şimdiki moğolistanın yerine baktınmı ? koskoca dünyayı fetheden cengiz han dan geriye cücük kadar toprak kalmış hem de öyle bir toprakki üzerinde it anca yaşar at bile yaşamaz şu anda moğolistanda 3 milyon kadar moğol yaşıyormuş, çinde 25 milyon moğol yaşıyormuş yani adamlar kendilerine kalan son cücük parçasını bile kullanamıyorlar çünkü toprak verimsiz
demekki zamanında cengiz han gibi bir adamın bir çok jimcik kılıklı torunu olmuş yiye yiye sata sata yata yata bitirmişler ata yadigarını
ben o çinli kızların amerikada yetiştiklerini tahmin ediyorum büyük kısmı çin mahallesindendir yoksa iki çöple ağza atılan pirinç taneleri insana öyle baldır bacak kazandırmaz
1x5. Bölüm
yine çok güzeldi polo harika gidiyor
@sokak sanati haşhaşilerin haşhaşı insanı ölmeden cennete götürüyormuşonlarca cıbıl kız arasında bir ona bir buna tutuna tutuna poloda hal kalmadı
jingim in genel tavırlarını sevmiyorum ama polo nun babasına söylediği sözler güzeldiderken mantıklı konuşuyorduoğlun senin için ölümü göze aldı sen oğluna soyadımı kazandırmaya çalışıyorsun
byamba adlı keltoş meğersem kubilay ın çip oğluymuş sanırımkubilay han la polo karşılıklı satranç oynarlarken 3 ninja odaya daldı birinin sapladığı ok kubilayı bayılttı, polo bayağı şey öğrenmiş sifudan kılıcını çok sağlam kullanıyordu buna rağmen byamba ve kör sifu yardıma gelmese taraklardaydı gibi ?
sonuçta polo gitti haşhaşilerin ustasından kubilayı öldürmeye çalışan kişi hakkında bilgi aldı orda cennete ulaştı sonra dönüp babasına sığırlara vurulan mühürlerden vurdu bu yolla baba ile amca ucuz kurtulmuş oldu
evet ya orda bir sürü bıldırcın arasından sıyrılıp kokachu yu nasıl buldu bende hayret ettim kokachu sanırım elbisesiyle kendini belli etti diğerlerinde öyle fazlalıklar yoktu5. Bölümü izledim.
Dizi iyi devam ediyor. İlgi çekici noktalar olsada eleştiriyi fazlasıyla hakeden noktalarda vardı.
+18 sahneler çok fazla abartılmış gibi hissediyorum artık. biraz azaltsalar hiç fena olmaz.
İlk başta yine güzel bir dövüş sahnesi izledik. Kubilay'ı sakatladılar ama ölmeyeceği belli zaten sıkıntı yok.
Kubilay vurulduktan sonra Jinjim'in tavrını sevdim ben. O sahnede gözüme girdi. Bu arada Marca Polo yeni bir maceraya atıldı ama bu seferki macerası güzeldi. Yani cennete gönderme olayı falan baya saçmaydı ama ilgi çekiciydi. Marco Polo 5 dakika için ne sahnelerle lutuflanmış.
Kubilay'ın veledi zina oğlu varmış onun üzerinde baya duruldu. Bu saatten sonrada üzerine yüklenilecek gibi o karakterin.Çin tarafında ise olaylar kızışıyor. İmparatiçe ile Çekirge vezir iyice saflarını belli ettiler. Bir sonrki bölüm daha dikkat çekiyor bu olay.
Bu arada Çekirge'nin hapsettiği akdın ne öyle.😱
Küçük not: İşkenceler çok fena.Şu ağız kesim çığlık atmama olayı ve ele ateş tutma olayı fenaydı.😱 İçim geçti izlerken.ss
Bölüme puanım 8.3/10
O sahne neydi öyle cidden. En son gerçek aşk kazandı ama.
evet ya orda bir sürü bıldırcın arasından sıyrılıp kokachu yu nasıl buldu bende hayret ettim kokachu sanırım elbisesiyle kendini belli etti diğerlerinde öyle fazlalıklar yoktu
toplu yayınlandı bizde toptan izleyelim dedikBen daha diziye başlayamadan millet 6. bölüme geçmiş. Aceleniz nedir bitince bir sene beklemeniz lazım.
