FK3 The Birds / Kuşlar (1963) Film Bigileri & Yorumları

Zorla puan değiştirmiş gibi olmayım sen hangi puanı istiyorsan onu ver. :D

Yok ya zaten 3.5'luk film değil.Bir de ustaya saygısızlık yapmayalım.[emoji3]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Benim 6.5 vermemin sebebi teknik yetersizlikler değil. Bence teknik olarak zamanında çok iyi filmdir. Ben senaryoyu sevmediğimden bu kaar düşük verdim. Ayrıca izlerken de pek sıkılmadım. -ilk bölümü bile- Bence acımasız davranmışsınız biraz efektlere. :D

Danger korku filmlerinde korkutuyorsa süperdir mantığın, dram filmlerinde ağlatıyorsa süperdire benzemiş. :D Korkmak istiyorsan Dabbe: Zehr-i Cin vizyona girecek gelecek hafta. :D

@OzaN @Danger UA! @Arslan Bey

Benim 6.5 vermemin sebebi teknik yetersizlikler değil. Bence teknik olarak zamanında çok iyi filmdir. Ben senaryoyu sevmediğimden bu kaar düşük verdim. Ayrıca izlerken de pek sıkılmadım. -ilk bölümü bile- Bence acımasız davranmışsınız biraz efektlere. :D

Danger korku filmlerinde korkutuyorsa süperdir mantığın, dram filmlerinde ağlatıyorsa süperdire benzemiş. :D Korkmak istiyorsan Dabbe: Zehr-i Cin vizyona girecek gelecek hafta. :D

@OzaN @Danger UA! @Arslan Bey
Ama korku filminin biraz gerip,korkutması gerekmez mi? Ağlatan dram filmi de başarılı olmasa ağlatmaz ki.:D Ama tüm dram filmlerinin ağlatması gerekmez.Örneğin komediyi gülmek,ya da eğlenceli vakit geçirmek için izlersin.Dabbe önerisine gelirsek almayayım.:D

Bu film, korku ile gerilim karışımı yazmaları bitirdi aslında görüntüsünü. O vahşi kuşları atılsa bir kenara ve sadece işin romantik komedi yönüyle ilgilenseler, aslında olurdu. İlk 1 saati romantik komedi tadında geçti. O şekilde geçmeye devam etse ve işin içine biraz daha iyi şeyler eklense, o zaman "işte budur" dediğim bir iş olurdu. :)

Ama korku filminin biraz gerip,korkutması gerekmez mi? Ağlatan dram filmi de başarılı olmasa ağlatmaz ki.:D Ama tüm dram filmlerinin ağlatması gerekmez.Örneğin komediyi gülmek,ya da eğlenceli vakit geçirmek için izlersin.Dabbe önerisine gelirsek almayayım.:D
Yani öyle de ben genelde korku/gerilim filmlerine ondan puan vermem. Eğer en büyük etkenim beni korkutması ya da germesi olsaydı cin filmleri 8,9 puan alırlardı. :D Tabi sonuçta senin puan verme koşulların. :D

Neden? :A

Yani öyle de ben genelde korku/gerilim filmlerine ondan puan vermem. Eğer en büyük etkenim beni korkutması ya da germesi olsaydı cin filmleri 8,9 puan alırlardı. :D Tabi sonuçta senin puan verme koşulların. :D

Neden? :A
Yani tabi sadece o değil mesela orjinallik falan da gerekli.Cin filmleri hem korkunç değil,oyunculuklar zaten yerlerde,çekimler rezalet bu film korkunç olur mu zaten?

"Türkler korku filmi yapamaz" diye bir tez vardır hani? İşte ondan.:D

Yani tabi sadece o değil mesela orjinallik falan da gerekli.Cin filmleri hem korkunç değil,oyunculuklar zaten yerlerde,çekimler rezalet bu film korkunç olur mu zaten?

"Türkler korku filmi yapamaz" diye bir tez vardır hani? İşte ondan.:D
Ben korkuyorum. Korkmak değil de gerilmek. Bir de sonradan kafanda hikayeler uyduruyorsun falan filan. :D

Genel olarak olumsuz yorumları görünce benim de izlemeden endişelenmeme yol açan bir film oldu. Ama filmi izledikten sonra bu endişemin yersiz olduğunu anladım. Bence finali ve biraz da oyunculukların vasat olması dışında çok iyi bir filmdi. :)

Oyunculuklar yukarıda da dediğim gibi vasattı hatta belki biraz altı. Tippi Hedren bugüne kadar Hitchcock filmlerinde izlediğim en kötü oyunculuk sergileyen kadın oyuncu oldu net bir şekilde. Genel olarak mimikleri çok zayıftı, o gerilimi iyi bir şekilde yansıtamadı bence.

