Vadiyle ilgili yorumlar.Önceki bölümlerin de yorumları var
Alıntıdır
yeni sezonuyla izleyenlerini şaşırtmaya devam ediyor. hem çekim kalitesi hem yeni konsepti çok iyi başladı çok iyi gidiyor. bu akşam da şu ana kadar yayınlanan kısmıyla seviyesini her bölüm artıracağını gösterdi.
polat'ın ışid'i tahta üzerinde analiz etmesi ve polat'ın amon'la olan konuşması tekrar izlenmelidir.
çok sağlam analizler var.
yeni bölümlerdeki uluslararası siyasi mesajlar harikadır tek kelimeyle. özellikle de ışid'in güzel bir şekilde anlatılması. ışid'in nasıl ortaya çıktığı, neyi amaçladığı, gerçek islam'ı temsil etmediği çok güzel bir şekilde anlatılmaktadır.rtlar vadisi'nin özellikle orta doğu'da ve asya ülkelerinde izlendiği gerçeği var. dünyanın çoğu yerinde hayranı olan bir dizi olması ve bu konuları bu şekilde işlemesi, özellikle de orta doğu'daki insanların ışid'in ne olduğunu daha iyi anlamasına yardımcı olmaları takdire şayandır. polat'ın ölmemesi, mermilerden sıyrılması falan felan bunlarda abartı var elbette. fakat sizin izlediğiniz amerikan filmlerinin (aksiyon filmlerinde) %80'inde o abartı var zaten. birebir aynısı yani. sadece bruce wills'in filmlerini ya da wesley snipes'ın filmlerini izlesen yeterli. daha nicolas cage'yi saymıyorum bile.
güncel konuları bu şekilde başarılı bir biçimde işleyen, cesurca işleyen ve bunun için de gerek emek, gerekse tonlarca para harcayan, mümkün olduğunca hata yapmamaya çalışan, eleştirilere kulak veren ekip takdir edilmelidir. ben artık futbolu takip etmiyorum, şikeli ligi takip etmem. dizilerin zaten hiç birini izlemiyorum. bizimkiler gibi, ekmek teknesi gibi diziler yok. hatta şimdikilere baktığımda ferhunde hanımlar, en son babalar duyar gibi diziler bile daha kaliteli geliyor bana. eskiden öylesine izlediğim, sırf vakit geçsin diye izlediğim diziler, şimdiki dizilerin yanında hayli başarılı, profesyonelce yapımlar olarak geliyor gözüme. bu yüzden kurtlar vadisi'nin verdiği mesajlar bazılarının hoşuna gitmese de, internetteki çeşitli platformlarda eleştiri alsalar da, bu durum kv'nin türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi dizisi olduğu gerçeğini değiştirmez. eski kv'yi zaten biliyoruz da, mevcut diziler arasında da kv alır götürür bu işi. çünkü geriye kalan dizilerin büyük bir bölümü aşk, duygusallık, zengin çocuk fakir çocuk ilişkilerine dayanan yapımlardan ibaret. yani izle izle bayıl.