanmıyorum
baba karakteri tam bir şeyhlerin ülkesine özgü diktatör karakteri , babanın bassam (barry) e söylediği halkımın herşeyi var bunlar ne istiyorlar tek istedikleri karğaşa şeklindeki kafa yapısı çok tanıdık geldi tipik ortadoğu ülkelerine ait diktatör zihniyeti .
bassam ın oğlu sammy yeni gittiği yerde kendisi gibi bir dop bulamaz zannediyordumda ilk hamam sefasında eşini buldu oğlancık :)
emma şimdilik konu mankeni pek bir etkisini göremedik
leila ise şöyle bir salınarak yürüyüşüyle mest etti bizi zaten rolünün olmasınada gerek yok gözüksün yeterli yalnız o kadar güzel bir kadın jamal devesiyle nasıl evlenmiş , işte paranın gücü diyoruz buna :))

yok yok tam bir aile dizisi :) sadece sırt dekoltesi gözüküyordu gelinin, jamal kontrol ederken :)) açık saçık sahneler hiç göremedim zaten öyle sahne olsa ben izlemem :))

tokatı kısa kesti bassam , yoksa oğulun ordaki tavrı çok saçmaydı yaw baban babası için üzülmüyor sen kırk yılda bir gördüğün deden için niye atarlanıyorsun :)) orda üçüncü dördüncü beşinci tokatla oğlanı yamultsun istedimde kısa kesti :)

Bassam'ın oğlunun kalma sebebi, hamamda işmar çaktıgı oğlan içindi.Yoksa dedesi filan değil mevzu tamamen uçkuruna düşkünlüğünden :X

Bassam'ın oğlunun kalma sebebi, hamamda işmar çaktıgı oğlan içindi.Yoksa dedesi filan değil mevzu tamamen uçkuruna düşkünlüğünden :X
zaten abdülü görür görmez vuruldu parlak, onun için diretiyorda bahane olarak dedeyi öne sürüyor ergonomik oğlan sammy :)

@destere 1.sezonun bütün bölümlerini indirdim :) İzleme takvimi yapalım :X
benim takvim belli dün bir bugün iki yarın 3. bölüm yani her gün bir bölüm bana yeter :)

Tyrant 1x1

Diziyi sevdim :Z
Ben pilot bölümü çok başarılı buldum açıkçası :D Saraylar filan görsellik harikaydı , görsellik açısından diziye tam not verdim :)

Karakterlere gelince hepsini benimsedim sadece Bassam'ın ailesi dizide konu mankenleri gibi duruyor ama onlarda ileride etkinleşir :)

Senaryoya gelince aslında Karagül'e bazı yönden benziyor ,şimdi burada Karagül hikayesinin anlatmayım :D Siz anlamışsınızdır zaten :A

Eğer dizi bu şekilde devam ederse iyi olur :):)

ilk başta Bassam'ın iyi huylu Jamal kötü huylu olduğunu düşünüyordum ama babaları Jamal'ı bilerek kötü kalpli yetiştirmiş ki ileride başkan olduğunda sıkıntı çekmesin diye
Bassam Flashback sahnelerinde adamı vurması bence ileride ne kadar kötü kalpli bir kişiye dönüşeceğin habercisi , dizi zaten Esad hikayesinden esinlenmiş mi yoksa onu mu anlatıyormuş neymiş :D

Jamal gelince bu bölüm yapmadığı pislik kalmadı , Hamamda adamı cırılçıplak dövdü , sonra gelinii kontrol etti :/ @destere o sahnleri nası beğendin ya hergün beni şaşırtıyorsun gerçekten :F

Dizinin az çok konusu belli oldu işte ölen babadan sonra 2 kardeşi iktidar mücadeleleri , kadınların entrikaları , çocuklar olayların filan vs.. :)

9/10

@Forumdash @yatutarsa @sürgünüm @destere @xemrexxx @OzaN @Çiğdem-

1x1

Diziyi genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Ülkemizde ve bölgemizdeki siyasi olaylara vakıf birisi olarakta izlemesi benim için çok keyifli olacak. :)

Dizide oyunculuklar da iyiydi. Özellikle Jamal ve karısını çok tuttum. Bassam bu kadından uzak durmalı. Bassam demişken, bu bildiğin Beşar Esad olmuş. :)

Ülke Ürdün şu anda tam da dizide gösterildiği gibi. Kısaca gelişememiş Ortadoğu ülkelerinin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. :)

@Harunnn60 Beşar Esad'ın hikayesinden esinlenmeyi kim demişse doğru demiş. Esad 27 yaşında İngiltere'de göz doktorluğu yaparken 1994 yılında ağabeyini bir trafik kazasında kaybetmesinin ardından devletin başına geçmeye hazırlanmak için apar topar Suriye'ye dönüyor. Yani baya kopya karakter olmuş. :)