Hikaye güzeldi aslında. Sanırım geçen sene okumuştum, Hitchcock bu filmi bir gazete haberinden yola çıkarak bulmuş. Aslında gerçek bir hikayeye de dayanıyor film. :D Senaryoda ise bence pek bir sıkıntı yoktu final haricinde.

Sanırım kuşlar ortaya çıktıktan sonra tek merak ettiğim şey saldırılarının sebebiydi. Bu şekilde cevapsız bitirmeleri hoş olmamış gerçekten de.

Başları biraz olaysızdı ama izlerken hiç sıkılmadım hatta ilk 1 saat su gibi geçti benim açımdan fazla olay olmamasına rağmen. :) Sonraki 1 saat de zaten olayların şekillenmesiyle film daha da akıcı bir hale geldi.

Teknik açıdan bence dönemine göre çok büyük işler yapmış Hitchcock. Yani kuşlarda birazcık yapmacıklık vardı ama genel olarak gerçekçiydi bence. Kendisini filmin başında görmek de ayrı güzeldi. Köpekleri gezdiriyordu. :D Muhtemelen benim gibi çoğu kişi de görmüştür. :D

Kısacası, Hitchcock yine ustalığını konuşturmuş. Finali iyi olsaydı belki 10 bile verebilirdim ama bu haliyle;

Puanım: 9/10

nihayet filmi izledim :)

Hitchcoock amca bayağı zor bir konu seçmiş , kuşlar kadar sevimli canlılardan saldırgan yaratıklar ortaya çıkarmak başlı başına zor bir iş, sanırım kuşları seçmesinin nedenide insanın doğaya müdahalesi sonucu en sevimli canlıların bile saldırgan hale gelebileceği ? ama ben bu çıkarımda bulunmak için bayağı bir filmden cımbızla çekmek zorunda kaldım ana fikri :) çünkü filmde seyirciye açık bir mesaj yok?

filmde görüntü harikaydı, her karesi tablo gibiydi, sonradan renklendirilmiş film sanırım? çünkü bazı renkler çok aşırıya kaçmıştı mesela cathy adlı kızın gözlerinin doğal olmayan aşırı bir mavi renkte olması:)

gelelim kötü taraflarına :
ilk başları aşırı sıkıcıydı , hatta o kadar sıkıcıki ilk kırk dakikada filmi terkedecektim :) sonra @OzaN bizimle dalğa geçmesin o kadar övdüğü filmi yarıda bırakmış kaçmış, demesin diye bayağı bir asıldım filme :)

50 dakikadan sonra biraz toparladı o gazla bir kırk dakika daha atlattık geldik son çeyreğe ? son çeyrek çok iyiydi son çeyreğin hatrına puanımı yükselteceğim ilk bölümlerde terketseydim filmi sanırım puanım 4 falan olurdu :)

filmde aşırı zorlama sahneler var mesela
melanie adlı kadının saldırıya uğradığında kaıyı açmaya değil kapamaya çalışması gibi :) çünkü saldıran kuş olunca kapıyı kuşlar fizik gücüyle kapatamayacaklarına göre kadın kendi kendine kapıyı açmak yerine kapatmayı tercih etmiş ki heyecan artsın diye :)
mesela melanie nin okuldaki çocukları içerde tutması gerekirken dışardaki kuşların beklediğini gördüğü halde onları evlerine yollaması ? sebep nedir kuş saldırınca içerimi güvenlidir dışarısımı ? :)

oyuncuların kalitesi vasattı ? hele bir lydia adlı anne karakterinin
hatch adlı vatandaşın ölüsünü gödüğünde bir koşuşu vardı evlere şenlik :) orda gerilmemiz mi lazımdı bilmiyorum ama kadın eşek arısı yapışmış keçi gibi koştururken gülmekten yıkıldım :))

sanırım filmin en iyi oyuncusu cathy adlı ufak kızdı :)