şimdi 6. bölüme geçiyorumHepsi çıplaktı.
6. Bölümü izledim birazdan yorum yaparım. Hemen izle derim en azından ilk sahneleri.
@destere 'ye katılıyorum. Zaten beklediğim için içim kavuracak kadar iyi değil. Ama güzel sahneler var.Ben daha diziye başlayamadan millet 6. bölüme geçmiş. Aceleniz nedir bitince bir sene beklemeniz lazım.
toplu yayınlandı bizde toptan izleyelim dedik
ama şimdi konu çok yoğun merak uyandıracak sahneler çok bir bölüm bitince diğerine geç diyor adeta öyle olunca hazır diğer bölümde yayınlanmışken izlemek zevkli oluyor sıcağı sıcağına ?
sen geç kaldın? ilk bölümü değilde ilk iki bölümü izledikten sonra bir yorum bekliyoruz senden
şimdi 6. bölüme geçiyorum
Yanlış zamana denk geldi siz bitirince anca başlayabilirim herhalde.toplu yayınlandı bizde toptan izleyelim dedik
ama şimdi konu çok yoğun merak uyandıracak sahneler çok bir bölüm bitince diğerine geç diyor adeta öyle olunca hazır diğer bölümde yayınlanmışken izlemek zevkli oluyor sıcağı sıcağına ?
sen geç kaldın? ilk bölümü değilde ilk iki bölümü izledikten sonra bir yorum bekliyoruz senden
şimdi 6. bölüme geçiyorum
6. Bölüm
Bölüm heyecanlı başladı ama akışı başı kadar iyi değildi.
Bizim Mavi Prenses Kokachin, Kokachin değilmiş. Çok şaşırdım doğrusu. Asil soyda bile sahtekarlık varmış.Muhtemelen altın ödediğide sevgilisi. Beraber zengin olup kaçacaklar ama Marco Polo izlerinde.
Baba ve Amca Polo gitti. Muhtemelen öbür dünyaya. Ölmemişlerse efsane olur. O şartlarda yaşamaları güç çünkü
Bizim savaşçı Khutulun'u bu bölüm gördük. Kız güreşmeye ne maraklı çıktı.P*ç oğlanlada güreşecekti ama kılıçlar tutuştu. Sonunda ne oldu acaba.
Çekirge Vezir'in kardeşi Kubilay'a suikastlar kurmuş. Dudakta olan süperdi ama acaba neden öldürmedi öyle. İmparatoriçeyi bari öldürselerdi öldürseydide oku yemeseydi. Öldürmezsen öldürürler yani bu iş böyle. Yine boş bir karakter öldü zaten sonda yine takla showlar yaptı ve öldü. Çok sağlam bir karakterdi oysaki. Çığlıkları hala kulağımda. Kızını kurtarmak için ne çekti bee.
Bu arada o kıza ne olacak acaba. Çekşrge canavarı kesin öldürür.
İyi bir bölüm gibiydi. 8.7/10
1x1
Çok kötü bir başlangıç oldu. İkinci bölümü de izleyeceğim tabii ama pek umut görmüyorum.
Çok sıkıcıydı ve hiç de öyle çok pahalı kaliteli bir yapımmış gibi hissettirmedi. Sanki şu TRT'de yayınlanan Çin dizisi gibi bir şeydi.
Çin, Japon, Koreli dizilerinde karakterleri birbirinden ayırmak zor bu da benim için bir dezavantaj.
5/10
çinlilerin birbirine benzediği doğru ama diziye alıştıkça karakterleri birbirinden ayırmak kolaylaşıyor küçükken 10 tane beyaz civcivim vardı ilk günlerde hepsi aynıydı ama aradan bir hafta geçince hepsini tek tek isimleriyle ayırıyordum civcivleri bile ayırmak mümkünse çinlileri ayırmak daha kolay olacaktır1x1
Çok kötü bir başlangıç oldu. İkinci bölümü de izleyeceğim tabii ama pek umut görmüyorum.
