GÜNÜN SEVİNDİRENİ: Kiraz Mevsimi (FOX)
Kiraz Mevsimi yeni gününde azıcık düşüş yaşasa da oldukça iyi sonuçlar almış. Ben projeyi sevemesem de bu başarısını göz ardı edecek değilim. Bu yazın Güneşi Beklerken'i olabilir belki (yine de olmasın tabii). Tebrikler...
GÜNÜN ÜZENİ: Adını Sen Koy (Star TV)
Daha önce de demiştim, keşke haber önünde başlasaydı. Bu tür aksiyonlu yarışmalar o kuşağa daha çok uyuyor. Ama kanal Ben Bilmem Eşim Bilir'in yakında başlayacak olması nedeniyle böyle bir karar almış anlaşılan. Gelecek hafta 15.30-16.00 gibi yayınlandığını görebiliriz büyük ihtimalle. Keşke Eyvah Düşüyorum'a devam edilseydi...
GÜNÜN ŞAŞIRTANI: Bugünün Saraylısı (ATV)
Bugünün Saraylısı, sezonun ilk bölümüyle aldığı sonuçlarla hayal kırıklığına uğrattı. Peki neden? Tabii ki de Güllerin Savaşı ile karşı karşıya geldiği için. İkisi de müştemilatlı, yalılı, konaklı, entrikalı ve zengin karakterli diziler. Yazdan kalan izleyicisinin avantajını kullanan Güllerin Savaşı karşısında eriyip gitti bu yüzden. Geçen sene de bu sonuçlarla başlayıp yükseldiğine tanık olmuştuk. Belki bu sezon da böyle olabilir.
GÜNÜN SÜRPİZİ: Ali Biçim Show (FOX)
Ali Biçim Show yeni gününde iyi gitmiş. Program hakkında çok pozitif eleştiri yok, ama dünkü konuklar ve sohbet ilgi çekmiş olmalı ki kendi saati için iyi sonuçlar almış. Bakalım Ekim'den itibaren Okan Bayülgen ile nasıl rekabet edecek?
KISA KISA...
- Güllerin Savaşı (Kanal D), dediğim gibi yazdan kalan izleyicisinin avantajını iyi kullandı. Daha taşlar yerine oturmadğı için yaz işleri izlenmeye devam ediyor, ama aldıkları bu sonuçlar yaz dizilerinin biraz daha önemsenmesine neden olursa pek ala. Yine de düştüğünü göz ardı edemeyiz. Denildiği gibi pt-2'ye atılabilir. Sonuçta Ekim'de Ankara'nın Dikmen'i ve Yalan Dünya gelecek, hatta yerine başka bir dizi bile konulabilir.
- Yetenek Sizsiniz Türkiye (tv8), düşük başladı. En azından Star'da aldığı sonuçlardan çok çok uzak. Ama o da O Ses Çocuklar gibi yükselebilir. Gerçi çoğu kişi sırf Özgü Namal için izlemiş galiba, yorumlardan onu anladım. Reytingler böyle kalırsa eğer, Acun Ilıcalı aldığı karardan pişman olacağa benziyor. Acun böylece hem Star'ı, hem de tv8'i tehlikeye soktu. Bakalım işin sonu nereye varacak?
- Dün, Kanal D ve Star'daki iki yabancı filmin de iyi gideceğini söylemiştim. Karanlıklar Ülkesi Uyanış (Kanal D) ve Muhteşem Yaratıklar (Star TV), kendi saatleri için iyi gitmiş. KUÜ, Gülfem'in rüzgarını kullanarak rakibini kılpayı sollamış, ama MY de başarılı sonuçlar almış. Bunda TV'de ilk kez yayınlanması ve genç kitlenin ilgisini çekebilecek bir film olmasının avantajı da var. İki filmi de tebrik edelim...
- Güldür Güldür Show (Show TV)'un tekrarı yine iyi gitmiş. Tabii eskisi gibi değil, ama oldukça iyi. Yaz boyunca bütün kanal programın tekrarlarından geçindi zaten. Her gün olduğu gibi yine tebrikler. Bakalım, gelecek hafta başlayacak olan Fatih Harbiye böyle sonuçlar alabilecek mi?
- Show'un gündüz kuşağı programları yine iyi sonuçlar almış. Cumartesi Sürprizi, Evrim Akın ile Ev Kuşu ve Lezzet Haritası, kendi saatlerine göre harika ilerliyor. Kanal bu programları yayından kaldırmaktan vazgeçmeseydi bu sonuçları alması bile hayaldi.
- FOX Ana Haber, son günlerde zirvede. Kiraz Mevsimi'ni beklerken haberi izleyen çok kişi varmış demek ki, bazı güçlü rakiplerini sollamayı başarmış. Zaten haftasonu haberleri, hafta içinden daha fazla izleniyor. KM ve OHB'nin başlamasını bekleyen izleyicilerin çokluğu haberin işine yarıyor kısacası...
- Haberlerde FOX-Star-Kanal D rekabeti yaşanır dedim, ama ATV ile Show TV de ciddi bir yükseliş yaşayarak "yarışta ben de varım" dedi. Bakalım neler olacak?