şerif kılıklı vatandaşlın soruları ve cevaplarıda evlere şenlikti
kuşlar ışığa doğru koştukalrı için bacadan girmiş olabilirler diye muhteşem bir akıl yürüttü şerif :)
ayrıca saldıran martılara önce çocuklarmı saldırdı ? diyecek kadar parlak zekalıydı ?

finalde noldu bişey anlayan varmı ?

madem arabaya binip kasabayı terketmek mümkündüde siz neden kapıları pencereleri çivileyip stres yaşamak için maceraya atıldınız ? eskidende arabanız vardı atlayıp kasabayı terketseydiniz ya ?

bu arada radyo konusunu anlatmadım :) bizim türk filmlerindede vardır insanlar ne zaman radyoyu açarsa açsın radyoda aradıkları haber hazır ve nazırdır :) nasıl denk getirirler bilemem :)

filmin ilk kırk dakikası= 4 puan
ikinci kırk dakikası =6 puan
final bölümü için =7 puan veriyorum

toplamda alfred amcanın hatrına ve görüntü kalitesinden dolayı filme puanım =7 dir :)

@gundix123 arkadaşımızıda ayrıca kutluyorum , ben onca çaba sarfettim yüksek puan vermek için ama anca 7 puana çıkabildim :) 9 puanı toparlayamadım bir türlü :)

nihayet filmi izledim :)

Hitchcoock amca bayağı zor bir konu seçmiş , kuşlar kadar sevimli canlılardan saldırgan yaratıklar ortaya çıkarmak başlı başına zor bir iş, sanırım kuşları seçmesinin nedenide insanın doğaya müdahalesi sonucu en sevimli canlıların bile saldırgan hale gelebileceği ? ama ben bu çıkarımda bulunmak için bayağı bir filmden cımbızla çekmek zorunda kaldım ana fikri :) çünkü filmde seyirciye açık bir mesaj yok?

filmde görüntü harikaydı, her karesi tablo gibiydi, sonradan renklendirilmiş film sanırım? çünkü bazı renkler çok aşırıya kaçmıştı mesela cathy adlı kızın gözlerinin doğal olmayan aşırı bir mavi renkte olması:)

gelelim kötü taraflarına :
ilk başları aşırı sıkıcıydı , hatta o kadar sıkıcıki ilk kırk dakikada filmi terkedecektim :) sonra @OzaN bizimle dalğa geçmesin o kadar övdüğü filmi yarıda bırakmış kaçmış, demesin diye bayağı bir asıldım filme :)

50 dakikadan sonra biraz toparladı o gazla bir kırk dakika daha atlattık geldik son çeyreğe ? son çeyrek çok iyiydi son çeyreğin hatrına puanımı yükselteceğim ilk bölümlerde terketseydim filmi sanırım puanım 4 falan olurdu :)

filmde aşırı zorlama sahneler var mesela
melanie adlı kadının saldırıya uğradığında kaıyı açmaya değil kapamaya çalışması gibi :) çünkü saldıran kuş olunca kapıyı kuşlar fizik gücüyle kapatamayacaklarına göre kadın kendi kendine kapıyı açmak yerine kapatmayı tercih etmiş ki heyecan artsın diye :)
mesela melanie nin okuldaki çocukları içerde tutması gerekirken dışardaki kuşların beklediğini gördüğü halde onları evlerine yollaması ? sebep nedir kuş saldırınca içerimi güvenlidir dışarısımı ? :)

oyuncuların kalitesi vasattı ? hele bir lydia adlı anne karakterinin
hatch adlı vatandaşın ölüsünü gödüğünde bir koşuşu vardı evlere şenlik :) orda gerilmemiz mi lazımdı bilmiyorum ama kadın eşek arısı yapışmış keçi gibi koştururken gülmekten yıkıldım :))

sanırım filmin en iyi oyuncusu cathy adlı ufak kızdı :)

şerif kılıklı vatandaşlın soruları ve cevaplarıda evlere şenlikti
kuşlar ışığa doğru koştukalrı için bacadan girmiş olabilirler diye muhteşem bir akıl yürüttü şerif :)
ayrıca saldıran martılara önce çocuklarmı saldırdı ? diyecek kadar parlak zekalıydı ?

finalde noldu bişey anlayan varmı ?