Ortadoğu'da kadın sünneti var hatta bizim Güneydoğu bölgesinde de örneklerine şahit oluyoruz fakat Jamal'ın yaptığı sıradışıydı. Sammy'inde gay olduğu öğrendik. Dizide kadınlar güzeldi fakat Leila bir başka insanın onun için yapmayacağı bir şey olmaz. İlerde çok güçlü bir kadın olacaktır muhtemelen. :)

8.5/10

Dizinin müzikleri ile ilgili kimse yorum yapmamış, benden kaçmaz. :)

En baba rockcılarımızdan Erkin Koray'ın ''Şaşkın'' şarkısı araklamaymış. Ulan müziği bile komple aynı, bari biraz oynama yapsaydınız. :) Birde tüm filmlerimizde yer alan bu parçada araklama. :)

1x2

Açılış bölümü kadar olmasa da yine de güzel bir bölümdü. :)

Çevirmen president'i yanlış çeviriyor. Kimse Başbakan'a president demez, Başkan ya da Cumhurbaşkanı anlamında kullanılır. Dizi Ürdün'de geçtiği için krallıkla yönetiliyor. Başbakanlık diye bir makam da yok zaten. :)

İlk bölümden Bassam ile Leila arasında bişey olduğundan işkillenmiştim. Meğer gençken bunlar yiyişiyorlarmış. Ahmed, Bassam'ın oğlu çıkmasa bari. :)

Aklım ilk bölümdeki Ferrari'de kalmıştı gerçekten uçurumdan aşağıya atmış olamazlar heralde, geniş açıdan da göstermediler ki anlayabilelim. Neyse, Jamal kurtulmuş kimse de ölmesini beklemiyordur zaten. :)

Çocukların sokak ortasında öldürülmeleri tam da Ortadoğu'da yaşanacak türden bir hareketti. Nusrat'da az değilmiş utanmasa çocuğa bakkalda ayak üstü verecekti. :)

Bölümün sonunda Bassam'ın makam mevki aşığı olduğunu gördük. Leila'da öyle, ikisi anlaşıp Jamal'ı öldürsün bence. :)
8/10

1x3

Sıkıldığım yerler olsa da sonlara oldukça iyiydi. :)

Leila güçlü bir karakter hali tavrı ve konuşmasıyla bunu belli ediyor. Keşke buzlu cam olmasaydı da yıkanışınıda seyredebilseydik. :)

Jamal'ın kardeşini yanında tutması saçma geliyor bana kimse iktidarını paylaşmak istemez. Molly'in de Amerika'yı bırakıp Ürdün gibi yerde yaşaması da komik. :)

Nusrat başına gelenlerden sonra vajinismus hastalığına yakalanmış olabilir bence. Açamıyor sanki. :)

Vee final Brody'i hatırlattı. :(
8/10

1x4

Siyasi ağırlıklı bölümlere geçtik. Benim için sorun yok fakat @destere çokta sevmeyecektir. :)

Jamal meydana saldırı gerçekleştircek mi bakalım. Bu yaşanalar da Mısır- Tahrir meydanı ve Taksim'i hatırlattı.

Asıl merak ettiğim ise; Bassam abisine karşı bir ayaklanma gerçekleştirip ülkenin yönetimini ele alırsa zalimce davranıp davranmayacağı. İlk bölümde ki tetiğ çektiği sahneyi hatırlayacakolursak ben kendisinden her şey beklerim.:)

Jamal sertleşme problemi yaşıyor Leila fırsatını bulduğuna ona boynuzu takacaktır. :)

Emma'ya çocuk gözüyle bakıyordum fakat bu bölümde bir serpilmiş güzelleşmiş bir şey olmuş. :)
8/10

Tyrant 1x1

Diziyi sevdim :Z
Ben pilot bölümü çok başarılı buldum açıkçası :D Saraylar filan görsellik harikaydı , görsellik açısından diziye tam not verdim :)

Karakterlere gelince hepsini benimsedim sadece Bassam'ın ailesi dizide konu mankenleri gibi duruyor ama onlarda ileride etkinleşir :)

Senaryoya gelince aslında Karagül'e bazı yönden benziyor ,şimdi burada Karagül hikayesinin anlatmayım :D Siz anlamışsınızdır zaten :A

Eğer dizi bu şekilde devam ederse iyi olur :):)

ilk başta Bassam'ın iyi huylu Jamal kötü huylu olduğunu düşünüyordum ama babaları Jamal'ı bilerek kötü kalpli yetiştirmiş ki ileride başkan olduğunda sıkıntı çekmesin diye
Bassam Flashback sahnelerinde adamı vurması bence ileride ne kadar kötü kalpli bir kişiye dönüşeceğin habercisi , dizi zaten Esad hikayesinden esinlenmiş mi yoksa onu mu anlatıyormuş neymiş :D

Jamal gelince bu bölüm yapmadığı pislik kalmadı , Hamamda adamı cırılçıplak dövdü , sonra gelinii kontrol etti :/ @destere o sahnleri nası beğendin ya hergün beni şaşırtıyorsun gerçekten :F

