Zorla puan değiştirmiş gibi olmayım sen hangi puanı istiyorsan onu ver.
Yok ya zaten 3.5'luk film değil.Bir de ustaya saygısızlık yapmayalım.[emoji3]
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Zorla puan değiştirmiş gibi olmayım sen hangi puanı istiyorsan onu ver.
Ama korku filminin biraz gerip,korkutması gerekmez mi? Ağlatan dram filmi de başarılı olmasa ağlatmaz ki. Ama tüm dram filmlerinin ağlatması gerekmez.Örneğin komediyi gülmek,ya da eğlenceli vakit geçirmek için izlersin.Dabbe önerisine gelirsek almayayım.Benim 6.5 vermemin sebebi teknik yetersizlikler değil. Bence teknik olarak zamanında çok iyi filmdir. Ben senaryoyu sevmediğimden bu kaar düşük verdim. Ayrıca izlerken de pek sıkılmadım. -ilk bölümü bile- Bence acımasız davranmışsınız biraz efektlere.
Danger korku filmlerinde korkutuyorsa süperdir mantığın, dram filmlerinde ağlatıyorsa süperdire benzemiş. Korkmak istiyorsan Dabbe: Zehr-i Cin vizyona girecek gelecek hafta.
@OzaN @Danger UA! @Arslan Bey
Yani öyle de ben genelde korku/gerilim filmlerine ondan puan vermem. Eğer en büyük etkenim beni korkutması ya da germesi olsaydı cin filmleri 8,9 puan alırlardı. Tabi sonuçta senin puan verme koşulların.Ama korku filminin biraz gerip,korkutması gerekmez mi? Ağlatan dram filmi de başarılı olmasa ağlatmaz ki. Ama tüm dram filmlerinin ağlatması gerekmez.Örneğin komediyi gülmek,ya da eğlenceli vakit geçirmek için izlersin.Dabbe önerisine gelirsek almayayım.
Yani tabi sadece o değil mesela orjinallik falan da gerekli.Cin filmleri hem korkunç değil,oyunculuklar zaten yerlerde,çekimler rezalet bu film korkunç olur mu zaten?Yani öyle de ben genelde korku/gerilim filmlerine ondan puan vermem. Eğer en büyük etkenim beni korkutması ya da germesi olsaydı cin filmleri 8,9 puan alırlardı. Tabi sonuçta senin puan verme koşulların.
Neden?
Ben korkuyorum. Korkmak değil de gerilmek. Bir de sonradan kafanda hikayeler uyduruyorsun falan filan.Yani tabi sadece o değil mesela orjinallik falan da gerekli.Cin filmleri hem korkunç değil,oyunculuklar zaten yerlerde,çekimler rezalet bu film korkunç olur mu zaten?
"Türkler korku filmi yapamaz" diye bir tez vardır hani? İşte ondan.
Hitchcock ustanın filmi olmasa kaç verirdin?nihayet filmi izledim
Hitchcoock amca bayağı zor bir konu seçmiş , kuşlar kadar sevimli canlılardan saldırgan yaratıklar ortaya çıkarmak başlı başına zor bir iş, sanırım kuşları seçmesinin nedenide insanın doğaya müdahalesi sonucu en sevimli canlıların bile saldırgan hale gelebileceği ? ama ben bu çıkarımda bulunmak için bayağı bir filmden cımbızla çekmek zorunda kaldım ana fikri çünkü filmde seyirciye açık bir mesaj yok?
filmde görüntü harikaydı, her karesi tablo gibiydi, sonradan renklendirilmiş film sanırım? çünkü bazı renkler çok aşırıya kaçmıştı mesela cathy adlı kızın gözlerinin doğal olmayan aşırı bir mavi renkte olması
gelelim kötü taraflarına :
ilk başları aşırı sıkıcıydı , hatta o kadar sıkıcıki ilk kırk dakikada filmi terkedecektim sonra @OzaN bizimle dalğa geçmesin o kadar övdüğü filmi yarıda bırakmış kaçmış, demesin diye bayağı bir asıldım filme
50 dakikadan sonra biraz toparladı o gazla bir kırk dakika daha atlattık geldik son çeyreğe ? son çeyrek çok iyiydi son çeyreğin hatrına puanımı yükselteceğim ilk bölümlerde terketseydim filmi sanırım puanım 4 falan olurdu
filmde aşırı zorlama sahneler var meselamelanie adlı kadının saldırıya uğradığında kaıyı açmaya değil kapamaya çalışması gibi çünkü saldıran kuş olunca kapıyı kuşlar fizik gücüyle kapatamayacaklarına göre kadın kendi kendine kapıyı açmak yerine kapatmayı tercih etmiş ki heyecan artsın diye
mesela melanie nin okuldaki çocukları içerde tutması gerekirken dışardaki kuşların beklediğini gördüğü halde onları evlerine yollaması ? sebep nedir kuş saldırınca içerimi güvenlidir dışarısımı ?