madem arabaya binip kasabayı terketmek mümkündüde siz neden kapıları pencereleri çivileyip stres yaşamak için maceraya atıldınız ? eskidende arabanız vardı atlayıp kasabayı terketseydiniz ya ?

bu arada radyo konusunu anlatmadım :) bizim türk filmlerindede vardır insanlar ne zaman radyoyu açarsa açsın radyoda aradıkları haber hazır ve nazırdır :) nasıl denk getirirler bilemem :)

filmin ilk kırk dakikası= 4 puan
ikinci kırk dakikası =6 puan
final bölümü için =7 puan veriyorum

toplamda alfred amcanın hatrına ve görüntü kalitesinden dolayı filme puanım =7 dir :)

@gundix123 arkadaşımızıda ayrıca kutluyorum , ben onca çaba sarfettim yüksek puan vermek için ama anca 7 puana çıkabildim :) 9 puanı toparlayamadım bir türlü :)
Hitchcock ustanın filmi olmasa kaç verirdin? :)

Oyunculukların vasatlığına ben de katılıyorum. Zaten yorumumda hiç oyunculardan bahsetmedim. Bari oradan da vurmayalım dedim. :D

@destere sonradan renklendirme olayı doğru. Ben onu düşünmemiştim. Bazı sahnelerin çok kötü gözükmesinin sebebi dediğin gibi renklendirme hatası olabilir. :)

Okuldan dışarı kaçmalarına ben de anlam veremedim ama daha da kalabalıklaşmalarından korkmalarına mı yormak lazım bilemiyorum. :D

Arabaya binip kasabayı neden terk etmedikleri de güzel soru gerçekten, onu düşünmemiştim. :D Ama şu da var kuşlar o kadar kafaya taktılarsa nereye gitseler peşine geleceklerdi. En azından ev arabaya göre daha güvenli gibi.

bu filmi 3-4 yıl önce tesadüfen dıgıtürkte bir kanal da gece yarısı izlemştim, epey de etkilenmiştim 🙂

Oyunculukların vasatlığına ben de katılıyorum. Zaten yorumumda hiç oyunculardan bahsetmedim. Bari oradan da vurmayalım dedim. :D

@destere sonradan renklendirme olayı doğru. Ben onu düşünmemiştim. Bazı sahnelerin çok kötü gözükmesinin sebebi dediğin gibi renklendirme hatası olabilir. :)

Okuldan dışarı kaçmalarına ben de anlam veremedim ama daha da kalabalıklaşmalarından korkmalarına mı yormak lazım bilemiyorum. :D

Arabaya binip kasabayı neden terk etmedikleri de güzel soru gerçekten, onu düşünmemiştim. :D Ama şu da var kuşlar o kadar kafaya taktılarsa nereye gitseler peşine geleceklerdi. En azından ev arabaya göre daha güvenli gibi.
ben bir çok yerde açık gördümde saymadım artık :) aslında malzeme olarak kuşların seçilmesi başlı başına bir zorluk taa o dönemde böyle bir zor konuyu filmleştirmek büyük başarı oysa günümüzde demekki pekde gitmiyor? hanı zamanında bırakmak lazım bazı şeyleri :) o zamanki dedelerimiz eminim büyük bir beğeniyle izlemişledir, ama şimdi biz elimizde olmadan günümüz filmleriyle karşılaştırmak zorunda kalıyoruz filmin tüm havası gidiyor :)
mesela finale doğru kuşların camdan pencereden saldırışı ne kadar mantıksız olsada güzel görüntülerdi bir kere onca kuşu kapının önüne yğmak bile ayrı bir başarı o açıdan takdir etmek lazım :)
aslında neden evin içinde kaldılarda arabaya atlayıp çekip gitmediler diyoruzda yönetmen ilk sahnede okuldayken kuşların sokak saldırısını çekmek istemiş? son sahnedede kuşların ne kadar vahşileşip kapı pencere kırıp içeri daldıklarını göstermek için ev sahnesi tercih etmiş diyorum başka bir mantıklı sebep bulamadım :)

son sahne için günümüzdeki olanaklar olsa çok daha güzel görüntüler ortaya çıkabilirdi mesela
son sahnede arabaya binip giderlerken kapının önü martı doluydu bu film günümüzde çekilmiş olsa o arabanın tekerleri martıların ezilmiş vücutlarıyla dolmuş olurdu :) ama izlediğimiz filmde sanki araba martıları yarıp geçmemişte üstte uçarak bölgeyi tertemiz bir şekilde terketmiş gözüküyor :)