Dizinin az çok konusu belli oldu işte ölen babadan sonra 2 kardeşi iktidar mücadeleleri , kadınların entrikaları , çocuklar olayların filan vs.. :)

9/10

@Forumdash @yatutarsa @sürgünüm @destere @xemrexxx @OzaN @Çiğdem-
jamal a hak vermek lazım şimdi kızı oğluna alacak ya sağlam çıkmazsa önce bir kontrol etmesi şart :) kızla ilişkiye girip kontrol edemezdi tabiki o yüzden mecburen ellerini kullandı :)

1x1

Diziyi genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Ülkemizde ve bölgemizdeki siyasi olaylara vakıf birisi olarakta izlemesi benim için çok keyifli olacak. :)

Dizide oyunculuklar da iyiydi. Özellikle Jamal ve karısını çok tuttum. Bassam bu kadından uzak durmalı. Bassam demişken, bu bildiğin Beşar Esad olmuş. :)

Ülke Ürdün şu anda tam da dizide gösterildiği gibi. Kısaca gelişememiş Ortadoğu ülkelerinin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. :)

@Harunnn60 Beşar Esad'ın hikayesinden esinlenmeyi kim demişse doğru demiş. Esad 27 yaşında İngiltere'de göz doktorluğu yaparken 1994 yılında ağabeyini bir trafik kazasında kaybetmesinin ardından devletin başına geçmeye hazırlanmak için apar topar Suriye'ye dönüyor. Yani baya kopya karakter olmuş. :)

Ortadoğu'da kadın sünneti var hatta bizim Güneydoğu bölgesinde de örneklerine şahit oluyoruz fakat Jamal'ın yaptığı sıradışıydı. Sammy'inde gay olduğu öğrendik. Dizide kadınlar güzeldi fakat Leila bir başka insanın onun için yapmayacağı bir şey olmaz. İlerde çok güçlü bir kadın olacaktır muhtemelen. :)

8.5/10

Dizinin müzikleri ile ilgili kimse yorum yapmamış, benden kaçmaz. :)

En baba rockcılarımızdan Erkin Koray'ın ''Şaşkın'' şarkısı araklamaymış. Ulan müziği bile komple aynı, bari biraz oynama yapsaydınız. :) Birde tüm filmlerimizde yer alan bu parçada araklama. :)

bu durumda esad ın başa geçmesi daha iyi olmuş diyoruz eğer diğer kardeş jamal karakterinde biriyse esad onun yanında sütten çıkmış ak kaşık kalır :)

sonraki bölümlere yaptığın yorumlar beni düşündürmeye başladı umarım siyasettten çok ikili ilişkiler daha fazla gösterilir :)

jamal a hak vermek lazım şimdi kızı oğluna alacak ya sağlam çıkmazsa önce bir kontrol etmesi şart :) kızla ilişkiye girip kontrol edemezdi tabiki o yüzden mecburen ellerini kullandı :)

bu durumda esad ın başa geçmesi daha iyi olmuş diyoruz eğer diğer kardeş jamal karakterinde biriyse esad onun yanında sütten çıkmış ak kaşık kalır :)

sonraki bölümlere yaptığın yorumlar beni düşündürmeye başladı umarım siyasettten çok ikili ilişkiler daha fazla gösterilir :)
Ama tamam da yinede kötü bir şey değil mi yani :D Ahaha :F

1x5

Dizi aynı çizgide devam ediyor. İyi, güzel de sanki biraz daha tempo artsa iyi olacak. :)

Ihab Rashid 20 yıl sonra sürgünden döndü. Böylece Jamal'ın eline bir fırsat geçmiş oldu. Ya muhalifleriyle oturup anlaşacak ve demokratik adımlar atacak. ya da sonu Kaddafi gibi olacak. Sert gözükse de korktuğu her halinden belli günde 10 defa Kaddafi'nin öldürüldüğü videoyu izliyor. :)

Ne yalan söyleyim Nusrat'a üzüldüm babası tekrar mal gibi kocasının evine getirdi kızı. Ahmed ile yatabilecekler mi bakalım. İntihar edebilir bence durumu iç açıcı gözükmüyor. :X
8/10

1x6

İlk başları durgun geçse de genel olarak iyi bir bölümdü. :)

Son sahneye kadar Jamal artık iyi birisi diyordum. Ne gerer vardı Şeyhi öldürmeye. Oğluyla nasıl başedek şimdi. Bu hiç iyi olmadı. Bakalım özgür seçimler yapılacak mı?

Jamal halk beni sevmiyor diyor ama sarayından da dışarıya çıktığı yok. Daha önce de el alemin karılarıyla yatıyordu. Kim niye ona oy versin. Belki şeeyhin karşısında Bassam yarışacak olsaydı daha fazla oy alıp seçimi kazanabilirdi. Şeyhde bunun farkındaydı zaten. :)
8/10

Forum İstatistikleri

Konular
173,021
Üyeler
8,483
Son Üye
justking