Çok sıkıcıydı ve hiç de öyle çok pahalı kaliteli bir yapımmış gibi hissettirmedi. Sanki şu TRT'de yayınlanan Çin dizisi gibi bir şeydi.
Çin, Japon, Koreli dizilerinde karakterleri birbirinden ayırmak zor bu da benim için bir dezavantaj.
5/10
1x7. Bölüm
yine güzel bir bölüm izledik
@sokak sanati tahminim yanlış çıktı? mei lin denen kadın vermemiş..pardon vermemiş değil, ölmemiş diyecektim) , mei lin o oku yedi ama sonunda kubilay han lehine işbirliği yapacağını söyledi ve tedavi edilip kurtarıldı aslında kurtaranda yine kubilayın zeki ve kıvrak eşi chabi oldu
bir ara kokachin tehlikeye giriyor sandım bu kokachin denince kokarcayı çağrıştırıyor oysa kız mis gibi kokularla dolaşıyor ismi ilginçkokachin i kubilay ın eşi chabi oğlu için ayarlamaya çalışıyor ama bu kokachin dediğimiz kız aslında prenses değil sanırım bir önceki bölümde prenses kendini öldürmüş olarak gördük demekki bu kokachin in yerine geçen yardımcısı o yüzden durumu tehlikede gibi eğer prenses olmadığı anlaşılırsa kızı havada karada götürürler gerçi şimdide öyle bir tehlike var
asıl konuya gelirsek marco ile kör sifusong veziri sidao yu öldürmek için gönderildi... marco görevini resim çizerek tamamladıysada, sifu veziri öldürmeyi başaramadı, hatta dahada kötüsü vezirin yerine getirilecek feng i öldürdü ?
ve savaş tamtamları çalıyor kubilay dalbaşak yola çıktı tüm ordusuyla feci bir savaş bekliyor bizi sekizinci bölümde
khutulun cephesinde aşk rüzgarları esiyor gibikhutulun kubilayın çip oğlu bamyaya abayı yaktı gibi
@xemrexxx burdada bir bamya var ve bu gidişle en güzel kızı kapacak gibi
7. Bölümü izledim. Cidden çok iyi bir bölümde. Baştan son olaylardaydı bölüm.
O dudakları toplanmış olan çekirgenin kardemişi mi sevgilisi mi çözemedim. Çok enteresan şekilde yanıldık.
Bizim Çinli Ajan prensesi affetti imparotiçe. Kadın iyi düşündü. O değilde kızıda verdiler yaa çok mutlu oldum bee.
Çekirge ile Çinli İmparatoçi olayı devam etti ama Çekirge'den kurtuluş yok gibi.
Kör Kaşiş ile Marco Çinlileri basmaya gitti. gayet hareketliydi sahneler. Ama neden öldüremedi bir de onu görseydik. Kubilay'a ne hesap verecek acep.
Maliyeci Ahmet ile Ajan Prenses arasında olaylarda kopacak gibi.
Mavi prenseste yolunu buluyor gibi. Jinjim ile evlenecek gibi ama sevgilisi işleri bozabilir. marco'yada abayı yakmıştı. İşler karışık.
Khutulun ile Üvey evlat Byamba arasında da kayışlar sıkıldı. Umarım bu savaşta Khutulun ölmez. üzülürüm bak.
Son sahne çok iyiydi. Kubilay topladı pılını pırtısını savaşa gidiyor. Bens ezon finaline saklanr diyordum savaş ama erken geldi.
Bölümü baya sevdim. 9/10
Bölüm güzeldi. 8'e geçeceğim birazdan. İlk baştaki kız neymil anlayamadım ben orayı.
dudakları tavuk g.tü gibi büzük duran kız çekirgenin sevgilisi ama çekirgeyle değil çekirgenin kızkardeşiyle daha samimi ?
chabi adlı kraliçe çok kurnaz aslında kubilayı parmağında oynatıyor kadına saygı duyuyorum