Hitchcock ustanın filmi olmasa kaç verirdin? :)
alfred amcanın ismi bayağı etkili oldu puanlamada? yoksa filmi izlemeyide başaramazdım diyorum :)

Okuldan dışarı çıkmasalar kuşlar zaten camı çerçeveyi indirip yıkacaktı ortalığı.O yüzden de kaçmayı daha uygun buldular herhalde.:D

6912_4.jpg

Bugün bu filmi izleyip yorum attığıma kendim bile şaşırıyorum. Geçtiğimiz sezon ingilizce dersimde Alfred hakkında 1-2 küçük bilgi okumuştum, onun dışında sadece ismini biliyordum. Ama ismi yeterdi gerçekten.

Filmin izlenmesi için oy vermiştim ve izleyeceğimi söylemiştim. Bunun nedeni film kapağının çok çekici gelmesi ve film yönetmeniydi, izlemeyecektim ama sözümü yemek istemedi. Yine doğru olanı yapmışım.

Sanırım film sonrada renklendirilmiş, şunu söylemem gerekiyor filmden etkilendim, daha doğrusu son kısım olmasa 5 puan verip berbattı diyip çıkacaktım buradan. Filmin başında sıkıla sıkıla izledim, kapatmamam için beni tutan oyuncu sesleri oldu çünkü çok net konuşuyorlardı ve ben anlayabiliyordum. Ortalar sıkmaya başladı çıksam mı çıkmasam mı derken son bölüm. Gerçekten harikaydı. Gerildim yani biraz. :D

1963'te yapılmış bir film, harika bir kamera stili, harika oyunculuklar herkes gerçekmiş gibi rollerini yapmıştı etkilendim, efekleri nasıl yaptılar hiçbir fikrim yok oturup güldüm gerçekten harikaydı, nasıl yaptılar bilmiyorum, 2014'te yapsalar okadar gerçekci olamaz.

IMDb Puanı: 8.3
Sinemalar.com: 7.8

Alfred etkileyici bir yönetmen bugün bunu anladım, yani aklım almadı sene 63 bilmiyorum. Oyuncular harikaydı, 2 saat uzun gibiydi tek sorunumuz o olsun. Ama istediğim hissitayı aldım bugün, saygı duyarım bu insana başkada bir sözüm yok. :D

Benim Puanım: 8

@kaan955 sen de beğenmeyeceksin diye korktum ama neyse ki filmi beğenenler olarak sayımız bir arttı. :D
Ben yorumlardan sonra böyle birşey beklemiyordum. :D

Mecburen izledim oy kullandım ayıp olmasın diye, şansıma daha önce okuduğum bir yönetmen ve harika oyunculuklar eklenince böyle bir sonuç çıktı, puan sadece bunu anlatıyor. :D

Renklendirme güzeldi ben sadece oyuncuların gözleri nasıl bu kadar renkli olabilir diye araştırınca farkettim. :D

Film bir evcil hayvan dükkanında başlayan aşk hikayesinin Bodega sahilinde bir kasabaya taşınmasını konu ediyor. Konumuz aşk hikayesi ilerlerken oradaki kuşların yöre halkına saldırması sonucu oluşan olaylar farklı bir yorumla izleyici ile buluşuyor. Film gerilimin yanı sıra korku unsurusunuda fazlasıyla tetikliyor. Kendi adıma filmden sonra kuşlara karşı daha farklı bir düşünceyle yaklaşacağım hatta o kanatlı hayvanlardan bir süre uzak duracağım.:)

Hiç bir bilgisayar yardımı almadan o zamanda yarattığı efektler canlı canlı kuşları kullanması şaşrdım doğrusu, bu filmde adam resmen kuşlara rol yaptırmış. :)

En kötü sahnesi ;

Kadın çatı katına çıkar, kapıyı aralar ve o kadar zekice davranır ki; içeri girip kapıyı kendi üstüne kapatır ve saldırıya uğrar.
Netice itibariyle sevdiğim ve hep seveceğim bir film olarak kalacak. 8/10

Benim gibi bu tür eski filmeri izleyince o dönemde ne giyilmiş, hangi arabalar var, çevre nasıl onlara dikkat edermisiniz?:) @OzaN @Arslan Bey @destere