Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

THE WALKİNG DEAD 1. SEZON

1 Sezon 6 bölüm olunca bir günde bitirilebiliyor. :D Özellike bu sezonun ilk bölümü müthişti. Şahsen ben en çok birinci bölümü beğendim. Müthiş bir bölümdü ilk bölüm. Sezon finali de fena değildi dediğim gibi sonu çok iyi bitti. İkinci sezonu da merakla bekliyorum, birkaç güne geçerim ikinci sezonada. :bhr:

8/10

The Newsroom - Sezon 1

Bir süredir bu başlığı ihmal ettim. (Daha çok göz sorunu ve araya film yorumlarının girmesi nedeniyle) Çok dizi birikti şimdi teker teker yorumlayacağım bitirdiğim dizileri kısaca. :)

The Newsroom'un ilk bölümü harikaydı ama sonrası soru işaretiydi. Bazı bölümleri sıkıcıydı sezon içinde ve hatta birkaç kez çok ciddi şekilde bırakmayı düşündüm. Fakat karakterleri gerçekten çok sevdim o nedenle bırakamadım ve iyi ki de bırakmamışım son bölümlere doğru iyice tat almaya başladım diziden. :)

Sezon karnesi:

2 bölüm 9 puan (İlk bölüm ve son bölüm)
4 bölüm 8 puan
3 bölüm 7 puan
1 bölüm 6 puan

Ortalama: 7.7

Sezona puanım:

8/10

newsroom_s1e8_3_1.jpeg

Rectify - Sezon 2

Dizi kendine has bir şekilde devam ediyor yoluna. Sezonun ilk bölümleri biraz fazla durgundu ve beğenmedim ama sezonun devamı genel olarak iyiydi bazı bölümleri dışarıda tutarsak. Özellikle son iki bölüm oldukça başarılıydı.

İzlemeye devam fazla depresif, pek izleyeni olmayan küçük dizimizi. Bu arada Abigail Spencer bence ekranlardaki en başarılı yardımcı kadın oyunculardan biri. Tek şanssızlığı dizinin pek tanınmıyor olması...

Sezon karnesi:

4 bölüm 8 puan
5 bölüm 7 puan
1 bölüm 6 puan

Ortalama: 7.3

Sezona puanım:

7.5/10

İki sezon sonunda diziye genel puanım: 7.5/10

rectify_s2_family_portrait_700x384.jpg

Olive Kitteridge - Mini Dizi

4 bölümlük harika bir mini diziydi. Şu ana kadar böyle sadece 4 bölümden oluşan izlediğim ilk mini dizi oldu doğrusu ama çok beğendim. Çok durgun sakin ama etkileyici bir yapımdı. Oyunculuklar muhteşemdi. Her şeyiyle yılın en iyi dizilerinden biri...

Dizi karnesi:

2 bölüm 9 puan
2 bölüm 8 puan

Ortalama: 8.5

Diziye puanım:

9/10

kitteridge_3020906b.jpg

Friends - Sezon 8

İzleyeli çok oldu ama yorumlamanın geciktiği dizilerdendi, birkaç tane daha kaldı aynı durumda olan dizi sezonu onları da yorumlayıp güncele döneceğim yine. :)

Dizi 8. sezona gelmesine rağmen muhteşem gidiyor. Özellikle sezonun ilk bölümleri harikaydı. Boşuna gelmiş geçmiş en iyi dizi demiyoruz. :)

Yalnız bu sezonun ortalarında beni biraz rahatsız eden bir konuya girdiler ve sezon finali de yanlış yere gitmeye müsait bir yerde bitti inşallah hatalı bir dönüş olmaz. Onun dışında her şeyiyle dört dörtlüktü. :)

Sezon karnesi:

1 bölüm 10 puan (8x3)
16 bölüm 9 puan
6 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.7

Sezona puanım:

9.5/10

8 sezon sonunda diziye genel puanım: 10/10

frsqp2mum5ok8xxmk5.jpg

Transparent - Sezon 1

Yine gecikmiş bir dizi sezonu yorumu. Aslında izleryazar'a bile yazalı 10 gün olmuş ama birike birike böyle oldu. Son iki dizi sezonu kaldı buraya yazmadım, onlar da geliyor yakında. :):)

Yorum şurada: http://izleryazar.com/transparent-1-sezon/

Sezon karnesi:

2 bölüm 8 puan
4 bölüm 7 puan
4 bölüm 6 puan

Ortalama: 6.8

Sezona puanım:

6.5/10

Transparent-Amazon-1024x488.jpg

fring 4.sezon

hikaye düşse de john noble ın muhteşem oyunculuğu ile o düşüklük hissedilmedi.

sezona genel point: 9.1

Community - Sezon 5

Dizide bu sezon ciddi değişimler yaşandı hatta ilk bölümün adı da "Repilot" idi. Bence olumlu oldu değişiklik. Diziye böyle bir değişiklik lazımdı. Son sezonlara göre daha iyiydi hatta en iyi sezonlardan biri olabilir.

Tabii yine de bazı bölümleri epey vasattı.

