Kanal D Beş Kardeş - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi de tutan bütün komedi ağırlıklı diziler klişe onu bırak recep ivedik 100. Tekrarında bile reyting alıyor. Leyla ile mecnun bu tns de 0 reyting alır. Bu dizi kaliteli espriler de güzel klişe olmadığı için tutmama riski var.
Leyla ile Mecnun çok farklı kafada bir işti. Bu dizi klişeden uzak ama anlamaya yakın bir iş. Leyla ile Mecnun'u anlamayan kesim vardı, bu diziyi anlayabilir mesela. Reyting olayına o kadar da takılmamak lazım. Sonuç olarak iyi bir iş çıkmış ortaya. İleride neler olacak, bekleyip göreceğiz. Şu an için her şey iyi, umarım bozulmaz.

Leyla ile Mecnun çok farklı kafada bir işti. Bu dizi klişeden uzak ama anlamaya yakın bir iş. Leyla ile Mecnun'u anlamayan kesim vardı, bu diziyi anlayabilir mesela. Reyting olayına o kadar da takılmamak lazım. Sonuç olarak iyi bir iş çıkmış ortaya. İleride neler olacak, bekleyip göreceğiz. Şu an için her şey iyi, umarım bozulmaz.
Kanal d te dizi yapıyorsan reytinge bakacaksın sonuçta ulan İstanbul da bu kadar reyting alıyordu

Beş Kardeş 2. Bölüm Özeti:

54e7314e61361f4568d8e4fa.jpg

Sait eski sevgilisi ve kızı Melike'nin annesi Fahriye'nin mahalleye dönüşüyle hem şaşkın hem de kızgındır. Bir yandan evlenmeye karar verdiği Canan'dan bu durumu gizlemeye çalışırken bir yandan dört kardeşinin dertleriyle uğraşmaktadır.Melike'nin aniden ortadan kaybolmasıyla Beş Kardeş, Fahriye ve tüm mahalle her yerde küçük kızı aramaya koyulurlar.

Fahriyeyi aniden karşısında gören Sait ne yapacak? Fahriyeyi mi yoksa Canan’ımı tercih edecek? Bu duruma dört kardeşin tepkisi ne olacak?

herkes gider sait kalır fahriye :(

"kara para mı daha iğrenci ak para mı"
sanırım yine akp'ye gönderme vardı ya da ben hep öyle anlıyorum :F

Son düzenleme:
Ne bölümdü be! Birkaç sahnede Leyla ile Mecnun'daki İsmail Abi'yi izledim. Kardeşlerin başı beladan kurtulmuyor. Olaylar olaylar yani. Bir oradan bir buradan girip, orta yoldan bağlantı kurulması da çok iyi. Mesela son sahnede çok iyi bir bağlantı vardı. Herkesin hapishanede birbirinin ismini söylemesi ve ortalığın bir anda karışması çok iyiydi.

Dizinin uzunluğundan ya da samimiyetinden midir nedir, sanki uzun zamandır izliyormuş hissine kapılıyorum. Samimiyetle alakası var bence, samimi bir iş sonuçta.

"Göndermeler göndermeler" diyorum, başka da bir şey demeye gerek yok zaten. Aziz'in repliğini şöyle bir yazayım da...

"Gözlerime, gözlerime güveniyorum Sacit Bey. Bana taşıttığınız sandığın içindeki paraları gördüm. Allah bilir neyin parası, kara para mı, daha iğrenci ak para mı, hepsini gördüm ben."

Onur Ünlü göndermeyi yapmış. Çok inceden bir gönderme. Bu bölüm içerisindeki en iyi sahnelerdendi.

Sait, Fahriye ve Canan ikilisi arasında kalacak. Bunu bu bölümde net bir şekilde gördük ve ortalık birbirine girdi. Diğer yandan Fahriye, hem Sait, hem de Kudret arasında kalacak. Gerçi gönlü Sait'ten yana ama ikilemde kalacaktır. Şevval desek, Orhan ile Turgut tutuşuyor. Farkında olmadan iki kardeşe birden yakın durmuş oluyor. Aziz'in ne yapacağı belli değil ama onun için de bir şeyler olacak gibi gözüküyor. En umutsuz vaka Nazım ama belki sonradan karşısına biririsi çıkar. En yakın Yasemin var ama o da olmaz. Genel hatlarıyla değerlendirmek gerekirse, ortalık birbirine girdi ve daha da girmeye devam edecek. Gönül işleri ortalığı hayli karıştırıyor.

Hem güldürüyor, hem ağlatacak noktaya getiriyor, hem de düşündürüyor. Olması gerekenlerin hepsi bir arada toplanmış durumda. Samimi aile dizisi.

Olan hep Canan'a oluyor :( Son sahnede şaşırttı ama Said de hak etti.