kampanyalar düzenleyelim diyorsunöyle değil yahu kampanyalar düzenlenmesi lazım önceki mesajda dediğim gibi kırmadan dedim bunların atesit olması yalnızlıktan/asasyol olmalarından kaynaklanıyor
toplumumuz ''aaa biz saygı duyalım , yıl 2015 aa saygı duyalım'' demek yerine psikolojik destek verilmeli bu insanlara
gerçek hayatla tanışınca adım gibi eminim vazgececek suan baba parası tatlı geliyor onlara
iş bitiyor o zaman agabenim dediğim yaptıklarına güç bulmak değil orada tabii ki abd nin parmağı var
sen benim ne demek istediğimi çok iyi anladınkampanyalar düzenleyelim diyorsun
bir anlamda bitiyor ama mesela bugün bunların şeriat diye uyguladıkları (zina edenleri taşlayarak öldürme, namaz kılmayanı kırbaçlama, müzisyenlere yaptıkları vs hepsi) bugün önümüze sahih diye sunulan hadis kitaplarında var yani iş sadece abd'de bitmiyoriş bitiyor o zaman aga
anlasam zorlar mıyım böyle psikolojik destek falan diyorsun psikolojik sorunları mı var bu insanlarınsen benim ne demek istediğimi çok iyi anladın
yav aga Kur'an-ı Kerim'de var mı bunlar namaz kılmayanı kırbaçlama diye bişey yok kutsal kitabımızda yok böyle bişey gerisi hikayebir anlamda bitiyor ama mesela bugün bunların şeriat diye uyguladıkları (zina edenleri taşlayarak öldürme, namaz kılmayanı kırbaçlama, müzisyenlere yaptıkları vs hepsi) bugün önümüze sahih diye sunulan hadis kitaplarında var yani iş sadece abd'de bitmiyor
anlasam zorlar mıyım böyle psikolojik destek falan diyorsun psikolojik sorunları mı var bu insanların
yalnız ve asosyal olmaları , aile sorunları , çevreden dışlanma , ergenlikbir anlamda bitiyor ama mesela bugün bunların şeriat diye uyguladıkları (zina edenleri taşlayarak öldürme, namaz kılmayanı kırbaçlama, müzisyenlere yaptıkları vs hepsi) bugün önümüze sahih diye sunulan hadis kitaplarında var yani iş sadece abd'de bitmiyor
anlasam zorlar mıyım böyle psikolojik destek falan diyorsun psikolojik sorunları mı var bu insanların
kesinlikle katılıyorum yok ama yapıyorlar işte. türkiye'de de bugün o kafada olanlar var bakma şimdi ışid'e laf attıklarına falanyav aga Kur'an-ı Kerim'de var mı bunlar namaz kılmayanı kırbaçlama diye bişey yok kutsal kitabımızda yok böyle bişey gerisi hikaye
ergenlik dışında söylediklerin ateiste sebep olan şeyler değil ateistliğin sebep olduğu şeyler ) ergen olanlar da üç beş richard dawkins videosu izleyip birkaç gün karikateistte takılarak bu hale geliyoryalnız ve asosyal olmaları , aile sorunları , çevreden dışlanma , ergenlik
Var var eminim kendi gözümle gördüm emre ya illa karşıt düşüncede olacaksın bana birkez he deergenlik dışında söylediklerin ateiste sebep olan şeyler değil ateistliğin sebep olduğu şeyler ) ergen olanlar da üç beş richard dawkins videosu izleyip birkaç gün karikateistte takılarak bu hale geliyor
ben hiç dediğin şekilde ateist görmedim bir de gördüklerim hep zamanında beş vakit namazındaymış cemaate gidiyormuş falan yok be niye illa karşıt görüşte olayım öyle bir gayem yokVar var eminim kendi gözümle gördüm emre ya illa karşıt düşüncede olacaksın bana birkez he de
bak ben ne zman birşey diyim sen karşı görüşü savunuyorsun bu arada profiline bakben hiç dediğin şekilde ateist görmedim bir de gördüklerim hep zamanında beş vakit namazındaymış cemaate gidiyormuş falan yok be niye illa karşıt görüşte olayım öyle bir gayem yok
tesadüf, dediğim gibi özel olarak karşınd olayım diye çabalamıyorumbak ben ne zman birşey diyim sen karşı görüşü savunuyorsun bu arada profiline bak
Bak işte bu gibi düşünceler nedeniyle oluyor bunlar. @Harunnn60
Yahuu adam benzetme yapıyor gerçek manasında değil))) fatihin kanuninin osmanlı ruhu geri geliyor diyor. Türkçe netiniZ kaçtı)))sana komik geliyo galiba biraz çözümleme yaparsan nasıl geri döneceğini görürsün burda beni yorma şimdi
Halifelik şuan TC de var ki )) halifelik kaldırılmadi sadece ataması yapılmıyor. Zaten osmanlıda da halife ayrı kişi devlet başkanı(padişah) başka kişiydi. 17 aralık darbesi neden oldu sanıyorsun ))))Hoşgörü olayına itirazı olan yoktur herhalde. Osmanlı'nın gurur duyduğumuz yanlarından biri şüphesiz.
Uyarlanabilecek pek bir tarafı yok devir farklı bir devir. Halifelik hayalleri kurmaya gerek yok. Biz kendi gelişimimize bakmalıyız bilimde teknikte ilerlemeye, ekonomiyi geliştirmeye bakmalıyız. Gerekirse tabii ki batı da örnek alınır. İyi olan şeyleri tabii ki alacaksın bunun özentilikle de bir alakası yok. İyi olan neredeyse onu alırsın. Zamanında batı da doğudan almış pek çok şeyi...
Kimse cevap vermemişYahuu adam benzetme yapıyor gerçek manasında değil))) fatihin kanuninin osmanlı ruhu geri geliyor diyor. Türkçe netiniZ kaçtı)))
Halifelik şuan TC de var ki )) halifelik kaldırılmadi sadece ataması yapılmıyor. Zaten osmanlıda da halife ayrı kişi devlet başkanı(padişah) başka kişiydi. 17 aralık darbesi neden oldu sanıyorsun ))))
İşte halifeliğin kaldırılmadığına dair yasa
3 Mart 1924 günü kabul edilen ve 6 Mart 1924 günkü Resmi Gazete’de yayınlanan 431 sayılı Kanun’un 1’nci Maddesi şöyleydi: ‘Halife halledilmiştir. Hilafet Hükümet ve Cumhuriyet mana ve mefhumunda esasen mündemiç olduğundan Hilafet makamı mülgadır.
Osmanlıca bileydiniz bu kanunu anlar halifeliğin kaldirildigini sanmazdiniz)))
Diyorki yasa halife halledilmiş yani görevden alınmış onun yetkileri meclis ve hükümet içinde barindirdigindan hilafet makami yürürlükte değildir. Yani hilafet hükümet ve meclise geçiyor demek bi