Sezon karnesi:

1 bölüm 9 puan
5 bölüm 8 puan
4 bölüm 7 puan
2 bölüm 6 puan
1 bölüm 3 puan

Ortalama: 7.07

Sezona puanım:

7.5/10

Beş sezon sonunda diziye genel puanım: 7/10

community512-cast.jpg

Homeland - Sezon 4

Sezona dair yorumum: http://izleryazar.com/homeland-4-sezon/

Buradan bir kez daha belirteyim diziyi hala izlememişlere ilk iki sezonu şiddetle tavsiye ederim ama özellikle üçten sonra devam etmeseniz de olur...

Sezon karnesi:

1 bölüm 8 puan
3 bölüm 7 puan
3 bölüm 6 puan
4 bölüm 5 puan
1 bölüm 4 puan

Ortalama: 5.91

Sezona puanım:

6/10

Dört sezon sonunda diziye genel puanım: 8/10
İlk iki sezona puanım: 9.5/10

Homeland-4.-Sezon-644x320.jpg

marco polo 1.sezon

10 bölümden 6 sı boşidi 2 si orta 2 si iyiydi
kubi amca, imparatoriçeler ve khutulun götürdü benim için sezonu
iyi bir noktada bitti 2.sezon düzelir belki yine böyle diğer diziler yokken boşluğa gelirse izlerim yoksa zor

sezona genel point: 7.2 @destere @sokak sanati

marco polo 1.sezon

10 bölümden 6 sı boşidi 2 si orta 2 si iyiydi
kubi amca, imparatoriçeler ve khutulun götürdü benim için sezonu
iyi bir noktada bitti 2.sezon düzelir belki yine böyle diğer diziler yokken boşluğa gelirse izlerim yoksa zor

sezona genel point: 7.2 @destere @sokak sanati
o zaman bende puan vereyim sezona

dizi mükemmeldi her bir sahnesi harikaydı herkese tavsiye ederiz.. diziye puan olarak 9 puan veriyor kukucini kendime alıyor selamlarımı yolluyorum çinli kızlara :)

fringeyi de bitirdik neyse

1.sezon: 9.4 point
2.sezon: 9.2 point
3.sezon: 9.5 point
4.sezon: 9.1 point
5.sezon: 9.7 point

lostcu @OzaN ve @Tolstoyevski alınmasın ama j.j.abrams amcanın losttan bu yanaki tüm dizilerine baktım neredeyse en iyi bence fringe olmuş

lost ilk 3 sezon son 3 sezon diye ayırıliyo benim için
revolution amaçsız bir senaryo varidi öylesine bitse de gitsek havasındaydı
alcatraz ilk 2 bölüme bakıp bırakmıştım hurley reyiz için bile izlenmezdi zaten 1.sezonda iptal oldu
almost human cnbc e de birkaç bölümüne denk geldim üst düzey bir iş değildi
person of interest e-2 de yazın izledim gündüzleri o da tırttı
bir tek believe i izlememişim :X

neyse walter bishop için ileride tekrar izleyeceğim bir dizi oldu :X

lostcu @OzaN ve @Tolstoyevski alınmasın ama j.j.abrams amcanın losttan bu yanaki tüm dizilerine baktım neredeyse en iyi bence fringe olmuş

alcatraz ilk 2 bölüme bakıp bırakmıştım hurley reyiz için bile izlenmezdi zaten 1.sezonda iptal oldu

J.J Abraham diğer diziler Hakkında dediklerine katılıyorum çoğu is kötü
Person of izlemedim ama herkes övüyor believe gelince oda kaldırıldı :F @Çiğdem-

J.J Abraham diğer diziler Hakkında dediklerine katılıyorum çoğu is kötü
Person of izlemedim ama herkes övüyor believe gelince oda kaldırıldı :F @Çiğdem-

almost human ve believe izliyordum ben iptal olmalarına çok üzüldüm 😕😕
ayy ayrıca @xemrexxx le bir cw dizisi bulmustuk ne güzel the tomorrow people en çok onun bitmesine üzüldüm ben hala üzülüyorum :(:(:(:(

@xemrexxx J.J. Abrams'ın Losttan sonra en iyi dizisi Fringe'dir. Daha önce de dediğim gibi Fringe, Lost'un küçük kardeşi gibi bir şey.

Ama elbette efsanevi karakterler de olsa asla bir Lost değil, olamaz. Lost diziler dünyasının Tanrısıdır. Hiçbir dizi Lost kadar kaliteli, sıradışı, müthiş senaryolu olmadı.

"Lost sonradan bozdu" gibi söylemlere katiyyen katılmıyorum. En kötü hali bile piyasaladaki en kaliteli diziden daha iyidir.

Ayrıca Fringe için de baştan sona aynı kalitede gittiğini söyleyemeyiz.

Sonlara doğru Peter ile Olivia'nın aşk meşk olayları baya sıkmıştı. Ayrıca kıyametin nasıl koptuğunu, kel adamların nasıl devrim yaptığını göstermediler.

Yine de daha önce de dediğim gibi Fringe'de müthiş efsane bir dizidir. İlk 3 sezonu ilerde tekrar izleyebilirim. Lost'a da yeniden başlayacağım. :)