oyuncuların kalitesi vasattı ? hele bir lydia adlı anne karakterininhatch adlı vatandaşın ölüsünü gödüğünde bir koşuşu vardı evlere şenlik orda gerilmemiz mi lazımdı bilmiyorum ama kadın eşek arısı yapışmış keçi gibi koştururken gülmekten yıkıldım )
sanırım filmin en iyi oyuncusu cathy adlı ufak kızdı
şerif kılıklı vatandaşlın soruları ve cevaplarıda evlere şenliktikuşlar ışığa doğru koştukalrı için bacadan girmiş olabilirler diye muhteşem bir akıl yürüttü şerif
ayrıca saldıran martılara önce çocuklarmı saldırdı ? diyecek kadar parlak zekalıydı ?
finalde noldu bişey anlayan varmı ?
madem arabaya binip kasabayı terketmek mümkündüde siz neden kapıları pencereleri çivileyip stres yaşamak için maceraya atıldınız ? eskidende arabanız vardı atlayıp kasabayı terketseydiniz ya ?
bu arada radyo konusunu anlatmadım bizim türk filmlerindede vardır insanlar ne zaman radyoyu açarsa açsın radyoda aradıkları haber hazır ve nazırdır nasıl denk getirirler bilemem
filmin ilk kırk dakikası= 4 puan
ikinci kırk dakikası =6 puan
final bölümü için =7 puan veriyorum
toplamda alfred amcanın hatrına ve görüntü kalitesinden dolayı filme puanım =7 dir
@gundix123 arkadaşımızıda ayrıca kutluyorum , ben onca çaba sarfettim yüksek puan vermek için ama anca 7 puana çıkabildim 9 puanı toparlayamadım bir türlü
ben bir çok yerde açık gördümde saymadım artık aslında malzeme olarak kuşların seçilmesi başlı başına bir zorluk taa o dönemde böyle bir zor konuyu filmleştirmek büyük başarı oysa günümüzde demekki pekde gitmiyor? hanı zamanında bırakmak lazım bazı şeyleri o zamanki dedelerimiz eminim büyük bir beğeniyle izlemişledir, ama şimdi biz elimizde olmadan günümüz filmleriyle karşılaştırmak zorunda kalıyoruz filmin tüm havası gidiyorOyunculukların vasatlığına ben de katılıyorum. Zaten yorumumda hiç oyunculardan bahsetmedim. Bari oradan da vurmayalım dedim.
@destere sonradan renklendirme olayı doğru. Ben onu düşünmemiştim. Bazı sahnelerin çok kötü gözükmesinin sebebi dediğin gibi renklendirme hatası olabilir.
Okuldan dışarı kaçmalarına ben de anlam veremedim ama daha da kalabalıklaşmalarından korkmalarına mı yormak lazım bilemiyorum.
Arabaya binip kasabayı neden terk etmedikleri de güzel soru gerçekten, onu düşünmemiştim. Ama şu da var kuşlar o kadar kafaya taktılarsa nereye gitseler peşine geleceklerdi. En azından ev arabaya göre daha güvenli gibi.
alfred amcanın ismi bayağı etkili oldu puanlamada? yoksa filmi izlemeyide başaramazdım diyorumHitchcock ustanın filmi olmasa kaç verirdin?
Oyunculukların vasatlığına ben de katılıyorum. Zaten yorumumda hiç oyunculardan bahsetmedim. Bari oradan da vurmayalım dedim.
@destere sonradan renklendirme olayı doğru. Ben onu düşünmemiştim. Bazı sahnelerin çok kötü gözükmesinin sebebi dediğin gibi renklendirme hatası olabilir.
Okuldan dışarı kaçmalarına ben de anlam veremedim ama daha da kalabalıklaşmalarından korkmalarına mı yormak lazım bilemiyorum.
Arabaya binip kasabayı neden terk etmedikleri de güzel soru gerçekten, onu düşünmemiştim. Ama şu da var kuşlar o kadar kafaya taktılarsa nereye gitseler peşine geleceklerdi. En azından ev arabaya göre daha güvenli gibi.
Ben yorumlardan sonra böyle birşey beklemiyordum.@kaan955 sen de beğenmeyeceksin diye korktum ama neyse ki filmi beğenenler olarak sayımız bir arttı.